SetFSB program - kako ga uporabljati? Navodila, opis in povratne informacije

Ko so se prvič pojavili prvi modeli osebnih računalnikov, seveda so bili nameščeni nizkoenergijski procesorji s tako nizkimi taktnimi hitrostmi, da ni bilo treba niti govoriti o nekakšni zmogljivosti. Hkrati so se pojavili prvi navdušenci, ki se ukvarjajo z overclockingom procesorjev s fizičnimi metodami (overclocking). Danes lahko overclocker čuti vsakega uporabnika, čeprav ne pozna načel overclockinga. To je mogoče storiti z uporabo preprostega orodja, imenovanega SetFSB. O tem, kako uporabljati program SetFSB, se bo še naprej govorilo.


Za začetek pa se osredotočimo na nekatere teoretične informacije, brez katerih bo naslednji material nepopoln.

Program za overclockiranje procesorja SetFSB: osnovna načela dela

Torej, kako se je izkazalo, da je sedaj mogoče uporabiti nefizične, a programerske metode overclockiranja CPU? Dejansko so barbarske metode šle v pozabo, vendar so bila načela, ki se uporabljajo v overclockingu, enaka, in se zmanjšajo na povečanje urne frekvence generatorja procesorja, oziroma na frekvenco njenega vodila. Ampak lahko takoj navajajo veliko ugovorov o tem, da za vsak model procesor ima svojo frekvenco, na kateri lahko deluje, in nad glavo, kot veste, ne skok (uporabnik pričevanja na različnih forumih samo o tem in kažejo). To ni popolnoma tako, saj imajo predelovalci, tako kot mnoge druge naprave, tako rekoč varnostno rezervo. To je navedeno vMožnosti tehnične dokumentacije, če želite, so povprečene. Tako se lahko glede na pričakovani obseg same zaloge frekvenca ure poveča. Edino vprašanje je, do kakšnih omejitev?


Te informacije si najbolje preberite na mestu izdelave CPE, tako da izberete opis in TX za model procesorja. Brez tega overclockinga je najbolje, da se ne ukvarjamo, čeprav uporablja tako zmogljiv pripomoček, kot je SetFSB.

Program za overclockiranje procesorja. Delo z SetFSB: Začetni ukrepi

Teorija je končana. Zdaj pa pojdi v prakso. Prvič, morate prenesti SetFSB za Windows in zagnati program na računalniku, ki naj bi overclock procesor (je prenosen in ne zahteva namestitve). Da bi program natančno in natančno prilagodili, morate poznati model urnega generatorja. Nadalje poglejmo, kako uporabljati SetFSB 22129.956 (eno od najnovejših različic).
Takšne informacije je mogoče videti neposredno na čipu procesorja. Ampak, če je v stacionarnih terminalih priti do procesorja lahko precej preprosta, v prenosnikih je to precej zapleten postopek. V tem primeru je najbolje, da obiščete spletno mesto proizvajalca prenosnega računalnika in tam najdete nameščeni model. Naprej predvidevamo, da se vsi podatki, ki jih imamo, in program izvaja.
Prva stvar, ki nas zanima, je polje izbire generatorskega modela (Clock Generator), kjer je vrednost PLL izbrana iz seznama, ki ustreza našemu modelu (že smo ga definirali).

Pridobivanje podatkov o trenutni urni frekvenci

Zdaj pa poglejmo, kako uporabljati SetFSB v praksi. Prvičza določitev trenutne urne frekvence moramo testirati generator. Če želite to narediti, v oknu programa na desni strani polja s PLL kliknite gumb Get FSB.
Po kratkem testu bo trenutna linija prikazala želeno vrednost. Takoj je spodnja slika označena v polju Izbira frekvence. Tu se prikaže tudi vrednost frekvence, oba indikatorja pa sta še vedno ista. Zakaj? Ampak samo zato, ker drugo polje ustreza novi (povečani ali znižani) frekvenci, ki jo bomo namestili.

Spreminjanje frekvence generatorja ure

Zdaj pa poglejmo, kako uporabljati SetFSB v smislu spreminjanja hitrosti ur. Za izvedbo najenostavnejših dejanj v programu pod izbirnim poljem je frekvenčna vrednost poseben drsnik (drsnik), ki se lahko premakne v želeni smeri ali pa poveča ali zmanjša trenutno hitrost.
Treba je takoj opozoriti, da povečanje vrednosti trenutne frekvence takoj na veliko območje ne bi smelo biti, ker lahko negativno vpliva na sam procesor (premajhno povečanje obremenitve ga lahko takoj onemogoči). Zato premik drsnika za varno spremembo frekvence ne sme presegati 15 MHz (glede na povratne informacije strokovnjakov, največ 20). Z možnostjo Ultra lahko dostopate do naprednih nastavitev. Vendar pa dodatni parametri povprečnega uporabnika ponavadi niso potrebni in lahko zahtevajo strokovnjake, ki zagotovo vedo, katere možnosti se lahko uporabijo v procesu overclockinga. Po namestitvi je potrebnovrednost opcije mora preprosto shraniti nastavitve (gumb Set FSB).

Krmilniki procesnih krmilnikov

Razvrščeno je bilo, kako uporabljati SetFSB. Nič zapletenega ni bilo. Vendar ni vse tako enostavno, kot se zdi. Po vsaki spremembi je zelo priporočljivo, da spremljate temperaturne kazalnike CPE-ja in njegovih jeder, tako da je v primeru kritičnega presežka dovoljenega praga čas, da zmanjšate frekvenco in temperaturo, sicer bo procesor zgoreval. Veste, da bo nakup novega stane precej okrog.
Za sledenje temperaturnim spremembam lahko uporabite enostavna orodja, kot so Core Temp ali programi z naprednimi funkcijami, kot je AIDA64 (prej Everestova aplikacija). Če aplikacije kažejo, da je presežek maksimalne obremenitve vsaj en kazalnik na jedro, je treba frekvenco za preprečitev težav takoj zmanjšati. Tudi to, da ga zmanjšamo, ne bi smelo biti takoj na celotnem razponu od izvirnika, ampak v zgoraj navedenih mejah.

Misli o programu so bile razdeljene

Če pogledate, kaj uporabniki pišejo o programu na forumih, je lahko videti, da so misli o njem najbolj sporne. Na primer, nekateri pravijo, da aplikacija v celoti izpolnjuje dodeljeno nalogo, vendar ne priporoča povečanja frekvence za več kot 50%. Drugi verjamejo, da program ni nič več kot zabava za otroke, saj je preprosto nemogoče povečati frekvenco avtobusa, ne da bi povečali napetost na njej, aplikacija pa tega ne more storiti (in so, mimogrede, prav vse sto). Poleg tega je veliko ljudi opazilo veliko delatežave. To velja zlasti za "odhod" programa in ponastavitev nastavitev na izvirnik po ponovnem zagonu sistema.

Možne nesreče in težave

Torej, kako uporabljati SetFSB, se zdi bolj ali manj razumljivo. Še vedno je treba razmisliti o nekaterih vprašanjih, povezanih z morebitnimi zlomi in okvarami. Če imate dovolj natančno nameščeno protivirusno programsko opremo, jo je v času testiranja in nastavitve potrebnih parametrov bolje izključiti zaradi začasne deaktivacije zaščite (dovolj je deset ali dvajset minut). Če je blokiranje opravljeno v tem načinu, bo treba na poseben seznam izjem dodati program SetFSB. Da bi se izognili prihodnjim težavam, je priporočljivo izvesti podobna dejanja in konfigurirati požarni zid Windows (ali tako kot antivirus, izvesti potovanje). Druga pogosta težava je, da lahko v procesu spreminjanja frekvenc glavna aplikacija visi in se preneha odzivati ​​na kakršna koli dejanja uporabnika. V tem primeru je priporočljivo, da ponovno zaženete napravo. Če se z običajno metodo prek gumba Start pokaže, da je to nemogoče, uporabljamo kombinacijo vročih tipk. Po tem morate počakati na samodejno preverjanje, če želite, da se disk zažene, če se začne, ali pa se sistem vrne v delovno stanje s kritično napako. Nato lahko ponovno izmerite temperaturo in po potrebi z zmanjšanjem frekvence prilagodite nastavljene parametre pravilni obliki. Če se samodejno povrnitev povrnesistem ne bo mogel, poskusite skozi meni Start (F8), da prenesete zadnjo uspešno konfiguracijo ali vstopite v varni način, nato ponovite zgornje korake.

Sorodne publikacije