Koliko električne energije porabi multivark: izračuni in vrste podobnih gospodinjskih aparatov

Gospodinjski aparati v naših kuhinjah postajajo vsako leto vedno večji. Nikamor ne gre - vsakdo si želi dodati udobje, udobje v svojem življenju. Ena od naprav, zasnovanih za to, je multivariatna. Ljubico osvobaja veliko časa in jim omogoča, da med pripravo hrane delajo druge stvari. Težava je v tem, da gre za električno napravo, ki ima v svoji shemi grelni element, zato je logično, da jo uporabimo za povečanje računov za komunalne storitve. V današnjem članku, koliko električne energije porabijo multivarti in ali je vredno kupiti takšen gospodinjski aparat.

Multivariatna prevelika poraba: mit ali realnost?

Za odgovor na to vprašanje se je treba sklicevati na tehnične podatke gospodinjskega aparata. Poraba energije bo odvisna od znamke in modela, na primer, lahko vzamete najnižjo vrednost - 1 kW. Konec koncev bo odvisno od tega, koliko električne energije porabi več ur v eni uri.


Povprečni čas kuhanja - 50 min. Potem, ko smo naredili preproste izračune, lahko razumemo, da bi za eno kuhanje naprava morala porabiti približno 830 W, vendar ne smemo pozabiti, da je v postopku delovanja občasno izklopljen, kar pomeni, da je dobljeno sliko varno razdeliti za 2. Tako za večkratno kuhanje. Porabi 415 W.

Kolikšen je skupni strošek električne energije na mesec

To je smiselno izračunatiindikator Konec koncev, samo to je mogoče razumeti, ali je smiselno kuhati s tem gospodinjskim aparatom. Izračun, koliko električne energije porabi mesec z več stenami, je zelo preprost. Izhajajoč iz dejstva, da je potrebno kuhati hrano 2-krat na dan, v mesecu 31 pa bomo prejeli: 415 x 2 x 31 = 25730 vt = 258 kW. Pri povprečni ceni 3 rubljev na kW bo moral plačati 774 rubljev.


Izračunati, koliko električne energije porabi večvark, je mogoče z gotovostjo reči, da se ne nadaljuje vsota govora. Poleg tega, če hiša ni opremljena s plinom in električno kuhalno ploščo, bo uporaba take naprave veliko bolj donosna. Naslednji videoposnetki bodo povedali o prednostih in slabostih teh naprav.

Kaj loči lonec od več postaj

Načeloma ne motimo drugega. Multivar lahko deluje tudi kot lonec. Toda razlike med njimi so pomembne. Glavna stvar je čas kuhanja. V loncu pod tlakom se znatno zmanjša, ker se celoten postopek izvaja pod pritiskom. Zato ni dovoljeno odpreti pokrova med kuhanjem.
Prej so bili lonci na pritisk zelo pogosti. Kape na njih so bile privite z vijaki na ponev ali držijo za robove, in pečat je bil izveden s pomočjo centralnega vijaka. Zgoraj je bil nameščen ventil, skozi katerega je izčrpana odvečna para. Vendar pa je pogosto motil, zamašena, kar je povzročilo takšne soline eksplodira. Kljub dejstvu, da sodobni električni kuhalniki s tlakom nimajo takšne pomanjkljivosti, se mnogi gospodinjstva še vedno nanašajo na tostrah.

Kako izbrati dober večvrednost

Multivark je naprava, ki bo vedno na vidiku, zato je pri izbiri pozorna na njeno zasnovo. To bi moralo ustrezati kuhinjski notranjosti. Toda to ni glavna stvar. Njena glavna naloga - biti udoben in praktičen, in zato mora naprava imeti vse lastnosti, potrebne za hostesa. Zato, če imate željo po nakupu takšne gospodinjske aparate, ni treba takoj zagnati v trgovino. V naši dobi interneta je bolje iskati primeren model z domačim računalnikom. Šele takrat je mogoče razumeti, katere funkcije so dejansko potrebne in brez katerih je povsem mogoče. Pred kratkim so se začele pojavljati naprave s funkcijo "riževih štedilnikov". Na to se ne splača osredotočiti. Vse to je samo marketinška poteza. Vsak multivark je sposoben kuhati rižo kašo. Če želite biti raztreseni, ga lahko vedno kuhate v paru. Pri tem so praktično vsi modeli opremljeni s posebnimi plastičnimi posodami z luknjami. Pri izbiri naprave je treba paziti, koliko električne energije porabi multivark. In tukaj ni, da bi nadzorovali stroške plačevanja računov. Močnejši modeli v tem pogledu ne bodo zadeli žepov, ampak kuhanje bo veliko hitrejše.
Po izbiri 3-4 ustreznih modelov, lahko greste v trgovino. Potrebno je skrbno pregledati napravo za čipe, praske. Najmanjši povračilo mora biti razlog za zavrnitev nakupa ali znaten padec izdelka.
Obvezno inpreverjanje delovanja multivarted neposredno na kraju samem. Treba je upoštevati, da se morate nujno seznaniti s certifikatom o skladnosti za izdelek. Prodajalec ga je dolžan zagotoviti na prvi poziv. Če takega papirja ni, je najbolje, da ne kupujete. To je zelo pomembno in garancijsko kartico, ki jo mora prodajalec navesti z dajanjem datuma nakupa. V nasprotnem primeru se izračuna od datuma proizvodnje.

Končni del

Verjetno zdaj, ko je izvedel, koliko električne energije porabi merilo, se bo veliko ljudi odločilo, da se bo odločilo za to pridobitev. In to bo prava poteza. Konec koncev, takšna naprava res zelo olajša proces kuhanja.

Sorodne publikacije