"Lada-Kalina-Cross": lastniške ocene, specifikacije, testna vožnja

"Lada-Kalina-Cross" je ruski avto na prednja kolesa, zgrajen na podlagi običajnega "Kalina". Je univerzalna vsestranska tek na smučeh. Avtomobil se serijsko proizvaja od leta 2014 do danes. Kaj je Kalina Cross? Pregledi lastnikov, tehnične specifikacije in ne samo - vse to boste našli v našem današnjem članku.

Oblikovanje

Avto ima podobno zasnovo kot običajna "Kalina" druge generacije. Glavne razlike so tehtanje "Kalina-Cross", ki združuje široke plastične letve in nepobarvane obloge lokov.
Poleg tega ima avto 15-palčne lite diske in večjo razdaljo. Na strehi so tračnice, ki se lahko uporabljajo kot dodatni čevlji. V drugem se avtomobil ne razlikuje od serijskega vagona. Tukaj je enaka oblika telesa in "spredaj" z narezanim oblikovanim odbijačem in kristalno optiko. Kot je navedeno s strani lastnikov, "Kalina-Cross" je bolj primerna za uporabo v ruskih pogojih. Gramoz ne pade na pobarvana območja. Konec koncev so zdaj zaprti z zmogljivo plastično blazinico. Mimogrede, enako velja za pragove.

Mere, očistek

Dimenzije telesa se na Lady-Kaliny-Crossu sploh niso spremenile. Novi avto ima dolžino 408 metrov, širino 153 in višino 15 metrov. Vendar je bil očistek bistveno povečan. In če je "civilna" vsestranska oseba 18 centimetrov, potem pripombe lastnika "Kalina križ" zabeležijo parameterv 21 centimetrih To je bilo doseženo na račun bolj "zlobnih" koles in posodobljenega vzmetenja z razširjenimi nosilci.
Te majhne spremembe so zagotovile dobre terenske značilnosti "Kalina-križa". Stroj nemoteno deluje na vsakem temeljnem premazu in se ne boji nenadnega plezanja.

Salon

Znotraj različice "Kalina križ" je barvno obdelana. Sedeži so pobarvani v svetlo oranžno barvo. V istem razponu so pokrite vratne omarice in plastični vložek na volanu. Arhitektura armaturne plošče je enaka običajni "Kalina". Tri osi volana, brez dodatnih gumbov. Na osrednji konzoli sta dva deflektorja, radijska in klimatska naprava. Spodaj sta dva podstavka. V luksuzni opremi je mogoče namestiti polnopravni multimedijski sistem z navigatorjem in drugimi možnostmi. Instrumentna plošča je narejena v športnem stilu - vsaka skala je potopljena v vodnjak.

Glede pomanjkljivosti "Kalina-Cross", odgovori lastnikov opozarjajo na slabo kakovost izolacije hrupa. Že s povprečno hitrostjo se je jasno slišal hrup škatle in motorja. Plastično drgnjenje na zadnji strani. Čeprav je sam proizvajalec trdil, da je naredil veliko dela na napakah. V praksi je Salonova različica Kaline-Crossa nikakor ni bolj udobna kot običajna vsestranska oseba.
Kar zadeva raven opreme, je zelo dobra. Proizvajalec lahko nadgradi avto s klimatsko napravo, ogrevanimi sedeži, električnimi okni (v "bazi" so na voljo le dve sprednji strani) in celo parktronic. Čeprav lastnik pregledaUpoštevajte, da lahko zaradi dobrih ogledov enostavno parkirate in brez pomožnih naprav.

Specifikacije

V vrsti motorja sta dve vrsti bencinskih pogonskih enot. Da, osnova je motor z osmimi ventili, ki nam je bil znan že od časa "osem". Ta motor je rahlo izpopolnjen in razpršen z razdeljenim vbrizgavanjem, ki daje 87 konjskih moči s kapaciteto 1598 kubičnih centimetrov. Treba je omeniti, da se visoka razdalja in navzkrižna stran ne odražata bistveno na dinamičnih značilnostih avtomobila. Pospešek do sto traja 127 sekund. Največja hitrost je 165 kilometrov na uro (standardna vsestranskost - 168). Poraba goriva je povsem sprejemljiva. Za sto avtomobilov porabi 7 litrov 92. V dražji popolni kompleti že na voljo 16-ventil moč motorja, ki na isti delovni obseg daje že 106 konjskih moči. Pospešek na sto se je zmanjšal na 11 sekund. In največja hitrost se je povečala na 190. Glede porabe goriva avto porabi za 05 litrov več kot prejšnja enota.

Polje

Avto je opremljen z mehanskim menjalnikom pri 5 stopinjah. Proizvajalec ugotavlja, da ta škatla uporablja sodobnejši kabelski pogon. Inženirji so spremenili tudi prestavno razmerje glavnega para.
Če je prej ta številka znašala 39, potem pa - 37. To je olajšalo avtomobilu, da se povzpne na ovire. Toda, kot je pokazala testna vožnja, je bil "Kalina-Cross" še vedno enako odličen avto. Voskanje škatle ni nikjer odšlo in toveliko pomanjkljivost. Čeprav se je prenos zahvaljujoč pogonu kabla začel zelo jasno vklopiti, kar je nedvomno plus.

Podvozje

Avtomobil ima podobno ureditev vzmetenja, razen večjih regalov in ojačanih vzmeti. Spredaj je neodvisno vzmetenje McPherson s stabilizatorjem bočne stabilnosti in zadaj neodvisen žarek.
Kot kaže testna vožnja, "Kalina-Cross" nima dobre porabe energije pri vzmetenju. Avto se strogo obnaša na izboklini. Ampak na račun čiščenja, je bistveno zmaga v običajnem "Kalina" v smislu prehodnosti.

"Lada-Kalina-Cross": cene in oprema

Začetni strošek avtomobila v "udobju" je 456 tisoč rubljev. Opremljen s tem motorjem "Kalina-Cross" s 87 silami in ročnim menjalnikom. V ceno so vključeni tudi:
 • servo volan.
 • Salonski filter.
 • Nastavitev višine volanskega stebra in varnostnih pasov.
 • Osrednji grad.
 • Tovarniško toniranje.
 • Dva dvigala.
 • Klimatska naprava.
 • Ena zračna blazina.
 • Enostavna akustika za 4 zvočnike (vendar z "bluetooth" in USB priključkom).
 • Tu ni vmesnih paketov.
  Največja različica "Suite" je na voljo po ceni 499 tisoč rubljev. Poleg osnovne nastavitve je tukaj:
 • Druga zračna blazina.
 • Imobilizator.
 • Trije nasloni za glavo.
 • Laminirani prednji žarometi.
 • Potovalne luči, vgrajene v optiko.
 • Sistem ABS in stabilizacija deviznega tečaja.
 • Senzorji za svetlobo in dež.
 • Štiri dvigala.
 • Ogrevanjefrontalno
 • Večpredstavnostni multimedijski sistem.
 • Zadnji parktronic.
 • Poleg tega lahko proizvajalec za dodatno plačilo v višini 24 tisoč rubljev vozilo dopolni z robotsko škatlo pri 5 stopinjah. Toda ta možnost je na voljo samo v apartmaju. Mnenja pravijo, da se s to škatlo poraba goriva poveča za približno liter. V drugi robot ne povzroča posebnih pritožb lastnikov avtomobilov.

  Zaključek

  Tako smo ugotovili, kaj so značilnosti in značilnosti Lada-Kalina-Cross. V razredu je ta avto eden najcenejših. Glavni konkurent za "Kalino" je "Jilly MK Cross". Avto ima razumno ceno in pošteno zagotovilo. Zato, da bi osvojili sočutje ruskih kupcev, bo AvtoVAZ še vedno moral delati na kakovosti sestavljanja salona in izolaciji hrupa.

  Sorodne publikacije