Canon Powershot SX50 HS: funkcije, primerjave z analogi in pregledi

Canon PowerShot SX50 HS je fotoaparat z objektivom s 50-kratno povečavo in obsegom goriščnih razdalj 24–1200 mm. Zamenjal je prejšnji model SX40 HS. Fotoaparat je opremljen z 12-megapixel senzorjem za osvetljevanje, slikovnim procesorjem DIGIC5, optičnim stabilizatorjem slike z inteligentno tehnologijo. Podpira polno ročno upravljanje, občutljivost ISO: 80-640012 bit RAW, video snemanje pri 1080p s stereo zvokom in HDMI priključkom, 10-bitno zaporedno snemanje. Na voljo je 28-palčni LCD s spremenljivim kotom nagiba, širok spekter ustvarjalnih filtrov, sinhroni kontakt za dodatno bliskavico, elektronsko iskalo. Kamera je na voljo po ceni 47999 USD. Spodaj je kratek pregled Canon PowerShot SX50 HS.

Oblikovanje primera

Kot večina velikih fotoaparatov s povečavo, ima Canon PowerShot SX50 HS izjemno telo, ki je nekoliko manjše od digitalnega fotoaparata, ki vstopa v zrcalno raven in v katerem je sprejel svoj slog. Ne glede na to je 50x optična leča glavni element celotnega sistema in ponuja obsežen in širok ustvarjalni razpon goriških razdalj od 24 do 1200 mm, ki ne bi bil uporaben ali nepraktičen za običajnega uporabnika DSLR. Izguba v primerjavi z zrcalnorefleksno kamero se kompenzira z vsestranskostjo (fotograf lahko hitro preklopi iz širokozaslonskega trkovanja v oddaljene velike načrte) in ob upoštevanju vseh okoliščin pošteno vrednost, čeprav SX50 HS ni mogoče pripisati poceni nakupom.

Dejansko lahko cena fotoaparata veliko ovira.Glede na to, da za isti denar lahko kupite digitalni SLR fotoaparat, čeprav s standardno optiko 18-55 mm, kar ustreza 3x, ne 50x povečavi. V primerjavi s podobnim Panasonic Lumix DMC-FZ200 za 540 $, ki ima optiko f /28 z 24-kratno optično povečavo, je Canon vsaj na papirju najboljša izbira. Ob upoštevanju predlaganega obsega povečave, obsežnega telesa in povečanja teže (do 600 m v "naloženem stanju") zaradi litij-ionske baterije v ročici, ki je namenjena za 350 fotografij, je nakup smiseln, če je mogoče doseči kritično ostrino pri fotografiranju roke z največjo povečavo. Stabilizacija slike se izvaja s pomočjo tehnologije za premikanje objektiva in ponuja prednost v 45 korakih. Tako kot predhodnik, fotoaparat uporablja ultrazvočni motor, skupaj z linearnim motorjem, ki ne deluje samo dovolj hitro, temveč zagotavlja tudi nemoteno in tiho povečavo, kar je pomembno pri snemanju videa, za katerega je označen poseben gumb. Največja odprtina je 34/34 pri 24 mm in je zmanjšana na 65/65 pri 1200 mm. To je malo, vendar ne slabo, glede na močan razpon predlaganih goriščnih razdalj.

Sprednja plošča

Poleg spreminjanja številke modela fotoaparat izgleda bolj nerodno in bolj kot fotoaparat DSLR kot SX40 zaradi velike ročice in drsne svetilke. Desno od velikanske leče je velika osvetlitev za samodejno ostrenje, zložljiva bliskavica je nekoliko višja inPlastični ročaj - na levi. Slednji ima rahlo grobo površino, ki preprečuje zdrs, vendar ni zelo udobna, saj drži le tri prste, ne da bi opraskala stikov okoli kovinskih obročev sosednje optike.
Na strani objektiva sta dva nova gumba, ki omogočata uporabo 50-kratnega povečave. Zgornji gumb za iskanje bo hitro povečal vidno polje, kar je uporabno pri določanju lokacije predmeta, na katerega se usmerja kamera, nato pa se samodejno vrne na izbrano goriščno razdaljo. Spodnji gumb omogoča zajemanje in sledenje objekta, tako da ga pred snemanjem držite v sredini okvirja. Nova serija SX je postala zunanja sinhronizacija na vrhu fotoaparata, ki je združljiva z zunanjo bliskavico istega proizvajalca Speedlite EX, kar močno razširja zmogljivosti Canon Powershot SX50 HS v slabih svetlobnih pogojih.

Glavne značilnosti

Fotoaparat je opremljen z lastnim visokohitrostnim grafičnim procesorjem DIGIC5, ki omogoča snemanje s hitrostjo do 13 dpi za 10 posnetkov in do 120 p /s ali 240 p /s posnetkov pri ločljivosti 640 x 480 ali 320 x 240. slikovnih pik, kot tudi standardna Full HD (1920 x 1080) pri 24 sličicah na sekundo. Pri 30 sličicah na sekundo se ločljivost zmanjša na 1280x720 slikovnih pik.


Stabilizacija slike, ki je bila prav tako značilnost SX40 HS, ustreza 45 stopinjam, pri čemer fotoaparat sam prepozna in izbere "pravilen" tip, odvisno od pogojev snemanja in predmeta. Sledijo Canon PowerShot SX50 HS sedem: Normal, Dynamic, Drive (sz uporabo tehnologije videokamere, ki omogoča snemanje v velikem razponu goriščnih razdalj), panoramsko (razporejeno v eno smer in zaposleni za snemanje dogajanja na stezi), normalno in dinamično makro in stojalo s samodejnim izklopom stabilizatorja.

Senzor slike

Canon PowerShot SX50 HS ima 1/23-palčni CMOS-senzor zadaj nameščen na CMOS-ju, da izboljša svoje zmožnosti snemanja svetlobe, izboljšan, tako da med senzorjem in svetlobo ni žice. Zagotavlja zmanjšanje hrupa za 75% v primerjavi z DIGIC 4. Manjša količina hrupa omogoča, da ne uporabljate bliskavice med fotografiranjem pri različnih goriščnih razdaljah, vendar je treba to nastavitev opraviti ročno in prevzeti ISO med ročnim izbiranjem. segajo od 80 do 6400.
Večslojno ravnovesje beline ohranja naravno ravnovesje obraza in barve ozadja pri uporabi bliskavice v svetlobnih pogojih žarnic. Fotoaparat zazna dva različna svetlobna vira in ustvari ustrezne nastavitve. AF točke so precej manjše kot v zrcalnem prostoru osnovne ravni - to je ena.

Enostavnost uporabe

Canon PowerShot SX50 HS lastnike kamer imenuje fotoaparat, ki ga je veliko lažje snemati kot pri večini SLR fotoaparatov. Krmilniki so na priročnem mestu med seboj oddaljeni. Na voljo je gumb za izbiro načina fotografiranja, gumbsprostitev zaklopa, obkrožena z ročico za povečavo na vrhu ročaja, kjer samodejno pade pod kazalec desne roke. To je zmogljiv zoom za praktične lastnike, ki se pritožujejo zaradi majhnih gumbov večine digitalnih fotoaparatov, in kolesce za pomikanje, ki ga obdaja nadzorna plošča, je nerodno za upravljanje s palcem. Tako kot večina kamer, vam omogoča, da enostavno premaknete iz parametra v parameter. Čeprav vam večina kamer s superstumom omogoča, da s pomočjo ročice preklopite celotno območje goriščnih razdalj, ročno pomaknite objektiv, da hitro dobite želeni okvir, ne deluje. Tipka za način snemanja ima 12 položajev, od samodejno programiranih načinov, kot so hitrost zaklopa in prioriteta zaslonke ter ročno uglaševanje, prebiranje filmov, šport, zgodba do izvirnih digitalnih učinkov s sličicami in HDR. Na voljo je tudi video nastavitev po meri, ki omogoča nastavitev počasnega posnetka, ki je primeren za dokumentiranje športnih dogodkov.

Format datoteke

Posneti posnetki so shranjeni v JPEG ali RAW datotekah, kar postavlja serijo SX v skladu z glavnimi konkurenti modela, ki zamenja DSLR. Obstajata dve nastavitvi po meri na disku za izbiro načina za tiste, ki radi prevzamejo nadzor nad lastnimi rokami. Kljub prisotnosti ločenega položaja za video, ni treba namestiti diska, da bi ga vključili. Samo pritisnite poseben gumb za snemanje, ne glede na način fotografiranja, in po sekundi se zaslon skrči.od standardnega formata 4: 3 do širokega zaslona 16: 9, tako da lahko vidite, kako videz snema pri predvajanju na televizorju. Na strani kamere je mini HDMI priključek, zaprt z gumijastim vtičem, čeprav je čudno, da sam kabel ni vključen. 28 "monitor ponuja ločljivost 460 tisoč slikovnih pik, brez kompromisov na zaslonih konkurenčnih modelov.

Vklop in pomikanje

Ko pritisnete stikalo za vklop /izklop poleg gumba za način snemanja, se fotoaparat vklopi za več kot 2 sekundi. Objektiv se opazno razširi, od zgoraj je označen za določanje trenutne goriščne razdalje do 1200 mm, ki se postopoma pojavlja, ko se deli premikajo iz ohišja fotoaparata, na hrbtni strani Canon PowerShot SX50 HS Black pa je prikazovalnik s spremenljivim kotom nach Lu in malo višje sta elektronsko iskalo. Ta se samodejno vklopi, če zaslon monitorja obrnete na telo fotoaparata. Očesni senzor manjka, ni posebnega gumba za preklapljanje med zaslonom in iskalom, zato večina uporabnikov morda sploh ne uporablja iskala. 202 tisoč slikovnih pik, zmožnost obračanja in nagibanja zadnjega zaslona pa vam omogoča učinkovito soočanje s spominskimi posnetki.
Če pritisnete ročico za povečavo, premaknete objektiv od največjega širokega kota do telefoto za 4 sekunde, se na zgornjem delu zaslona prikaže najmanjša in največja goriščna razdalja in se hitro spremeni, ko se optika premakne naprej ali nazaj. Ko je sistem lečauglasite, slišite opazen mehanski zvok, vendar ne moti. Ko preklopite na način snemanja, se obseg povečave upočasni in prehodi postanejo še bolj gladki - objektiv potrebuje 10 sekund, da premaga celotno območje goriščnih razdalj. Pri teh pogojih je delo mehanike manj opazno, kar je potrebno pri snemanju zvoka. Na hrbtni strani fotoaparata prevladuje LCD zaslon, ki se nahaja v sredini, pod iskalom s trdno gumijasto blazinico na okularju in kolesom za nastavitev dioptrije. V zgornjem levem in desnem kotu vizirja so gumbi za neposredno tiskanje in predvajanje.

Krmilni elementi

Druge kontrole so na desni strani zaslona. Zelo zgornji gumb vam omogoča, da takoj začnete snemati video. V nadaljevanju je podana razširitev ali zožitev AF sfere ali premikanje z uporabo navigacijske vrstice, če je fotoaparat v enem od ustvarjalnih načinov fotografiranja. V nasprotnem primeru se zaporedni kliki vklopijo in izklopijo funkcijo prepoznavanja, ko je avtomatizacija v teku, in se ob ponovnem predvajanju gumb uporabi za brisanje posnetega materiala. Potrebno je nekaj časa, da spoznate vse funkcije, saj Canon Powershot SX50 HS prihaja z uporabniku prijaznim navodilom za uporabo, ki je na voljo samo na CD-ju, in priročnik za hitri začetek, ki vsebuje osnovne informacije o napravi, je na voljo v tiskani obliki. Krmilna plošča za navigacijo ponuja kompenzacijo osvetlitve (± 2 EV), časovnik za vklop časovnika (od 210 ali 10 sekund odserija treh posnetkov), izbira ISO v območju 100-3200 in končno nastavitev ostrenja s preklopom med običajnimi, makro in ročnimi možnostmi namestitve. Slednje vam omogoča, da s kolescem izberete razdaljo od 0 do neskončnosti, povečan osrednji kvadrat na zaslonu pa daje približno idejo, ali je slika precej jasna. Zadnja dva gumba na nadzorni plošči Canon PowerShot SX50 HS (6352b013) - Disp and Menu. S klikom na prvi od njih lahko razdelite zaslon na 9 kompozitnih območij in ponovno popolnoma izklopite LCD zaslon in vključuje iskalo. Drugi ključ povzroči tri zaznamke na zaslonu: zajemanje, nastavitve in hiter dostop do pogosto uporabljenih nastavitev, če jih morate spremeniti. V prvi mapi lahko nastavite glasnost mikrofona, vklopite ali izklopite filter vetrobranskega stekla. S temi elementi menija se lahko pomikate s pritiskom na štiri gumbe navigacijske plošče s palcem ali s hitrim vrtenjem nadzornega kolesca.

Meni

Funkcijski gumb na sredini nadzorne plošče generira standardni meni v obliki črke L, ki pozna vsako kompaktno napravo Canon, ki predstavlja glavne funkcije. V programskem načinu, na primer, vam zgornji del orodne vrstice omogoča prilagajanje dinamičnega razpona, ravnovesje beline, izbiro različnih barvnih možnosti, ki vključujejo možnost zasičenosti, skupaj z možnostjo nastavitve temnejših ali svetlejših tonov kože, snemanja sepije ali črno-belega filma. Naslednja točka menija je oklepanje, ki samodejno posname tri posnetkerazlična izpostavljenost ali tri goriščne razdalje z možnostjo preklopa z enojnega na neprekinjeno zajemanje slike, nastavitev kompenzacije osvetlitve v območju ± 2 EV ali izbira metode za merjenje iz ocene, sredinsko utežene in variacije točke. Razmerje stranic slike se lahko spremeni iz privzetih 4: 3 v široki zaslon 16: 9 3: 2 ali celo bolj nenavadno 1: 1 in 4: 5. Meni v obliki črke L vam omogoča, da izberete velikost ločljivosti slike in slike 1920 x 1080 avc 1280 x 720 in 640 x 480 slikovnih pik. Če je kamera v samodejnem načinu, lahko spreminjate le razmerja slike, velikosti datoteke in okvirja. Druge možnosti niso na voljo.

Funkcije komunikacije

Če pogledate fotoaparat na zadnji strani, lahko najdete vrata HDMI, AV in daljinskega upravljalnika, ki so zaprta s pokrovom na desni. Edini zvočnik je na levi strani, za pritrditev LCD zaslona je na voljo tečaj. Spodaj je kovinski nosilec stojala, poleg katerega sta za drsnim plastičnim pokrovom skrit predal za baterijo in režo za pomnilniško kartico SD. Če je PowerShot nameščen na stojalo, ga morate najprej odstraniti s pomnilniške kartice, preden ga odstranite.

Kakovost fotografiranja

Canon PowerShot SX50 HS zajema kakovostne fotografije in videe. Hrup je nadzorovan z ISO 1600, po katerem se začnejo pojavljati nekateri artefakti, deli, ki se razmazajo in rahlo obarvajo. Hrup in izguba podrobnosti se poslabšata pri občutljivosti ISO 1600-6400 in pri maksimalni vrednosti slike postanejo neuporabne. Možnosti popravljanja dinamičnega obsega in zlasti HDRvam omogočajo, da povečate podrobnosti temnih in svetlih področij, čeprav niso na voljo v formatu RAW. Canon PowerShot SX50 HS deluje zelo dobro s kromatskimi aberacijami, čeprav obstajajo nadzorovani, a zelo razširjeni vijolični in zeleni halosi, ki se pojavljajo v pogojih visokega kontrasta. Slike z ločljivostjo 12 milijonov slikovnih pik so precej jasne, tudi če so posnete s tovarniškimi nastavitvami. Makrofotografije vam omogočajo, da se osredotočite celo na ničelno razdaljo do predmeta, čeprav na taki razdalji obstajajo velika popačenja in sence. Canon PowerShot SX50 HS vgrajeno Flash vgrajeno Flash uporabniško izkušnjo je zadovoljiva, ni učinka rdečih oči, in celotna izpostavljenost je dobra. Nočna fotografija je veličastna in maksimalna izpostavljenost, ki traja 15 sekund, v večini primerov omogoča zajemanje dovolj svetlobe. Stabilizacijski sistem, ki je enakovreden 45 korakom, deluje zelo dobro pri fotografiranju v slabih svetlobnih pogojih ali pri uporabi telefoto objektiva, čeprav je najbolje, če uporabite stojalo ali drug upor, glede na veliko goriščno razdaljo.

Prednosti in slabosti

Ena 50x leča je dovolj, da lahko cenimo Canon PowerShot SX50 HS, vendar pa je zaradi drugih njegovih novih funkcij najboljši fotoaparat Superstum Canon. Fotoaparat naredi veliko količino visokokakovostnih fotografij z največjo goriščno razdaljo, tudi če je ročno narisan, čeprav ISO Auto zahteva nastavitev ISO 1600, ki je nezaželena, glede na visoko raven hrupa. Povečanje povečave povzroči izgubo zaslonke, katere največja vrednost zahteva f /6,5fotoaparat uporablja višje ISO, da ohrani dokaj visoko hitrost zaklopa (s katero se pogosto ne uspe). Ni stalne potrebe po celotnem razponu goriščnih razdalj, čeprav se nekateri uporabniki ne bodo mogli držati. Namestitev fotoaparata na stojalo je potrebna za doseganje kritične ostrine z nezadostno osvetlitvijo. Več skrbi kot hrup, ki povzročajo očitno kromatske aberacije, ki se zdi, vijolične in zelene madeže na območjih z visokim kontrastom. Skupaj z največjih svetovnih zoom, Canon PowerShot SX50 HS črn Ocene lastniki dodeliti format podporo RAW, razpoložljivost synhrokontakta za zunanjo bliskavico, in ročaj velik LCD zaslon z visoko ločljivostjo. Zaradi teh izboljšav je fotoaparat uporabna alternativa DSLR-ju in njegovim superstum-rivalom. To je škoda, da je elektronsko iskalo ni jasno, glede na velik zoom in ne samodejni preklop med zaslonom in vezir komoro pristop očesa. Prejšnji model se je zdel igrača za ljubiteljske fotografe. Bolj kot Canon DSLR Canon PowerShot SX50 HS Professional ocenjuje pohvale za kakovost slike, novo funkcionalnost in boljši nadzor. Objektiv s 50-kratno povečavo je postal prava alternativa zrcalnim in kompaktnim fotoaparatom z veliko opcijsko optiko.

Sorodne publikacije