Kakšen je učinek na spomin telefona: ideja dela, optimalna glasnost, načini za povečanje in brisanje pomnilnika telefona

Operativni pomnilnik mobilnega telefona opravlja v bistvu enako funkcijo kot računalnik. Namreč - zagotavlja pomnilniške vire programov, ki to zahtevajo. Toda to bo podrobneje razloženo v tem članku.

Kaj je pomnilnik telefona?

Vsaka vloga, naj bo telefon ali računalnik, mora svoje podatke hraniti v procesu dela. To so lahko vmesni rezultati izračunov, podatki uporabnika ali celo naslovi spletnih mest. Da bi program lahko nekje shranil, je bil izveden mehanizem delovanja pomnilniške naprave. Z njim lahko aplikacija hitro zapiše nekaj podatkov v pomnilnik in jih po potrebi tudi hitro izvleče. RAM mobilnega telefona ali računalnika ni sposoben dolgo časa shranjevati informacije, po izklopu pa se ponastavi.


Razlika med RAM-om telefona in računalnikom

Če na osebnem računalniku lahko vsak uporabnik vedno spremeni pomnilniško vrstico v bolj obsežen, potem telefon tega ne bo storil. Dejstvo je, da je RAM mobile čip na tabli. To pomeni, da je za povečanje glasnosti potrebno interpolirati modul.

Kakšne možnosti ima RAM?

Torej, kaj vpliva na spomin telefona? Če za kratek čas, potem RAM vam omogoča, da uporabite več virov, intenzivne aplikacije hkrati.Če količina pomnilnika ni dovolj velika, bo sistem razkladal programe, ki so trenutno v ozadju, in raje tiste, ki delujejo.


Kako in koliko RAM poje sistem?

Operacijski sistemi za mobilne platforme, kot sta Android in iOS, so dovolj optimizirani in uravnoteženi. To pomeni, da je porazdelitev sredstev v njih najbolj racionalen način. Nekaj ​​časa se obremenitev RAM-a ujema z razvijalcem vsake posamezne aplikacije. Če njegov izdelek ni optimiziran in omogoča uhajanje pomnilnika, potem noben pametni telefon ne bo imel dovolj količine RAM-a.
Vsak operacijski sistem je lahko dobavljen v čisti obliki ali v obliki poslovnih lupin proizvajalca. V skladu s tem lahko sredstva za slednje zahtevajo veliko več. V povprečju operacijski sistem Android porabi približno 500 megabajtov v svoji čisti obliki. Če so na vrhu še dodatne lupine, se lahko ta številka varno pomnoži z 2 ali celo 3. Na porabo pomnilnika v telefonu lahko vplivajo tudi različne inovativne funkcije in zmogljivosti. Na primer, različni mehanizmi za identifikacijo oseb in prstnih odtisov.

RAM in programska oprema

Razširjenost porabe RAM-a v telefonih je precej velika. Ena aplikacija lahko porabi do 10 megabajtov, druga pa več kot 200. V povprečju bo program uporabljal 90-100 megabajtov RAM-a. Običajno so to različni kurirji, lahki odjemalci, preprosti brskalniki. Zdaj postane jasno, zakaj telefon delujepomnilnika "Shrani" svoje aplikacije in igre.

Mobilne igre

Kaj spomin na telefon igra v smislu iger? Skoraj za vse. Če za telefon ni dovolj pomnilnika, se igra sploh ne more začeti. V glavnem igre, zlasti nove generacije, porabijo od 300 do 800 MB. To pomeni, da mora biti pametni telefon za igro zelo produktiven in ima veliko ponudbo OPERATING pomnilnika.

Koliko pomnilnika potrebujete?

Potrebno količino pomnilnika je treba izračunati glede na potrebe določenega uporabnika. Če je igralec in rad igra sodobne igre, bo moral dati približno 1 GB zaloge. Potem morate izračunati znesek, ki je potreben za aplikacije. Če uporabnik pogosto uporablja socialna omrežja in kurirje, vendar še vedno vsi, lahko za to varno rezervirate približno 800 megabajtov. Nato morate paziti na lupino. Če uporabljate običajno različico čistega sistema, kot je Android, morate na zalogi dodati še 700 MB. Če je trdna lupina, se ta količina lahko poveča na 15 GB. Tako mora biti produktivni pametni telefon za igralca, ki želi komunicirati v omrežju, opremljen z vsaj 4 GB RAM-a.

Kako povečati RAM na Android?

V članku je bilo prej opisano, kaj vpliva na RAM v telefonu in kako ga doseči do optimalne velikosti. Fizično povečanje te številke doma ni mogoče. Toda programski načini za to. Res je, da je treba omeniti, da to ni precej povečanje, ampak boljoptimizacija Prvič, v nastavitvah programa morate podrobno preučiti uporabo pomnilnika. Iz seznama izberite vse programe, ki se izvajajo v ozadju v obliki storitev in ki niso potrebni v vsakodnevnem delu uporabnika. Potem jih morate ročno razkladati iz pomnilnika, zaustaviti procese, popolnoma izbrisati. Ko uporabljate prvo možnost, si morate zapomniti, da bodo po ponovnem zagonu vsi servisi ponovno vzeli ta spomin. Drugi, bolj priročen in racionalen način je uporaba avtomatiziranih sredstev za optimizacijo pomnilnika. To so programi, ki spremljajo porabo RAM-a, analizirajo pravilno porabo pomnilnika in na podlagi teh podatkov trenutno onemogočajo nepotrebne programe.
Majhen minus tega pristopa je, da bo aplikacija z majhno količino pomnilnika RAM poskušala sprostiti čim več RAM-a, zato bodo izbrisani uporabniški podatki v zmanjšanih programih. Po drugi strani pa, če je razvijalec poskrbel za varno shranjevanje informacij pri zapiranju programa, z njim nič ne bo.

Kako določiti količino pomnilnika na pametnem telefonu Android?

Če želite izvedeti, koliko RAM-a je v pametnem telefonu, lahko obiščete razdelek z aplikacijami, nato pa poiščete zavihek »Delo«, kjer bo na dnu seznama določen znesek RAM-a, v razmerju »na« do » prosto “. Kako izvedeti RAM telefona pred nakupom? Tukaj boste morali verjeti podatkom prodajalca. Če želite več podrobnosti, pojdite na uradno spletno stranproizvajalca in se seznanite s specifikacijo. Pri nakupu pripomočka lahko dostopate do nastavitev aplikacije.

Operacijski sistem iPhone

Linija naprav, ki se izvajajo na platformi iOS, ni tako velika kot na Androidu. Zato lahko ugotovite količino RAM-a, preden kupite pametni telefon na spletni strani prodajalca ali na spletni strani Apple.

Optimizacija RAM-a z aplikacijami

V članku je že bilo obravnavano, kako vpliva spomin na telefon, in načini za njegovo optimizacijo. Vredno je razmisliti o nekaj programskih izdelkih, ki avtomatizirajo ta proces.

Clean Master

V bistvu je ta program tako upravitelj opravil, optimizator in zagovornik pred ranljivostmi in virusi. Samodejno zbira podatke in občasno ponudi uporabnikom, da izbrišejo vsako količino pomnilnika RAM.

Assistant Pro

Ta aplikacija pomaga nadzorovati sistem tako, da analizira obremenitev procesorja in pomnilnika ter raven napolnjenosti baterije. V vsakem trenutku lahko vidite, koliko časa porabi procesor in pomnilnik, in izključite preveč pohlepno aplikacijo z dela. Prav tako lahko program onemogoči trenutno neuporabljene funkcije, kot so GPS, Wi-Fi, bluetooth.

Ojačevalnik hitrosti DU

Ta aplikacija lahko z enim dotikom čisti pametni telefon iz neuporabljenih procesov v ozadju. Hkrati bo pravilno opravil nalogo in onemogočil samodejno nalaganje aplikacij, ki zahtevajo veliko virov.

Kako izbrati pametni telefon z zahtevano količino RAM-a?

Povprečni uporabnik nivedno uporablja veliko število zahtevnih aplikacij. V povprečju ima 2-3 večpredstavnostna sporočila, enako število strank v družabnih omrežjih ali kakršno koli neobičajno aplikacijo, kot so zemljevidi, platforme za trgovanje, plačilni sistemi, brskalniki ali predvajalniki medijev. Celotna obremenitev takšne uporabe kot celote bi se zlahka uvrstila v 2 gigabajta OPERATIVNEGA spomina. Hkrati bi ta količina morala biti dovolj za začetek bolj ali manj sodobnih iger. Res pa je, da je mogoče izključiti več storitev iz ozadja.
Zato lahko pri nakupu pametnega telefona za povprečno uporabo varno pazite na modele z zmogljivostjo pomnilnika do 2 gigabajta.

Zaključek

V tem članku je podrobno opisano, kaj je RAM v vašem telefonu, kaj in kako je porabljen in kako ga je mogoče optimizirati. Vredno je razumeti glavno nianso RAM-a - zmožnost hkratne uporabe velikega števila aplikacij in storitev. Večji kot je pomnilnik, več ga je mogoče prenesti. Hitrost je še vedno v ozadju, saj je hitrost, s katero se podatki premikajo, dovolj za večino uporabnikov. Čeprav so številni sodobni pametni telefoni že opremljeni s produktivnejšimi pomnilniškimi čipi, so razlike v hitrosti za uporabnika praktično neopazne. Namesto tega je znatno povečanje porabe energije. Na primer, najnovejši tip pomnilnika LPDDR4 ima 40% manjšo porabo energije kot njegov predhodnik. Zato je pri izbiri pametnega telefona vrednoPrav tako bodite pozorni na vrsto pomnilnika, če se uporabnik sklicuje na varčevanje z energijo s posebnim pedanti.

Sorodne publikacije