Kako narediti pregledno mapo v sistemu Windows?

V operacijskem sistemu Windows obstaja veliko skritih in neizrecnih funkcij, ki bodo uporabne za mnoge uporabnike. Če želite skriti nekaj podatkov, potem ni potrebno, da geslo vnesete v imenik ali arhiv - lahko pa povzroči sum. Lahko naredite pregledno mapo in jo postavite na mesto, ki vam je na voljo. Oglejmo si, kako je to mogoče storiti na dveh najbolj priljubljenih operacijskih sistemih, Windows 7 in 10. Ta priročnik ne bo uporabljal programov drugih proizvajalcev za spreminjanje vizualizacije operacijskega sistema. Vse ukrepe je mogoče izvesti brez dodatne programske opreme in posebnega znanja. Prav tako ta postopek ne bo bolelo - se lahko razvrsti kot majhen Layfhakov pri delu z OS.


Faze

Torej, da bi naredili pregledno mapo v Windows 7 ali 10, moramo spremeniti dve komponenti:
 • Nevidna slika. Če želite, da ikona imenika postane pregledna, in ko lebdite kazalec, se prikaže samo obris okvirja.
 • Prazno polje imena. Če odstranite sliko, vendar pustite ime, nato pa pregledno mapo še vedno ne bo delovalo - besedilo bo ostalo v vsakem primeru. Zato bomo s pomočjo enega ukaza ime popolnoma odstranili.
 • Zdaj pa začnimo. Treba je reči, da se postopek za različne operacijske sisteme praktično ne razlikuje.

  Spremenite ikono

  Če želite začeti, pojdite na lastnosti mape. To naredite tako, da z desno miškino tipko izberete element v meniju menija. Odprite zavihek"Nastavitev". Tukaj lahko izberete možnosti ikon. Če ga želite spremeniti, kliknite gumb »Spremeni ikono« na dnu okna.


  Pred vami se bo pojavilo okno z izbiro ikon. Pojdite lahko v drug imenik in izberite ikono tretje osebe. Toda, da bi ozadje mape postalo pregledno, se morate pomikati po standardnem seznamu, dokler ne najdete nevidne ikone. Označite in kliknite V redu. Zdaj morate zapreti okno z lastnostmi, vendar pred tem ne pozabite klikniti na gumb "Uporabi", da shranite spremembe. Upoštevajte, da je na seznamu standardnih ikon lahko več preglednih možnosti. Nekateri od njih morda ne bodo delovali - najti pravega. Bodite pozorni na ikono imenika - ikona je izginila in ostane samo ime. Zdaj poskusite odstraniti besedilo.

  Izbrišite ime

  Če preprosto izbrišete ime z uporabo tipke Backspace na tipkovnici in uporabite spremembe, se ne bo nič zgodilo - namesto prejšnjega napisa se bo pojavilo besedilo "Nova mapa". V tem primeru morate uporabiti posebno ekipo. Kliknite na polje z imenom imenika, da se prikaže kazalec za tipkanje. Nato pritisnite tipko Alt in vnesite številko 255 na stranski številski tipkovnici v desno. Če kombinacija ne uspe, preverite, ali imate omogočeno Num Lock. Druga možnost je kombinacija z uporabo iste tipke Alt, vendar s številko pristopa 0160. Posledično boste lahko naredili pregledno mapo Windows 10 ali 7.

  Rezultat dela

  Posledično uporabnik prejme nevidno neimenovano ikono, katere lokacija pozna. samo ustvarjalec sam.Vendar pa lahko naletite nanj, če se po nesreči dotaknete kazalca, se prikaže izbirni okvir. Lahko se ga znebite v nastavitvah operacijskega sistema ali spremenite temo oblikovanja. Dejstvo je, da je Windows 10 privzeta tema Aero z dodatnimi učinki. Če spremenite obliko starejše, se bo okvir prikazal samo, če kliknete to oznako.

  Transparentnost v Raziskovalcu

  Ugotovili smo, kako narediti pregledno mapo, če je na namizju. Toda kako se znebiti razpoznavnih oznak, ko gre za okno dirigenta? Ker so datoteke in imeniki (velikost, vrsta itd.) Prikazani na desni. Odgovor je zelo preprost - spremeniti morate vrsto prikaza ikon. Če želite to narediti, z desno miškino tipko kliknite prost prostor v oknu, da odprete dodatni meni. Po tem v razdelku »Pogled« izberemo katero koli od kategorij ikon različnih velikosti in ploščic. Zdaj, če izberete katero koli drugo mapo ali kliknete prost prostor v Raziskovalcu, bo okvir okoli mape izginil.
  Pregledali smo vse možnosti za ustvarjanje preglednih imenikov v Microsoftovih operacijskih sistemih. Te tehnike bodo koristne za tiste, ki ne želijo zamašiti svojega računalnika z dodatno programsko opremo, da bi prilagodili videz operacijskega sistema, saj lahko takšni programi resno vplivajo na delovanje celotnega sistema.

  Sorodne publikacije