"Jaguar" X-Type: opis, lastnosti in povratne informacije lastnika

2001 za britanskega proizvajalca avtomobilov Jaguar Cars je zaznamovala sprostitev novega prestižnega modela - Jaguar X-Type. Sprva je bila limuzina, vendar se je po štirih letih pojavil vagon - prvi v zgodovini podjetja. Nekoč je X-Type tekmoval s številnimi elitnimi avtomobili. Kaj je bilo pri tem posebno?

Izgled

Izgleda, da je "Jaguar" X-Type privlačen in z njim je težko trditi. Mogoče nekdo ne bo všeč zasnove, vendar je zagotovo že v očeh. Še zdaj, v ozadju sodobnih avtomobilov s čudovito zunanjostjo, se 16-letni Jaguar ne bo izgubil. Najprej je treba opozoriti na nenavadno optiko - dvojne žaromete. Potem se videz prevede v reliefno kapuco, ki se zdi, da se zmanjša na skrbno rešetke radiatorjev. Masivni odbijač in posebna izraznost do njega nudijo letve, pobarvane v barvo telesa. Čisto in funkcionalno dopolnilo sta "anti-megla" in dovod zraka.


Pogled je prav tako impresiven. Nerodni kolesni loki, letvice vrat, težke linije karoserije Vse to daje avtomobilu nekaj športnega značaja. Tudi od zadaj so lepe podrobnosti - privlačen spojler na prtljažniku, dve močni izpušni cevi v masivnem odbijaču, originalna optika.

Salon in dodatki

Zgornja fotografija "Jaguar" X-Type vam omogoča, da se prepričate o njeni razkošni notranjosti. Od prvega vrženega v oči postane jasno, da je to bonus, luksuzni avto. Pozornost privlači usnjesedež, udoben 4-kraki? večfunkcijski volan, lepa sredinska konzola, širok multimedijski zaslon V vsaki podrobnosti lahko vidite profesionalni pristop razvijalcev. Poleg tega je vse zelo udobno in ergonomsko. Pri izbirniku kontrolne točke je niša za malenkosti z gladkim lesenim pokrovom, ki se odpre z enim preprostim potiskom. Za udobje voznika je izdelan naslon za roke. Odpre se in nekaj lahko vstavite - dovolj prostora. Pod njim, mimogrede, še dva očala.

Kljub vidni kompaktnosti je za potniki veliko prostora. To dokazujejo tudi ocene lastnikov "Jaguar" X-Type. V zadnjih vratih so vgrajena električna okna in multimedijski zvočniki, sedeži ločeni z naslanjačem. Kar je najpomembnejše, je varen avto. Leta 2002 je opravil varnostni preizkus in prejel najvišjo oceno petih zvezdic.

Variante motorjev

V tehničnem smislu je "Jaguar" X-Type prav tako dober. Za potencialne kupce je bil ta model kamera s petimi različicami motorjev:
 • 2-litrski 128-strong. Diesel, 4-valjni, najšibkejši v liniji. Pospešek do "sto" - 99 sekund. Maksimalna omejitev - 201 km /h.
 • 22-litrski 145 konjskih moči. Druga dizelska enota, tudi 4-valjna. Pospešek je podoben, vendar nekoliko višji - 208 km /h.
 • 21-litrski 157-metrski. Najšibkejša različica je trije bencinski V6. Pospešek do "sto" traja 11,1 sekunde. Največ - 202 km /h.
 • 2,5-litrska 194-konjska moč. Bencin V6. Pospešek - 86 sekund do "sto". Največ - 222 km /h.
 • 3-litrski 231-močan. Bencin V6. Pospešek - 7 sekund. Največja hitrost - 235 km /h.
 • Vsi zgoraj navedeni motorji, ki so bili nameščeni pod pokrovom "Jaguar X-Type", imajo dobre lastnosti, vendar so namenjeni mirni vožnji. Torej avto ne "raztrga" od sebe, temveč gladko pospeši. Daje vam prijeten občutek jahanja, vendar obstaja tema in minus. On je v visoki porabi goriva. Motorji in v novi državi porabijo veliko, zdaj pa po letih potrebujejo še več.

  Pregledi lastnikov

  Ne bo odveč posvečati se jim. Na naših cestah pogosto najdete "Jaguar" X-Type. Mnenja številnih lastnikov dopusta z veseljem. Osredotočite se na značaj vožnje. Avto je težak, vendar vozi zelo samozavestno. O takšni upravljivosti ni mogoče niti sanjati. Pri bencinskih različicah je prijetno v obliki zvoka, ki ga proizvaja motor. V6 raste tako mehko, da ga lahko primerjamo z zvoki, ki jih dajejo mačke. To se očitno sliši po 3-4 tisočih zavojih. Ampak avto ni za dirke. Škatla preklopi prenos brez drgnjenja, gladko in neopazno, tudi skozi več sto tisoč voženj in let delovanja. Dejanska poraba v mestnem modelu z 21-litrskim motorjem je v 92. letu 17 litrov. Na avtocesti - 8-10 l. Na splošno, pri motoristih, ta stroj povzroča le pozitivno reakcijo. Za tiste, ki želijo kupiti v našem času, nasvet je - lahko vzamete in ne bojte se, glavna stvar - najti ni zelo "mučili" kopijo.

  Sorodne publikacije