Povežite in nastavite usmerjevalnik Keenetic 4G iii Zyxel

Ime predstavljenega modela je označeno s 4G iii. 4G se uporablja za sklicevanje na celularni standard četrte generacije. Večinoma je to marketinški tečaj proizvajalca. Prehod s tretje na četrto generacijo 3G 4G se šele začenja. In iii se uporablja za označevanje, da proizvajalec nenehno izboljšuje komponento strojne opreme svojih izdelkov in njihove programske opreme. Lahko jo imenujemo nova (tretja) različica usmerjevalnikov Zyxel. Model podpira povezavo s ponudnikom kabelske linije Ethernet, 3G mobilnim omrežjem tretje generacije, LTE-4G /LTE omrežjem visoke hitrosti četrte generacije. Keenetic 4G iii je lahko prilagojen uporabniku.


Videz usmerjevalnika

Novi model od predhodnikov razlikuje prisotnost dveh anten Wi-Fi, ki povečujejo pokritost brezžičnega omrežja. Dobiček se poveča z 2 dB na 5 dB. Z lahkoto se lahko usmerijo v različne ravnine, da dobijo optimalen sprejem.
V dobavo je vključeno:
 • napajalnik, ki je majhen usmernik;
 • USB podaljšek s priseskom za morebitno namestitev mobilnega modema na okensko steklo, ki gleda proti stolpu mobilnega operaterja;
 • Majhen kabel, ki ga lahko uporabite za nastavitev Zyxel Kenetic 4G iii, ko je priključen na stacionarni računalnik ali prenosni računalnik.
 • Sprednja ploščaIzdelki zasedajo indikatorje v obliki osvetljenih ikon. Uporabniku zagotavljajo informacije o stanju posameznih funkcionalnih vozlišč, komunikacijskih linij s ponudnikom, vključenem napajalniku in pravilnem delovanju brezžičnega modula.


  Omrežni priključki RJ-45 se nahajajo na zadnji strani. Eden od njih, označen z "Internet" (WAN), se poveže s kablom ponudnika Ethernet. Ostali štirje se uporabljajo za komunikacijo z naročniki lokalnega omrežja, ki nimajo Wi-Fi sprejemnih /oddajnih naprav. Na voljo je tudi vtič za napajalnik in gumb za vklop.
  Gumb za ponastavitev nastavitev usmerjevalnika na tovarniško ponastavljene vrednosti se nahaja na stranski plošči. Poleg tega je priključek USB 2.0 za priključitev mobilnega modema.

  Pripravljalna dela

  Delo, ki je bilo opravljeno pred namestitvijo usmerjevalnika Keenetic 4G iii, je sestavljeno iz povezave z napajalnim omrežjem, ki povezuje eno od vrat na povezovalni kabel LAN s priključkom omrežne kartice računalnika ali prenosnega računalnika, priključite kabelskega ponudnika Ethernet na internetna vrata. Če uporabljate modem USB, vam ni treba priključiti ponudniškega kabla.
  Nastavitev parametrov omrežne kartice je nastavitev protokola TCP /IPv4 v načinu "Lastnosti", da samodejno pridobi naslov IP in DNS naslov strežnika. To se izvede v odseku za omrežne povezave "Centra za upravljanje omrežja in skupno rabo". Po izboru lahko do njega dostopate s splošne nadzorne plošče računalnikaustreznega oddelka.

  Algoritem za povezavo in konfiguracijo

  Algoritem po korakih bo uporabniku pomagal neodvisno povezati in konfigurirati usmerjevalnik Zyxel Keenetic 4G iii.
 • Začnite s preverjanjem dobavne garniture v skladu z navodili, ki ste jih dobili po razpakiranju izdelka.
 • Določite optimalno lokacijo usmerjevalnika v prostoru, ob upoštevanju bližine vtičnic, dolžine priključnih kablov in možnosti namestitve adapterja na okensko steklo.
 • Priključite usmerjevalnik prek napajalnika.
 • Priključite kabel ponudnika in priključni kabel na priključke Internet (WAN) in LAN s priključkom za omrežno kartico računalnika.
 • Nato nadaljujte s prejšnjo nastavitvijo parametrov omrežne kartice računalnika.
 • Ko se prijavite v spletni konfiguracijski vmesnik Keenetic 4G iii.
 • Zdaj morate vzpostaviti povezavo z izbranim ponudnikom internetnih storitev prek kabla ali modema.
 • Zadnja faza je konfiguracija omrežja WI-FI, ob upoštevanju varnosti njegove varnosti.

  Nastavitev internetne povezave

  Priporočljivo je, da ponastavite strojno opremo s pritiskom na gumb RESET na strani usmerjevalnika, preden namestite Keenetic 4G III. V tem primeru pride do prehoda na tovarniške vrednosti parametrov. S tanko palico stisnemo in držimo eno uro (10-15) sek. je v gumbu za poglabljanje. Po zaustavitvi utripajočega načina indikatorjev na sprednji plošči lahko začnete.
  Konfiguracija Keenetic 4G iii poteka v spletnem vmesniku. Za prijavoNaslovna vrstica brskalnika, ki je odprta v računalniku, predpisuje IP naslov usmerjevalnika v lokalnem omrežju. Za Zyxel Keenetic je to kombinacija 1921681.1. V pojavnem oknu polja za prijavo in geslo vneseta skrbniško vrednost in pritisnete Enter. Na domači strani bo sistem takoj spremenil tovarniško geslo. S tem se morate strinjati in izpolniti polje njegove nove vrednosti s potrditvijo. Vmesnik usmerjevalnika je zdaj na voljo po vnosu posodobljenega gesla. Stran vmesnika ponuja dve možnosti za namestitev: hitro in z uporabo spletnega konfiguratorja. Če želite izbrati način, morate klikniti na ustrezen gumb.
  Hitra namestitev uporablja vgrajeno aplikacijo NetFriend za povezavo z internetnim ponudnikom izbrane regije. Na določenem koraku mora uporabnik vnesti podatke iz sklenjenega sporazuma. Vdelano programsko opremo lahko nadgradite na najnovejšo različico in razvijalca programske opreme. Priporočljivo je, da to sprejmete.
  V zadnjem koraku hitre nastavitve se odpre vmesna stran s parametri povezave, na dnu katere sta dva zavihka: dostop do interneta in obisk spletnega konfiguratorja. Slednja možnost vključuje namestitev dodatnih funkcij usmerjevalnika. Izbira ostane za uporabnika.

  Nastavitev omrežja Wi-Fi

  Ko je Keenetic 4G iii tovarniško nastavljen, je brezžično omrežje že operativno. Podatki za povezavo z njo so navedeni na nalepki na dnu ohišja izdelka. Tu so: ime omrežja in geslo. Tainformacije postanejo dostopne vsakomur, ki jo vidi. Če vam to ni všeč, lahko ročno spremeni te podatke. Če želite to narediti, morate v spletnem vmesniku klikniti na simbol brezžičnega omrežja, na njegovi strani pa uporabite zavihek "24 GHz Access Point". Tukaj morate spremeniti samo ime omrežja "in" omrežni ključ ", tako da zapustite tovarniške nastavitve.
  Geslo mora vsebovati niz številk in latiničnih znakov ter dolžino vsaj 8 znakov. To bo brezžično omrežje zaščitilo pred nepooblaščenim dostopom tretjih oseb. Po izvršitvi ukaza "Apply" se lahko nastavitev šteje za popolno.

  Zaključek

  Z uporabo priporočil v članku lahko sami prilagodite Zyxel Keenetic 4G iii. Napravo je smiselno uporabljati na mestih, kjer kabelska povezava z ponudnikom internetnih storitev ni na voljo. Za stabilno delovanje lokalnega omrežja je potrebno zagotoviti uporabo modemov z možnostjo priključitve zunanjih anten.
 • Sorodne publikacije