DVB-T2 sprejemnik: pregledi. DVB-T2 TV tuner: katera je boljša?

Uglaševalnik DVB-T2-je ločena elektronska naprava, katere glavna naloga je sprejem in dekompresija digitalnega televizijskega signala. Po konverziji se zadnji zaslon prikaže na televizijskem zaslonu. Temu gradivu bo namenjen pregled te skupine odločitev.

Namen naprav

Kot je bilo že omenjeno, je DVB-T2 sprejemnik namenjen obdelavi digitalne televizije druge generacije. To kaže na prisotnost oznake T2 v svoji oznaki. Toda tudi takšne naprave so sposobne upravljati televizijski signal prve generacije DVB-T. Poleg tega jim nekateri proizvajalci zagotavljajo tudi možnost prenosa kabla DVB-C /C2. Poleg tega imajo taki sprejemniki USB vrata, ki lahko namestijo različne flash pogone in oddajajo različne multimedijske informacije.


V zadnjem času so naprave, ki so opremljene z vmesnikom WiFi, zelo pogoste. Omogoča vam, da povežete sprejemnik z internetom in od tam že dobite informacije. Tudi IPTV tehnologija v tej skupini rešitev se pogosto srečuje. Takšen sistem je smiselno kupiti le, če se za ogled programov uporablja zastareli model TV sprejemnika. V tem primeru integrirani sprejemnik ne more sprejemati digitalnega prenosa. Toda novi multimedijski centri po stopnji funkcionalnosti in tehničnih parametrov že prekašajo tako diskretne sprejemnike DVB-T2. Zato v takem primeru takšna univerzalna odločitev za nakup ni potrebna.

Dokončanje

Večina sodobnih sprejemnikov tega razreda ima naslednjo opremo:
 • Diskretna naprava.
 • Nadzorna plošča.
 • Navodila za uporabo.
 • Kupon z garancijo proizvajalca.
 • Signalne žice.
 • Posebej je treba opozoriti, da dobavni predmeti pogosto niso dobavljeni z napajanjem za sistem daljinskega upravljanja. Prav tako je treba paziti na prisotnost signalnih žic. V nekaterih primerih seznam dobave vključuje eno komunikacijsko žico, vendar je bolje, če sta dva ali celo tri.


  Parametri svetovnega vidika modela T62M

  Za začetek upoštevajte svetlobni modul T62M DVB-T2 Tuner. Proizvajalec imenuje to odločitev v vrsto najbolj proračunskih sredstev, vendar je s to stopnjo funkcionalnosti zelo in zelo dobro. Ta sprejemnik lahko sprejema in obdeluje signale samo v formatih DVB-T /T2. Kabelski in satelitski televizijski programi se ne uporabljajo. Video naprava oddaja formate MPEG2 /MPEG4. Največja ločljivost prejete slike je 1920 x 1080, kar ustreza specifikacijam Full HD. Seznam komunikacij tega modela vključuje priključek USB. Lahko ga priključite na katerikoli zunanji bliskovni pogon. Hkrati se lahko uporablja tako za snemanje televizijskega programa kot za predvajanje multimedijskih vsebin. Za izhodne kanale sta dva glavna priključka. Eden od njih je HDMI, drugi pa kompozitni. Programska lupina tegaNaprava ima napredne funkcije. Poleg osnovnih funkcij vam omogoča dostop do "globalnega spleta", oddajanje signala IPTV in celo ogled videoposnetkov v storitvi YouTube. Ampak za to morate ločeno kupiti zunanji WiFi adapter, ki teče Ralink RT5370 in ga priključite na režo USB.

  Specifikacije za Roks, ki jih opravlja T202HD

  Podani model sprejemnika glede na tehnične značilnosti je zelo podoben predhodno obravnavani T62M od World Vision. Prav tako oddaja video v MPEG2 /MPEG4. Največja ločljivost je enaka - 1920 x 1080. Komplet vmesnikov vključuje priključke HDMI, USB in komponente. Ključna razlika med tem modelom so značilnosti lupine programa. Če mlajši model omogoča povezavo z internetom z zunanjim vmesnikom, ga je v tem primeru proizvajalec vrgel proč. Zato lahko ta rešitev s položaja programske opreme samo piše ali reproducira vsebino na bliskovnem pogonu. To pomeni, da je funkcionalnost T202HD precej pod T62M.

  Specifikacije NOMI T202

  NOMI T202 je še en stacionarni sprejemnik DVB-T2. Pregledi se razlikujejo od prisotnosti informacijskega prikaza. V drugem je popoln analog predhodno upoštevanih T62M in T202HD. Edina bistvena razlika je pomanjkanje dostopa do "globalnega spleta". V nasprotnem primeru lahko T202 prikaže 1080p /1080i slike, ima USB, RCA in HDMI priključek.

  Digitalni sprejemnik za vozila

  Danes je na voljo tudi mobilni sprejemnik DVB-T2 za avtomobil. Na primer, upoštevajte model DVB-T2 HD RS.Ta rešitev se izvaja kot ločen modul. V kompletu je proizvajalec vključil 2 specializirani anteni, daljinski upravljalnik in uporabniški priročnik. Slednji ima enako garancijsko kartico. Seznam komunikacij vključuje vtičnice RCA. Prvi oddaja video signal, ki ga je mogoče priključiti na katero koli napravo z istim nizom vrat (na primer mini monitor), drugi pa omogoča priključitev zunanje naprave za shranjevanje. V drugi taki DVB-T2 tuner za avto praktično ne razlikuje od svojih stacionarnih kolegi.

  Postopek namestitve

  Vsak sodoben sprejemnik DVB-T2 za televizor v diskretni različici je konfiguriran na naslednji način:
 • Izvlecite večpredstavnostni sprejemnik iz paketa z drugimi komponentami dostave.
 • Namestimo ga poleg televizorja.
 • Potem morate priključiti tuner na napajalno omrežje z napajalnim kablom.
 • Nato preklopite sprejemnik in TV skupaj z signalno žico.
 • Vključujemo vse posamezne komponente tega multimedijskega sistema.
 • Na televizorju nastavimo vir signala na vrata, na katera je priključen sprejemnik.
 • Nato na tunerju morate iti v nastavitveni meni in poiskati kanale. Na koncu tega postopka morate shraniti seznam dobljenih rezultatov.
 • Izhod iz nastavitvenega menija in multimedijski sistem je pripravljen za uporabo.
 • Stroški

  Najbolj razpoložljiv trenutno DVB-T2 sprejemnik za TV model T62M, ki ga je razvil World Vision,ocenjena na 300-450 UAH. Druga sprememba tega sprejemnika Roks RKS-T202HD je že 500 UAH. No, NOMI T202 bo stala kar 550-600 UAH.

  Vendar je digitalni sprejemnik za avtomobile ekskluzivna rešitev. Zato je mogoče kupiti za 1000 UAH. Vsaj prej omenjena modifikacija RS DVB-T2 HD je vredna toliko.

  Ocene

  Vse prej obravnavane naprave imajo naslednje prednosti: zanesljivost in cenovno dostopna funkcionalnost omogočajo, da zastareli model televizorja spremenite v sodobno zabavišče. Prav tako je mogoče pripisati svoje prednosti in zvesto cenovno politiko. Hkrati ni bilo bistvenih pomanjkljivosti v procesu izkoriščanja. Zdaj se odločimo, kaj je bolje za sprejemnik DVB-T2 za televizor. Specifikacije so skoraj enake. Glavna razlika je v specifikacijah operacijskega sistema. Iz tega položaja je najbolj napredna naprava T62M. Hkrati pa je tudi strošek najnižji. To je ta univerzalna predpona in je priporočljivo kupiti.

  Sklep

  Kot del tega materiala je bila obravnavana vrsta digitalnih naprav, kot je tuner DVB-T2. Z vidika tehničnih lastnosti je najboljša med njimi World Vision T62M. Lahko prikazuje slike v formatih 1080p /1080i. Tudi ta naprava ima sposobnost za delo z zunanjimi pogoni, vmesnik pa vključuje USB, HDMI, komponentni priključek. V tem primeru se lahko prvi od teh vgradi posebni adapter brezžični modem WiFi modifikacija Ralink RT5370 in na račun tega, da sestavi večpredstavnostno rešitev z internetom in za izboljšanje zmogljivosti sprejemnika.T62M podpira tudi tehnologijo IPTV. To je na račun zgoraj navedenih značilnosti in je dodeljena tej napravi v ozadju konkurentov, zato je priporočljivo, da jo kupite.

  Sorodne publikacije