SU - katera domena? Domena v območju SU: značilnosti, registracija in povratne informacije

Domena spletnega mesta je domači naslov. Vsebuje natančne koordinate mesta, kjer se nahaja spletni vir. Domena prve ravni se imenuje območje, na primer .ru, .com, .net, .org in druge. Ti naslovi veljajo za najbolj priljubljene in tam skoraj ni preostalih mest, v vsakem primeru z lepimi imeni. V zadnjem času so spletni skrbniki vedno bolj pozorni na območje .su, ki je praktično popolnoma brezplačno. Zanimivo je, da je cena skoraj enaka znani .ru. Obstaja vprašanje, katera .su - katera domena, kateri pogoji registracije in kje se je sploh pojavila.

Zgodovina domene

Uradno registrirana leta 1990 s strani države ZSSR v imenu združenja uporabnikov UNIX. SU je zmanjšanje iz Sovet Union, kar pomeni Sovjetska zveza. Zanimivo je, da je leto kasneje velika država propadla in izobražene države so registrirale 15 zasebnih internetnih naslovov prve stopnje.


Če ZSSR ni več, potem .su - katere domene? Izkazalo se je, da pripada neobstoječi državi, čeprav ima Rusija vse pravice do nje. Danes se je zanj pojavil drugačen pomen, ki je lahko vzrok za webmastere in povečanje števila registracij. Domena .su je namenjena konsolidaciji informacijskega prostora vseh držav CIS in baltskih držav. Poleg tega je bila od leta 2002 za lastnike velikih podjetij in blagovnih znamk uradno odprta brezplačna registracija. Približno šest mesecev pozneje, leta 2003, so bile odpravljene vse omejitve in obstaja možnost, da se vsi registrirajoželijo V prvih dveh dneh je prišlo do norega povpraševanja po domenah. Število prijaviteljev je bilo 10-krat več kot 6 mesecev prej.


Nekatere značilnosti

Številni strokovnjaki menijo, da je glavni razlog za pomanjkanje priljubljenosti visoka cena. Napredovanje ideje, ki jo zasleduje domensko območje .su, opis domenskega območja in drugi poskusi, da bi pritegnili pozornost, ne more premakniti zastoja, dokler se stroški enega naslova ne znižajo na 20 $. Šele v tem trenutku se je začela intenzivna rast registracije. Nadaljnja politika zniževanja cen in popularizacije domenskega območja je povzročila znatno povečanje zanimanja tako zasebnikov kot velikih podjetij. Danes s tem naslovom lahko najdete veliko kakovostnih internetnih virov. Od leta 2008 je za registracijo mogoče uporabljati znake cirilice. Takšna možnost je bila za mnoge organizacije privlačna, zato so hitro kupili lepa imena. Nato se bo v čast 20. obletnici domene bistveno zmanjšala cena za registratorje in s tem za končnega uporabnika. Število registracij se vsako leto podvoji, več kot polovica pa pripada RU-CENTER-u, priljubljenemu ruskemu registratorju.

Razlika SU od RU

Glede na to, da oba naslova pripadata Ruski federaciji, je logično vprašanje, kakšna je razlika med domenami .su.ru. Trenutno ni bistvene razlike. Oba naslova pripadata Rusiji in imata približno enake cene. So celo nekoliko soglasne in videti zanimive. Bistvenoedina razlika je, da v domeni praktično ni prostih privlačnih imen.
Če poskušate ugotoviti pri registraciji, v coni .su, katere domena je tista, ki jo izumite, potem je najverjetneje prost. Samo velika podjetja so unovčila svoje domene, večina od njih je brezplačna.

Registracija

Ta postopek se ne razlikuje od tistih na drugih področjih. Po odprtju splošne registracije lahko to stori vsak. Če želite dobiti ime domene .su, se morate obrniti na ustreznega registrarja in preveriti, ali je naslov zainteresiran. Nato se morate prijaviti in plačati pristojbino 1 leto ali več. Po vseh teh postopkih morate iti skozi identifikacijo. V večini primerov je dovolj predložiti skenirani izvod potnega lista.

Pregledi domen v coni SU

Večina pripomb in pregledov se nanaša na dejstvo, da ta domena nima prihodnosti in da bo verjetno sčasoma izginila. Nekaj ​​agresivnega podjetja si lahko ogledate na tem naslovu. Obstajajo seveda tisti, ki pravijo, da domena praktično ni drugačna, in povedati o pozitivnih izkušnjah nakupa. Toda kako razumeti, kdo govori resnico in kdo ni? V naslovno polje vnesite ime znane ruske družbe ali blagovne znamke z navedbo območja SU, katerega domena je tam registrirana. To so prava podjetja s pravnimi naslovi in ​​drugi. Malo verjetno bi bilo, da bi morali porabiti čas in denar za lutko.

Ali moram registrirati domeno v coni SU?

Nasprotniki tega naslova trdijo, da se uporabnik pri tipkanju domene v brskalniku moti in namesto .su uvaja .ru. Zaradi tegalahko pride do težav s strankami. Toda kdo v 21. stoletju vstopi na naslov? Po statističnih podatkih, za vsakih tisoč obiskovalcev teh ljudi okoli 5. In če dobro razvita blagovna znamka in prepoznavna, potem je to število zmanjšano na 1 naključno. Glavni promet prihaja iz iskalnih omrežij, zaznamkov in pošte, zato ta argument nima razloga. Drugi trdijo, da se na območju Runet SU običajno ne bo razvijalo in premikalo. Brez dodatnih komentarjev lahko preprosto pogledate spletna mesta na tem področju in se prepričate, da je veliko udeležencev prisotnih več deset tisoč potencialnih strank in zaslužijo zelo dobro. Že zdaj se je tendenca registracije bistveno povečala in v prihodnjih letih se bo le še povečala. Izkušenim webmasterjem svetujemo, da vzamejo "okusne" domene, medtem ko so bratje.

Obstaja možnost, da se domena v coni SU odmakne

Z vidika mehanike procesov in odnosa iskalnikov do te domene ni ovir. "Yandex" enako dobro velja za vse strani, ki so namenjene ljudem in polne uporabne vsebine.
Če ne uporabljate tako imenovanih "sivih" načinov promocije, potem ne morete skrbeti za prihodnost spletnega projekta na območju SU. Poleg neposrednega spletnega mesta lahko registrirate tudi domene za kiberskvitiranje. Na koncu je treba kupiti privlačna imena in jih preprodati po dražji ceni. Tak naslov je lahko 10.000 dolarjev, kar je daleč od meje. Z dostojno količino, lahko v velikem obsegu kupite najbolj privlačne in obetavne možnosti, po katerih pričakujejo potencialne kupce. Če želite povečati verjetnost, lahko ustvariteposebna stran lokomotive s potrebnimi informacijami.

Sorodne publikacije