Rešite težavo: MX Player ne podpira oblike AC3. Možni vzroki in načini reševanja problema

Številni uporabniki mobilnih naprav, ki uporabljajo operacijski sistem Android, programsko opremo MX Player veljajo za eno najboljših, saj imajo preprostost vmesnika in uporabe ter visoko kakovostne avdio in video parametre. Toda v zadnjem času, ko poskušate predvajati videoposnetke, je prišlo do napake, ki pravi, da format zvoka AC3 ni podprt v predvajalniku MX Veliko jih postavlja v zastoj. Reševanje takšnega problema pa je lahko ena preprosta metoda, o kateri bomo še razpravljali. Toda najprej malo ozadja.


Format AC3 MX ni podprt Predvajalnik: zakaj?

Prvotno je bil sam predvajalnik postavljen kot zelo priročen in preprost način za predvajanje večine današnjih znanih avdio in video formatov. Vendar pa od različice 1733 do konca neznanih razlogov MX Player AC3 ni podprt. V sporočilu, ki se prikaže na predvajalniku, je to izrecno navedeno. Včasih pa je dodan tudi nasvet o potrebi po uporabi kodeka po meri. Rečeno je, da je ta situacija povezana z licenciranjem. Očitno ima razvijalec igralca težave pri pridobivanju licenc za AC3 Dolby kodeke, DTS in MLP. Ali to res ni znano, vendar dejstvo ostaja dejstvo. Mnogi uporabniki se začenjajo pritoževati, da tako dober igralec ni jasen, zakaj ga ne podpira zvok te oblike in se hitro preklopi na drugeigralcev, kot je VLC Media Player. Toda, kot kaže praksa, se bo večina kmalu vrnila k stari dobri MX, čeprav že ima opisan problem.


Vendar, čeprav format AC3 ni podprt v MX predvajalniku, je mogoče popraviti situacijo v petih minutah, saj ima igralec še vedno možnost namestitve in uporabe kodekov in dekoderjev po meri. Toda najprej morate preveriti osnovne parametre.

Začetna dekodirna kontrola

Zato AC3 MX Player ni podprt. Kaj storiti? Najprej morate odpreti sam predvajalnik in vstopiti v meni za nastavitve (gumb z možnostmi v zgornjem desnem kotu). V meniju, ki se pojavi, morate izbrati vrstico "Dekoder", listati po dnu in pogledati element, ki označuje vmesnik kodeka. To je običajno ARMv7 NEON (čeprav lahko obstaja še ena možnost). Za različne različice predvajalnika MX je na voljo več sprememb kodeka. Značilno je, da je NEON, Tegra 2 Tegra 3 in x86. Upoštevajte, da so pri različicah predvajalnika 186 in več vse podobne spremembe kodekov označene z znakom "+". Če pa določite potreben kodek za predvajalnika, bo pri nalaganju zelo težko narediti napake.

Prenos manjkajočega kodeka

Jasno je, da je treba, ker MX Player AC3 ni podprt, prenesti kodek. Najbolje je, da se obrnete na forume za razvijalce XDA.
Tam morate najti modifikator dekoderja in uporabiti gumb za prenos povezave Direct Download (če kodekmorate prenesti neposredno v mobilno napravo). Upoštevajte, da je datoteka na voljo kot zip arhiv, vendar je ni treba razpakirati. Prenesete lahko tudi na svoj računalnik in ga nato kopirate v mobilno napravo na katerem koli mestu, ki vam ustreza.

Predvajalnik AC3 ne podpira MX predvajalnik na Androidu: Začetna nastavitev

Sedaj je potrebno, da igralec »vidi« preneseni kodek. Kljub dejstvu, da MX Player AC3 ni podprt, ga lahko igralec še vedno prepozna. Zaženite predvajalnik. V večini primerov bo aplikacija v nekaj sekundah povedala, da je bil najden nov kodek. Po tem morate nastaviti dovoljenje za uporabo s klikom na gumb »V redu« v sporočilu. Potem bo prišlo do opozorila o potrebi po ponovnem zagonu predvajalnika. Strinjamo se in po ponovnem zagonu programa (da bodo spremembe začele veljati) bo mogoče odpreti vaše najljubše videoposnetke z običajnim zvokom, kot je bilo prvotno zagotovljeno.

Custom Setup

Vendar pa lahko pride do situacije, ko samodejno zaznavanje novega kodeka ne bo delovalo (o tem se trenutno ne razpravlja, vendar se tudi zgodi) in igralec bo ponovno poročal, da predvajalnik AC3 MX ni podpira. Ne bodite razburjeni. Za program lahko ročno določite lokacijo prenesene datoteke. Če je bil prenos opravljen v računalniku in šele potem je bila datoteka kopirana v telefon ali tablični računalnik, morate natančno vedeti, kje je mapa. V primeru neposrednega prenosa bo preneseni arhiv najverjetneje vImenik Prenos na notranjem pogonu, razen če uporabnik spremeni pot za mapo za prenos. Podani imenik v operacijskem sistemu za prenos je prvotno nastavljen privzeto, tako da pri iskanju datoteke ne bo težav. V skrajnem primeru lahko napravo preprosto povežete z računalnikom in nastavite iskanje po imenu arhiva v katerem koli upravljalniku datotek, potem pa morate zapomniti določen imenik arhivskega pomnilnika.
Zdaj je vse preprosto: gremo v nastavitve, izberemo odsek vmesnika kodeka, ga prilepimo, nato pa gremo v imenik, v katerem je arhiv, in samo izberemo to datoteko. Upoštevajte, da je gumb za uporabo privzetega kodeka malo pod. Potrebno je le vrniti začetne nastavitve brez uporabe novega posebnega kodeka. Načeloma ga je popolnoma neprimerno uporabljati, saj v večini primerov zvok ponovno izgine. Razumeš, da to ni potrebno nikomur.

Kratki sklepi

Pravzaprav bi se to lahko zaključilo, če ne za eno "vendar". To je prenos. Ne prenesite kodeka iz nezanesljivih ali sumljivih virov. Priporočljivo je, da se obrnete na forume razvijalcev XDA (definitivno ni nevarnosti). V nasprotnem primeru, kot lahko vidite, ni nič zapletenega pri nameščanju kodeka. V večini primerov program samodejno določi. Tudi če se to priznanje ne zgodi, je lažje nastaviti ročne poti datotek.
Mimogrede, po namestitvi AC3, kot kaže praksa, vse težave, povezane z uporabo DTS, izginejo. Uporabnik, ki je uporabil samo eno arhivsko datoteko, uniči dve ptici z enim posnetkom.

Sorodne publikacije