Usmerjevalnik D-Link DIR-620: Navodila po korakih

Večina uporabnikov interneta uporablja brezžične naprave, zato so usmerjevalniki trdno na mestu in v skoraj vsakem stanovanju. D-Link DIR-620 je eden izmed najbolj priljubljenih domačih usmerjevalnikov, zato je vprašanje njegove postavitve zelo pomembno. Da ne bi porabili denarja za klic strokovnjakov, se lahko naučite, kako sami prilagoditi usmerjevalnike - to je sila za vsakega uporabnika računalnika, tudi ne najbolj samozavestnega. V tem članku so opisane osnovne nastavitve DIR-620, ki omogočajo dostop do interneta v lokalnem omrežju in Wi-Fi.

Splošne informacije o usmerjevalniku D-Link DIR-620.

Usmerjevalnik se pogosto uporablja za ustvarjanje in konfiguriranje domačega ali pisarniškega brezžičnega omrežja ter za vodenje IPTV. Ta usmerjevalnik je srednje velik, vendar izpolnjuje večino uporabniško določenih zahtev, kar se kaže tudi kot cenovno ugodna in enostavna za uporabo.


Kratki tehnični podatki:
 • Router D-Link DIR-620 deluje na 24 HGz brezžičnem omrežju, ki vam omogoča uporabo z vsemi napravami, ki podpirajo to možnost povezovanja.
 • Hitrost kabelske povezave vrat LAN je do 100 MB na sekundo. To je optimalno za domače omrežje ali manjši pisarniški prostor.
 • Opremljena so z vrati USB, s katerimi lahko priključite različne vmesnike (kot sta 3G ali CDMA).
 • Podpira široko paleto varnostnih funkcij(Filtriranje naslovov MAC, požarni zid, podpora za brezžične vrste šifriranja WPA, WPA2 in WEP).
 • Za podrobnejše specifikacije usmerjevalnika glejte priročnik ali uradni priročnik in preučili bomo več podrobnosti o konfiguraciji DIR-620.

  Kaj morate najprej storiti

  Preden zaženete D-Link DIR-620, se morate prepričati, da je vse pripravljeno. Potrebovali boste omrežni kabel (najpogosteje prihaja z usmerjevalnikom), računalnik ali prenosni računalnik - brezžične naprave niso primerne, nimajo ustreznega priključka. Prav tako v lastnostih omrežne povezave v računalniku nastavitve za samodejno pridobivanje naslova IP in strežnika DNS - ne pozabite, da ni treba zapisovati posebnih podatkov - drugače, tudi če je D-Link DIR-620 pravilno konfiguriran, dostopajte do Internet ne bo na voljo.

  Nastavitev usmerjevalnika prek spletnega vmesnika

  Če želite priti do konfiguracijskega vmesnika DIR-620, se prepričajte, da je kabel Ethernet od ponudnika internetnih storitev povezan z internetnim priključkom, drugi omrežni kabel pa povezuje usmerjevalnik z računalnikom.
  Nato odprite kateri koli brskalnik in v naslovno vrstico vnesite naslov IP za upravljanje usmerjevalnika: 1921680.1 (v nekaterih primerih 1921681.1). Boste morali vnesti podatke za avtorizacijo - prijavo in geslo. Standardni par za to je admin /admin, včasih pa se uporabljajo drugi, v tem primeru so označeni na nalepki na lupini usmerjevalnika (običajno od spodaj). Takoj pojasnite, da jih je večglavno programsko opremo. To je posledica dejstva, da je model zelo priljubljen in ga pogosto posodablja proizvajalec. Razmislite o najpogostejši različici vdelane programske opreme. Če se informacije na zaslonu, ki jih vidite, razlikujejo od predstavljene, je vredno najti priročnik na strani za podporo proizvajalca ali interaktivni emulator, ki bo nastavitev usmerjevalnika naredila preprosta in enostavna.
  Okno za zagonsko konfiguracijo za DIR-620 izgleda takole:
 • Kliknite na povezavo »Poveži«.
 • V naslednjem oknu preprosto kliknite Naprej - če se pojavi težava pri povezovanju kabla, bo prikazan v vmesniku.
 • Pri izbiri ponudnika, če ni drugače določeno v pogodbi s ponudnikom storitev, izberite Ročno.
 • V naslednjem oknu morate izbrati vrsto omrežne povezave. Najdete ga tako, da se obrnete na tehnično podporo ponudnika. Pregledali bomo osnovne nastavitve za najpogostejše vrste povezav.

  Vrsta povezave PPPoE

  Ta protokol se najpogosteje uporablja pri nastavitvi DIR-620 v Rostelecomu, vendar ga uporabljajo tudi nekateri drugi ponudniki. Takoj, ko na seznamu izberete zgornjo postavko PPPoE in pritisnete gumb Naprej, bo sistem zahteval vnos uporabniškega imena in gesla. Te informacije lahko najdete v storitvi za podporo ponudnika in vsak ponudnik storitev je drugačen. Zgornje vrstico "Ime povezave" lahko pustite privzeto ali po želji podate latinsko ime.
  Če ne potrebujete posebnih nastavitev povezave, kliknite Next in nato še naslednjeNa zaslonu, kjer se prikaže tabela povzetkov, kliknite Uporabi.

  Statične vrste IP in dinamične povezave IP

  V tem primeru so potrebni statični podatki o naslavljanju, kot je prikazano na spodnji sliki. Te podatke zagotavlja tudi ponudnik, običajno pa so neposredno registrirani v pogodbi.

  Če izberete vrsto povezave Dynamic IP, je še lažje - na seznamu izberite vrsto povezave, kliknite Naprej, ne spremenite ničesar v oknu in kliknite gumb Uporabi.
  Namestitev usmerjevalnika D-Link DIR-620 kot tudi drugih, nekateri ponudniki zahtevajo obvezno registracijo fizičnega naslova (MAC) v bazi podatkov - to se vedno opravi, ko je priključena nova naprava. Pri tehnični podpori klica opravite to preprosto operacijo v nekaj minutah.

  Nastavitev brezžične povezave

  Ko je vrsta povezave pravilno nastavljena, se zažene nastavitev Wi-Fi na DIR-620. To storite tako, da se vrnete na glavni zaslon vdelane programske opreme. V nekaterih vdelanih programih je brezžično omrežje konfigurirano za naslednji korak po začetni nastavitvi DIR-620 - običajno z uporabo čarovnika za konfiguriranje. Na začetnem zaslonu izberite Čarovnik za nastavitev brezžičnega omrežja in sledite navodilom na zaslonu. Najprej izberite Dostopna točka ali "Dostopna točka", pojdite na naslednji zaslon z gumbom Naprej. V polje SSID vnesite želeno ime omrežja - uporabljajo se samo latinica in številke; podobno pojdite na naslednji zaslon. Tam morate izbrati vrsto šifriranja - izberite Zaščiteno in vnesite varnostni ključ, to bo geslo odbrezžično omrežje. Dolžina gesla mora biti več kot osem znakov, zaželeno je, da se črke latinice zamenjajo z različnimi registri in številkami.
  Če je nastavitev Wi-Fi na DIR-620 pravilna, se bo prikazal zaslon Apply gumb - ko ga kliknete, vas bo odpeljal na začetni zaslon s sporočilom, da je nastavitev uspešna.
  Zdaj se lahko povežete z omrežjem Wi-Fi, prikaže se na seznamu, ki je na voljo. Torej, osnovne nastavitve DIR-620 so narejene, kar je dovolj za uporabo interneta. Če potrebujete napredne nastavitve za spreminjanje drugih specifičnih parametrov, obstaja veliko število emulatorjev v javni domeni, ki vam omogočajo pravilno spreminjanje potrebnih parametrov in neodvisno razumevanje delovanja usmerjevalnika. Vse informacije o opremi in tehnični dokumentaciji so na voljo na uradni spletni strani proizvajalca.
 • Sorodne publikacije