Nokia 7280: pregled, opis, funkcije, navodila, pregledi

Mobilni telefon Nokia 7280 je resnično kultni aparat svojega časa zaradi svoje edinstvene zasnove. Vendar pa je velika napaka, če napravo iz legendarne finske družbe obravnavamo kot "lepega oboževalca". Preplavljen je z novostmi, ki so jih kasneje uvedli novi modeli.

Videz

Opis naprave Nokia 7280 se mora začeti z ozadjem. Leta 2003 je malo znano podjetje Haier izdalo resnično ekstravagantno napravo PenPhone P5 v obliki in velikosti, ki spominja na snemalnik zvoka. Proizvajalec ga je primerjal z nalepko. Ozka (širina le 27 mm), lahka (66 g), obdana z neonskim zaslonom, je postal občutek in iluzija "plena" mod in modnih. Haier P7 je dodatno izboljšal bar zahvaljujoč barvnemu zaslonu in izboljšani zasnovi. Leta 2004 je svet videl model Nokia 7280. Težko je reči, ali so bili inženirji Nokie navdihnjeni s Haierjevim izdelkom, ali pa je bil to prvotni razvoj, vendar je javnost takoj opazila podobnost oblikovanja telefonov. Vendar pa Finci ne bi bilo konča, če ne bi korenito spremenila koncept "mobilni telefon". Bil je brez tipkovnice!

Oblika faktorja Nokia 7280 - hibrid monobloka in drsnika - je prejela široko odobritev javnosti. Za simpatično podobo telefona leži njegova subtilna narava. Predvsem je bila naprava zasnovana za žensko občinstvo, saj je njena velikost zlahka omogočila šibki polovici človeštva, da je vstavila majhno torbico. Glavni adut je postal nenavaden in živ videz. Bilo je težko ostatiravnodušni, ko vidim tako srčkan in nenavaden telefonski klic. Poleg tega se je pogled spontano oprijemal z zrcalnim zaslonom Nokia 7280, katerega namen je bil spodbuditi lastnika, da ga pogleda v stanju pripravljenosti. Druga trendovska inovacija je bila dinamika rešetke s suede trim. Etiketa iz tkanine v stilu oblačil vrhunskih blagovnih znamk je poudarila identiteto lastnika. Podjetje "Nokia", kot da je poudarilo, da je ona, ki je moderator komunikacij na tem področju.

Dopolnitev

Kot spoštovan in uporabniku prijazen proizvajalec, je Nokia opremila slikovni model s precej bogatim naborom koristnih in ne zelo dodatkov. V svetli škatli so poleg dejanske mobilne naprave tudi:
 • knjižice, navodila in druga dokumentacija.
 • AC-1E polnilnik form faktorja.
 • Pokrov in trak iz črne in rdeče barve.
 • Stereo slušalke in krmilni gumb HS-14.
 • CD s programsko opremo Nokia PC Suite za integracijo z računalnikom.
 • Rezervni pladenj za namestitev kartice SIM in kovinska naprava, ki omogoča, da pladenj izvlečete iz ohišja stroja.
 • Zaslon

  Treba je opozoriti, da so inženirji družbe Nokia poskušali narediti delovanje telefona priročno, kar dokazuje horizontalna usmerjenost zaslona. S takšnimi dimenzijami bi bila uporaba zaslona navpično pravi test za živčni sistem. Ergonomija upravljanja in informacijski elementi(ikone, ikone za storitve, sporočila) na višini. Kot slabosti mobilnega telefona Nokia lahko označite označevalnik zaslona in seveda nizko ločljivost, ki je le 104x208 slikovnih pik (ppi). Vendar pa je zahvaljujoč tehnologiji TFT in zmožnosti prikaza 65.000 barv (za začetek leta 2000 - odličen kazalnik), slike na zaslonu so bile povsem jasne, svetle in sočne.

  Avtonomija

  Na žalost lastniki nimajo dostopa do baterije Nokia 7280, ker je ni mogoče odstraniti. Vendar pa veliko uporabnikov, nasprotno, priznava odločitev tega proizvajalca kot pravilno v smislu povečane varnosti. Kapaciteta baterije je 700 mga, kar je dovolj, da mobilni telefon držite v stanju pripravljenosti 240 ur. Če je lastnik naprave poslovni življenjski slog, je pogovor od trenutka polnega polnjenja (kar zahteva nekaj več kot eno uro), dokler se baterija popolnoma izprazni 3 ure. Ni najvišja stopnja, vendar zaradi majhnosti razvijalci niso mogli dati v telo bolj zmogljivo baterijo.

  In kje je tipkovnica?

  Pregled modela Nokia 7280 ne more biti mimo glavne figure modela - pomanjkanje znane tipkovnice. Krmilne elemente predstavljajo dve mehki tipki, ki se nahajata tik pod zaslonom. Če še bolj zmanjšate videz, lahko najdete kontrolni element (Navy Wheel), ki ga običajno označujemo kot kontrolno kolo ali krmilno palčko. Treba je omeniti, da so materiali, iz katerih je bilo izdelano kolo, na višini. Upravljanje telefona s tako nenavadnim mehanizmom je ena stvarzabavno!

  Kolo Nokia 7280 je izposojeno v modelih avtomobilov telefonov Nokia. Isto je bilo vgrajeno v model 810. Joystick je tako vsestranski, da s svojo pomočjo lahko enostavno premikate ne samo v "Menu" oddelku, ampak tudi za tipkanje besedila. Operacije takšnega načrta so se lahko izvajale le z napravo s standardno tipkovnico. Vrtenje koles se lahko izvede v katerikoli smeri. Enostavno kosilo je opremljeno z gumijastim vložkom, ki je odgovoren za prijemanje prstov s kolesom upravljanja in daje zagotovilo lastniku v uporabi.

  Meni

  V skladu z navodili za uporabo naprave Nokia 7280 kratko pritisnite tipko "OK", da vstopite v razdelek Menu (Meni). Obstaja poseben razdelek "Active", s katerim lahko vklopite najpogosteje uporabljene funkcije stroja. Delovanje v tem razdelku lahko uporabnik prilagodi glede na njegove dnevne potrebe. V primeru, da uporabnik dlje časa klikne gumb "OK", samodejno pade v klicni del telefonske številke.
  "Meni" nima razkritih funkcij, izdelan je v standardu za telefone Nokia v laconic slogu. Ikone, ki so znotraj, so animirane. Klicanje telefonske številke in besedila poteka na račun istega kontrolnega kolesa, ki je bilo opisano prej. Mimogrede, skoraj vsi modeli Nokia so temeljili na običajni platformi S-40 ali poslovni platformi S-60 (ustrezni razred pametnega telefona). Vendar pa za 7280sverodostojno model je bil ustvarjen, nima podobnega programa lupino.

  ima niz besedila in številk

  V 7280 Nokia klicanje, v nasprotju s pričakovanji, narejen precej preprosta. Če želite poklicati digitalne blok mora dolgo pritisnite "OK", nato pa na dnu zaslona prikazuje vrstico s podatki za dodatne prispevke. Zdaj ukrep sprejme nadzorni kolo, da ga zavrtite, lahko izberete številke, ki jih želite vnesti, potrjuje učinek je enak "OK". Po potrditvi vnosa zadnjih številk uporabnik pritisne gumb za klicanje, in voila - želeno klicano številko. Kako Pisanje absolutno ne razlikuje od načela vnosa številke, razen da ko tipkanje morate pomikanje po abecedi, ne le 10 številk. Za pospešitev proizvajalca proces naprava opremljena funkcijo, da lahko zaposlovanje prvih črk besed napovedujejo ostalo od tega, naloga danes zaračuna T9.

  Imenik

  , je Nokia 7280 sodobna uporabnik vnesti depresijo, vendar letu 2000 so bile precej standardna. Razdelek vsebuje posnete telefonske številke, ne vsebuje več kot sto preživelih imen, od katerih se lahko navežejo na pet številk. Oblikovanje Imenik je standardna in brez posebnosti. Dodatni oddelek funkcija zaradi česar je sposobnost za snemanje e-poštne naslove in dodatne informacije, ki ločuje shranjeno ime. Vendar pa je to treba storiti v pojasnilih. referenčne Funkcija fotografije do telefonske številkeNihče še ni navdušil, toda ne vsi modeli telefona v tistem času so imeli dano premoženje. Predstavite in pokličite zahtevano številko z glasovnimi ukazi v največ desetih imenih. Funkcija deluje nemoteno, mikrofon se brezhibno odziva, tudi s povečanim hrupom.

  Sporočila

  Nokia 7280 podpira funkcijo pošiljanja standardnih sporočil SMS z možnostjo pametnega sporočanja. S tem programom lahko pošiljate preproste melodije in navadne črno-bele slike. Nokia ni edino podjetje, ki podpira tovrstno sporočilo na trgu mobilnih naprav. Telefonski modeli podjetij, kot so Samsung, LG, Motorola, so prav tako predstavljeni v njihovem arzenalu. Pomnilnik telefona vsebuje čustvene simbole, ki so potrebni, da sporočilom dajo določeno razpoloženje in ustvarijo ustrezno vzdušje pogovora (prototip današnjih nasmehov).

  Mediji

  Pomnilnik telefona ima potrebne teme, ki vam omogočajo, da napravo resnično prilagodite pod okusnimi nastavitvami uporabnika. V razdelku »Meni« lahko vidite podatke, ki dajejo lastniku idejo o tem, kaj je ostalo na napravi za shranjevanje in kakšna količina nameščenega programa, vdelane programske opreme, prenesenih melodij zvonjenja, ozadja in še več. Za vse to je na voljo 524 MB vgrajenega pomnilnika. Ta količina je dovolj za individualizacijo naprave (ozadja, ohranjevalniki zaslona v stanju pripravljenosti, melodije zvonjenja, fotogalerije), vendar zelo malo za prenos vaših najljubših skladb. V razdelku Galerijavsebuje potrebno za udobno uporabo mape, katere število lahko poveča uporabnik. Pregledovanje map z ustreznimi imeni poteka tako v standardni različici v obliki seznama, kot v naprednejši obliki - v obliki ikon. Predstavnostni predvajalnik se izvede v ustrezni obliki za arhitekturo naprave: uporaba je zelo enostavna, skladba se najprej odpre, nato se predvaja. Sliko lahko predvajate z oddajanjem zvočnih signalov prek vgrajenega zvočnika ali prek slušalk. Glede na katastrofalno majhno količino vgrajenega pomnilnika, je reševanje za ljubitelje glasbe postalo radijski modulum. Največje dovoljeno število shranjenih radijskih postaj FM ne presega 20 kanalov. Kot pri multimedijskem predvajalniku lahko radijske postaje predvajate tudi preko zunanjega zvočnika in prek slušalk, v prvem primeru pa bo treba izgubiti tudi slušalke, ki igrajo vlogo antene. Najslabša povezava za brezpogojno mnenje uporabnikov je brezvredna kamera. Primera ni niti v ločljivosti 03 Mp (kar je standard za mnoge naprave). Kakovost prejetih fotografij se ni uprla nobeni kritiki. Po eni strani je jasno, da je v tako kompaktni "opeki" težko vgraditi vreden fotomodul. Po drugi strani pa je bila cena telefona bližja vrhunskim poslovnim modelom, v katerih je Nokia postavila odlične kamere, ki so zadostovale za zajemanje ostrih slik, ki so vredne mesta v družinskem albumu.

  Organizator

  Pomnilnik omogoča shranjevanje od 100 do 250 različnih vrst zapisov. Njihovo število je vodvisnost od dolžine opombe. Funkcija naprave omogoča samodejno odstranjevanje beležk, ki po koncu določenega datuma postanejo zastarele. Presenetljivo je, da je pogled koledarja označen s tremi meseci - takšne omejitve na majhnem zaslonu naprave. Organizator vam daje pravico, da vnesete do pet različnih dogodkov, kot so sestanek, klic, rojstni dan, opomnik, spomin. Seznam nalog ima funkcijo določanja ravni obveznosti izvajanja naloge. Po prednostnem vrstnem redu je mogoče vse primere razdeliti na: prednostne, normalne in primere s šibko prednostno nalogo. Za opombe so razvijalci uporabnikom dali 3000 znakov, kar je dovolj za celo najbolj organizirane in odgovorne ljudi. Za budilko je značilna namestitev tako enkratnega signala kot dnevnega alarma.

  Nokia 7280: pregledi

  Glede na ceno, naprava naredi zelo dober vtis. Lastništvo takšne izvirne, čeprav neobičajne naprave, je veljalo za vrh šika. Poleg zgoraj navedenih prednosti operaterji razlikujejo:
 • Dobro premišljena horizontalna usmerjenost zaslona.
 • Mere in ergonomija naprave.
 • Odličen nadzor (fizični in vokalni), zaradi česar klic zahtevane številke ne povzroča velikih težav.
 • Udoben nabor besedil, tudi ob upoštevanju miniatur naprave.
 • Zadostna zmogljivost baterije.
 • Ustrezna količina pomnilnika za namestitev vaših priljubljenih melodij zvonjenja.
 • Udoben imenik, organizator in drugikoristne malo stvari.
 • Vendar pa ni popolnosti. Med slabostmi uporabnikov Nokia 7280 so naslednje slabosti:
 • Občutljivost zaslona in vstavljanje tkiva zvočnika.
 • ​​
 • Majhna ločljivost zaslona.
 • Zmerni modul kamere.
 • Stroški

  V času izdaje je bila cena telefona Nokia 7280 zelo visoka in presegla 500 $. Danes lahko na azijskih spletnih straneh kupite tako imenovano obnovljeno napravo. Po zagotovilih prodajalcev je v njem vse (ali skoraj vse) izvirno. Njegov povprečni strošek je okoli 150 dolarjev. Tukaj lahko naročite tudi rezervne dele. Nokia 7280 v svoji originalni zbirki je izjemno priljubljena med zbiralci. Za napravo v popolnem stanju z blagovno znamko dodatki lahko ponudijo ceno, ki je primerljiva z malo starim iPhoneom. Vendar pa je z ustrezno srečo, res mogoče kupiti primer v dobrem stanju za 100 $ v ekvivalentu.

  Vtisi

  Nokia 7280 se nanaša na čas, ko je bila družba nesporno vodilna na trgu mobilne telefonije. Finci se niso bali eksperimentirati z različnimi faktorji, ki so javno prikrivali nove in nove naprave s čudnim funkcionalnim in privlačnim dizajnom. Na podlagi iste vrste pametnih telefonskih opek so "stari" telefoni videti kot mojstrovine elektromehanske umetnosti. Ta naprava predstavlja najbolj drzne zamisli razvijalcev. Izključitev tipkovnice ni odstopala od nenavadnega modela. Ravno nasprotno - lastnik 7280. modela se je štel za prestižno. Čeprav je telefon več kot ocenjenženske občinstvo, modifikacije v črno brez sramu so pokazali fantje. Na videz, harmonično kombinirani materiali, uporabljeni prej: visoko kakovostne gladke in mehke plastike, vložki iz kromirane kovine, gumijasto joystick, suede in etikete. Geometrijski robovi s kombinacijo črne, rdeče in bele barve, svetlo rdeče in belo osvetlitev so končali obleko modnega dodatnega telefona. Oh, čudež - še vedno lahko kliče!

  Sorodne publikacije