Ocene "Tung-Nordway": pregled, značilnosti, vrste in značilnosti

Podjetje "Sibur", ki proizvaja pnevmatike "Tung", se je izkazalo na najboljši strani. Zimske pnevmatike domačega proizvajalca vam omogočajo bistveno varčevanje pri premikanju avtomobila. Hkrati pa ne morete skrbeti za svojo varnost in samozavestno voziti po snežnih cestah, saj so pnevmatike zasnovane tako, da upoštevajo naše vremenske razmere. Poglejmo si mnenja potrošnikov. Tunga Nordway je vodilna v proizvodnji in prodaji pnevmatik v Rusiji.

Ali naj zaupam domačemu proizvajalcu?

Mnogi kupujejo evropske in azijske pnevmatike, ker so se dobro izkazali. Avtomobilisti so pripravljeni plačati veliko denarja, hkrati pa se počutite samozavestni na cesti - to dokazujejo številne ocene. "Tung Nordway" je relativno nova zimska linija. Kljub temu o kakovosti ne moremo reči nič slabega. Povprečna ocena gume 38/5. Celo vredno je.

Druga pomembna točka so stroški. Domači proizvajalec za blagovno znamko praktično ne ustvarja pribitka. To je ključna prednost te rešitve. Če vzamete nastop Tung Nordwaya, katerega pregledi so skoraj vedno pozitivni, ustrezajo dražjim analogom. Lahko primerjamo s "Nokianom", ki je 15-20% dražji od domače gume. Je uravnoteženo razmerje med ceno in kakovostjo in privablja ljubitelje avtomobilov.

Tehnologija in koristi

Praktično popolnoma avtomatizirana proizvodna linija "Tung Nordway".To odpravlja človeški dejavnik in bistveno izboljšuje kakovost izhoda. Uporaba visoko kakovostne gumene zmesi z dodatkom polimerov, silicijevega dioksida in različnih olj omogoča doseganje optimalnih karakteristik zimskih pnevmatik za uporabo v severnih regijah Rusije.
Na splošno lahko govorimo o uspehu podjetja "Sibur"; to potrjujejo strokovne povratne informacije. "Tunga Nordway", čeprav ne trdi, da ima naslov gume leta, se kaže precej dobro. Dejstvo je, da Korejci in Finci prilagodijo gumo našim zimskim, ruski inženirji pa to storijo v takih razmerah. Zato je bolj primeren za delovanje v Ruski federaciji.

Tuning Nordway pnevmatike - pregledi, cena

Glede na raziskavo, domače pnevmatike priporoča približno 80% potrošnikov. To je deloma posledica stroškov. Na primer, R15 bo stala samo 2500 rubljev na kos. Set je izdan za 10.000 tisoč rubljev. Če vzamete japonske ali evropske pnevmatike, bodo dobile približno 4-5 tisoč več. Če upoštevate dejstvo, da je "Tung Nordway" cenovno ugodnejši in ne zaostaja za tehničnimi značilnostmi, je mogoče na njem ustaviti. Potrošniki opozarjajo na visoko trdnost tekalne plasti. Med vožnjo se ne deformira. Poleg tega je ojačana vrv pnevmatika bolj trpežna. Ona se ne boji udarcev in služi približno 3 sezone. To je odlična možnost za tiste, ki cenijo svoj čas in podpirajo domačega proizvajalca. Najdražja kritje v postavi bo stala 4300 rubljev. Je tudi 15. radij, vendarširoka - 235 mm. Odlična možnost za vožnjo po ohlapnem snegu.

Kako dober zaščitnik?

Pri izdelavi tega gumarja so proizvajalci dodali silicij, silicijev dioksid in oranžno olje. Vse te komponente, kot tudi polimeri, so omogočile izdelavo najtežjega protektorja, ki vam omogoča, da brez težav upravljate z vozilom tudi na zasneženi cesti. Poudariti je treba naslednje prednosti:

 • visoka stopnja stabilnosti avtomobila na zasneženi cesti;
 • povprečna raven zvočnega udobja;
 • učinkovito delo ramenskega dela tekalne plasti;
 • zanesljiva zaščita pred akvaplaningom.
 • Dezen tega modela je edinstven, saj ima širok in globok drenažni utor vzdolž osrednjega dela. Njihova določena konfiguracija zanesljivo ščiti pnevmatiko pred "vodnim klinom". Simetrična tekalna plast usmerjenega tipa je manj nagnjena k obrabi kot analogi v tem cenovnem razredu. Povečana togost in trdnost tekalne plasti se dosežeta z dodajanjem silicija v gumijasto zmes v proizvodni fazi.

  Lamele in njihova funkcija

  Prva lamela na pnevmatikah se je pojavila v šestdesetih letih. Ko so se pnevmatike začele izboljševati, se je na zaščitni plošči začelo proizvajati več majhnih rež. Njihova glavna naloga - ustvarjanje povečanega oprijemnega napora zaradi visoke ravni oprijema na površini brez ledu ali neenakomerni površini. Zaradi lamele so bloki tekalne plasti bolj mehki. Pridejo do kakršne koli neenakosti na cesti in tako zagotovijo normalno potiskanje.
  Zimske pnevmatike "Tunga Nordway", katerih pregled še vedno imamoV tem članku upoštevamo edinstven sistem lamel na zaščitniku. V našem primeru odsotnost vzdolžnih drenažnih žlebov ni zmanjšala zmogljivosti pnevmatike. Obstaja mreža lamel, kjer so vsi povezani. Zahvaljujoč tej rešitvi je pnevmatika izjemno mehka za zimo, odlično je, da se ukvarjate s cesto in hitro črpate vodo iz mesta kontaktne gume.

  Trnje in vse okoli njih

  Guma z žeblji nam je že dolgo poznana. Čeprav je v nekaterih državah (na primer na Japonskem) zakonsko prepovedan. To je posledica dejstva, da kovinski konici uničijo pločnik. No, in to je v resnici že dolgo uničeno, zato ni potrebno, da se še enkrat malo bolj skrbi. Dejansko je uporaba trnja v takšnem ozračju, kot v Rusiji, preprosto potrebna.
  Brez njih bo pnevmatika podobna poleti pri vožnji po ledu. To trnje igra odločilno vlogo, saj se trkajo v led in sneg in preprečujejo zdrs pnevmatik. Lameli v takih situacijah so praktično neuporabni. Tukaj ne bomo našli nobenih novosti. Konice so več kot prejšnji model. Gradivo je ostalo enako in tudi sama kakovost. Padli so in padli. To velja tudi za korozijo, ki tudi nikamor ne izgine. Na splošno, ta problem je stvar za razvijalce, da odločijo, kako bodo naredili, da bo vidna, vendar doslej govoriti o tem zgodaj.

  Prednosti proračunske gume

  Kar zadeva koristi, jih je veliko. Najprej želim omeniti, da pnevmatike proračunskega razreda niso tako drage. Toda hkrati sokažejo dokaj visoko učinkovitost na ledu in v snežnih razmerah. Kar se tiče trnja, imajo dobro lego in so trdno pritrjeni na tekalno plast. Toda neizčrpen proces korozije in obrabe gume vodi v dejstvo, da v nekaj sezonah od konice ostane le ime. Praviloma za 2-3 zime pade do 40% konic.
  Druga prednost je visoka stopnja stabilnosti deviznega tečaja. Pri potovalni hitrosti gre avto kot ulit. Ne govori na cesti, ampak vse zaradi gume. Kot lahko vidite, ni tako slabih domačih pnevmatik "Tung Nordway". Mnenja (pozimi imamo strogo) opažamo, da tudi pri kritično nizkih temperaturah ni izgube elastičnosti ali poslabšanja splošne učinkovitosti pnevmatike.

  Ali obstajajo slabosti?

  Seveda ni nobenih pomanjkljivosti. Glavne pomanjkljivosti so visoke ravni hrupa. Do konca, razumeti, koliko hrupnih pnevmatik v primerjavi z normo, je zelo težko. Prisotnost takega elementa, kot so bodice, že prispeva k poslabšanju akustičnega udobja. Bolj ko je tekalna plast teža, bolje je slišati njeno delo. Ni vredno vrednotiti zimskih pnevmatik na ravni hrupa, saj ne bi smelo biti tiho. Pomembneje je ohraniti stabilnost na ledeni cesti in ne izgubiti nadzora nad avtomobilom. Druga pomanjkljivost je, da ni normalnega uravnoteženja. Pnevmatike imajo različno težo od tovarne. Ne zelo dobro, toda pri popravilu pnevmatik je ta problem hitro rešen s pomočjo težkih delavcev. Obstajajo tudi pritožbe glede trnja, vendar smo jih že pregledali, zato preskočite to točko.

  Vzemimorezultati

  Domača guma ima zelo pozitivne povratne informacije. "Tunga Nordway" je pnevmatika visoke kakovosti, izdelana z uporabo sodobne tehnologije. Zaradi nizkih stroškov in razširjenosti je ta guma izjemno priljubljena in jo kupujejo Rusi. To še posebej velja za severne regije, za katere je najbolj primerna. To je odlična izbira za tiste, ki želijo doseči maksimalno varnost med potovanjem po zimski cesti. Seveda, obstajajo bolj obetavne pnevmatike, na primer, podjetje "Nokia". Ampak oni stojijo včasih dražje in ne vsi v žepu. "Tung" vam omogoča, da ne samo shranite, temveč tudi občutite, da lahko naši inženirji ustvarijo tudi ustrezen izdelek, ki ni slabši od značilnosti evropskih variant.

  Sorodne publikacije