Kako izbrati tiskalnik za dom in pisarno? Nasveti za izbiro tiskalnika

V današnjem tehnološkem svetu si je težko predstavljati življenje brez običajnih pripomočkov: pametnih telefonov, tablic, računalnikov in tiskalnikov. Slednji so še posebej potrebni v pisarnah, študentih, ljubiteljih fotografije in drugih uporabnikov, katerih dejavnosti so tako ali drugače povezane s pečatom.

Zato se veliko vpraša z logičnimi vprašanji: "In kako izbrati tiskalnik za dom ali pisarno?" Sodobni računalniški trg ponuja ogromno paleto podobnih naprav. Razlikujejo se med seboj po zasnovi, funkcionalnosti, zmogljivosti in potrošnem materialu. Vsi ti dejavniki v celoti in popolnoma vplivajo na vrednost naprave, zato, preden izberete tiskalnik za pisarno ali dom, moramo skrbno pretehtati vse prednosti in slabosti. Prodajalci v specializiranih trgovinah, seveda, vam lahko pomagajo pri nakupu in svetujejo nekaj zanimivega modela, toda uporabnik, ki ga podpira teorija, je sposoben narediti pravo izbiro. No, ali vsaj razumeti, kaj prodajalec mu pravi, in ne samo pogled in se strinjajo z vsemi.


Poskusimo torej ugotoviti, kako izbrati tiskalnik za dom ali pisarno, ki ga je treba najprej obravnavati in kako se izogniti pastem v tem navidez preprostem podjetju. Obstaja veliko parametrov, ki so potrebni za razumno odločitev o nakupu, zato beremo, kopamo in ustrezno sklepamo.

Vrste naprav

Za začetek bomo opredelili, katere vrstetiskalniki obstajajo. Glede na obliko naprave je mogoče razdeliti v tri glavne vrste: tla, namizni in prenosni. Dobra polovica vseh tiskalnikov, ki jih lahko vidite v trgovinah, je nameščena na mizo. Njihove zmogljivosti (odvisno od znamke tiskalnika) so dovolj za majhne in srednje velike pisarne ali za domačo uporabo.
Velike talne obloge so zasnovane za veliko dela. Takšne naprave se najpogosteje pojavljajo v poligrafskih organizacijah ali velikih pisarnah, kjer je tiskanje ena od glavnih delovnih potreb.

Prenosni pripomočki so kompaktni, majhni in sposobni avtonomnega delovanja. Večina od njih so mobilni foto tiskalniki, kjer lahko dobesedno natisnete fotografije ali druge 10x15 cm (manj pogosto formatirane) materiale v naročju. Takšne naprave so opremljene z vgrajeno akumulatorsko baterijo, ki jo želite polniti, kot da bi bila pametni telefon ali običajne AA (prste) ali celo AAA (miniaturne) baterije. Tukaj je nekaj nasvetov o izbiri tiskalnika za datum, saj je vse odvisno od vaših potreb, to je od zahtevanih količin tiskanja. Namestitev domačega tipa talnih tipov seveda ni praktična: tiskanje tečaja je lahko na cenovno ugodnejši napravi, njegovo mesto pa je v primerjavi z drugimi vrstami veliko. Enako pravilo velja za hrbtno stran. Velika pisarna bo skrila svoje delo, če tam postavite slab model namizja. Torej, preden izberete tiskalnik, ne pozabitekoličine tiskanja

MFP

MFP, to je večnamenske naprave, so na splošno ločena kartuša tiskalnikov. Podobne naprave lahko imenujemo hibridi, kjer je v enem primeru lahko tiskalnik, kopirni stroj, skener in celo faks (in včasih vse skupaj).
Večnamenske naprave so zelo kompaktne in v svojih dimenzijah so nekoliko večje od običajnih namiznih modelov. V zvezi s stroški so cene za takšne naprave nekoliko višje od njihovih enosmernih protipostavk. Torej, preden izberete tiskalnik, boste dobili vpogled v podobne ponudbe. Rešitve v osebi MFU so univerzalne in se odlično prikazujejo doma in v pisarni. Kljub vse privlačnosti večnamenskih naprav, imajo eno majhno pomanjkljivost. V večini primerov je vsak posamezen element izveden v osnovni različici, kar pomeni, da boste imeli preprost skener, povprečen kopirni stroj in tiskano kopijo. Medtem ko enake naprave ločeno kažejo bistveno boljše rezultate. Zato je najbolje, da za običajno ali zelo pogosto tiskanje vzamete običajen tiskalnik. Prav tako se spomnite tega trenutka, preden izberete tiskalnik.

Vrsta tiskanja

Vsi zgoraj navedeni modeli se razlikujejo tudi glede na vrsto tiskanja. Razlika med temi modeli je precejšnja in izbira je odvisna od vaših potreb in želja. Poleg tega se tudi politika cen za vsako vrsto zelo razlikuje.

Laserski modeli

Nekateri od starih jih imenujejo LED. Ena od glavnih značilnosti te kategorije je visoka hitrost tiskanja. Poleg tega,uporabljena laserska tehnologija vam omogoča, da dobite izhodno sliko zelo visoke kakovosti.
Kar zadeva stroške, obstaja veliko možnosti. Lahko srečate tako odkrito poceni črno-bele modele z majhno učinkovitostjo, kot tudi barvne naprave, ki bodo zelo hitro absorbirale ogromno dela, vendar seveda za ogromno količino denarja. Kljub temu so laserske naprave dražje reaktivne.

Poenostavljeni modeli

To je ena najbolj priljubljenih in najbolj iskanih vrst tiskarskih naprav. Segment odlikuje več kot le demokratična cenovna politika in različni modeli. Devays lahko uporablja bodisi piezoelektrično ali toplotno tehnologijo.
Pri modelih za brizgalne tiskalnike je kakovostno tiskanje fotografij: svetlo, bogato in z vsemi posebnimi toni. Za razliko od svojih laserskih sodelavcev je treba to vrsto naprave pogosto polniti z gorivom. Tukaj se premikamo takoj na drugo pomanjkanje - stroške potrošnega materiala. Če laserske modele enega prahu za polnjenje je dovolj za več mesecev tiskanja, in življenjsko dobo bobna se izračuna za let, nato pa na istem obsegu v jet devaysis barve se bo končal v tednu ali manj. Poleg tega so stroški potrošnega materiala opazno višji, kot tudi njihova naklonjenost vrsti opreme.
Druga velika pomanjkljivost modelov za brizgalne tiskalnike so tiskarske glave oziroma barva se na njih suši. Če tiskate od časa do časa, potem samo zamrzne in preden začnete čistiti glavo. In ta proces veliko porabičrnilo, ki nas ponovno pripelje do prvega problema - visoke cene potrošnega materiala. Živahni modeli se počutijo udobno doma v rokah študentov in fotografov. Če ste se pripravljeni naučiti, kako ponovno napolniti kartuše in imate majhno količino tiska, je ta tip odličen za vas. Toda za pisarniške potrebe je takšna tehnologija preveč potratna in ni praktična, zato je v tem primeru bolje izbrati napravo iz drugega segmenta. Bodite prepričani, da so te trenutke v mislih, preden izberete brizgalni tiskalnik.

Modeli s trdno risbo

Ta vrsta tiskalnikov uporablja brikete s trdnim črnilom, kjer vsak predel ustreza njegovi barvi (standard CMYK). Oblikovanje modelov je veliko lažje kot laserski analogi, kar močno poveča življenjsko dobo izdelkov.
Kakovost črno-belega tiskanja trdnih modelov je podobna kakovosti laserja, vendar so barvni izhodi na izhodu opazno boljši. Poleg tega lahko ta vrsta naprave deluje vsaj dan brez ogrožanja učinkovitosti. Kar zadeva hitrost, laserski tiskalniki tiskajo zelo hitro, polprevodniški stroji pa so preprosto strojnica. Še več, varčevanje na potrošnem materialu je opazno več. Edina resna pomanjkljivost te vrste tiskalnika so stroški opreme. Če si laserski modeli še vedno lahko privoščijo povprečnemu uporabniku, potem so cene za polprevodniške naprave le nad mejo - od 100 tisoč rubljev do več milijonov. ProizvodnjaTakšno opremo uporabljajo izključno znane blagovne znamke (tiskalniki Kenon, Xerox). Takšna tehnika bo morala priti na mesto, ko gre za velike pisarne in tiskarne. In za mala podjetja ali celo za dom, praktičnost nakupa se zmanjša na nič. Torej, preden izberete tiskalnik za gospodinjske potrebe ali majhne pisarne, popolnoma izključite polprevodniške modele.

Modeli sublimacije

Te naprave so posebej izostrene za tiskanje fotografij. Najpogostejša oblika sublimacijskih modelov je 10 x 15 cm (A6), vendar je pogosto mogoče najti in večja. Slike na izhodu so odlične: idealen prenos barv, nasičenost in ločljivost (glede na visokokakovosten vir).
Kot v drugih primerih so stroški opreme sorazmerni z njegovo kakovostjo in učinkovitostjo. To pomeni, da so dražji modeli in tiskanje hitro, in prenašajo barvne odtenke dobro, in proračunske naprave so počasne in z majhno mejo za rešitev. Prve so idealne za foto-salonska dela, druge pa so našle svojo uporabo doma, kjer hitrost dela ni kritična.

Vrhunski tehniki

Da bi ugotovili, kakšna je ocena tiskalnikov, to ni najbolj plemenita lekcija na tem področju. Ker je vse odvisno od posebnih prednosti potrošnika in njegovih finančnih zmožnosti. To je veliko lažje opredeliti najbolj priljubljenih proizvajalcev, katerih tehnika je kvalitativne komponente, in za več desetletij, je veliko povpraševanje na katerem koli področju, se je domača naprava ali visoke zmogljivosti za tiskanje potrebe.
Z nakupom katerega koli modela iz spodaj opisanih blagovnih znamk ste lahko prepričani, da boste dobili pametno opremo, ki bo zvesto in resnično služila več let.

Kenon

Blagovna znamka ima eleganten izbor tako v premium segmentu kot v proračunu. Inženiring podjetja je zelo cenjen po vsem svetu, vključno s tiskalniki Kenon. " Značilnost modelov blagovnih znamk je trajnost, zanesljivost, funkcionalnost in uravnotežene cenovne politike. Večina brizgalnih tiskalnikov je mogoče ponovno napolniti, potrošni material pa se prodajajo dobesedno na vsakem koraku.

"Xerox"

To so strokovnjaki na trgu tiskalnikov, pa tudi druga pisarniška in profesionalna tiskarska in tiskarska oprema. Cenovne politike Xeroxa ne moremo imenovati demokratične, toda vse, kar gre iz blagovne znamke, je edinstveno po svoji kakovosti in zanesljivosti. Ne boste našli negativne povratne informacije o tehniki Xeroxa, saj preprosto ni bilo razloga za to.

Epson

Znamka je v glavnem specializirana za barvno tiskanje, glavni izbor pa so brizgalni tiskalniki. Epsonova strojna oprema je zahtevna za potrošne materiale, zato ni treba govoriti o univerzalnosti. Poleg tega postaja ponovno polnjenje kartuš z blagovno znamko pravi problem. Zato, če je želja, da shranite, je bolje, da namestite dodatno opremo (CSPR) ali poskusite najti "priročno" dobave.

HP

V razponu "Hewlett Packard" prevladujejo predvsem laserski modeli. Tehnika blagovne znamke se je odlikovalakakovostne komponente in dostopne cene. Zahvaljujoč demokratični cenovni politiki imajo podjetja v podjetjih zavidljivo priljubljenost med domačimi potrošniki. Modeli blagovnih znamk so manj zahtevni v smislu potrošnega materiala, tako da so težave z oskrbo z gorivom tukaj bistveno manj, za razliko od istega Epsona.

Sorodne publikacije