Povežite se s HTML JS: od sintakse do semantike

Hipertekstni standard vam omogoča, da ustvarite visoko kakovostne strani HTML, jih opišete s pravili CSS in izpolnite funkcionalnost z uporabo javascripta. Strežnik ustvari stran in jo pošlje v brskalnik obiskovalca. Postopek je strogo formaliziran, vendar nadzoruje procese ustvarjanja in prenosa podatkov. Meje možnega standarda in sintakse za povezavo z HTML JS lahko razširite prek oznake »script« znotraj strani ali iz zunanje datoteke.

HTML in javascript sta naravna kombinacija

. Nedvomno je nekaj nekaj skupnega: tam in obstajajo strogo formalizirane sintaktične konstrukcije z omejitvami pri predstavitvi obdelave semantičnega trenutka. Več kardinalnih razlik je v celoti prikrito:


 • najprej opisuje samo;
 • Drugi samo postopki.
 • Na začetku internetnih tehnologij je bila stran HTML statična, vendar že uveljavljena, produkt intelektualne dejavnosti razvijalca. V tistih dneh se je javascript ravnokar objavil. Danes je ustvaril in univerzalno uporabljal:
 • funkcionalno popoln HTML standard;
 • Širok spekter pravil in lastnosti CSS;
 • Popoln javascript, ki si prizadeva za nenehen razvoj;
 • zbrane izkušnje s porazdeljeno obdelavo in predstavitvijo informacij.
 • Povezava JS in CSS HTML se izvaja na enak način.Razlika je le v smotrnosti oblikovanja zahtevane kode v realnem času. To pomeni, da če je potreba po ustvarjanju pravila sloga ali CSS med delom spletnega mesta še vedno razumljiva, se lahko potreba po ustvarjanju kode JS za spletno mesto, ki je že "sedeči obiskovalec", pripiše napadu, okužbi z zlonamernim programom ali drugim poskusom kršenja miroljubnega obstoja spletnega mesta ali povzročanja poškodbe obiskovalca.


  Naravna kombinacija elementov drevesa DOM, ki oblikuje brskalnik, po prejemu toka HTML iz strežnika, se prek pravil CSS pretvori v brskalno območje brskalnika in funkcije drevesa so povezane s funkcijami, opisanimi v kodi JS.

  Sintaksa JS-funkcije za povezovanje z HTML

  V bistvu JavaScript vedno deluje. Vprašanje je, koliko uporabljajo razvijalec spletnega mesta. Vedno sta obstajali dve možnosti: povezovanje datoteke JS v HTML iz zunanje datoteke in z vstavljanjem oznake za skript.
  Zunanje JS datoteke, kot je CSS, so povezane v glavi

  . Oznake notranje skripte so nameščene v razdelku

  . Vstavljanje skripta je lahko poljubno število, toda pretirana vnema tukaj ni praktična. Priročno je organizirati javascript skripte na začetku strani in na koncu, ali še bolje - narediti jih v zunanjih datotekah v višini, ki jo določa predmetno področje. Z imenovanjem zunanjih datotek na smiseln način, lahko povezovanje z HTML JS postane jasno in priročno za namene testiranja in izboljšanja.

  Razlike pri povezovanju javascript skriptov

  Dejansko je telo funkcije ali spremenljivka JS statična, ki prihaja iz toka HTML iz strežnika v brskalnik.Klicanje funkcij in uporaba JS spremenljivk je dinamika, ki se pojavi, ko pride obiskovalec, prenese stran v brskalnik in jo aktivira.
  Primer prikazuje, kako je dogodek obremenjen s programom GoPage
  . To je preprosta funkcija javascript, ki se bo zagnala takoj, ko bo stran v celoti prenesena. Lahko spremeni vsebino strani, odvisno od tega, kdo je prišel, ko je prišel, s katerim domenskim območjem itd. Za pisanje kode pod določenim položajem na JS pomeni nalaganje brskalnika in skripta v številne konvencije in odvečne kode. Vprašanje lokalizacije in oblikovanja zahtevane funkcionalnosti je bolj primerno za izvajanje na strežniku.
  Z oblikovanjem veljavne kode v jeziku strežnika lahko poseben brskalnik obiskovalca pošlje specifično funkcionalnost. Posledično bo povezovanje z HTML JS različno za različne brskalnike, naprave, obiskovalce, spol, starost, poklicne interese itd.

  Okviri, predloge, CMS in drugi sistemi orodij

  Dobro orodje je vedno dober rezultat. Nobenega dvoma ni, da najbolj priljubljen CMS ali uporabljen povsod, pogosto brez resničnih jQuery potreb, kažejo na visoko usposobljenost razvijalca ali pa preprosto omogočajo hitro opravljeno delo. Povezava s HTML JS v tem primeru lahko ustvari težavo. Ena stvar, ki je standardna za CMS, je skripta za javascript in CSS pravila, druga pa je lastna datoteka, ki jo morate vedeti, kje in kako jo postaviti, da bi pravilno slišali in ne ustvarjali težav.
  Ob upoštevanju tega trenutka razvijalci orodijposkuša dati potrošniku možnost, da ustvarja objekte spletnega mesta brez dostopa do datotek, ki shranjujejo skripte, sloge ali druge vire. Lahko se preprosto povežete z HTML JS kot funkcijo gumba za obdelavo dogodkov. Če pade telo skripta, ve le okvir ali CMS. Ekipa, ki ustvarja spletno stran, o tem običajno ne razmišlja, temveč jo vodi moderno pravilo ", medtem ko vse deluje".
  Če spletno mesto temelji na naprednem orodju, ni pomembno, kako je vzpostavljena povezava z HTML JS. Bootstrap je bil na primer ustvarjen kot brezplačen nabor orodij za ustvarjanje spletnih mest, osredotočen na CSS in HTML, zdaj pa je zmogljiva JS-funkcionalnost. Redko razvijalec, ki tveganje dodaja zagonske zamisli, bo velika večina uporabila le njegove funkcije.

  javascript in "ideja" spletnega mesta

  Nasledje in človeštvo je težko pripisati programiranju. Vsaka preprosta semantika ni mogoče postaviti v moderno sintakso. Nobenega dvoma ni, da so CMS, predloge in številne sodobne ideje dobre, vendar razvijalcem ne omogočajo, da uresničuje svoje ideje.
  javascript - funkcionalnost spletnega mesta. To je "dojemanje" obiskovalca na spletnem mestu in vodenje ustreznega dialoga z njim. Da bi razvijalcem CMS-a, okvirom ali predlogam, kontaktni spletni strani in osebi dali stran - ni najboljša rešitev. Ko razvijalec spletnega mesta uveljavi svojo lastno funkcionalnost (JS) in svoj lasten stil (CSS) v svojem HTML-ju, dobi svoj lasten pomen, brez zunanjega razmišljanja, tudi najbolj uglednega in usposobljenega.

  Sorodne publikacije