Kako narediti hard reset? Načini in navodila

Hard Reset je popolna ponastavitev nastavitev pametnega telefona, tabličnega računalnika ali druge naprave. Obnovitev sistema lahko praviloma zaženete s standardno metodo: istočasno pritisnite tipko za glasnost in zaustavitev. Vendar pa je treba pred ponastavitvijo nastavitve upoštevati nekaj odtenkov in prebrati navodila o tem, kako narediti trdo ponastavitev za različne modele pametnih telefonov.

Ko je potrebna ponastavitev nastavitev naprave
Popolna ponastavitev nastavitev Androida lahko pomaga pri učinkovitem reševanju manjših težav z napravami, vendar ne bo odpravila resnih napak, zlasti ko gre za "polnjenje" pametnega telefona in ne za programsko opremo in "mozy" napravo. Vprašanje "kako narediti resnično ponastavitev?", Praviloma se daje uporabnikom, katerih naprava se ne odziva več na ukaze, zavira, ponovno zažene.


Metoda vam bo pomagala tudi pri reševanju težav s trgom Play, ko preneseni programi niso posodobljeni, in novi se ne naložijo. Možen je trden repak, vendar daleč od edine možnosti, da vrnete pozabljen ključ. Manipulacija je potrebna tudi pri pripravi pametnega telefona ali tabličnega računalnika - ponastavitev nastavitev bo iz osebnih datotek in podatkov prejšnjega lastnika izbrisala pomnilnik naprave.

Kopirajte podatke in izstopite iz svojega Google Računa.

Pred kakršnim koli dejanjem na pripomočku morate kopirati vse potrebne informacije na zunanji medij: slike, glasbo, datoteke, videoposnetke, beležke, koledar, telefonske številke in nastavitve aplikacij.(prijave in gesla). Priporočljivo je shranjevanje vseh informacij v shrambi v oblaku - potem se vsaka višja sila ne bo nepričakovano ujela in pomembni podatki ne bodo izgubljeni.


Varnostno kopijo naprave lahko naredite s programom Helium, ki mora biti nameščen na pametnem telefonu in v računalniku. Nato sledite:
 • priključite telefon prek kabla USB na stacionarni računalnik ali prenosni računalnik;
 • Ugotovi, ali je treba shraniti vse informacije ali izbrati samo posamezne programe;
 • Potrdite svoje namere s klikom na "Backup" in izberite mesto za shranjevanje podatkov.
 • Poleg tega se priporoča, da se izklopite iz svojega Google Računa, preden izvedete ponastavitev. V nasprotnem primeru morate ob naslednjem prenosu vnesti podatke o računu, ki so bili nazadnje odprti v napravi.

  Nastavitve programske opreme za ponastavitev programske opreme

  Kako narediti trdo ponastavitev? Če je pametni telefon vklopljen, lahko uporabite standardno funkcijo, ki je na voljo v nastavitvah. Za to potrebujete:
 • pojdite v meni aplikacije;
 • Izberite "Nastavitve";
 • poiščite podmeni "in obnovite";
 • izberite korak "Ponastavitev";
 • prebere opozorilo, da bodo vsi podatki, shranjene slike, glasba, telefonske številke in priloge izbrisani, potrdite z gumbom "Izbriši vse" ali "Ponastavi".
 • Možnost je lahko tudi v meniju "Zasebnost", "Arhiviranje in ponastavitev", "Ponastavitev" - določena lokacija je odvisna od modela naprave.
  Po vseh manipulacijah se bo telefon ponovno zagnal. Vključitev lahko traja nekolikoČe je telefon daljši od običajnega, bo telefon (odvisno od modela) ponudil izbiro jezika, države, povezavo z brezžičnim omrežjem in prijavo v Google Račun.

  Vrnitev na tovarniške privzete vrednosti s kodo

  Kako narediti trdo ponastavitev na Android z uporabo kode? V načinu izbiranja vnesite kombinacijo * 2767 * 3855 #. Po tem se bo telefon samodejno znova zagnal, tako da bo sistem ponastavil na tovarniške nastavitve. Potrditev uporabnika za brisanje podatkov s to metodo ni zahtevana.

  Strojna oprema Hard Reset na OS Android

  Kako narediti trdo reset v primeru, ko se telefon ne odzove na ukaze ali se samo ne vklopi? Najprej se prepričajte, da naprava ni prazna - težava se morda skriva v nezadostni življenjski dobi baterije in ponastavitev nastavitev ne bo potrebna. Poleg tega zmogljivost baterije pri nizkem napajanju ni dovolj za pravilno vrnitev na tovarniške nastavitve.


  Strojna ponastavitev vključuje pritisk mehanskih gumbov na ohišje pametnega telefona v določeni kombinaciji. Praviloma je dovolj za nekaj sekund, da držite tipko za glasnost in tipko sprožilca, potem pa za različne modele telefonov in tablet obstajajo nianse:
 • Acer. V meniju, ki se prikaže, morate izbrati Način obnovitve in pritisniti glasnost za nekaj sekund, nato pa se po prikazu ikone Android in rdečega trikotnika pritisnite tipko za vklop /izklop in nato izberite zaslon Obrišite podatke /tovarniške nastavitve. Na tabličnem računalniku v meniju morate izbrati vrsticoBrisanje uporabniških podatkov in brisanje predpomnilnika , nato padržite tipko za glasnost (povečanje).
 • Alcatel. Za Alcatel je postopek enak, razen če morate v meniju za ponastavitev poiskati pravi element - Obriši podatke /ponastavitev na tovarno.
 • Lenovo. Kako narediti trdo ponastavitev na "Lenovo"? Ko pritisnete gumb za izklop glasnosti, se naloži črni meni, kjer morajo ključi zadržati način za obnovitev. Ko izberete Obrišite podatke /ponastavitev na tovarno, se zažene meni Obnovitev formata.
 • Asus. Edina razlika med postopkom vračanja na tovarniške nastavitve v Asusu je postavka za obnovitveni način, ki jo nadomesti način za obnovitev, nato pa kliknite Izbriši podatke /ponastavitev na tovarno in nato izberite Da.
 • HTC. Da bi se HTC vrnil v prvotno stanje, je potrebno hkrati pritisniti povečavo in zmanjšati zvok, nato pa gumb za vklop (za nekaj sekund), medtem ko še naprej držite tipko za glasnost. Na zaslonu se prikaže sporočilo "Opozorilo", za ponastavitev strojne opreme pa pritisnite tipko za povečanje glasnosti.
 • Nokia. Telefoni Nokia znova zaženejo prvotne nastavitve, potem ko držite tipke za glasnost, tipke za vklop in kamero nekaj sekund.
 • Samsung. Kako narediti trdo ponastavitev na Samsung? Istočasno morate pritisniti gumbe za nastavljanje glasnosti, izklopiti in domači zaslon. Nato morate poiskati brisanje podatkov /ponastavitev tovarne in potrditi izbiro Da - izbrišite vse podatke.
 • Sony. Naprava mora biti priključena na električno omrežje in počakati, da indikator polnjenja sveti zeleno. Ko morate ponastaviti nastavitve s pomočjo ločenega gumba, ni dovolj le pritisk na sprožilec ali povečanje /zmanjšanje glasnosti.
 • Ponastavite s pomočjoločen gumb

  Nekateri, ponavadi ne najnovejše naprave, lahko najdejo ločen gumb za obnovitev sistema. V tem primeru je vprašanje "kako narediti trdo ponastavitev na tabličnem računalniku?" vključuje iskanje majhne luknje na telesu in kasnejše ponastavitev nastavitev s pritiskom na gumbe z zobotrebcem ali sponko za papir.

  Zakaj ne bi prenesli varnostne kopije po trdi ponastavitvi?

  Po tem, ko pametni telefon ali tablični računalnik pride v začetno stanje, ni vedno vredno takoj prenesti varnostne kopije. Če so težave s strojno opremo povzročile težave s sistemom, potem je možno, da se bodo pojavile po varnostni kopiji. Če torej ne morete zagotoviti, da shranjena kopija ne bo povzročila novih težav, je bolje, da ročno prenesete potrebne programe in druge datoteke.

  Sorodne publikacije