Kaj je princesa v Minecraftu?

"Maincraft" je igra v peskovniku, katere žanr je strategija in preživetje. Grafična komponenta je tukaj precej izvirna, saj je predstavljena v obliki kubičnega okolja igralca. Vendar pa obstajajo pošasti v igri, ki jih je treba upreti. O tem, kaj je kača, bomo o tem še razpravljali.

Preživetje v igri

Ko igralec najprej zadene svet Minecrafta, je prva stvar, ki jo je treba storiti, poiskati hrano in zgraditi stanovanje. Kot hrana lahko prvič uporabite jabolka. Lahko jih pridobimo z rezanjem dreves, vendar le z hrastom (na njem raste sadje v igri). V prihodnosti se lahko jeste, če iščete drugačno pridelavo: kravo, prašič, piščanec ali ribo. Še vedno obstaja možnost, da se ukvarjamo s kmetijstvom: gojimo pšenico, ki lahko hrani živino in proizvaja kruh. Meso in ribe pred uporabo je treba kuhati v pečici, sicer bo lik postal zastrupitev in izgubil veliko zdravstvenih točk. Ja, in pripravljeni obroki povrnejo več zdravstvenih točk kot sir.


Izgradnja lastnega doma ščiti lik pred neželenimi srečanji s sovražniki, kot je križ v Minecraftu. Za začetek je treba ugotoviti, iz katerega materiala bo zgradba: iz drevesa, kamna ali opeke. Lesene hiše izgledajo lepe in v danih okoliščinah, vendar se lahko zlahka razplamtejo. Kamnite hiše so bolj trpežne, zlasti če se hlodi obdelujejo v peči. Brick samo ne more dobiti, ker so izdelani iz gline, in je pod vodo.

Pomembne sestavine

Razporeditev prostorov in notranja opremaodvisno samo od domišljije igralca, vendar je nekaj stvari, ki jih potrebujete. Če želite ustvariti predmete, bo igralec potreboval delovno postajo. Za obdelavo materialov in kuhanje boste potrebovali pečico. Inventar igralca ni neskončen, zato je vredno postaviti prsni koš, ali pa ne enega.


Postelja je prav tako pomembna tema ne le za udobje, temveč tudi za nujnost, saj, ko enkrat sedi na njej, znak ohrani svojo lokacijo. V primeru smrti bo na mestu, kjer je zadnjič spal, oživil.

Oklep in orožje

Poleg hiše bo zaščiten znak lahko oklep, ki se lahko ustvari na stroju. V kompletu so čelada, coryza, gamaše in škornji. Material, iz katerega bo ustvarjen, je lahko najrazličnejši: usnje, železo, zlato, smaragd, diamant. Močnejši je oklep, več škode lahko prenese. Na primer, diamantni oklep bo trajal dlje kot železo ali usnje. Kar se tiče orožja, potem sta v njegovi igri le dve vrsti - to je lok in meč. Prva udari v tarčo na dolge razdalje, druga pa je namenjena za boj proti blizu. Načelo ustvarjanja orožja je enako kot v oklepu: močnejši material je več udarcev.

Popis in pridobivanje virov

Pridobivanje virov je glavni cilj igre, zato mora igralec pridobiti inventar. Kopanje tal, peska in gramoza bo pomagalo z lopato. Če želite izrezati drevo, potem najboljša sekira ne izumlja ničesar. Za premagovanje kamnitih ovir lahko uporabite vrč. Z njim lahko pridobivate vire, kot so premog, železo, zlato, diamanti,lapis lazuli, rdeči prah in smaragdi.
Če zemljišče ni ustrezno obdelano, potem seme ne bo uspelo. Zato je treba imeti istočasno mochi, strmi se v eno kocko zemlje. Ribiška palica je edini način, da se ribe ekstrahirajo, tako da, če se bo lik naselil v bližini rezervoarja, bo to dober način za ulov novega ulova.

Kako premagati sovražnike

Sovražniki v igri so predstavljeni kot nečisti, zato se pojavljajo le ponoči ali živijo v temnih kotih jam. Zombiji se gibljejo s povprečno hitrostjo in napadajo le na bližnji razdalji. Pri približevanju se izda značilen zvok dolgotrajnega stokanja. Okostja tudi reproducirajo zvok kosti in napadajo od daleč, z lokom in puščicami. Zdaj smo prišli do vprašanja, kaj je vodja.
Ta vrsta pošasti je popolnoma nepredvidljiva, saj ne kaže na njeno prisotnost in eksplodira pri približevanju preživelemu značaju. To je kapetan. Pajki v človeški rasti povzročajo tudi poškodbe v bližini in se vzpenjajo do višine petih blokov. Podnevi ne dobijo škode zaradi sončne svetlobe, za razliko od okostij in zombijev, in če jo uživajo, lahko zastrupijo lik, tako da vzamejo veliko zdravstvenih točk. Zdaj, ko je jasno, kaj je vodja, lahko nadaljujete, da ga premagate in druge sovražnike. Zombija lahko ubijete z mečem ali lokom - brez razlike. Tukaj je okostje, ki je nekoliko drugačno, ker je nemogoče, da bi ga približali, brez poškodb. Zato je bolje napadati od daleč. Kar se tiče zavese v Minecraftu, jo naročiteDa bi jih premagali, se morate držati določene taktike. Ko se približuje pristopu, eksplodira, potem se mu ni vredno približati. Najbolje je narediti naslednje: približati se, udariti, zapustiti in tako večkrat, dokler vodja ni poražen.
In v nagradi bo lik dobil smodnik za izdelavo dinamita. Kako narediti krepe v kreativnem načinu? To je enostavno: dovolj je, da najdemo jajčno pošast v inventarju.

Sorodne publikacije