Suzuki Bandit 250: Značilnosti in pregled

Motocikel Suzuki GSF Bandit 250 je po vsem svetu znan kot ustanovitelj univerzalnih cestnih koles. Lepa "japonska" ni osvojila niti enega srca s svojim videzom in tehničnimi lastnostmi. Še vedno obstajajo celotni interesni klubi, namenjeni Banditu, redki primerki Suzuki GSF 250 pa so skrbno popravljeni in uglašeni. Kaj privlači motoriste v tej bajki?

Zgodba o Suzuki Bandit 250

Vse se je začelo leta 1989 na Japonskem, kjer je bil izpuščen prvi "Bandit" z volumnom motorja 250 cm 3. Takrat je bila njegova starejša sestra tudi Suzuki Bandit 400. Slednja je bila namenjena izvozu, od 250. leta pa je bila osredotočena na domači trg.
Model konkurira izjemno priljubljeni takratni Honda CB 1 s podobnim volumnom motorja. "Suzuki" iz njenega razpoznavnega vsestranskosti. Oblikovan za široko ciljno občinstvo, se lahko "Bandit" spremeni v športno kolo, pa tudi kot delovni konj za izlete po neravnem terenu. Bilo je samo malo njegovega senčenja.

Med letoma 1989 in 1994 je bila na voljo prva generacija GJ74A. Videz je bil v dveh različicah:
 • standardni motor "neikid";
 • Omejena izdaja, izdelana v starem klasičnem slogu.
 • Leta 1992 je bila zaradi nove politike na Japonskem moč motorja zmanjšana na 40 KM. Od leta 1996, v Banditu, je bil motor zamenjan: motor starega motorja je bil zamenjan z nastavljivo fazo distribucije plina.
  Leta 1994 so poskusili inženirji Suzukinamestiti sistem spreminjanja faz motornega kolesa na motornem kolesu, leta 1995 pa je bila proizvodnja motornih koles ukinjena. Proizvajalci verjamejo, da model ne izpolnjuje visokih zahtev sodobnosti za tako majhen motor.

  Suzuki Bandit 250: značilnosti

  Glavni zaklad Suzuki Bandit 250 je štiritaktni štirivaljni motor. S sistemom za hlajenje s tekočino proizvaja 45 konjskih moči pri navoru 25 Nm.

  Motocikel Suzuki je izjemno športen, zaradi česar je dober pri stabilnih visokih hitrostih, vendar ne vzdrži nizkega prenosa. Vendar pa je njegova zanesljivost, občutljivost za dobavo plina, so nedvomne prednosti motornih koles tega razreda. Od leta 1991 so na trgu uvedene nove spremembe z izboljšanim "sprejemom" spodnje elektrarne.
  Zmogljive 4-batne zavore ustrezajo športnemu motorju, kar vam omogoča, da ustavite kolo v trenutku očesa. Zaradi visoke višine sedeža je relativno udobno tudi za visoke voznike. Slabosti tega modela je mogoče pripisati mehko vzmetenje, ki nima togosti podvozja. 6-stopenjski menjalnik vam omogoča, da izberete pravo hitrost. Brez opreme in potnikov tehta 144 kg "Suzuki Bandit 250". Tehnične značilnosti omogočajo hitrost do 190 km /h, poraba goriva pa je ekonomična: 5-6 litrov na 100 km.

  Tekmovalci Suzuki Bandit GSF250

  Glavni konkurenti na motociklu za Bandita so bili in ostaneta Honda Hornet, Yamaha Zeal in Kawasaki Balius s podobnimi količinami motorjev. Kakšna je razlika medin zakaj se "Suzuki Bandit" šteje za enega najbolj uspešnih modelov?
  Kawasaki ni slabši od Suzukija po nobenem kazalcu in ga celo hitreje presega. Odlične zavore in hitra overclocking sta ena od najboljših pri upravljanju in vožnji v hitrem toku. Toga šasija vam omogoča varno vožnjo po slaboperepershennoy območju. S takšnimi prednostmi, Kawasaki izgubi le na glasno ime. In če je "Bandit" že dolgo legenda in prilika v jezikih, se Kawasaki Balius ne more pohvaliti s tako priljubljenostjo. Toda Honda Hornet je sodobnejši predstavnik 250-kubičnih motornih koles. Svetel in eleganten motocikel s podrobnostmi "šotor" ni slabša od "Bandit" v oblikovanju. Kaj ne boste povedali o notranjih značilnostih. V Hondi je 2-valjni motor, ki je slabši od tistega pri Suzukiju. Yamaha Zeal ima motor v obliki črke V. V omrežju je večinoma pozitivno. Med prednostmi v primerjavi z modelom Suzuki GSF250 Bandit je mogoče opozoriti na nizko in nizko kilometrino. Po drugi strani pa so rezervni deli za ta motocikel najdeni veliko manj pogosto kot na običajnem Suzukiju.

  Vsi modeli naprednih motokoncertov, ki so predstavljeni v prostornini 250 cm 3, imajo približno enake specifikacije. In tu vsakdo izbira hitreje videz in stanje določenega motornega kolesa.

  Pregledi motornih koles

  Prva stvar, ki zazna pregled pri pregledu po nakupu "Suzuki Bandit 250" - to je seveda cena. Za 70-100 tisoč rubljev lahko najdete dobro ohranjeno kopijo.Res je, da teči v tem primeru bo pomembno in veliko slabosti. S tehničnim delom se lastniki Suzuki GSF250 najpogosteje srečujejo s težavami. Dejstvo je, da karburatorji na tem motorju dopuščajo še veliko želje. Precej dragi rezervni deli, ki jih je težko najti, dodajo tudi žlico katrana.
  Kljub težavam, ki so povezane s servisiranjem in popravilom, lahko živahno in hitro motorno kolo vsakomur da občutek svobode in vožnje. "Odrasli" in hrupno delo motorja, eleganten videz ne puščajo "razbojnikov" neopaženih na cestah. Za dolge vožnje tudi motorno kolo ni priporočljivo. Med daljšo vožnjo po njem se skozi njega prelivajo vsi deli telesa in krmiljenje je težko preklopiti, zaradi česar se roke prehitro utrudijo. Hkrati pa je kot delovno urbana verzija kolesa popolna.
  Na podlagi povratnih informacij lahko sklepamo, da morate pri nakupu Suzuki Bandita skrbno izbrati model, ki ga ne bomo cenzurirali. V nasprotnem primeru boste morali porabiti precejšen znesek za stalno popravilo in vzdrževanje delovnega stanja zgodbe.

  Cena

  Cenovni razred motornih koles je odvisen od prevoženih kilometrov in stanja motorja ter rezervnih delov. Če iščete "Suzuki Bandit 250" brez izkušenj potovanja po cestah, bo njegova cena 2-3 tisoč dolarjev. Če ste pripravljeni upoštevati primer iz ruskega trga, ga lahko kupite po ceni 95 tisoč rubljev. Najvišja cena "Bandits" doseže 250.000 rubljev.

  Rezultat

  Če povzamemo, ne moremo ne omenitilegenda blagovne znamke. Motocikel Suzuki Bandit 250 ve in ljubi veliko. Ko potujete, boste vedno v središču pozornosti. Brutalno, drzno kolo je popolnoma skladno z njegovim imenom. To se lahko šteje za idealen "začetek" za začetnike, saj jih bo-ujetnik, ki je kupil eno od "Bandits", boste morali razumeti načela njegovega dela. Toda prihodnji lastnik Suzuki Bandita mora biti tudi pripravljen na znatne materialne stroške za popravila, nadomestne dele in nabavo novih delov.

  Sorodne publikacije