Znane blagovne znamke avtomobilov: imena in logotipi

Blagovne znamke avtomobilov, značke in imena - informacije, ki so tradicionalno zanimive za voznike po vsem svetu. Lepo je spoznati avto na prvi pogled in še bolj zanimivo je poznati zgodovino blagovne znamke in značilnosti ustvarjanja najboljših kopij. Predstavite, kakšni so logotipi avtomobilov z imeni (fotografije v tem članku bodo bralcu dali splošno predstavo o najbolj priljubljenih blagovnih znamkah), večino avtomobilov lahko najdete na ulicah njegovega mesta od prve sekunde. Ne bo težko ugotoviti in stopnjo blaginje lastnika, saj ima vsaka blagovna znamka določeno cenovno kategorijo. Najbolj zanimive za mnoge so fotografije in imena avtomobilov, katerih cena je višja od povprečja, vendar ne manj zanimiva so lahko podatki in redkejši primeri nepreveč običajnih blagovnih znamk.


Nemški avtomobili: kakovostni, vredni denarja

Nemške avtomobile z značkami in imeni tradicionalno pritegnejo pozornost avtomobilskih navdušencev po vsem svetu. Stroji, ki jih proizvajajo znamke te države, so znani po svojem brezhibnem ugledu. Najbolj značilne, značilne značilnosti nemškega temperamenta - natančen odnos do dela in pedantnosti v malenkostih in velikih nalogah. Zaradi tega pristopa so nemški piktogrami avtomobilov (fotografije in njihova imena, predstavljeni v članku) postali sinonim za kakovost in zanesljivost.

Audi

Ta blagovna znamka se lahko varno imenuje zelo priljubljena in znana na svetovni ravni. Spodaj je prikazan fotografski emblem avtomobilov z imenom blagovne znamke.Zelo zanimiva zgodba o razvoju zgodbe. Podjetje se je pojavilo kot posledica združitve štirih proizvajalcev, vsak obroč emblema pa je namenjen enemu od njih. Proizvajalci strojev DKW, Horch in Wanderer so poleg podjetja neposredno sodelovali pri oblikovanju novega podjetja.
Razumevanje nemških imen avtomobilov z ikonami, ki podrobno opisujejo zgodovino ustvarjanja blagovne znamke, lahko ugotovite, da jo je sedanje ime "Audi" dobilo od podjetja, katerega glavni interes so bili športni avtomobili. Toda Horch je specializiran za drage luksuzne avtomobile. Vsi njeni izdelki so bili lepo urejeni.

Motorno kolo je bilo trženo pod blagovno znamko DKW, zadnji član skupine Wanderer pa je proizvajal stroje, namenjene širokemu krogu ljudi. Drage so jih, vendar so bile lastnosti povprečne.

BMW

Glede na različne simbole avtomobilov z imeni ni mogoče zanemariti ustvarjanja blagovne znamke BMW. Stroji tega proizvajalca veljajo za enega najboljših v svojem razredu. V prevodu imena blagovne znamke zveni kot "bavarske motorne rastline". Kariero v strojništvu se je začel z letalsko industrijo: podjetje je razvilo motorje za letala.
Med drugimi nemškimi emblemi lahko avtomobile z imeni BMW upravičeno imenujemo eden najbolj prepoznavnih simbolov našega časa. Mnogi verjamejo, da je portret propelerja, toda ta prevare sproži priljubljena oglaševalska akcija za avtomobile. Proizvajalec zagotavlja, da so simboli veliko enostavnejši in domoljubni- to so barve bavarske zastave.

Mercedes-Benz

Podjetje se je pojavilo kot rezultat skupnega dela dveh proizvajalcev - Daimlerja Benz. Kot simbol je bilo odločeno, da se uporabi zvezda s tremi žarki. Če verjamete v legende, povezane z nastankom podjetja, veliko tukaj ima korenine v družinskem življenju lastnikov. Torej je zvezdo naslikal na razglednico žena Gottlieba Daimlerja. Vendar naj bi bilo ime avtomobila izbrano v imenu hčerke E. Ellinek - Mercedes.
Najprej je bila blagovna znamka le zvezda s tremi žarki, vendar je bila na koncu vnesena v krog, ki simbolizira pristop Benza. Ta ikona odraža enotnost elementov. Voda, zemlja, zrak se združijo, kar človeštvu daje moč in moč v strojih nemškega proizvajalca. Prvotno je blagovna znamka načrtovala izdelavo tehnike za vse tri elemente, kar se je odrazilo v obeh stilih, tako v predstavitvi oglaševanja kot v imenu avtomobilov.

Opel

Fotografije in blagovne znamke avtomobilov, izdelane v Nemčiji, nujno vsebujejo Opel na seznamu najbolj priljubljenih avtomobilov, povpraševanje po katerem je tradicionalno zelo veliko. Le malo današnjih ljudi ve, da je bilo podjetje prvotno ustvarjeno kot razvijalec šivalnih strojev. Prvič je blagovna znamka delovala pod imenom Opel Blitz.
Prva faza v zgodovini Opla (blagovna znamka avtomobila delno sovpada z prvotnim imenom) se je končala, ko je bila proizvodnja uničena zaradi neposrednega udara strele. To se je zgodilo leta 1911 in od takrat se šivalni stroji pod tem imenom ne proizvajajo več.

Družba je bila obnovljena, proizvodna zmogljivost je bila v celotiposodobljeno Danes je Opel sodobna skrb, ki se ne boji nobenih strelov in ognja. Imenovanje blagovnih znamk avtomobilov v Nemčiji je vedno omenjeno kot ena najbolj zanesljivih blagovnih znamk. Simbol, ki ga izbere podjetje, se razlikuje od tistega, ki je bil uporabljen v preteklosti. Sodobna ikona je bila izumljena, ko se je vladajoči sistem v državi nazadnje spremenil. V času vladavine nacionalsocialistov je Opel delal pod posebnim simbolom.

Volkswagen

Če verjamete v zgodbe o pojavu nemških avtomobilov, je bil Volkswagen ustvarjen, ko je oblikoval nalogo izmišljanja avtomobila za širšo javnost. Med njegovo vladavino je Hitler dal napravo: potreben je avto, ki bi po ceni v tisočih Reichsmarkovih zagotovil visoko kakovost in dobre lastnosti. Ni bilo mogoče, da se mu predložijo, zato je bilo delo takoj, in v imenu avtomobilov odraža glavno idejo: Volkswagen se lahko prevede kot "priljubljen stroj".
Pri delu z logotipom je bilo odločeno, da si drug drugemu naložijo prve črke obeh korenin besede. Monogram se je pojavil ne samo takole: objavljen je bil odprt natečaj, ki je združil veliko udeležencev, in ta simbol je zmagal. Sčasoma se je logotip emblema spremenil, saj se je podjetje prenašalo iz roke v roko, vendar je glavna zamisel oblikovanja preživela od začetka in vse do danes.

Porshe

Simbol te blagovne znamke so rogovi jelena. Izbrani so bili kot podobni simboli zemljišča, na katerem je bila ustanovljena prva blagovna znamka. Mesto se imenuje Baden-Württemberg in njegova prestolnica -Mesto Stuttgart je znano po svojih izobraževalnih ustanovah. Mestni grb s konjskim konjem je navdihoval tudi razvijalce Porshejevih prepoznavnih elementov.
Do iznajdbe lastnega avtomobilskega simbola je bilo zgoščeno vpisano ime blagovne znamke. Prvič, medtem ko je bil avto dostavljen samo na domači trg, ni bilo težav, vendar se je proizvodnja sčasoma razširila in Porshe je prišel na ameriški avtomobilski trg. Potrebno je bilo oblikovati strategijo za izboljšanje prepoznavnosti blagovne znamke, ki je vključevala razvoj svetlega, nepozabnega logotipa.

Renault

Seveda se ne samo nemški avtomobili zanimajo za vrhunske poznavalce železnih konjev. Ja, ljubezen kupcev različnih držav blagovne znamke Renault. Logotip te družbe je v dolgem obdobju obstoja podjetja doživel številne spremembe. Podjetje je trenutno povezano z podolgovatim diamantom na rumeni škatli in z imenom blagovne znamke. Francoski proizvajalec ima dolgoletne izkušnje na področju strojništva, poleg osebnih avtomobilov pa je izdelal tudi bolj izpopolnjene in zmogljive stroje, vključno s tanki. Prvi model v tej kategoriji se je imenoval Renault FT-17 in je bil postavljen na serijsko proizvodnjo.

Peugeot

To podjetje je tudi eden od francoskih proizvajalcev strojev. Njegova zgodovina se začne v oddaljenem XVIII stoletju, v času svojega obstoja pa je podjetje obvladalo veliko različnih industrijskih panog. Peugeot že od prejšnjega stoletja proizvaja avtomobile. Toda v XIX stoletju je ta znamka izdelala svoje mline, mlinčke za kavo. Približno istočasno je bil ustvarjen značilni logotip - česeznanite se z uradno zgodovino podjetja, obstaja že od leta 1858.

Aston Martin

Ti stroji so ustvarjeni v obliki svojih proizvajalcev - resničnih Angležev - nežen, strog, z brezhibnim občutkom za slog. Sprva je blagovna znamka proizvajala le športne avtomobile, od koder je šlo ime. "Aston" - tako imenovana pot, na kateri je avtomobilska znamka prvič zmagala. Druga polovica imena - "Martin" - je neposredno povezana s pobudnikom proizvodnega procesa. Da bi odražal idejo o hitrosti, zmagi, je ključni element logotipa izbral krila orla. Trenutno Aston Martin proizvaja tudi stroje za vsakdanje življenje, vključno s precej elegantnimi primerki, pa tudi luksuzne, zlahka prepoznavne avtomobile za ljubitelje luksuznih izdelkov.

Bentley

Ustvarjalci tega avtomobila so tudi Britanci, ki so ponosni na svojo državo in vzgojeni v duhu angleškega asketizma. To se je odrazilo v ponudbi izdelkov. Znak Bentley je jedrnat in preprost - to je samo prva črka besede. Za prikaz moči motorja, neodvisnost uma, možno hitrost, kot učinkovito dodajanje izbranih kril, ki so obkrožale črko "B".

Mini

Logotip podjetja v celoti ustreza njegovemu imenu. Je minimalistična, lakonska in preprosta, hkrati nepozabna, spektakularna in prepoznavna. Na logotipu lahko preberete ime blagovne znamke in kot okras izberete majhna krila.

Ferrari

Težko je najti sodobnega človeka, ki tega imena ni slišal. Italijansko podjetje je začelo izdajatiavtomobili pod imenom Alfa Romeo, vendar je sčasoma prišlo do delitve, med katero je prišlo do novega imena in simbolike. Ustvarjalec novega podjetja - Enzo Ferrari - med pogovorom z novinarji je dejal, da je zamisel o skrivanju konja z vso svojo preprostostjo elegantna in izrazita. Ko sem to naredil za določen stroj, je avtor spoznal, da je v njej perspektivna prihodnost.
Mimogrede, "Ferrari" ni prvi uporabil podobne slike. Znano je, da je eden najboljših italijanskih pilotov, junak vojne - Enrico Barak leta 1920 letel na letalu, okrašenem s takimi simboli. Ustvarjalec nove blagovne znamke avtomobilov, ki je hitro postal legendaren, se je srečal s svojim očetom na eni od svojih predstav na dirkališčih. Mati Enrico je ponujala, da bo uporabljala sinov simbol na dirkalnih avtomobilih, saj je menila, da bo pritegnila srečo. Ferrari je prvotnemu črnemu konju dodal zlato ozadje, celoten simbol pa je danes znan po vsem svetu.

Mitsubishi

Lahko rečemo, da je ta znamka slavila svojo domovino - Japonsko. Simbolizem ni bil izbran po naključju: odraža generični simbol družine, ki je postavil temelje za novo blagovno znamko, in samurajski klan Tasa. Od prvega emblema so prejeli tri diamante, od drugega pa - hrastove liste.

Chevrolet

Lastniki te blagovne znamke so zgradili oglaševalsko kampanjo za svoje avtomobile, pri čemer so uporabili halo skrivnosti. Obstajajo tri različne različice izvora simbolike, vendar predstavniki odbora niso uradno povedali, katera od njih ustreza resničnosti. To daje zainteresiranim priložnostvozniki gradijo svoje predpostavke.
Ena od možnosti kaže, da je avtor blagovne znamke, ki se je ustavil za noč v hotelski sobi, presenetil z vzorcem na ozadjih. Spomnil se je, da je bilo na stopnji izbire simbola za avtomobile odločeno, da se zanj obrne. Druga legenda kaže, da je bila ustanovitev dolga, težka naloga, v katero je bilo vloženih veliko delovnih mest. Zasnovana je bila z velikim številom variacij, ki so bile iz različnih razlogov zavrnjene. Vendar pa je ena možnost še vedno ustvarjalec - to je on in znak za sodobne avtomobiliste. Nazadnje, tretja različica dogodkov trdi, da je bila slika natisnjena v enem od časopisov in sčasoma nehote ujeta v oči. Tako je znamka Chevrolet dobila svoj grb, danes je znana po vsem svetu.

Lifan

To je ime kitajskih avtomobilov v zadnjih letih veliko zaslišanje, čeprav je do nedavnega podjetje zdelo, da mnogi ne zelo obetavni. Obstaja od leta 1992 in je zasebno podjetje in eno od petih največjih podjetij na Kitajskem. Glavno področje specializacije (razen za osebne avtomobile) - skuterji, motorji, avtobusi, ATV-ji. V zadnjem času se podjetje aktivno ukvarja z izvozom, izdelki pa so predstavljeni v naši državi in ​​v številnih evropskih državah. Lifan se izvaža v Ameriko in Kanado, Mehiko in Egipt.
Lifan je med obetavnimi proizvajalci avtomobilov in se aktivno ukvarja s širitvijo linije. Torej, v sporočilih za javnost podjetja lahko najdete sklicevanja na razvoj več avtomobilov, ki obljubljajo, da se uvede na ruskem trgu v prihodnjih letih. To je tobi morala biti kompaktna osebnih avtomobilov razreda "A", kot tudi crossover, v skladu z deklariranimi lastnostmi - več kot vreden tekmec znanih blagovnih znamk. Razred "Z" te blagovne znamke je na voljo na domačem trgu in predstavlja model "Solano", katerega prodaja se je začela leta 2010

Oldsmobile

Ta znamka je ena najbolj znanih in najstarejših na avtomobilskem trgu v Ameriki. Blagovni izdelki pripadajo elitnemu razredu. Podjetje je del družbe General Motors. Ustanovljen je bil leta 1897, ko je bil zgrajen parni prototip, na podlagi katerega je bilo leto kasneje izdano kopijo bencina. Blago blagovne znamke takoj začel uporabljati veliko povpraševanje, ki je spodbudila ustvarjalca, da razvije več novih modelov. To je bila osnova podjetja Olds Motor Vehicle, ki se je v prihodnosti spremenilo v Olds Motor Works.
Po legendah je bilo za te avtomobile izbrano ime, ki se nanaša na ime oblikovalca in lastnika blagovne znamke - Sir Olds, vendar je ime zelo skladno z besedo staro, kar pomeni "staro". Kot je pokazala nedavna raziskava, so za večino prosilcev za azil v združenju to točno, vendar ne z imenom nekoga. Seveda to ni spodbujalo promocije blagovne znamke med splošnim prebivalstvom, ampak opustitev dolgo znanega imena bi bila neumna. Hkrati se tržniki srečujejo s kompleksnostjo: kako oglaševati stroje v mladinskem okolju? Rešitve so bile najdene, zdaj pa moto blagovne znamke zveni kot "stroji za tiste, ki so mladi po srcu". No, za to kategorijo, kot vsi vemo, je vsakdo zaskrbljen.

Moskvich

Zgodovina tegalegendarni v preteklosti (in še vedno - vendar že v ozkem okolju poznavalcev) - avto se je začel v oddaljenih tridesetih letih prejšnjega stoletja. Tovarna, s katero se je Moskvich srečal, je najprej delal s Fordom, vendar so se od decembra 1930 oblasti odločile, da preimenujejo podjetje in spremenijo proizvodni proces. Takrat je začel delovati prvi plinski avtomobil "GAZ", ki je bil predstavljen širši javnosti leta 1932. Pri proizvodnji malega prevoza se je proizvajalec koncentriral leta 1940, vendar je kmalu prisiljen preiti na vojaško opremo, ohraniti to usmeritev do konca druge svetovne vojne. Dve leti po vojni so domačini predstavili serijski avto "Muscovites-400", podoben Opelovim avtomobilom.
Od leta 1948 obrat proizvaja stroje za izvoz. Leta 1992 je bil lansiran nov model "Moskvich-8135", od leta 1994 pa "Moskvich-2901". V kriznih letih je obrat porabil približno eno leto v ohranjenem stanju, od leta 1997 do leta 2007 pa ponovno proizvaja serijske avtomobile, tudi v sodelovanju z več tujimi blagovnimi znamkami. Leta 1997 je javnost predstavila novost - model pod imenom "Yuri Dolgoruky", kot tudi proizvodnjo "Prince Vladimir" na podlagi motorjev, ki jih blagovne znamke "Renault". Sčasoma je podjetje ustvarilo več avtomobilov z ekološko čistim delovnim procesom, leta 1998 pa je celo organiziralo oglaševalsko kampanjo skozi metropolitansko območje v smeri Omska v Novosibirsku. Od začetka dveh tisoč količin proizvodnje avtomobilov se je bistveno zmanjšala, stopnja je bila narejena na modelu "Svyatogor", spodbujanje v nakupnem okolju več \ tdragih izdelkov.

Sorodne publikacije