Kaj je quadrocopter? Značilnosti in blagovne znamke

Quadcopter - radijsko vodena letala, ki se uporabljajo za razvedrilo, profesionalno video snemanje iz zraka, opravljanje vojaških nalog. Odvisno od velikosti in funkcionalnosti, se lahko sprožijo neposredno v stanovanje, se povzpnejo na višino več kot kilometer, dostavijo velike parcele. Vendar pa je veliko povpraševanje po modelu za začetnike in ljubitelje.

Kaj je kvadrokopter

Ta izraz (iz angleškega kvadra - štiri, helikopter helikopter) označuje leteči stroj s 4 vijaki, imenovan tudi multi-copter, dron, ali drone. Zaradi štirih propelerjev, katerih hitrost se lahko prilagodi, se dvigne v zrak. Opremljen s stabilizacijskimi sistemi za zagotavljanje aerodinamične stabilnosti, zaradi česar je primeren za streljanje z višine.


Načelo naprave in delovanja

Odgovor na vprašanje, kaj bi bil quadcopter, bi bil nepopoln brez podrobnega opisa njegove zasnove, opreme in značilnosti letenja. Sestavljen je iz ogrodja, motorjev, propelerjev, elektronskega sistema in akumulatorja ter dodatnih elementov: zaščitnih vijakov, nog za pristanek, nadzorne plošče in drugih elementov. Stabilno letenje in ravnanje sta mogoča le zaradi skladnega delovanja funkcionalnih komponent. Ukaze iz daljinskega upravljalnika sprejema radijski sprejemnik in jih obdeluje procesor, ki nadzoruje vrtenje motorjev. Tudi čip prejme informacije iz avtomatskih senzorjev. V prisotnosti žiroskopskega dronakompenzira sunke vetra in na račun modula GPS se lahko vrne na daljinski upravljalnik, ko se baterija spusti ali ko je signal izklopljen.


Upoštevati je treba, da je podroben odgovor na vprašanje, kaj je quadcopter odvisen od konfiguracije. Pakete lahko najdete z nejasnimi kraticami: RTF, BNF, ARF, FPV in drugimi. Kaj pomenijo ti izrazi?

ARFA

Kratica pomeni Skoraj pripravljena za letenje ali skoraj pripravljena za letenje. To pomeni, da se quadcopter dostavlja v razstavljeni obliki. Komplet vključuje vse komponente (ni vedno daljinski) in je primeren za ljudi, ki želijo zbrati drone z lastnimi rokami. Ne pozabite, da to ni pripravljen oblikovalec. Za montažo in spajkanje je potrebno ustrezno orodje. Pomanjkanje sredstev in izkušenj, paradoksalno, ustvarja veliko negativnih povratnih informacij o quadcopter strojih v tej konfiguraciji.

BNF

Okrajšava označuje Bind and Fly ali veže in leti. V tem primeru v kompletu ni nadzorne plošče in kvadrokomponenta mora biti povezana z lastnim. Set je pomemben za strokovnjake. Konec koncev, v prisotnosti močnega večkanalnega daljinskega upravljalnika, ni ničesar, kar bi lahko preplavili za osnovno kompletno napravo.

RTF

Kratica pomeni Pripravljen za letenje ali pripravljen za letenje. To pomeni, da je Quad-Counter dostavljen skupaj z nadzorno ploščo. V teh kompletih se proda večina proračunskih dronov.

FPV

Okrajšava je dešifrirana kot pogled prve osebe ali pogled prve osebe. JezikGre za quad-kontrolerje z oddajanjem, ki v realnem času prenašajo video na daljinski upravljalnik, pametni telefon ali zaslon prenosnega računalnika.

Priljubljene blagovne znamke

 • DJI. Podjetje je vodilna v industriji. Ne samo zbiranje bobnov iz komponent iz drugih tovarn, temveč tudi izdelava lastnih mikrokrmilnikov, video opreme in drugih komponent, zato so odzivi na quadcopter te blagovne znamke skoraj vedno pozitivni.
 • Walkera. Podjetje z 20-letno zgodovino ustvarjanja naprav brez posadke. Trg ponuja zmogljivo večbarvno za ljubitelje in profesionalce.
 • SYMA TOYS. Priljubljena kitajska znamka. Syma quadcopter stroji so zelo povpraševani zaradi demokratične vrednosti naprav z dostojnim delovanjem.
 • Hubsan. Mlado kitajsko podjetje je bilo ustanovljeno leta 2010, vendar je že uspelo pridobiti popularnost na trgu in zaupanje kupcev. Proizvaja široko paleto kvadrokontrolerjev za začetnike in amatere.
 • Kaj iskati pri izbiri

 • Motorji. Motorji so lahko kolektorji in bis. Za prve je značilen majhen ugrez in nenačrtovana življenjska doba, zaradi lahke zasnove pa so nameščeni na kompaktnih in srednje velikih kvadrociklih. Motorji skupaj imajo visoko učinkovitost in veliko dela.
 • Baterija. Trajanje leta je odvisno od njegove zmogljivosti. Norma je 8-12 minut za proračunske modele in najmanj 20 minut. - za poklicno.
 • Kamera je praviloma nameščena neposredno v telo. Obstajajo modeli brez njega ali z nastavki za GoPro. Quadcopter s kamerona daljinskem upravljalniku je funkcija FPV in na signalu Wi-Fi prenaša sliko na vgrajeni zaslon. Kakovost slike je odvisna od ločljivosti matrice (najboljša možnost je Full HD), vrednost pa ima tudi hitrost sličic (vsaj 30 k /s).
 • Nadzorna plošča. Lahko ima vgrajen zaslon, Wi-Fi modul. Plošče se razlikujejo tudi glede na moč sprejemnika: od 30 metrov do 1 kilometra ali več.
 • Dodatne funkcije. GPS Quadcopter podpira možnosti Follow Me, letenje skozi točke, vrnitev na daljinski upravljalnik in druge možnosti. Žiroskop zmanjšuje sunke vetra in barometer omogoča dronu, da zadrži določeno višino.
 • Stroški quadcopterja so odvisni od znamke in funkcionalnosti. Lahko pogojno razdelite napravo v proračun, srednji cenovni razred in drage profesionalne modele. Kot smo že omenili, so Syma kvadrupolne enote nizke vrednosti z dostojno funkcionalnostjo in kakovostjo montaže.
 • Na koncu,

  Kaj je quad-squadron, bo pomagalo razumeti video zgoraj. Naprave so zelo priljubljene, tako za zabavo kot za strokovne naloge. So enostavni za uporabo, zato so primerni tako za otroke kot odrasle.

  Sorodne publikacije