Nadgradnje: Kaj je in zakaj?

Tehnologija zdaj stopi v korake sedem milj. In računalnik, ki je bil pred šestimi meseci ustrezen in zmogljiv, že ne more zagnati najnovejših iger. In če je mogoče računalnik nadgraditi brez bolečin in ne še posebej mrknje, potem je situacija s prenosniki popolnoma drugačna. Morate nadgraditi svoj prenosni računalnik. In pravilna. Kaj je nadgradnja in kaj jedo? Poskusimo ugotoviti.

Kaj je "nadgradnja"?

Beseda "nadgradnja" izhaja iz Anliejeve "nadgradnje", ki dobesedno pomeni "nadgradnja". Zato v primeru prenosnega računalnika to pomeni izboljšanje njegove učinkovitosti in izboljšanje učinkovitosti z zamenjavo nekaterih zastarelih komponent. Ampak morate biti sposobni narediti nadgradnje. Kar je zelo nevarno, še posebej v primerih s prenosniki, je znano že dolgo časa. Toda malo jih pozna pravila za posodabljanje prenosnih računalnikov. Zato jih moramo upoštevati.
V nekaterih posebej težkih primerih nadgraditveni navijači celo zamenjajo grafične kartice in procesorje. Ampak tukaj je vredno razmisliti, da hladilni sistem prenosnega računalnika morda ne bo obvladoval količine toplote, ki dodeli močnejšo komponento. Zamenjava hladilnega sistema zaradi konstrukcijskih lastnosti ne bo delovala. Takšne nadgradnje niso potrebne. Kaj je nadgradnja, če prenosnik zaradi tega pregreje in izgori?

Kako pravilno nadgraditi prenosni računalnik?

Da bi to naredili, morate vedeti, katere komponente se lahko spremenijo in katere niso. To je odvisno od določenega modela prenosnega računalnika. Prav tako dobrovodilo bi se po praktičnih vidikih. Na primer, če želite zamenjati matično ploščo, procesor in grafično kartico, je lažje kupiti nov prenosni računalnik. To je zapleteno, drago in nepraktično. Večina uporabnikov teh posodobitev ne potrebuje. Kaj je narobe - nobena razlaga ni potrebna.
Če želite RAM zamenjati z večjim slojem, morate najprej vedeti, ali matična plošča in procesor podpirajo večje module. To lahko pomaga program AIDA64. Prikazal bo tudi delovno frekvenco pomnilnika vodila. To je potrebno za izbiro pravilnega pomnilnika. Če ima vaš prenosnik dva modula pod modulom RAM, ne pozabite, da morate oba modula vedno namestiti pri enem proizvajalcu. V nasprotnem primeru bo prišlo do konflikta. In noben modul ne bo deloval.

Nadgradnja trdega diska

Ne samo RAM lahko opravi različne "nadgradnje". Kaj je potrebno za trde diske - že dolgo je znano. Po določenem času se trdi diski obrabijo in začnejo slabše delovati. V zadnji tragediji lahko izgubite vse svoje datoteke. Da se to ne zgodi, morate trdi disk zamenjati vsaj enkrat v petih letih. Zdaj je najboljša možnost namestiti pogon SSD. Ampak težava je v tem, da so zelo drage. Lahko naredite tandem s SSD in navaden HDD. Ampak mehanski trdi disk bo treba namestiti na CD pogon s pomočjo posebnih črt, saj je mesto v prenosniku strogo omejeno. Ampak to ni strašljivo. Kdo potrebuje naš časpogonov Tudi sistem je nameščen s flash diski. Toda polprevodniški pogon bo zamenjal stari trdi disk. Z zaključkom tega postopka boste takoj opazili povečanje produktivnosti.

Nadgradnja Lenovo

Prenosni računalniki te družbe so dobro prilagodljivi. V notranjosti imajo dovolj prostora za namestitev močnejših komponent. Poleg tega je večina modelov opremljenih s parom rež za RAM. Ne samo to, da je mogoče znatno povečati njegov obseg, tako da lahko delate na dveh kanalih. In to je veliko hitreje od enega. To je politika družbe Lenovo. Nadgradnja teh prenosnih računalnikov ne bo delovala. Skoraj vse komponente so zanje primerne in z zaklenjenim BIOS-om ni težav. Vsaj v modelih povprečne cenovne kategorije in državnih uslužbencev. In dragi modeli za posodobitev - dražji. Malo verjetno je, da boste našli ustreznejšo komponento, kot je tista, ki je že nameščena za ustrezen denar.

Nadgradnja Acer

Tukaj je vse bolj zapleteno. Proizvajalčevi prenosniki so ponavadi zelo tanki lupini. Prosto prostora skoraj ni. Zato lahko zamenjava komponente z močnejšim povzroči pregrevanje in okvaro naprave. Zato je treba nadgradnjo Acer izvajati z največjo previdnostjo. Poleg tega ta proizvajalec rad zapre BIOS svojih naprav od zanimivih uporabnikov. In "zaklenjen" BIOS ne bo naredil tako preproste spremembe komponente, saj je njena ID registrirana v firmware. Najprej bo treba spremeniti BIOS na ustrezen.

Zaključek

Včasih je potrebna nadgradnja. Če je polna velikostračunalniki so enostavno nadgradili (samo če matična plošča podpira), nato pa je z prenosnimi računalniki vse bolj zapleteno. Zaradi zaprte arhitekture in katastrofalnega pomanjkanja prostega prostora je iz njih zelo težko ničesar spremeniti brez posledic. Ampak to je mogoče. Če "pokvari" zahteva vire in se naučite ton informacij na vaši napravi. Brez tega je najbolje, da se ne vzpenjate po dnu prenosnega računalnika. Ker moraš kupiti novo.

Sorodne publikacije