Kako preklopiti video v programu Windows Media: nekaj preprostih rešitev

Pogosto lahko na istem spletnem mestu najdete videoposnetke, ki jih ni mogoče gledati samo zato, ker so obrnjeni na glavo (na primer, ko snemate na mobilni telefon). Ampak, navsezadnje, želim videti video v njegovi običajni orientaciji. Nato predlagamo, da razmislite o nekaj preprostih načinih za hitro spreminjanje videa do 90 stopinj ali katerega koli drugega kota. Običajno so obrati večkratni na 90 stopinj, lahko pa jih brez posebnih težav odpravi sam sistem. Če morate nastaviti drugo množico, boste morali uporabiti posebne strokovne pripomočke. Ne bodo upoštevane.


Kako obrniti videoposnetek v sistemu Windows z nastavitvami monitorja?

Za začetek bomo izhajali iz dejstva, da uporabnik operacijskega sistema Windows ne more uporabljati vgrajenih predvajalnikov ali pa preprosto nimajo sistema (čeprav je malo verjetno).
En skupen način (vendar zelo neučinkovit) je vrtenje zaslona prenosnika ali računalniškega monitorja. Če želite to narediti, pojdite v ustrezne nastavitve in s seznama, ki se prikaže, izberete možnosti obrnjene ležeče ali obrnjene pokončne usmerjenosti. Shranite spremembe in zaženite videoposnetek. Metoda je neprimerna iz več razlogov. Na koncu pregleda boste morali ponovno spremeniti nastavitve zaslona (vsaj).

Kako spremeniti videoposnetek v računalnik z orodji za upravljanje grafičnih kartic?

Načeloma lahko predvajate video posnetke z uporabo podobnih ukrepov prek sistemovupravljanje grafičnih čipov. Vendar to velja predvsem za diskretne, ne pa za integrirane kartice.


Recimo, da imate pospeševalnik NVIDIA. Pokličite nadzorno ploščo in pojdite na Display. Tu na desni strani izberite želeno orientacijo. Spreminjanje položaja slike bo prikazano v oknu za predogled. Z izbiro želenega položaja shranite spremembe in si oglejte video. Po zaključku predogleda je treba konfiguracijo obnoviti v prvotno stanje.

Vklopi video posnetke v programu Windows Media Player

Prvi dve metodi, kot je že jasno, sta precej neprijetni. Če se vprašate, kako pretvoriti videoposnetek v program Windows Media, lahko najdete nekaj preprostih in cenovno ugodnih rešitev. V večini primerov imajo sistemi z operacijskim sistemom Windows standardni predvajalnik WMP, ki se uporablja za predvajanje privzetega videa (razen če je bil izveden prenos programa). Kako preklopiti videoposnetek v programu Windows Media Player? Preprosto preprosto!
Odprite datoteko s filmom v predvajalniku, nastavite celozaslonski pogled in nato z naslednjimi kombinacijami zavrtite na standardne vrednosti kota:
 • Ctrl + Alt + puščica na tipkovnici navzgor - za vklop videa za 180 stopinj;
 • Ctrl + Alt + puščica na levi strani - vrtenje za 90 stopinj v ustrezni smeri puščice;
 • Ctrl + Alt + puščica tipkovnice v desno je 90 stopinj v nasprotni predhodni smeri.
 • Vendar nastavitve za ponavljajoče predvajanje ne bodo shranjene, zato bodo morali opisani ukrepivsakič. Elemente lahko uporabite tudi v kontekstnem meniju, ki ga na sliki prikličete prek PCM.

  Uporaba MPC klasičnega predvajalnika

  Vprašanje, kako spremeniti videoposnetek v program Windows Media, ima lahko drugo priročno rešitev, in sicer uporabo programske opreme MPC namesto standardnega predvajalnika WMP. To je samo v najnovejših različicah operacijskega sistema Windows manjka, tako da bo najprej moral prenesti (brezplačno) in namestiti. Ta predvajalnik je nameščen tudi pri nameščanju K-Lite kodekov.
  Torej, kako v tem predvajalniku spremeniti videoposnetek z 90 stopinjami ali večkratni kot? Tu je upravljanje veliko bolj priročno. Po zagonu filma ali filma lahko uporabite standardne kombinacije:
 • Alt + Num 3 - 90 stopinj v smeri urinega kazalca;
 • Alt + Num 1 je podoben obrat v nasprotni smeri.
 • Metoda je precej preprosta, a glavni problem je, da nimajo vsi prenosniki digitalnega bloka, ki aktivira ključ NumLock. Številske tipke na tipkovnici za izvajanje takšnih operacij niso primerne. Vendar pa ni nič bolj preprostega, kot da greste v nastavitve programa in nastavite svoje kombinacije.

  Obdelava videa v programu Movie Maker ali podobnih programih

  Z vprašanjem, kako preklopiti videoposnetek v programu Windows Media, so ugotovili. Zdaj pa nekaj besed o operacijah, ki so na voljo v vgrajenih studiih sami operacijski sistemi (na splošno, jih je mogoče pripisati tudi Windows Media aplikacije). V zastarelih sistemih lahko uporabljate Movie Maker v sistemih, ki so novejši od njegaNe, vendar prenos in namestitev ne traja veliko časa. Na splošno so v vseh aplikacijah za obdelavo videa, vgrajene v Windows, dejanja skoraj enaka.
  Odprite želeno datoteko v enem od programov in uporabite gumbe za obračanje v levo in desno, označene s trikotniki. Z izbiro želene orientacije shranimo datoteko v vašo najljubšo obliko in jo odpremo v katerem koli predvajalniku.

  Opomba za konec

  Pri nekaterih modelih prenosnih računalnikov lahko pripomočki za upravljanje grafičnih kartic in programski paketi za obdelavo videoposnetkov tretjih oseb vsebujejo bližnjice po meri do zaslona ali videoposnetke za predvajanje (urejanje), ki poenostavijo nalogo celo uporabniku. . Ista stvar, mimogrede, velja za druge igralce programske opreme, če se sistem iz neznanega razloga vgrajeni igralci ne uporabljajo. Če to uredite, je najbolje, da videoposnetek obdelate od začetka, tako da ne boste vsakokrat uporabili zavojev, tudi če je to opravljeno s kombinacijo tipk.

  Sorodne publikacije