Kako odstraniti modrice pod očmi v Photoshopu. Možne rešitve

Pogosto je celoten vtis fotografije pokvaril majhne podrobnosti. Še posebej nadležno, ko uspešen celotni portretni okvir pokvari osebnostne napake ali sledi utrujenosti. Sodobne grafične aplikacije omogočajo hitro retuširanje slike s prilagajanjem podrobnosti osebe. Ta članek je namenjen temu, kako odstraniti modrice pod očmi v Photoshopu. S to nalogo lahko celo ustvarite slikarja.

Kaj natančno je treba popraviti

Preden razmislimo o tem, kako odstraniti modrice pod očmi v Photoshopu, morate razumeti, kaj točno je treba obdelati. Sinovi pod očmi so najprej zatemnitev in senčenje spodnjih vek. Spreminjajo geometrijo obraza in odstranjujejo fokus iz oči. Sence vizualno razdelijo obraze v cone, uničijo celovitost obraza in mu dajejo boleč videz. Zato je treba poudariti to senčenje.


Drugič, te sence imajo običajno odtenek barve. Torej, da odstranite modrice pod očmi Photoshop CS6, morate delati na odtenkih območij pod očmi. Tretjič, modrice pod očmi - v mnogih primerih nekaj otekanja spodnjih vek, to je sprememba volumna, kar se odraža v porazdelitvi bleščanja. Nazadnje ima ta oteklina nujno različno stopnjo izrazite meje - bolj ali manj opazno gubo, včasih podobno gubam. Na sliki je lahko nagib poudarjen z igro svetlobe. Zaradi tega ta linija ne povzroči le bolečine, ampak tudi staranje. Pogosto ta kratizražen z majhnim namigom, čeprav je komaj opazen, ga gledalec še vedno gradi na stereotipu. Zato je potrebno odpraviti to mejo, ki ščiti mejo med nabrekanjem stoletja in zgornjim delom kose.


Popravek barve

Za odstranitev modric pod očmi v "Photoshopu" morate najprej prilagoditi barvo obraza, kot če bi uporabili make-up. Modri ​​ali svetlo rdeči odtenki stoletne maske na obrazu z svetlo zelenimi odtenki. Naredimo isto na fotografiji.
Z uporabo orodja Lasso obrežemo področja, ki jih je treba popraviti. Potrebno je obkrožiti oba spodnja stoletja, da bi naredili enak popravek. Nato v meniju izberite "Slika", nato "Popravek" in končno - "Barvno ravnovesje". V pogovornem oknu morate drsnik premakniti iz vijolične v zeleno. Morda boste morali še naprej delati na tonu. Na primer, pogosto morate odstraniti modro barvo v korist rumene barve. Vse, kar je tukaj, je zelo odvisno od posamezne barve obraza, kakovosti okvirja, osvetlitve in celotne tonalnosti slike.

Barvanje

Drugi način nanašanja ličil. " Za to uporabite krtačo in nanesite malo zelene barve neposredno na sliko. Izberite orodje Brush Tool in nastavite njegove nastavitve tako, da bo pregleden do največ 20%. Barva mora biti izbrana v bližini svetlega smaragda. Robovi ščetke morajo biti gladki (prilagodite togost orodja). Nato ustvarite novo plast (meni"Layer" - "New" - "Layer") in s čopičem nanesite prozorno zeleno barvo na področje pod očmi. Če v tem primeru namesto grafične tablice uporabljate običajno miško, boste morda morali urejati poteze.
Orodje za brisanje z mehkimi robovi po potrebi odstrani odvečno površino udarca. Prilagodite lahko tudi prosojnost sloja in ton. Če so prekrite "sence" popolnoma nevidne, podvojite plast.
Po teh manipulacijah mora barva obraza postati bolj enakomerna. To je prvi korak pred odstranjevanjem modric pod očmi v Photoshopu. Krogle z zelenim tonom ni treba kombinirati z dnom. Morda ga bo treba še dodatno prilagoditi.

Razsvetljava

Instrument za osvetljevanje, nastavljen tako, da njegova izpostavljenost ne presega 50%, in krtača ima mehke robove, da osvetli zatemnjena območja. Bodite previdni pri podplutbah: če celotno območje ni zakrito, lahko postane meja bolj opazna. Morda boste morali osvetliti vse. To bo mlado, bo poudaril svetlost oči. To lahko storite tudi z orodjem Lightener. Zdaj se lahko vrnete na plast z zelenim tonom. Morda ga je treba ponovno prilagoditi, tako da postane manj vidna, to je bolj nevtralna.

Retuširanje bleščanja

Če je oteklina pod očmi dala nepotrebno bleščanje ali sence, jih je treba zatemniti ali osvetliti z ustreznimi instrumenti.

Retuširanje gub

V primeru, da se pod modricami pod očmi konča z izrazito gubo, jo je mogoče odstraniti zorodje "Kloniranje" ("Žig"). Izberite funkcijo, prilagodite krtačo tako, da je majhna in mehka. Postavite kazalec miške na mesto, neposredno ob zloženko. Kliknite nanj in nato postavite kazalec na pregib. Začnite slikati s čopičem. Fragmenti, ki vsebujejo gube, bodo zamenjani z elementi, ki so brez njega.

Uskladitev

Končni del odgovora na vprašanje, kako odstraniti modrice pod očmi v "Photoshopu", je naslednji. Potrebno je izravnati relief osebe, ki prikriva možne sledi retuširanja.
Če sloja z zelenim tonom ni več treba spreminjati, ga izpraznite z glavnim. Nato izberite orodje Blur. Krtača mora biti mehka, vendar maksimalno velika. Hkrati je bolje, da začnete z minimalno intenzivnostjo in v ustreznem oknu nastavite vrednost približno 30%. Premaknite orodje na obraz, ne da bi se ga dotaknili. Posebno pozornost posvetite morebitnim pogreškom pri retuširanju in poškodbah kože (gubice, sledi aken itd.). Možno je, da so modrice pod očmi minimalne vidne. V tem primeru je način, kako hitro odstraniti modrice pod očmi "Photoshopa", lahko sestavljen le iz svetlobne osvetlitve in zamegljenosti ustreznih področij.

Sorodne publikacije