Varnostni sistem za avto in njegova namestitev z lastnimi rokami. Kakšen varnostni sistem izbrati? Najboljši varnostni sistemi avto

Varnostni sistem za vozila je na voljo na trgu na različne načine. Največji interes je vedno napreden razvoj, vendar tradicionalne mehanike v posameznih nišah ohranjajo svoje pozicije. Poleg samega koncepta in načela dela je treba pri izbiri zaščitnega kompleksa upoštevati tehnične značilnosti določenega sistema, njegovo združljivost s ciljnim objektom in kraj celotne infrastrukture proti kraji. Sodoben varnostni sistem za avtomobil se v redkih primerih izvaja z eno napravo. Pogosto gre za skupino elektronskih in mehanskih sredstev, ki pokrivajo različne dejavnosti napadalca.


Sistemi GPS

Očitno je to danes najbolj priljubljena skupina varnostnih alarmnih sistemov za avtomobile. Sistemi te vrste se samodejno odzovejo na poskuse vdiranja, pošiljanje ustreznih alarmnih signalov telefonskemu neposrednemu lastniku naprave in storitvi daljinskega upravljanja. Poleg tega oddaljenost, kot pravilo, ni važno - v večini primerov, naprava deluje s kombinacijo satelitske navigacije GPS /GLONASS, tako da pokritost širjenja signalov je skoraj 100 odstotkov. Kakorkoli, v mestih. Druga stvar je, da ima satelitski varnostni sistem za avto šibko točko v obliki nagnjenosti k tišini. To pomeni, da lahko dobro opremljen ugrabitelj uporabi posebno radijsko napravo, da ustvari zaslon, ki ne bo dovolil alarmaobvestite gostitelja. Po drugi strani pa mnogi proizvajalci takšne opreme potrošniku zagotovijo, da bo varnostni sistem GPS še vedno preprečil napadalcu, da dokonča svoje poslovanje, saj se sistem ne odziva le na pošiljanje sporočil o tesnobi, ampak tudi na blokiranje zagona motorja.


Mehanski varnostni sistem za avto

Ne glede na načela, ki jih bo sistem satelitske signalizacije izvajal, ni smiselno v celoti upoštevati tega. Priporočljivo je, da se kot pomožna in neodvisna sredstva za zaščito zagotovi ena ali več mehanskih naprav proti kraji. To je lahko zaklep krmila, podstavek, zaklep pokrova ali zaponka vrat. Vsako od teh zaščitnih orodij je teoretično dovzetno za hekanje, toda v praksi ta naloga vključuje neizogibno pritegnitev pozornosti s strani in zahteva veliko časa. Da bi povečali nalogo ugrabitelja, je zaželeno izbrati varnostni sistem za avtomobil s kombiniranim načelom delovanja. To so modeli, ki hkrati paralizirajo delo več funkcionalnih delov. Na primer, eden najbolj zanesljivih in hkrati preprostih pri namestitvi možnosti je ključavnica pedala za plin in volana.

Namestitev satelitskih sistemov

Postopek namestitve temelji na načelih namestitve in povezovanja vseh elektronskih naprav za avtomobile. Najprej je treba pripraviti shemo za izvajanje oskrbe z električno energijo. Boste morali povezati centralno enoto, ki mora biti neposredno ali posrednopovezan z računalnikom na krovu, anteno in senzorji, signali, ki sprožijo opozorilo uporabnika. Res je, da so ravno senzorji prikrajšani za električno povezavo - v sodobnih različicah je dovolj, da vzpostavite brezžično povezavo. Ampak v vsakem primeru boste morali fizično namestiti senzor na prtljažniku, detektor odpiranja vrat in druge občutljive elemente, brez katerih satelitski varnostni sistem za avto ne izgine. Z lahkoto se montira z lastnimi rokami - z opremo, nosilci, ključavnicami in pritrdilnimi elementi, s katerimi se izvaja namestitev. Na enak način, mehanske namestitve antene in centralne enote, vendar te komponente bodo morali prinašajo in na vozilu električne napeljave.

Vgradnja mehanskih proti kraji agregatov

Vsaka vrsta mehanskega sistema proti kraji se odlikuje po svojih odtenkih namestitve. Najpogosteje montiran zunanji pedal, kolo ali volan je nameščen. Da bi to naredili, je dovolj, da pritrdite kovinski mehanizem za zaklepanje ustrezne konfiguracije in ga zaklenete s posebno ključavnico - uporabnik ostaja ključ. Bolj zapletena namestitev varnostnih sistemov na avtomobile, ki blokirajo funkcije menjalnika in motorja. Na primer, v primeru elektrarne, bo lastnik avtomobila moral samostojno uresničiti neke vrste oddaljeni del tokokroga, ki umetno ustvarja okvaro v obliki vrzeli. Vsakič, ko boste morali uporabiti avto, ga boste morali datiustrezen signal za obnovo verige. To pomeni, da je v tem primeru izvedeno načelo elektromehanske signalizacije.

Najboljši modeli varnostnih sistemov

\ t
Na domačem trgu je na voljo široka paleta različnih modelov različnih proizvajalcev. Po mnenju strokovnjakov, eden najboljših sistemov je sprememba "Stalker 600 Lan 3", ki se odlikuje z zanesljivo sprejem signala, zanesljivost opreme in široko funkcionalnost. Res je, in stane ne poceni - približno 20 tisoč rubljev. Če upoštevamo najboljše varnostne sisteme avtomobilov iz proračunskega segmenta, bo model StarLine A61 prišel v ospredje in sledil bo kompleks Tomahawk Z3 proti kraji. Obe različici sta na voljo v povprečju za 7-8 tisoč, pri mehanskih blokatorjih pa so v modelih ruskih blagovnih znamk "Python" in "Interception" na voljo dobri modeli različnih oblik.

Kako izbrati najboljšo možnost?

Pri izbiri varnostnega sistema se je treba odločiti za morebitne grožnje in ne pozabiti na značilnosti tehnične naprave modela avtomobila. Optimalna rešitev bo opremljanje avtomobila s satelitskim signalnim sistemom z osnovnim kompletom senzorjev, kot tudi aplikacija v obliki mehanske naprave proti kraji. Vprašanje, kateri varnostni sistem za avtomobil izbrati iz segmenta mehanskih zaščitnih naprav, je treba obravnavati na podlagi več dejavnikov. Na primer, pozimi je bolje, da ne uporabljate stopalk in ulovov na kontrolni točki, tako imenovane notranje elektromehanske ključavnice pa lahko kupite ob upoštevanju značilnosti organizacije lokalnega plovila.električno omrežje.

Kaj je treba upoštevati v dodatni funkcionalnosti?

Proizvajalci elektronskih varnostnih sistemov skušajo kar najbolj povečati zmogljivosti svojih izdelkov. Zato ni odveč posvečati pozornosti sposobnosti kompleksa, na primer, določiti lokacijo avtomobila ali oddaljeni zagon pogonske enote. Poleg tega je pozimi morda potrebno samodejno zagnati ogrevalni sistem, ki lahko komunicira z varnostnimi sistemi za avto. Če vas vodijo trenutne težave pri upravljanju stroja, lahko enostavno izberete ustrezen nabor funkcij. To je lahko na primer nadzor delovanja posameznih območij ožičenja, nadzor optike itd.

Zaključek

Z razvojem varnostnih avtomobilskih sistemov neizogibno napreduje in tehnologija ugrabitve. Večina razvijalcev zdaj namenja več pozornosti orodjem protiukrepov, ki se uporabljajo za odpravo elektronskih blokatorjev. Zato je zanesljiv varnostni sistem za avtomobile v sodobnem svetu cel niz komponent, namenjenih celoviti zaščiti. Vsak element kompleksa je odgovoren za svoje ciljno območje - ali je to ovira za fizično prodiranje v notranjost ali za preprečevanje utopitvenih naprav. Praksa kaže, da je raznolikost vgrajenih sistemov proti kraji jamstvo za varnost avtomobilov.

Sorodne publikacije