Samsung CLP-365 Printer: pregledi in primerjave s konkurenti

Laserski tiskalnik z možnostjo prikaza strani v barvah in cenovno ugodnih cenah je Samsung CLP-365. Ta periferna naprava je primerna za ustvarjanje tiskanega podsistema v majhni pisarni ali za domačo uporabo. V okviru tega pregleda bodo podane njegove značilnosti in pregledi. Prav tako bo primerjala to rešitev z njenimi neposrednimi konkurenti.

Kateri segment trga je zasnovan za to napravo?

Barvni tiskalnik Samsung CLP-365 je odličen za ustvarjanje manjših pisarniških sistemov. Možno ga je uporabiti tudi doma. Skromne tehnične specifikacije, povprečna zmogljivost, majhna omejitev tiskanja na mesec in zastarela današnja tehnologija tiskanja znatno omejujejo uporabo te naprave v vseh drugih primerih. Zato je nakup takšnega tiskalnika smiseln le, če potrebujete nizkocenovni tiskalni podsistem z nizko zmogljivostjo.

Paket in njegove značilnosti.

V novo ustvarjenih lastnikih ultraproračunskih perifernih naprav serije Samsung CLP-360-365 se pojavijo številna postavljena vprašanja. Na dobavnem seznamu je južnokorejski proizvajalec vključeval naslednje:
 • laserski tiskalnik s podporo za barvno tiskanje.
 • Napajalni kabel.
 • Oblika CD diskov z vso potrebno programsko opremo, najnovejšimi gonilniki in dokumentacijo.
 • Set začetnih kartuš v količini 4 kosov.
 • Komplet dokumentacijeje sestavljen iz garancijskega kupona in zelo kratkega uporabniškega priročnika na strani A3. Zadnji element na seznamu opreme je pojasnjen preprosto: vse informacije so v elektronski obliki. Še en minus tega seznama je odsotnost žice vmesniškega računalnika. Servisni inženirji podjetja Samsung pojasnijo ta pristop dejstvu, da ima večina uporabnikov na voljo takšno dodatno opremo, in ni smiselno, da jo kupite znova. Če ni, potem morate kupiti dodatno.

  Način priključitve

  V tem laserskem tiskalniku se izvaja minimalni komunikacijski niz. Sestavljen je iz enega možnega načina povezovanja - USB. Glede na zagotovila proizvajalca je najbolje uporabiti njegovo različico 2.0 za prejemanje ukazov za tiskanje iz osebnega računalnika. Tudi na ravni strojne in programske opreme je ta naprava združljiva s takšnimi spremembami te metode prenosa informacij, 1.X ali 3.X. V prvem primeru se bo zmanjšala hitrost tiskanja, v drugem pa ne bodo v celoti izkoriščene zmogljivosti računalniškega sistema. Ni dodatnih načinov za povezavo v tem primeru in jezik ne more biti posledica dejstva, da je najbolj dostopna rešitev tiskanja. Uvedba dodatnih načinov povezovanja bi močno povečala njeno vrednost. To je v tem primeru nedopustno.

  Kartuše

  Za izpis dokumentacije v napravo Samsung CLP-365 se uporabljajo štirje modeli kartuš. Tonerji v njih sotakšne barve: črna, modra, vijolična in seveda rumena. Modeli istih kartuš - CLT-K406S (črna), CLT-C406S (modra), CLT-M406S (vijolična) in CLT-Y406S (rumena). Črni vir se poveča na 1000 strani, barva pa lahko natisne približno 700 listov.

  Hitrost

  Laserski tiskalnik Samsung CLP-365 ima dokaj visoko zmogljivost v monokromatskem načinu, vendar je njegova barva bistveno manjša. Za toplo periferno raztopino ni potrebno več kot 20 sekund. Na prvi strani bo natisnjena po 15 sekundah. V monokromatskem načinu lahko ta rešitev natisne do 18 strani na minuto, v barvah - 4.

  Velikosti črk

  Največja velikost tiskanja, kot pri večini podobnih naprav, je omejena z velikostjo A4 in široka 210 mm in 297 mm. Iz istega niza formatov lahko ta tiskalnik še vedno prikazuje dokumente na A5 in A6. Tudi na tem seznamu so še vedno B5 B6 in celo C5. Drug seznam formatov, ki jih lahko rokuje tiskalnik, sta LTR in Folio. Tudi za tiskanje na straneh s poljubno vrednostjo širine in dolžine.

  Gostota papirja

  Razpoložljivost barvnega tiskanja v napravi Samsung CLP-365 zahteva višjo gostoto medijev. Praviloma je priporočena gostota papirja v območju od 60 do 170 g /m2, v tem primeru pa se največja gostota papirja poveča na 220 g /m2. Ta trenutek vam omogoča, da prikažete informacije, ki so že na voljo, na kartonski embalaži in celo na foto papirju. V slednjem primeru je dovoljeno uporabljati kot prevozniksijajna površina in mat. Poleg tega se na ravni programske opreme izvaja podpora za takšne formate fotografij kot 10 x 15 in 13 x 18. Edini pomemben odtenek v tem primeru je povprečna kakovost natisnjenih slik, kar je zaradi sposobnosti 2400 x 600.

  )

  Gonilniki

  Tipičen nabor podprtih operacijskih sistemov v tej periferni napravi. V njem je proizvajalec vključeval naslednje:
 • OS "Vetrovi" - od zastarelega do sedanjega trenutka CP. Podprl je tako strežniške sisteme kot po meri. Prav tako ni omejitev za programsko opremo bitnega sistema.
 • Drug operacijski sistem, za katerega je proizvajalec razvil gonilnike, je MacOS.
 • Toda za današnje sistemske spremembe, kot sta Linux ali UNIX, ni na voljo uradnih različic gonilnikov.

  Značilnosti uporabe

  Obstajata dva načina za podaljšanje življenjske dobe kartuš na tej enoti. Eden od njih je polnjenje tonerja in namestitev čipov za odklepanje. Druga je sprememba programske opreme naprave. Ker je z gospodarskega vidika boljši drugi od njih, ga uporabniki uporabljajo. To vam omogoča, da zmanjšate stroške osnovnega potrošnega materiala za Samsung CLP-365. Vdelana programska oprema obravnavanega laserskega tiskalnika je zelo preprosta in z njo se bo vsak uporabnik spopadel. Edina rezervacija v tem primeru je kršitev garancijskih obveznosti. To pomeni, da v primeru okvare takšnega izdelka po tem, ko ponovna namestitev ne bo več mogla veljati za servisni center into storite za brezplačno popravilo.

  Mnenja

  Samsung CLP-365 je dokaj uravnotežen tiskalnik z lasersko ekonomijo. Resnično nima nobenih slabosti. Za slabosti v tem primeru, uporabniki menijo, nizko učinkovitost (4 barvne strani na minuto - to je res ni dovolj), povprečno kakovost tiskanja (resolucija 2400 X 600 ne omogoča, da bi dobili fotografije ali slike v boljši kakovosti) in skromen nabor načinov povezave. Zato bo neposredna primerjava s sodobnimi multifunkcijskimi napravami, ki temeljijo na metodi brizgalnega tiskanja, boljša. Če primerjate ta laserski tiskalnik z analogi, potem, kot pravijo uporabniki, vse ni slabo. Nizki stroški, minimalni stroški tonerja in sprejemljiva kakovost v monokromatskem načinu omogočajo, da je ta zunanja rešitev bistveno izven konkurence.

  Stroški

  Barvni laserski tiskalniki Samsung CLP-365 lahko zdaj kupite po ceni 7.000 rubljev. Večnamenske naprave, ki temeljijo na metodi brizgalnega tiskanja, spadajo v isto cenovno kategorijo. Če zadnjo primerjamo z junakom tega pregleda, dobimo naslednji rezultat:
 • Njihova raven uspešnosti je enaka.
 • Kakovost tiskanja je boljša, če uporabljamo jet metodo za izpisovanje dokumentacije.
 • Načini priklopa so več v MFU. Takšna rešitev je sposobna samostojno izvajati funkcije strežnika za skeniranje in tiskanje.
 • Zato je nakup MFP bolj upravičen in ne taklaserski tiskalnik.

  Analogi. Primerjava z njimi

  Neposredni konkurenti Samsung CLP-365 so podobne večnamenske naprave za laserske in brizgalne tiskalnike. Kot primer prve skupine rešitev lahko izberete C332dn iz OKI. Tipični predstavnik MFU je HP 3385. Prvi laserski tiskalnik ima višjo vrednost 11.000 rubljev in iz enega razloga, pri junaku tega pregleda, ne more tekmovati enako. Toda HP 3385 je zdaj mogoče kupiti za 5000 rubljev, in tukaj je že deluje kot bolj prednostna rešitev. Tudi v tem primeru lahko večnamenska naprava izvaja ne le tiskalnik, ampak tudi stroj za skeniranje in množenje. Poleg tega ima dodatne možnosti povezovanja in izboljšano kakovost tiskanja, ki vam omogoča prikaz slik, fotografij in slik. Zato je pri primerjanju barvnega laserskega tiskalnika in brizgalnega MFP-ja boljši za naprave drugega razreda.

  Povzetek

  Na prvi pogled je težko najti nišo, ki bi jo lahko odkril Samsung CLP-365. Na njegovem ozadju je nakup večnamenskih naprav za brizgalne tiskalnike boljši. Imajo boljšo kakovost in specifikacije so bolj napredne. Vendar pa obstaja en parameter, ki ne bo sposoben tekmovati s takšnimi rešitvami. Praviloma v inkjet perifernih večnamenskih napravah omejitev tiskanja ne presega 5000 strani. Junak tega članka lahko natisne 10.000 črk na mesec. Zato je nakup CLP-365 upravičen v primeru, ko je za barvno tiskanje potreben velik vir. V tem primeru mora biti kakovost tiskanja srednja, zmogljivost pa nizka. Podobne zahteve so zelo pogostepri izdelavi lokalnih podsistemov barvnega podsistema v majhni pisarni ali doma. Za njih je bil razvit podoben laserski tiskalnik.

  Sorodne publikacije