VGA-DVI adapter za monitor: opis, namen

Od prvega "Pentiuma" v računalniškem svetu se je veliko spremenilo. Vendar pa velika večina uporabnikov uporablja zastarele monitorje z ustreznimi vmesniki. Video kartice se uporabljajo precej posodobljene. Vendar priključki na njih ne sovpadajo z monitorjem. In kaj storiti v takšni situaciji? Odmorite se na novem monitorju? Ne bi mi bilo všeč. Vendar pa tudi ni potrebna. To bo pomagalo adapterju VGA-DVI za monitor. Ker je zadnji priključek celo v najnovejših grafičnih karticah.

Klasifikacija priključkov

V času, ko je svet polnil prvi "Pentium", ni bilo boljšega priključka kot VGA. To je analogni priključek za povezovanje starih CRT monitorjev. Vendar pa so ga mnogi proizvajalci uporabljali v LCD monitorjih, pri čemer se resnično sprašujete, kaj se ta kakovost slike poslabša pri povečevanju dovoljenj. Vse je preprosto: to je čip analognega video izhoda. Leta 1999 je bil ustvarjen DVI konektor. Bila je že digitalna in zagotavljala popolno kakovost slike z ločljivostjo do polne visoke ločljivosti (1920 x 1080). In takrat ni bilo takšnih izrednih dovoljenj.


Vendar so bili računalniški monitorji izboljšani. In kmalu je postalo jasno, da se standardni DVI ne more soočiti z ločljivostjo 2 ali več. Ustvaril je dvokanalni DVI, ki je mirno podpiral 2K. In zdaj je vprašanje: "Kako povezati analogni monitor z digitalnim priključkom na grafični kartici?" Seveda, s takšnimi stvarmi, kot je adapter za grafično kartico na DVI-VGA monitor. Ta priključek vam omogoča, da povežete samo staregana novo grafično kartico. Ne vpliva na kakovost slike, ker digitalnega signala ni mogoče prenesti prek analognega kanala. Torej morate biti zadovoljni z enako kakovostjo. Ali kupite ločen monitor, ki je boljši.


Kako izgledajo?

VGA-DVI adapter za monitor lahko izgleda, kot želite. Samo nepremagljivi konektorji. Oblika ohišja je odvisna od posameznega proizvajalca. Poleg tega lahko takšen adapter izgleda kot kup žic z dvema priključkoma, če je uporabnik, ki pozna shemo, sam dobil. Ampak večinoma je to plastična torba z vgrajenimi vrati in priključkom. In vse. Toda takšno vezje je najučinkovitejše, saj ni dolge žice, ki bi lahko poslabšala kakovost signala.
Pogosto so taki adapterji navadna plastična "pralna naprava". Na njenih koncih so potrebni priključki. Ta zasnova zmanjšuje proizvodne stroške. Tudi uporaba tega tipa vodnika je izjemno priročna. Lažje je - bolje je. Obstajajo pa tudi zelo hladni vodniki, ki so opremljeni s kazalniki, ločenim ohišjem in posebno programsko opremo. Toda koristi od njih so malo, ker je kakovost slike ne morejo dvigniti. Zakaj potem plačate?

Zakaj izbrati DVI?

Razlogov je več. Prva in najpomembnejša točka je, da je VGA že zastarela. Medtem ko se še vedno srečuje, bo kmalu izginil. Najnovejše grafične kartice se že izvajajo brez tega vmesnika. In kaj se bo zgodilo? Drug razlog je v podobi. Kako ne kradi, ampak analogni priključek nelahko zagotavlja visoko kakovost slike pri visokih ločljivostih. Toda DVI je sposoben. Tretji razlog - digitalna povezava lahko prenaša ne le video, temveč tudi zvok. In zelo dobre kakovosti. To je uporabno, če je monitor opremljen z vgrajenim zvočnikom. Vmesnik DVI-VGA ne bo mogel izboljšati delovanja starega monitorja. Ampak on je sposoben rešiti problem povezovanja zastarelih zaslonov z novimi grafičnimi karticami.
Ampak ne samo kot podoba. Tudi priključki VGA so zastareli. Preprosto uporabite DVI, kjer je bolj priročen. Ni potrebe, da se ukvarjate z adapterji in drugimi pripomočki. Monitor se spremeni v napravo za vklop in pozabljanje. Zato je prehod na digitalni standard podobe zelo in zelo zaželen. In kmalu bo popolnoma obvezen. Zato je vredno razmisliti o nakupu novega monitorja, namesto da bi zlomili glavo, kako povezati starega.

Potrebujete programsko opremo?

Če za monitor uporabljate vmesnik VGA-DVI, za povezavo ni potreben noben programski izdelek. Vse je rešeno na ravni strojne opreme. Toda če poskusite povezati HDMI, boste morali uporabiti nekaj pripomočkov. Čeprav, najverjetneje, ne boste uspeli. Ker gre za precej različne vrste priključkov. VGA in DVI, čeprav nekaj podobnega. Vendar HDMI in VGA sploh ne gledata drug na drugega.
Nekateri posebej napredni adapterji imajo v kompletu posebne gonilnike, ki naj bi zagotavljali neprekosljivo kakovost slike. Ampak to so vse prazne izjave, keradapter ne pretvori analognega signala v digitalni. Samo DVI konektor je poseben kanal za prenos analognega signala. Toda v HDMI taki stvari ni. Obstaja trdna "številka".

Kje kupiti adapter?

Nakup take stvari lahko najdete v trgovinah računalniške opreme. Samo vprašajte svetovalčevega prodajalca o taki stvari, kot je adapter za DVI-VGA monitor. Cena za to bo samo smešna, ker v njej ni nič, za kar bi bilo mogoče vzeti veliko denarja. Je žep za vsakogar in vsakogar. Njegova vrednost se giblje od 150 do 400 ruskih rubljev. Poleg tega ne bo mogoče kmalu priključiti monitor na grafično kartico brez takšnega adapterja.
Veliko prodajaln potrošniške elektronike, kot tudi kioski tipa "1000 drobtin", prav tako izvajajo izvajanje takšnih adapterjev. Res je, da je glede najnovejših prodajnih mest kakovost tam zelo vprašljiva. Bolje je porabiti še malo več in kupiti adapter v dobro znani mreži računalniških salonov. Ti trgovci cenijo svoj ugled in ne bodo namenoma uresničevali slabe kakovosti izdelkov. Celo tako nepomembna.

Zaključek

Torej smo menili, da gre za VGA-DVI adapter za monitor. Priključek se uporablja za priključitev zastarelega monitorja z analognim priključkom na popolnoma moderno grafično kartico. Ta adapter se prodaja kjerkoli in ne stane toliko. Vsakdo ga lahko kupi. Še bolje je spremeniti monitor, ker analogni zasloni sploh ne bodo podprti. Monitorji za osebni računalnik z analognim priključkom- v zadnjem stoletju. Zdaj svet ureja "figuro". Stanje se še naprej spreminja, kar je za analogne tehnologije zelo nezaželeno.

Sorodne publikacije