Kako izboljšati delovanje računalnika v sistemu Windows 7: načini, namigi in triki

Od razmeroma pred kratkim so se sistemi, ki temeljijo na operacijskem sistemu Windows, pojavili kot nenavadno orodje, ki vam omogoča, da določite tako imenovani indeks uspešnosti, ki označuje zmogljivost in nameščen operacijski sistem in vse prisotne "železne" ali navidezne naprave. Toda tako oceno učinkovitosti računalnika z operacijskim sistemom Windows 7 ali s sistemi na krovu višje od povprečnega uporabnika za izboljšanje kakovosti kakovosti alternativnih rešitev za razumevanje celotne slike, ker v pravem trenutku pri roki, morda ne bodo.


Ocenjevanje delovanja računalnika z operacijskim sistemom Windows 7: Kaj je to in zakaj potrebujete te informacije?

Kaj torej pomeni tak indeks? Dejansko, kot je velika večina strokovnjakov menila, so takšne informacije precej pogojne, saj proizvodnja vedno novih, močnih in nenehno izboljšanih računalniških konfiguracij zmanjšuje vse ocene v smislu objektivnosti. Na seznamu rezultatov vrednotenja lahko najdete informacije o procesorju, RAM-u, trdem disku, obdelavi grafike itd. Toda mnogi uporabniki so pogosto presenečeni, da je indeks uspešnosti za močno konfiguracijo razkrit, milo rečeno , preveč podcenjeni. To je posledica dejstva, da je skupna ocena (ki ni niti povprečna, kot bi lahko pričakovali) izpostavljena izključno najšibkejšemu kazalcu po testiranju vsake posamezne komponente računalnika. In to je toZato je stališče teh strokovnjakov skeptičnega pomena.

7 na krovu morate uporabiti del števcev in orodja za produktivnost, ki je v standardni nadzorni plošči ». Ne bodite presenečeni, če je splošni indeks nižji od tistega, kar ste pričakovali. To je normalno, ker lahko tudi po uporabi standardnih sistemskih nastavitev po prvi namestitvi operacijskega sistema Windows v samem sistemu aktivirate preveč komponent in storitev, ki ne potrebujejo le uporabnika pri vsakodnevnem delu, ampak lahko še vedno naložijo veliko sredstev iz katerega koli, najmočnejši računalnik ali prenosni računalnik. Na splošno takšna ocena ni vredna pozornosti, toda nekatera dejanja, ki vam omogočajo, da čim bolj povečate zmogljivost računalnika iz operacijskega sistema Windows 7, morajo še vedno delovati. Naslednje rešitve so lahko enako uporabne za vse naknadne izdaje in sklope, saj so v bistvu vse skoraj povsem enake (razen nekaterih manjših nastavitev in nastavitev).

Osnovni koraki za povečanje produktivnosti

Torej, kako povečati zmogljivost računalnika v operacijskem sistemu Windows 7 ali na sistemih, ki so se pojavili kasneje? Za to morate narediti naslednje:
 • pravilno uporabo navideznega pomnilnika z nastavitvijo ostranjevalne datoteke;
 • pravočasno servisiranje trdega diska, itd.
 • Seveda obstaja še veliko drugih vidikov, ki jih je treba upoštevati, vendar se dotaknemo doslej, ki so predstavljeni vglavni seznam.

  Konfigurirajte vmesnik

  Začnimo z najpreprostejšim. Očitno ni treba reči, da se lahko uporablja del integrirane grafične kartice in RAM. Zaradi tega lahko med zagonom iger z intenzivnimi viri opazimo zaviranje ali zmanjšanje FPS, saj adapter preprosto ne more ravnati s tako veliko količino informacij. Enako lahko velja za nekatere aplikacije za obdelavo medijev. Zlasti pri delu z videom se opazi zelo močan upad zmogljivosti. Torej, ko razmišljamo o tem, kako izboljšati zmogljivost računalnika v operacijskem sistemu Windows 7 ali katerem koli drugem podobnem operacijskem sistemu, je odgovor sam po sebi predlog: vse to nepotrebno dekoracijo je treba prekiniti.
  Če želite to narediti, lahko v najenostavnejši različici uporabite razdelek sistemskih lastnosti, ki ga povzroči PCM, ki bo prikazal absolutno vse komponente zagona.

  Onemogočanje nepotrebnih komponent sistema

  Če uporabnike vprašate, kako izboljšati zmogljivost računalnika z operacijskim sistemom Windows 7, iz nekega razloga takoj omenjajo "železo", ne programsko okolje. Windows je na začetku aktiviral toliko več kot le to, kar je samo čudež. Jasno je, da so razvijalci poskušali upoštevati vse možne situacije, vendar so nekateri sestavni deli običajno nepotrebni. Zaradi interesa, pojdite skozi "Nadzorna plošča" v oddelku programov in komponent in pojdite na točko vključitve in odklop sestavnih delov sistema.
  Na seznamu lahko popolnoma izključite tiskovne storitve, če je le na prenosnih računalnikih, in poseben način igre, ki se je pojavil v deseti spremembi sistema, sedma različica ni prisotna.
  Da bi kar najbolje izkoristili zmogljivost pri prehodu sodobnih iger z njihovimi teksturami in visoko stopnjo FPS, vzpostavite visoko zmogljivo shemo in ne uravnotežene. Ampak to je treba spomniti, da pri delu z, na primer, pisarniški programi za preklop na normalno ali ekonomično način bo moral ročno, saj v sedmi spremembi, avtomatizacija preprosto ni na voljo. Toda ko uporabljate visoko zmogljivo shemo, bo sam sistem onemogočil vse nepotrebne procese, pri čemer bo poudaril največje vire izključno pod tekočo aplikacijo.

  Potreba po uporabi vseh procesorskih jeder?

  Včasih lahko ugotovite, ali lahko izboljšate zmogljivost računalnika v operacijskem sistemu Windows 7, tako da vključite vsa procesorska jedra. Moram reči, da tovrstne ukrepe veliko strokovnjakov imenuje zelo sporno, saj lahko en napačen ukrep vodi do popolnega propada celotnega sistema. Kljub temu se priznava, da se nikoli ne uporablja vsa moč CPU. In če že imate to potrebo, lahko spremenite nekatere pomembne parametre, vendar ne pozabite, da bodo takšna dejanja na lastno odgovornost.
  Za začetek se prijavite v konfigurator (msconfig), nato na zavihek za prenos kliknite gumb Napredne možnosti, v novem oknu izberite nastavitev največjega številain iz spustnega seznama izberite največjo vrednost. Ni vam treba določiti največjega RAM-a, če pa se odločite za ta korak, morate nastaviti vrednost na podlagi skupnega volumna, vendar ne manj kot 1024 MB na vsakem jedru. Pred namestitvijo teh možnosti preberite tehnično dokumentacijo v računalniku ali obiščite spletno mesto proizvajalca procesorja za več informacij o varni uporabi vseh jeder.

  Deaktiviranje dodatnih storitev

  Zdaj pa poglejmo, kako izboljšati zmogljivost računalnika z operacijskim sistemom Windows 7, tako da onemogočimo nepotrebne storitve, od katerih so nekatere že deaktivirane v zagonskem delu in na seznamu komponent sistema. Dostop do upravljanja storitev se izvede iz menija "Zaženi" z ukazom services.msc. Spodnji seznam bo preveč nejasen, vendar lahko izberete nekaj elementov.
  Da, popolnoma onemogočite storitev Superfetch, storitev tiskanja, če prej ni bila prekinjena, in še veliko več. Samo razvrstite storitve in si oglejte tiste, ki se izvajajo. Pogosto nekateri uporabniki poskušajo izboljšati zmogljivost računalnika z operacijskim sistemom Windows 7 tako, da samodejno onemogočijo posodobitev, lahko pa jo imenujemo tudi precej kontroverzno vprašanje. Torej, med posodobitvenimi paketi, je prav za "sedem" mogoče najti napačne ali padajoče rešitve, vendar izklop namestitve posodobitev ni popolnoma priporočljiv. Če je že izginila, je najbolje, da nastavite zakasnitev namestitve ali uporabite možnosti, da določite časNastavitve so interval neaktivnosti, ko ne delate v računalniku.

  Posodabljanje gonilnikov

  pomnilnika RAM razpakira komponente aktivnih programov na trdi disk. Toda hitrost dostopa do trdega diska je pogosto nižja kot pred RAM-om! Po eni strani takšen pristop delno razkladanje RAM-a dopušča, toda če rezervirate preveč na trdem disku, lahko pride do obratnega položaja, ko operacijski sistem začne ignorirati RAM in prednostno uporablja točen kraj na trdem disku, kar povzroči zagon. celo zaviranje računalnika. V tem primeru zaupanje v privzete nastavitve za Windows ni vedno primerno. Torej, mnogi strokovnjaki na področju optimizacije sistemov Windows priporočajo, da se navidezni pomnilnik sploh izključi. Običajno se ti nasveti nanašajo na primere, ko je na vašem računalniku približno 8 GB pomnilnika RAM in več, če pa delate samo s pisarniškimi aplikacijami in se ne ukvarjate z večpredstavnostno obdelavo ali ne igrate iger, je onemogočanje navideznega pomnilnika lahko celo na obsegu DELOVANJE pomnilnika za 2 GB. Povečanje hitrosti bo opazno takoj po izklopu ostranjevalne datoteke in ponovnem zagonu sistema.
  Za izvedbo takšnih dejanj morate uporabiti napredne sistemske parametre, kot je opisano za vizualne učinke, za dostop do nastavitev navideznega pomnilnika pa kliknite gumb, da spremenite velikost ostranjevalne datoteke na zavihku dodatnih možnosti. Sprva je deaktiviranasistemska možnost samodejne velikosti (in za vsako od razpoložljivih particij), nato pa je prikazan element, ki onemogoča uporabo navideznega pomnilnika. Ko shranite nameščene možnosti, morate znova zagnati računalniški sistem.

  Vzdrževanje diska

  Končno se morate ločeno osredotočiti na to, kako izboljšati zmogljivost računalnika s sistemom Windows 7 v smislu zagotavljanja hitrejšega dostopa do trdega diska in sprostitve prostora. Začnimo z drugo točko. Če nekdo ne ve, da za normalno delovanje katerega koli od najnovejših sprememb sistema Windows, mora sistemska particija ostati vsaj 10-15% prostora celotne velikosti. To je aksiom! Ampak kako in na račun, ki za sprostitev dodatnega prostega prostora?
  Za to lahko uporabite vsaj standardno čiščenje diska, mimo odstranitve sistemskih datotek s posredovanjem in nato navedete vse komponente, ki bodo najdene na seznamu. Na ta način se lahko znebite celo starih servisnih paketov ali datotek prejšnjih zbirk. Prav tako ne smemo pozabiti, da lahko odstranite neuporabljene ali redko uporabljene programe. Če želite odstraniti celo vgrajene aplikacije, lahko uporabite posebne deinstallerje za iObit Uninstaller, ki ne samo odstranijo glavne, ampak tudi očistijo preostale elemente oddaljenih programov brez sodelovanja uporabnika. Kot dodatno rešitev je priporočljivo onemogočiti preklopni način računalnika ali prenosnega računalnika v stanje mirovanja, tako da ostane samo uporabanormalno spanje Ta metoda vam omogoča, da izbrišete datoteko s podatki, ki jih hranijo hyberfil.sys, ki je v sistemski particiji lahko napihnjena do ogromnih velikosti. To operacijo lahko izvedete samo z ukaznim pozivom, ki se izvaja s skrbniškimi pravicami, kjer morate vnesti ukaz powercfg -h off in nato znova zagnati računalnik. Spalna datoteka ne bo samo onemogočena, temveč bo tudi samodejno izbrisana, kar v ročnem načinu ne bo pod nobenim razlogom. Ko govorimo o tem, kako povečati zmogljivost računalnika z operacijskim sistemom Windows 7, ne smemo pozabiti, da so v množini nastavljenih in izbrisanih programov s konstantnim odpiranjem, shranjevanjem ali brisanjem nekaterih datotek vsi na disku razpršeni. In da bi pospešili dostop do pogosto uporabljenih aplikacij ali dokumentov, ki jih je treba premakniti na najhitrejša področja na trdem disku. Ampak kako to storiti?
  Za to lahko uporabite vgrajeno orodje za defragmentiranje ali specializirane aplikacije (kot je iObit SmartDefrag) ali kompleksne storitvene programe, o katerih bomo nadalje razpravljali.

  Optimizacija sistema z orodji tretjih oseb

  Na koncu si poglejmo, kako preveriti delovanje računalnika z operacijskim sistemom Windows 7 in hkrati doseči največje povečanje zmogljivosti sistema z minimalnimi stroški. Za te namene je danes razvitih veliko podjetij. Po mnenju večine uporabnikov in strokovnjakov so najbolj kakovostni znani programi, kot so CCleaner, Advanced SystemCare, AVZ, Windows 7 Manager in mnogi drugi. Njihovaprednost ni le v popolni avtomatizaciji procesov, temveč tudi v dejstvu, da vam večina teh programov omogoča preprosto naročanje sistemskega registra, odstranjevanje iz njega zastarelih ali napačnih ključev, kar močno pospeši zagonski OS (na začetku operacijskega sistema Windows se najprej izvede pregled registra) , in več zapisov v njej, več časa je potrebnega za izvedbo takšnih dejanj). Poleg tega taki programi nenehno spremljajo stanje računalnika, kar vam omogoča, da samodejno ali na zahtevo optimizira določene parametre, vključno z razkladanjem nepotrebnih komponent programov iz pomnilnika. Kako z njihovo pomočjo pospešiti delovanje računalnika v operacijskem sistemu Windows 7?
  V ta namen večina pripomočkov ponuja poseben način zapletene optimizacije, pri čemer morate določiti le zahtevane module in nato opraviti skeniranje za prisotnost težav z naknadnim samodejnim odstranjevanjem. Mimogrede, mnogi programi tega razreda vam omogočajo izvajanje zgornjih nastavitev za upravljanje storitev in komponent sistema, vendar v veliko večjem obsegu kot uporaba standardnega orodja Windows, medtem ko preverjate računalnik pred virusi, potencialno škodljivo ali neželeno programsko opremo.

  Sorodne publikacije