Najbolj nenavaden pametni telefon: pregled, funkcije in pregledi

Spregovorimo o vseh nenavadnih, povezanih s pametnimi telefoni - o originalnih modelih danes, nenavadnih telefonih - najnovejših iz preteklosti, pa tudi nepričakovanih načinih izkoriščanja katerega koli, tudi najbolj klasičnega pametnega telefona.

YotaPhone 2 - pametni telefon in e-knjiga

Začnimo naše najbolj nenavadne pametne telefone iz ruskega oblikovanja. YotaPhone 2 je naprava, ki enostavno združuje e-knjige in pametne. Eden od njegovih zaslonov je običajno polne barve, drugi pa "elektronsko črnilo". Slednji je vedno aktiven v stanju pripravljenosti in porabi minimalno polnjenje. Ta pametni telefon s sistemom Android ima 821 milijona slikovnih pik s 32 GB vgrajenega pomnilnika.


V svojih ocenah so uporabnike privlači njegov natančen glavni zaslon, ustrezna vrednost, majhna teža, velika količina pomnilnika, zmožnost brezžičnega polnjenja. Med pomanjkljivostmi je podpora ene SIM kartice, šibke kamere in pomanjkanje zmogljivosti za razširitev pomnilnika.

HP Elite X3 - alternativa računalniku

Po priključitvi tega nenavadnega pametnega telefona na širokozaslonski monitor bo njegov mobilni operacijski sistem namizna različica. Z miško in tipkovnico je naprava skoraj enakovredna računalniku ali prenosniku. Poleg te inovativne funkcije privablja kupce v kovinski kovček, glavna kamera je 16 MP, 4-jedrni procesor, razširitev pomnilnika do 2 TB. Deluje "pametno" na OS Windows 10 Mobile.
V pregledih kupci opozarjajo na visoko zmogljivostbaterije, brezžično polnjenje, optični bralnik očesne mrežnice in prstni odtis. Med slabosti - ne najboljši zvočniki in dostojno vrednost.

Caterpillar S60 - pametna s toplotno kamero

Naslednji med najbolj nenavadnimi pametnimi telefoni na svetu bo Caterpillar S60, ki deluje na platformi Android. Ker je prišel na naš seznam, je zaradi dejstva, da ima inovativno kamero, ki je sposobna sprejeti toplote - tako fotografije kot video. Takšna podoba lahko pokaže, kateri od subjektov so topli, vroči in vroči. Poleg tega je gadget opremljen s standardno 13-megapixel kamero, 8-jedro procesor, notranji 32 GB pomnilnika. Njen primer je mimogrede odporen na udarce in je vodotesen.
Kupci so navdušeni nad vodotesnostjo in odpornostjo proti udarcem, ki jo je ustvaril vojaški standard MIL-STD-810G, visoka natančnost zaslona in fotografij, možnost namestitve dveh "podpičij", notranjega pomnilnika in zmogljivosti baterije, vendar zmedeta težo naprave (249 g) in njegova visoka cena.

Project Ara - oblikovalec pametnih telefonov

Razvijalec nenavadnega pametnega telefona Project Ara je znana Googlova korporacija. Koncept tega telefona je preprost - uporabnik pridobi okvir okvirja (izbira velikih, srednjih in mini), ki je pritrjen na elektropolimerizirane magnete, ki jih izberejo njegovi okusni elementi - zaslon, baterija, procesor, bliskovni pogon in tipkovnica. Vsak razstavljen ali zlomljen modul lahko enostavno zamenjate z lastnimi rokami.
Med drugim razvijalci predvidevajo, da je izbira modulov za njihov pametni telefon "Lego" lahko ozkega profila - dostandard bodo dodani tiskalniki, kamere za nočno opazovanje, pikoprojektorji, oprema za zdravnike itd. Pomanjkanje v projektu - "ARA" je veliko let v razvoju in še vedno ni na voljo žeja, da bi jo videla in testirala občinstvo.


Prilagodljiv pametni telefon

LG G Flex 3 je nenavaden pametni telefon, spremenjena različica prilagodljive novosti iz istega "El Gee", ki je izšel leta 2014. 6-palčni zaslon novega modela z ločljivostjo 2K omogoča ne le upogibanje, temveč tudi zlaganje. In zadnja plošča, glede na razvijalce, je narejen iz materiala, ki lahko zategne svojo majhno škodo.
Poleg vseh teh resnično fantastičnih funkcij je telefon odporen na prah in vlago, po neuradnih podatkih pa bo opremljen s fotoaparatom z ločljivostjo do 20 MP, s čitalnikom prstnih odtisov in očesno mrežnico.

Pametni telefon z dvema zaslonoma

Pametni telefoni z nenavadnim dizajnom - dva zaslona, ​​predstavljena takoj z dvema novostima. Prvi je naprava NEC Medias W. Tukaj lahko varno uporabljate en kompaktni zaslon in ga skupaj z drugim v eni sami celici.
Druga možnost je LG V10. V soseski bosta dva zaslona z ločljivostjo 57 palcev in 209 palcev. Pričakuje se, da bo majhna "sestra" služila kot pomožni zaslon, za katerega bodo prikazane servisne informacije.

Pametni pametni telefon

Galaxy S6 Edge in Galaxy Note Edge sta se nedavno pojavila v presenetljivem kontrastu z dejstvom, da je videti, kot da ima pametni telefon s sprednjo ploščo pred vami -neprekinjen prikaz. Ta učinek je posledica dejstva, da se zaslon upogne v poseben trak na strani naprave. To ni zgolj zato, da bi napravi dali še eno izvirnost - na traku so različne uradne informacije - sporočila iz socialnih omrežij itd.

Pametni telefon z mobilno kamero

Nenavaden pametni pametni telefon kitajskih razvijalcev Oppo N3 je lahko postavljen v našo zelo izvirno podrobnost - fotoaparat istočasno izvaja funkcijo spredaj in zadaj. To je posledica posebnega mehanizma: pritisk na gumb - in kamera, obrne za 180 stopinj okoli njega, gleda uporabnika, ali, nasprotno, se obrne stran od njega.

Najbolj nenavadni pametni telefoni iz preteklosti

Obrnimo se k pripomočkom, ki so v zadnjem času naleteli na našo domišljijo. , rdeča, lila. Vendar pa je bilo zelo težko uporabiti takšen telefon.
 • Samsung Serene je izgledal kot kvadratno, pravokotno ogledalo ali prah. Druga neobičajna podrobnost je bila okrogla številčna tipkovnica.
 • BenQ Qube Z2 bi lahko zlahka zamenjali z majhnim MP-3 predvajalnikom (mimogrede, to je bila tudi ena od možnosti naprave). Razvijalci so tudi svojim otrokom ponudili kartuše različnih barv - prototipe sodobnih odbijačev.
 • SpareOne je bolj nenavaden po vsebini - telefon lahko miruje 15 let brez ponovnega polnjenjaakumulator! V načinu pogovora bo mirno delal do 10 ur.
 • Telefon Haier Pen P7 - mini telefon v obliki pisala. Opremljen je z majhnimi gumbi, diktafonom in fotoaparatom - odlično orodje za vohuna.
 • Cuin5 - pametni telefon nenavadne oblike, ki je popolnoma brez zaslona. Namesto slednje je celotna površina prekrita z različnimi gumbi.
 • Sharp Touch Wood SH-08C - Ta telefon, izdelan v obliki fižola, se lahko pohvali z pomembno podrobnostjo - njen hrbet je izdelan iz ciprese.
 • Nenavadna uporaba pametnega telefona

  Večina pripomočkov se lahko uporabi za to, da naprava izgleda kot naprava za polnjenje pred soncem.
 • ZTE s312 izgleda kot običajen gumb "babičinega telefona". Biti za vas je veliko večji od naprave za klicanje, dostopa do socialnega omrežja, žepne kamere in predvajalnika, zato bodite pozorni na to nenavadno uporabo pametnega telefona:
 • Lantern: skoraj vsak telefon je opremljen s to svetlo LED komponento - v svetilki modernih pametnih telefonov Pomožni programi mu omogočajo, da se spremeni v SOS signal ali uredi lahek disko.
 • Merilni instrument S pomočjo posebnih šob za točkovne točke lahko kamero telefona pretvorite v fotomikroskop, šoba pa je difrakcijska mrežica. s predelnimi stenami iz običajnega črnega traku - bo iz iste kamere izdelal spektrometer.
 • Osebni zdravnik in trener. Na vašo storitev - na stotine aplikacij, kiobrnite svojo napravo, če ne zdravnika, v mlajšo medicinsko sestro: program, ki analizira jok otroka, hrano, ki jo jeste, nivo pitnih tekočin, pulz metri, pedometri itd.
 • Gadget Tutor. In še enkrat, v naglici na vseprisotne aplikacije, ki so pripravljene ponuditi kot hiter študij katerega koli tujega jezika, kot tudi zvezdno karto neba, podroben atlas človeškega telesa, SDR, različne intelektualne igre-kvizi, kot tudi maso vseh kognitivnih in poučnih.
 • Igrača za štirinožnega prijatelja. App razvijalci že dolgo poskrbljeno za naše majhne brate - v nekaj klikov si lahko prenesete zanimivo igračo za vašo žival na okus in barvo.
 • Daljinski upravljalnik. Za to nalogo potrebujete napravo z IR vrati. Vrnitev te možnosti na pametne telefone je že vidna na nekaterih modelih Samsung, LG, HTC in Sony.
 • Vremenska postaja. Poglej za telefone, ki so opremljeni z lastnim barometer - lahko se pohvali, na primer, Samsung Galaxy S4.
 • Vodnik glasbenika. Z aplikacijami, ki posnemajo kitaro, klavir ali druge instrumente, lahko preprosto naučite osnove, ki jih potrebujete. Razvijalci bodočih DJ-jev tudi niso bili spregledani.
 • GPS-navigator in video snemalnik. Vedno in pogosteje lahko najdete na cesti voznikov, ki navigirajo skozi navigacijski program, vgrajeni ali preneseni v pametni telefon z GPS sprejemnikom. Devaysy z veliko ali prosto širi s flash pomnilniške kartice nekaterih avtomobilov navdušence zelo uspešno uporabljajo kot video snemalniki.
 • Wi-Fi usmerjevalnik. Skorajvsi moderni modeli pametnih telefonov so sposobni "distribuirati" va-datoteko številnih naprav - istih telefonov, tablic, prenosnih računalnikov.
 • Tudi nova uporaba "pametnih" kot skenerjev papirnatih dokumentov, filmskih negativov, naprav za branje informacij iz različnih črtnih kod, skrite kamere itd. Izvirni pametni telefoni sedanjosti in preteklosti, kot ste videli, ki so ločeni od svojih bratov kot drzne oblikovalske rešitve in niz bistveno novih možnosti. Vendar pa so številne aplikacije do sedaj sposobne narediti kakršnokoli vrsto pripomočka nenavadno, tako da jo dopolnijo z novimi uporabnimi funkcijami.

  Sorodne publikacije