Kako povezati WiFi v Moskvi podzemne železnice: identifikacija za dostop

Uporabniki sodobnih pripomočkov so zelo odvisni od interneta. Pomanjkanje dostopa do svetovnega spleta že deset minut je lahko trmasto in vznemirljivo razpoloženje, še posebej, če morate nujno preveriti vašo e-pošto ali ujemati podatke. WiFi je omrežje, ki omogoča povezavo z internetom kjerkoli v mestu, kjer je na voljo pokrito območje.

Kdaj in kje je najprimernejša uporaba interneta? Če želite skrajšati čas branja e-knjige, je novice najprimernejše na poti do dela, na primer v podzemni. Razpoložljivost brezplačnega in hitrega interneta je nujen pogoj za udobno preživljanje prostega časa, zlasti za velika mesta.


Kaj je WiFi?

WiFi je omrežje, ki je bilo ustanovljeno na Nizozemskem pred petindvajsetimi leti. Namenjen je bil za sisteme, ki so bili na trgu uvedeni pod blagovno znamko WaveLAN, in zagotovil hitrost prenosa podatkov od 1 do 2 MB na sekundo. Kratica za WiFi prihaja iz angleške fraze Wireless-Fidelity in je prevedena kot "brezžična zanesljivost" ali "standardno brezžično omrežje". Shema "wai-file" vsebuje dostopne točke (AP) in odjemalce. Točka prenaša svoj omrežni identifikator (ID) s posebnimi signalnimi paketi. Majhne so in ne vplivajo na značilnosti omrežja. Na primer, hitrost je 1 Mbps. - najmanjši za prenos podatkov WiFi. Območje pokrivanja je lahko majhno, vendar je uporaba brezžičnega omrežja preprostapojdite na internet kjerkoli in ob primernem času. Veliko število uporabnikov je imelo čas, da bi cenilo prednosti WiFi. Plus je, da se lahko povežete z drugimi napravami in uporabljate internetne storitve brezplačno.


Kako delati

Kako se povezati z brezžično povezavo v podzemni železnici v Moskvi? Načelo povezovanja in delovanja je preprosto, kar ne pomeni zapletenosti dejanj inženirjev, ki so vzpostavili dostopne točke v predorih podzemne železnice. Do danes so vse proge podzemne železnice v Moskvi opremljene s storitvijo "vay-file". Skozi celoten predor poteka poseben oddajni kabel, ki omogoča GSM /UMTS povezavo. Ob antenah je nameščen celični signal.
Za omrežje "vay-fi" v podzemni železnici ustreza usmerjevalniku. Pretvori signal, ki prenaša WiFi anteno. S takšnim brezžičnim omrežjem lahko nadzirate RANGE splet. WiFi v podzemni železnici v Moskvi deluje samo v premikajočih se avtomobilih, ne pa tudi na samem mestu. Napajanje opreme v avtomobilih je nestandardno - 75 Volt. Posebnost je, da potniki ne morejo preklapljati med točkami dostopa "vaj-file". Območje pokritosti v moskovskem podzemlju nima analogov. Po vsem svetu je brezplačen dostop do interneta možen samo na postajah, ne v vagonih.

Prednosti in slabosti

Brezplačen WiFi v podzemni železnici v Moskvi je priročen in sodoben način uporabe interneta. Za to brezžično omrežje je veliko prednosti, vendar obstajajo nekatere pomanjkljivosti. Najpomembnejši plus je pomanjkanje potrebe po izgradnji internetnih kablov. Brezžična povezava je dobraza hiše, v katerih ni mogoče spremeniti zasnove predelnih sten. Usmerjevalnik je veliko bolj priročen kot snop žic. Sevanje iz WiFi omrežja je 100-krat manjše kot pri mobilnem telefonu, zato se je tehnologija hitro razširila in pridobila popularnost.
Velik plus je, da imajo skoraj vsi moderni pripomočki, vključno z prenosnimi računalniki, vgrajene "wi-fi" čipe. Na žalost so slabosti WiFi. Če ga uporabljate na pametnem telefonu, morate upoštevati, da bo omrežje porabilo veliko energije. To povzroči hitro praznjenje baterije. Strokovnjakom se ne priporoča, da posredujejo zaupne informacije prek WiFi-ja, ker obstaja velika verjetnost, da bi šifrirani signal počil. V stavbah, katerih stene so iz armiranega betona, se signal pogosto prekine. Povezava se poslabšuje tudi v času slabega vremena, kot je močan dež.

Kako se povezati?

Za povezavo s katero koli napravo WiFi je treba upoštevati anteno, adapter in druge pogoje povezave ter vključiti možnosti. Skoraj vsi moderni pripomočki podpirajo brezžično omrežje. Prepričajte se, da je povezava varna, če uporabljate »javno datoteko«. Za povezavo z omrežjem morate vnesti geslo. Poskusite uporabiti programe za izbiranje gesel, če se želite povezati s sosedom WiFi, vendar lahko traja dolgo. Najlažji in najbolj zanesljiv način je, da se obrnete na svojega ponudnika internetnih storitev.

Povezovanje s podzemno železnico

Kako se povezati z brezžičnim omrežjem v podzemni železnici v Moskvi? Povezava v podzemnih avtomobilih je varna:
 • Če je naprava aktivna, se povežite z omrežjemMosMetro-Free, ki je prikazan v nastavitvah WiFi.
 • Odprite brskalnik in vnesite naslovno vrstico vmet.ro.
 • Vnesite številko mobilnega telefona v vrstico "Identifikacija".
 • Navedena številka je opremljena s kodo SMS, ki jo je treba vnesti na portal vmet.ro.
 • Po katerem bo sistem zapomnil napravo, bo pooblastilo še naprej samodejno.

  Registracija

  Poznavanje parametrov omrežja bo stranki pomagalo razumeti, ali je mogoče povezati z dostopno točko. Registracija WiFi v metro postaji v Moskvi in ​​uveljavljeni standard daje stranki možnost, da izbere merila za gostovanje in povezavo. Najnovejše različice operacijskih sistemov, nameščenih na napravah, so opremljene s funkcijo Zero Configuration, ki uporabniku prikaže razpoložljiva omrežja za povezavo. To pomeni, da bo povezavo WiFi nadzoroval operacijski sistem pripomočka.
  Takšna povezava je bila razvita posebej za brezžični dostop do interneta. Združuje več protokolov (kodiranje podatkov). Danes internetne kavarne postajajo vse bolj priljubljene, obiskovalci, ki lahko uporabljajo "vaj-file" brezplačno. Hitrost prenosa podatkov prek WiFi-ja ni slabša od vodilnih omrežij. To je priročno in stroškovno učinkovito. Če želi uporabnik pripomočka prosto uporabljati, mora pravilno konfigurirati vmesnik na svoji napravi. Nekateri strokovnjaki trdijo, da bo v bližnji prihodnosti WiFi popolnoma nadomestil mobilne komunikacije.

  Identifikacija

  Kako se brez težav povezati z brezžičnim omrežjem WiFi v podzemni železnici v Moskvi? Brezžični internet v podzemni je urejen tako, daobvezno identifikacijo naprave. Na voljo je s potrditvijo številke mobilnega telefona. Moralo bi preiti enkrat. Pred tremi leti je bil sprejet zakon o prepovedi anonimnega dostopa do omrežja na javnih mestih. Upravljavec omogoča dostop samo do resnično pooblaščenih uporabnikov.

  Laptop

  Kako priključiti WiFi na prenosni računalnik? Antena, prikazana na ohišju naprave, kaže, da prenosnik podpira brezžično komunikacijo. Vnesite nastavitve prek nadzorne plošče in vklopite varni način. Priročen program za povezavo - AirDroid ali FTP strežnik:
 • Odprite brskalnik in vnesite naslovno vrstico web.airdroid.
 • Namestite aplikacijo AirDroid, ki jo lahko prenesete v Google Play.
 • Zagon programa. Na zaslonu se prikaže omrežje, s katerim sta povezana prenosni računalnik, naslov in gumb QR kode.
 • Zdaj lahko prenosni računalnik povežete s tabličnim računalnikom prek brezžične povezave in uporabljate brezžični internet.
 • Postopek identifikacije na prenosnem računalniku je enak kot na drugih napravah. Potrebujete enkratno pooblastilo in potrditev prijave s pomočjo SMS.

  Pametni telefon

  Kako ročno povezati WiFi v podzemni železnici v Moskvi na pametnem telefonu? Shema je pomembna za druge elektronske naprave. Pojdite na "wi-fi" nastavitve in vklopite adapter, poiščite povezavo, ga držite s prstom. Ko se prikaže dodatni meni, boste videli 3 možnosti: »Poveži«, »Izbriši« in »Uredi«. Izberite »Spremeni omrežje«, vnesite varnostno geslo, označite »Napredno«, kliknite »Nastavitve IP« in »Vmesnik«.ali "Statični IP". Nato se odprejo naslednje vrstice:
 • Vnesite naslov IP usmerjevalnika. Na primer 1921680.101.
 • Vnesite glavni prehod, ki je določen na usmerjevalniku.
 • Dolžina predpone ostane nespremenjena.
 • Vnesite DNS1 in DNS2 (888.8 in 884.4.).
 • Shranjevanje podatkov.
 • Pametni telefoni lahko vključujejo tudi funkcijo Dodaj omrežje. Prijavite se v nastavitve za WiFi, vklopite adapter, dodajte omrežje, vnesite njegovo ime (ime) in varnostno geslo.

  Tablet

  Kako povezati WiFi v podzemni železnici v Moskvi na tabličnem računalniku, če operacijski sistem uporablja Android? Če želite začeti, odprite orodno vrstico za hitri dostop. Poiščite gumb s simbolom WiFi, kliknite nanj in modul se bo vklopil. Drug način za aktiviranje vmesnika:
 • Odprite meni pripomočka.
 • Izberite bližnjico »Nastavitve«.
 • Prijavite se v razdelek WiFi in vklopite adapter.
 • Na seznamu izberite metro omrežje, po želji vnesite varnostno geslo.
 • ​​

  Priporočila

  Veliko se jih lahko zanima vprašanje: zakaj WiFi ne deluje v podzemni? Moskva je veliko mesto, ki ga zelo ceni stalna povezava z internetom. Svobodne točke dostopa postajajo vse bolj, kar je že samo po sebi veliko dejstvo. Vendar pa lahko WiFi prinese velike težave in celo povzroči težave uporabniku. Ne pozabite, da je brezžični internet nevaren in obstaja možnost, da se soočite z goljufijo in krajo osebnih podatkov:
 • Prekinite skupno rabo. Če uporabljate javno omrežje WiFi, izklopite dovoljenje za pridružitev pripomočku (delite glasbo, datoteke). To je toTo lahko storite, če ste v pisarni ali doma.
 • Uporabite VPN. Strokovnjaki svetujejo uporabo javnega omrežja VPN. Ustvari varno povezavo, tudi če je uporabnik VPN priključen na "wif datoteko". Povezana VPN prek plačanih in brezplačnih storitev.
 • Ne povežite se na WiFi samodejno. Če se pripomoček v samodejnem načinu vključi v datoteko "vaj-datoteka", obstaja tveganje, da bi se zlomila z omrežjem, ki ga ustvarijo zlonamerne osebe za krajo informacij.
 • Uporabite SSL. Povsod je protokol SSL sposoben zaščititi uporabniške podatke, ko obišče katero koli spletno mesto.
 • Dvostopenjska overitev. Povezavo WiFi (varno) lahko ustvarite, če imate preverjanje v dveh korakih. Dostop do omrežnega računa poteka z geslom in SMS-om. Slaba stran je, da je za takšno overjanje potreben čas. Nastavitve za Gmail lahko izgledajo tako: nastavitve - računi in uvoz - druge nastavitve Google Računa - varno preverjanje v dveh korakih.
 • Izboljšajte ime omrežja. Če najdete brezplačno omrežje v internetni kavarni, vprašajte člana osebja, kako ga je treba poklicati.
 • Zaščitite gesla. Ne nastavite gesla za različne račune, uporabite zapletene kombinacije.
 • Vklopite požarni zid. Mnogi operacijski sistemi imajo požarni zid. Nadzoruje povezavo, vendar ne zagotavlja popolne zaščite. No, če je ta možnost omogočena. V operacijskem sistemu Windows se nahaja v nadzorni plošči "Sistem in varnost". Secure WiFi za prenosni računalnik je enostavno prilagoditi, tako kot za drugenaprave.
 • Antivirus. Ščiti računalnik pred sumljivimi dejavnostmi. Posodobite program pravočasno, nato pa bo blokiral sumljive dejavnosti in pomagal ohraniti zaupnost uporabnikovih podatkov.
 • Sorodne publikacije