Avtomobilski alarmi: vrste, najboljše blagovne znamke

V našem času morajo lastniki vozil zaščititi svoj avto pred zlomom ali celo ugrabitvijo. Da bi se izognili težavam, se uporabljajo različne signalne naprave. Pri izbiri morate vedeti, kateri sistemi so na voljo za prodajo, katere funkcije imajo. Različni avtomobilski alarmi so v prodaji. Strokovno mnenje je treba brati, da bi izbrali pravo vrsto. Njihov nasvet bo sposoben povedati pravo odločitev. Kaj razlikuje moderne signalizacijske naprave, katere značilnosti imajo, bi morali poznati vsakega voznika.


Vrste signalizacije

Obstajajo tri vrste avtomobilskih varnostnih sistemov. Vsak voznik mora poznati lastnosti vsakega od njih. Signalizacija je lahko povratna, enosmerna ali povezana s satelitskim signalom. Vsak od njih ima številne značilnosti.
Najbolj zastareli doslej je enosmerni sistem. Vozniku lahko pove o ugrabitvi le, če je 200 metrov od svojega avtomobila (na prostem). V omejenem proračunu mnogi vozniki izberejo to vrsto signalizacije.

Priporočljivo je, da se signaliziranje uporabi v avtomobilu z dvosmerno povezavo. Voznika obvesti o nevarnosti ugrabitve na razdalji približno 4 km. Vse informacije o statusu avtomobila so prikazane na zaslonu obeska za ključe. Satelitski alarmni sistem je označen z neomejenim polmerom delovanja. To je tonajnovejše različice sistemov.

Dvosmerna signalizacija

Dober sistem signalizacije za vozilo mora varno zavarovati vozilo pred napadi napadalcev. Dvostranski sistemi so veliko bolj učinkoviti kot enostranski, obvladujejo to nalogo.


Predstavljeni sistemi imajo lahko dinamično ali pogovorno kodiranje. Druga možnost je boljša, saj se kodiranje signala take naprave nenehno spreminja. V pristopu pogovornega okna obstaja velika verjetnost, da lahko napadalec napiše standardni algoritem.
Po želji lahko lastnik vozila z dvosmernim signalnim sistemom dodatno namesti modul GSM. To odpravlja omejitev naprave. Informacije se takoj prikažejo na voznikovem telefonu.

Priporočene funkcije

Različni alarmi na vozilu morajo imeti številne funkcije. Strokovnjaki med različnimi predlogi priporočajo, da najprej ostanejo na več obveznih pogojih sistema. Tako boste zanesljivo zaščitili vsak avto. Prvič, sistem mora imeti povratne informacije. In polmer naprave je priporočljivo izbrati ne manj kot 2 km. Alarm v primeru nedovoljenega odpiranja blokira motor stroja. Tudi senzorji udarca morajo biti prisotni v kvalitativnem sistemu. Vse naprave, ki so del njega, morajo biti modularne. To preprečuje mehanske poškodbe alarmnega sistema.
Odpiranje vrat poteka v fazah. Sistem se mora občutljivo odzvatiodpiranje vrat, prtljažnika ali kapuco. Za udobje voznika je veliko sodobnih alarmov funkcija samodejnega zagona motorja. Ni vam treba čakati, dokler se avto ne segreje. Na razdalji voznik zažene motor in vzdržuje zahtevano temperaturo svojega delovanja.

Kako izbrati alarm?

Strokovna priporočila pomagajo izbrati najboljšo možnost za sistem. Za nekatere značilnosti je značilno kakršno koli signaliziranje na avtu. Cene za takšne sisteme so zelo različne. Zato je treba pred nakupom ugotoviti, katere funkcije so vozniku zanimive.
Strokovnjaki priporočajo, da se odločite, koliko bo lastnik porabil za nakup in namestitev alarma pred nakupom. Dražji je avtomobil, bolj je verjetno, da bo ukradel in višjo stopnjo pripravljenosti vsiljivcev. Zato, izkušeni vozniki priporočajo, da porabijo za varnostni sistem 5-10% stroškov vozila samega.

Drug pomemben dejavnik pri izbiri je kraj, kjer avto ostane čez noč. Če je avto pod okni na dvorišču, lahko opozorilni signali, ki jih izda v primeru morebitne nevarnosti, povzroči konfliktno situacijo s sosedi. Garaža ne sliši signala. Zato je treba v razmerah velikih razdalj od stroja ali nezmožnosti vključitve signala nevarnosti dati prednost dražjim sistemom s senzorji GSM-navigacije.

Poceni sorti

Odvisno od potrebnih funkcij je za avto izbran alarmni sistem. Cene najdražjih sistemov se gibljejo okrog 6–65tisoč rubljev Za take naprave je standard ena ključavnica motorja. Ta kategorija vključuje enostranske in nekatere dvosmerne modele.
Zaželeno je, da so tudi poceni naprave modularne. Lahko imajo pasivno vrsto ključavnice. Ko je glavni odklopnik odklopljen, tokokrog ne bo obnovljen v prekinitvi. Takšni sistemi imajo lahko dvo-nivojski šok senzor. Nastavitev varnostnega načina je mogoča tudi brez njene vključitve. To pomaga preprečiti napačne pozitivne rezultate med nevihto. V tej kategoriji se lahko prikažejo naprave, ki se samodejno testirajo, in prikažejo napačno cono, ki je sprožila napačen sprožilec. Za vsakega voznika je bolje izbrati sistemske funkcije, ki jih pogosto uporablja.

Povprečni stroški sistema

Ugodne signalizacije na avtomobilu lahko nimajo več zahtevanih funkcij. Zato obstajajo sistemi, ki se prodajajo po povprečni ceni. To doseže 18 tisoč rubljev. Ta zaščita ima lahko dodatne servisne procese. Zagotavljajo resno zaščito stroja.
Med predstavljenimi napravami se uporabljajo nove različice kode dinamičnega signala. Obesek za ključe takšnih sistemov ima najpogosteje LCD zaslon. Dodatni releji omogočajo pasivno in aktivno zaščito. Podobni sistemi imajo lahko tudi dodatne varnostne senzorje. Senzorji so lahko prilagodljivi. Prilagojeni so okolju. Na primer, v nevihti se njihova občutljivost začasno zmanjša, da bi se izognililažni alarm med grmenjem. Tudi naprave v srednjem cenovnem segmentu imajo lahko dodatne funkcije, ki povečujejo udobje delovanja.

Drage sisteme

Udobje pri uporabi doda alarmni sistem avtomobilu za samodejni zagon. Takšne naprave lahko imajo številne resne funkcije, ki bodo zanesljivo zaščitile avto pred ugrabitvijo ali hekanjem. Drage varnostne sisteme imajo vgrajene GSM, GPS senzorje. Stroj posreduje podatke o svojem stanju in lokaciji vozniku s posebno opremo ali neposredno na mobilni telefon. Podobni sistemi imajo tudi dodatne senzorje. Nekatere naprave zagotavljajo zunanji nadzor preko mikrofonov in kamkorderjev. Dispečerske varnostne agencije nenehno opazujejo stanje avtomobila. To so najsodobnejše sorte. Primerno je, da jih uporabljate le za zelo drage avtomobile.

Ocene poceni proizvajalcev

Obstaja več priljubljenih tipov avtomobilskih varnostnih sistemov. Uporabniki in avtomehaniki zagotavljajo povratne informacije o vsaki od njih. Z njihovo pomočjo se bo olajšala prava izbira. Eden najboljših signalov je poimenovan za avto "Starline".
Njegova prednost je dostopna cena na razmeroma visoki ravni organizacije sistema. Proizvajalec nenehno izboljšuje svoje izdelke. To vam omogoča, da izpolnite vse večje zahteve sodobnega avtomobilskega trga. Tudi sistem Sheriff je relativno poceni. Njegova cena je približno 2-3 tisoč UAH. Sistem ima samodejni zagon motorja, načelo zaščite na več ravneh. Vendar pata sistem ne more zagotoviti visoke ravni zaščite pred hekanjem. Druga priljubljena znamka med poceni signalizacijo je Tomahawk. Njegova cena ne presega 7 tisoč rubljev. Sistem ima veliko možnosti, lahko nadzoruje kapuco, prtljažnik in vrata. Obseg signala pa je odvisen od vidnosti stroja.

Mnenja o dragih sistemih

Danes je priljubljena signalizacija na avtomobilu "Sherkhan". Njegovo napravo odlikujejo številne inovacije. Zato so stroški takšnega sistema presega 8000 UAH. Vendar pa je vredna tega.
Sistem ima vgrajen kripto-stabilen algoritem sporočil. Ta varnostni sistem je vključen v razred elitnih visoko kakovostnih izdelkov. Tudi ta skupina vključuje številne modele blagovnih znamk varnostnih sistemov "Pandora". Ta proizvajalec proizvaja izdelke tako poceni kot dragi segment. Vendar pa posebno pozornost zasluži model, stroški, ki presega 8000 UAH. Podjetje Pandora v segmentu high-end je razvilo številne sisteme, ki imajo veliko število funkcij. Povečujejo udobje vožnje. Voznik lahko z vgrajenimi možnostmi prilagodi stopnjo zaščite svojega avtomobila.

Zanesljivost alarma

Alarmni sistemi lahko delujejo v zelo različnih pogojih. Ki je boljši sistem, vam bo pomagal dobiti strokovne povratne informacije. Svetujemo jim, da upoštevajo podnebje, v katerem bo delovala varnostna naprava. Takšna tehnika deluje v težkih pogojih (npr. Vibracije, elektromagnetna polja, nestabilno napajanje, visoke hitrosti itd.). Kdaj?velike razlike v temperaturi, vlažnosti, močnih zmrzali, sam alarm, radijski elementi sistema morajo imeti ustrezne značilnosti podobnih pogojev. Vsi električni komunikacijski stroji morajo biti novi, visoke kakovosti. Pri delu v posebej težkih pogojih morajo imeti vsi releji hermetično zaščito svojih elementov. Njihovi stiki morajo imeti veliko površino.

Namestitev signalizacije

Pravilna namestitev signalizacije na avto je predpogoj za zanesljivo delovanje sistema. Če je lastnik vozila kupil drago zaščitno opremo, ga je nepraktično namestiti z lastnimi rokami. V tem primeru, brez pomoči strokovnjakov ne more storiti. Izkušeni lastniki avtomobilov trdijo, da lahko samo usposobljeni obrtniki pravilno opravijo pravilno namestitev vseh elementov alarmnega sistema. V nasprotnem primeru avto ni zavarovan pred težavami. Če ste za nakup takega izdelka plačali precejšen znesek, ne smete shranjevati pri namestitvi. To se lahko spremeni v izgubo lastnine.

Vedenje voznika

Celo prava izbira in izpolnjevanje vseh zahtev, namestitev signalizacije na avto ne more zagotoviti popolne zaščite premoženja pred zlomom. To je mogoče le, če se voznik drži pravil ravnanja. Vedno je potrebno avto vklopiti, tudi če ga je voznik za kratek čas pustil na parkirišču. Pustitev ključa v ključavnici za vžig je strogo prepovedana. Najbolje je pustiti avto na parkirišču. Tudi če se alarm pogosto sproži, ga ne morete izklopitiAlarm na avtu popolnoma. Tudi strokovnjaki ne priporočajo zapustiti avtomobila težko videti mesta, še posebej za dolgo časa. Sledite tem preprostim pravilom in upoštevate priporočila za izbiro varnostnega sistema in kupite visokokakovosten učinkovit sistem za signalizacijo.

Sorodne publikacije