Kako onemogočiti prekrivanje Android 6 in novejših: Najlažja metoda

Pogosto se mnogi lastniki mobilnih naprav, ki temeljijo na operacijskih sistemih Android 6.0 in višjih, soočajo z neprijetnim problemom - sistem nenadoma poroča, da je treba odkriti prekrivne elemente in, da dovolijo ali prepovejo njihovo uporabo, to funkcijo najprej deaktivirati. O tem, kako onemogočiti prekrivanje Android 6 in novejših, pojdimo.

Kaj je prekrivanje aplikacije?

V najnovejši različici operacijskega sistema so razvijalci Android poskušali ustvariti bolj udobne delovne pogoje za uporabnike, vključno z možnostjo uporabe prekrivnih OS.


Kaj je to? V bistvu ta funkcija omogoča uporabo programčkov programske opreme, ki jim je dovoljeno odpreti svoja lastna okna v drugih programih, ki so trenutno aktivni. Na primer, uporabnik brskanje po novicah, vendar od njega prejema sporočila na socialnem omrežju Facebook. Tukaj je aplet in se začne poskusiti odpreti okno za klepet, ki se zgodi brez njegovega fizičnega zagona v napravi. Drug primer je, da uporabnik ob pregledu določenega števila ali številke v urejevalniku besedil pokliče kalkulator in začne povečevati količino, ne da bi zaprl glavno aplikacijo. Vendar pa lahko sistem izda sporočilo o napaki, ki smo ga navedli zgoraj. Za nameščene programčke je prekrivanje na drugih zaslonih Android 6 onemogočeno z lastnimi sistemskimi orodji. Glede na proizvajalca se lahko imena menijev razlikujejo, vendar je bistvo nespremenjeno.

Zakaj je prišlo do napake?

Preden nadaljujete z vprašanjem, kako onemogočiti prekrivanje Android 6 in novejših, je treba posebej povedati o vzrokih, ki povzročajo napako. V najpreprostejšem primeru so napake banalne, ker nima dovolj RAM-a za izvajanje dodatnega procesa. Drug razlog je v nestabilnosti nekaterih programskih lupin, ki so nameščene nad izvirnikom (zvočniki, teme itd.).


Nazadnje, trčenje je opaziti tudi, ko so sproženi nekateri programi programske opreme CCleaner, upravitelji datotek so primer ES File Explorer in celo Facebook Messenger. O poskusih poseganja v namestitev vohunske programske opreme trenutno ne razpravljamo, čeprav ta možnost ni izključena.

Kako onemogočiti prekrivne aplikacije v Androidu 6: kje začeti?

Tako je problem mogoče rešiti le z uporabo sistemskih orodij. Kako onemogočiti prekrivanje Android 6? Za začetek uporabite razdelek z nastavitvami, tako da kliknete ikono v meniju ali ikoni v vrstici z obvestili. Po tem se izvede prehod v meni aplikacije, kjer je izbran ustrezen krmilnik. Po vnosu teh nastavitev zgoraj desno bo prikazan gumb možnosti, ki jih boste morali uporabiti.

Kako onemogočiti prekrivanje Androida 6.0 in višje: Možnosti akcije

V standardni različici sistema po kliku na določen gumb v zgornjem desnem kotu spustnega menija je izbrana vrstica "Vrh drugih aplikacij". Privzeto se ta možnost nahajav aktivnem stanju. Težava s tem, kako onemogočiti prekrivanje Android 6, je preprosto rešena - funkcijo morate deaktivirati. Rezultat prekinitve bo veljal za vse programčke, nameščene v pametnem telefonu ali tabličnem računalniku.
Sistem predlaga nekoliko manjšo izbiro programov, pri katerih je treba izvesti ročno deaktiviranje. Prekinitev se izvede s premikanjem drsnika (drsnik) v neaktivno stanje (sam fader bo spremenil barvo v sivo). Toda to je samo standardna možnost. Kako onemogočiti prekrivanje Android 6 na LG ali Samsung pripomočkih? Prav tako je enostavno. Za pametne telefone LG ne potrebuje krmilnika. Tukaj je gumb "Prilagoditev aplikacij".
V napravah Samsung se namesto gumba z možnostmi prikaže meni »več«, potem ko kliknete, na katerem je izbrana vrstica za namestitev, ki se lahko prikaže na vrhu drugih. V tako imenovanih statičnih različicah šesta sprememba Androida za dostop do nastavitev uporablja pravilo dovoljenja ali pomanjkljivosti v drugih oknih.

Namesto vsote

Tukaj pravzaprav vse, kar zadeva prekinitev te funkcije. Nič zapletenega. Vendar pa morate pri dostopu do možnosti paziti na imena ustreznih odsekov v nameščenih različicah in vdelani programski opremi za Android ali na samih mobilnih napravah.
Težko je oceniti takšne ukrepe kot primerne. Pri zmogljivih napravah uporaba več programov hkrati nima pomena za deaktiviranje. Toda onemogočanje teh procesov mora biti v tistih primerih, ki so povezanisamo s stalnim pojavom napake, če lastnik naprave zagotovo ve, da njegova naprava nima dovolj močne konfiguracije, ali pa ta funkcija načeloma ne potrebuje.

Sorodne publikacije