Najcenejši računalnik. Priprava proračunskega računalnika za igralce

Sodobne zmogljive rešitve za igralce so daleč od vseh v žepu. Korporacije, ki proizvajajo komponente za osebni računalnik, ustvarjajo super dobiček, za povprečnega uporabnika pa globoko pljunejo. Zato se postavlja vprašanje združevanja igralniškega ali samo zmogljivega računalnika za ustrezen denar. Kdo hoče nahraniti paket mračnih proizvajalcev svetovnega razreda? Torej, naše vprašanje je mogoče oblikovati takole: "Kako zbrati najcenejši računalnik za igre, ne posebej žrtvovati uspešnosti?" O tem bomo govorili.


Zakaj ga potrebujem?

Najprej si je vredno ogledati stroške komponent za kateri koli računalnik in z lahkoto boste odgovorili na to vprašanje. Na vas bodo lasje postali umazani, ko boste izvedeli, koliko odstotkov je ranjenih na njihovih izdelovalcih. Rekorderji v zvezi s tem so Apple. Na ceno iPhonov na ravni 216 $ jih prodajajo za 900. Kakšen je odstotek goljufije? Tudi proizvajalci računalniških komponent. Najcenejši računalnik, sestavljen iz komponent znanih blagovnih znamk, bo stala približno 25.000 rubljev. In to je začetni konfiguracijski PC.
Zato se pojavlja vprašanje zbiranja osebnih računalnikov z lastnimi silami z uporabo najcenejših komponent. Glede kakovosti so popolnoma enaki, vendar ni nobene ovinka za "blagovno znamko". In če ni razlike, zakaj plačati več? Najcenejše komponente za računalnik se ne obnašajo slabše od analogov "iz rodovnika".Govorimo torej o izbiri "pravilnih" komponent.

Komponenta št. 1. Matična plošča

To je osnova vsakega računalnika. Njegova alfa in omega. Odloči, kaj bo vaš PC sposoben. Shrani na matični plošči - slab ton. Toda tudi tukaj lahko najdete cenejše možnosti. Na primer, MSI plošča se imenuje H110M Pro VD. Stane približno 3500 rubljev, vendar ima vse funkcije, ki jih igra "motherboard". Podpora za hitri SATA vmesnik in sodobno grafično kartico je prisotna. Najcenejši računalnik si zasluži skromnejši temelj. Toda zakaj tega ne bi vzeli, če bi to omogočale finance?


Obstaja še ena dobra možnost, vendar bo stala malo več. Matična plošča iz iste pisarne, vendar z izboljšanimi funkcijami. Na njeni podlagi je mogoče namestiti močnejše komponente. Res je, da bo stalo več. Torej, v smislu gospodarstva, je najbolje, da se ustavi na prvi možnosti. Najcenejši igralni računalnik se bo odlično ujemal s to matično ploščo.

Komponenta št. 2. Procesor

Še en pomemben element vsakega osebnega računalnika. Bolje je seveda uporabiti "kamne" iz "Intel". So bolj produktivni in zanesljivi. Toda izdelki iz AMD so veliko cenejši. Kot kompromis lahko izberete Intel Pentium G4400 Skylake. To je Intelov najnovejši procesor. Tako deluje tako kot bi moralo. Stane približno 3500 rubljev. Popolnoma normalna naprava za takšen denar. V najcenejšem računalniku bi lahko dali nekaj preprostejšega. V stanju analogov iz AMD, nenavadno, neprimerna zamenjava za ta "Intel". Vsi primerljivi modeli so bolj ali manj v redu ali imajo primerljivo moč veliko dražji. Zato je Intel najboljša možnost, ki temelji na praktičnih vidikih.

Številka komponente 3. Spomin

Tu je raznolikost veliko več. Toda potrebujemo poceni in produktivno blago. Nastaviti morate vsaj eno 8-gigabajtno vrstico. Igre ne morete igrati manj. In še bolje - dva do 8. Dvokanalni način delovanja je nekaj. Kot mobilni telefon lahko razmislite o Kingston HX421C14FB. En 8 gigabajtni trak bo stalo 3600 rubljev (pribl.). Torej je povsem mogoče vzeti dve naenkrat. Pomembno je, da sta obe palici pri istem proizvajalcu. V nasprotnem primeru lahko pride do konfliktov.
RAM bistveno vpliva na uspešnost celotnega sistema kot celote. Zato tukaj ni veliko. Za igre na srečo je zelo pomembno imeti veliko količino gigabajtov RAM-a, ker so vse teksture naložene tam.

Komponenta številka 4. Video kartica

Nemogoče si je predstavljati igralni računalnik brez diskretne grafične kartice. Praviloma je grafični adapter najdražja komponenta računalnika. Ampak tukaj lahko prihranite denar. Na primer, ASUS Radeon R7360 z dvema gigabajtoma RAM-a stane približno 8000 rubljev. S to kartico lahko preprosto igrate sodobne igre. Pot ni niti pri maksimalnih nastavitvah.
Če ne želite plačati za video čip, potem ima izbrani procesor vgrajen grafični čip, ki lahko potegne nekaj iger, kot sta Dota ali CS Go. Toda zanašajte se na dobro delovanje inlepa grafika v tem primeru ni vredno.

Drugi sestavni deli

Drugi sestavni deli računalnika nimajo toliko vpliva na njegovo ceno in zmogljivost. Tu se lahko orientirate. Še posebej zato, ker so ostale komponente običajno predstavljene v zelo širokem razponu.

Zaključek

Zato bo zgornja konfiguracija računalnika (vključno s komponentami, ki smo jih zanemarili) povlekli približno 15–20 tisoč rubljev. Zdaj veste, koliko je najcenejši računalnik za igre na srečo in proizvajalcem in trgovcem na drobno ne boste dovolili, da bi se prevarali. Zberite vse sami in vedno v plusu.

Sorodne publikacije