GeForce GT 720M: pregled, funkcije in pregledi

Diskretni grafični pospeševalnik GeForce GT 720M je namenjen za uporabo v mobilnih računalniških sistemih. Hkrati pa zagotavlja večjo zmogljivost kot integrirani pospeševalniki, vendar z vsemi drugimi diskretnimi adapterji ne more enakovredno konkurirati. Gre za ta polprevodniški čip, o katerem bomo razpravljali v tem majhnem pregledu.

Pospeševalnik specializacije

Praviloma so prenosni računalniki prvotnega razreda opremljeni z vgrajenimi grafičnimi karticami. Ta pristop zagotavlja minimalno zmogljivost, ki je dovolj za reševanje večine nalog, visoko stopnjo avtonomnosti mobilnih računalnikov. Če pa se v grafični podsistem uvedejo višje zahteve, vgrajeni pospeševalnik ne bo dovolj. V tem primeru je prenosni računalnik dodatno opremljen z zunanjo grafično kartico, kot je GeForce GT 720M. Takšna konstruktivna rešitev omogoča bistveno izboljšanje hitrosti grafičnega podsistema in omogoča reševanje zahtevnejših nalog. Po drugi strani pa je treba upoštevati tudi trenutek, ko tega pospeševalnika ni mogoče šteti za odločitev o igralništvu. Za to nima visoke ravni uspešnosti. Torej se izkaže, da je ta pospeševalnik mogoče najti v začetni ravni prenosnih računalnikov, katerih zmogljivost presega proračunske prenosne računalnike, vendar manj kot srednji razred prenosnega računalnika.


Značilnosti

Ta grafični adapter pripada generaciji Fermijevih video pospeševalnikov in je biluradno predstavljen leta 2013. Proizvajalec, kot je že bilo omenjeno, se nanaša na odločitve prvotnega razreda. Ime tega polprevodniškega čipa je NV14M-GE. Vključuje 96 pretočnih procesorjev za obdelavo video informacij. Urna frekvenca vsakega takega elementa se lahko dinamično spreminja v območju od 625 do 938 MHz. Prva vrednost je pomembna pri izvajanju najmanj delovno intenzivnih aplikacij. Drugi ustreza načinu Turbo in omogoča obdelavo zahtevnejše kode. Tudi značilnosti GeForce GT 720M kažejo, da lahko frekvenca shader elementov, ki so del tega čipa, variira od 1250 do 1876 MHz. Po analogiji z delom stream procesorjev nizko vrednost - to je rešitev za najbolj preproste naloge, in visoko - najbolj zapleteno. Sam polprevodniški kristal je izdelan s 28 nm tehnološkimi materiali. Do leta 2013 je to najnaprednejši tehnološki proces, ki je danes precej zastarel.

Spomin. Njegove specifikacije

Kot vsaka druga sodobna grafična pospeševalnika, je GeForce GT 720M obvezno opremljena z namenskim video pufrom, ki lahko deluje le z video podsistemom. V tem primeru je bitna povezava omejena na 64 bitov. Edina vrsta RAM-a, ki lahko komunicira s tem grafičnim čipom, je DDR3. Hitrost RAM-a lahko variira od 1800 do 2000 MHz. Skupna količina video trakov lahko doseže 2 GB. Tudi pri delovanju tega pospeševalnika zanjihove potrebe ne vplivajo na sistemski pomnilnik.

Hitrost

Kot je bilo že navedeno, iz položaja hitrosti tega modela pospeševalnika nikakor ne moremo reči igralna rešitev. V sintetičnem paketu z ločljivostjo 1280 x 768 dobi ta adapter 1143 točk. Njegova zmogljivost se ujema z grafičnimi karticami, kot je Quadro K610M iz NVidie in Radeon HD6750M od AMD. Pridobijo podobno število točk. Ampak ta pospeševalnik daje GT555M kar 3%. Rezultati, pridobljeni pri sintetičnih testih, še enkrat kažejo nizko stopnjo učinkovitosti takšnega grafičnega podsistema. V TOE CREW 2 igrači, ta adapter lahko izda samo 15 fps pri isti ločljivosti in pri nizkih nastavitvah. V Far Cry 5 je nižji rezultat 10 sekund. Toda v Xplaneu 11 je število sličic na sekundo 26. Pospeševalnik Destiny doseže 17 fps, ELEX - 13 fps. V tem primeru je najmanjše število okvirjev za prijetno igro omejeno na 30 sličic na sekundo. To pomeni, da ima ta grafična kartica zelo nizko zmogljivost.

Priporočila

Doslej so prenosni računalniki, ki vključujejo diskretni grafični pospeševalnik NVidia GeForce GT 720M, še vedno pomembni. To pomeni, da takšni prenosni računalniki opravljajo svoje naloge. Vendar je zdaj bolj pravilno razmišljati o zamenjavi takšnih prenosnih računalnikov. Minilo je približno pet let, odkar so bili izdani, in to je obdobje, po katerem se računalnik priporoča nadgradnja. No, saj prenosnih računalnikov ni mogoče nadgraditi, jih preprosto prodajajo in nadomeščajo z novimi. Gre za to operacijo in razmišljati o lastnikih takšnega prenosnega računalnikatrenutni trenutek

Nastavitev

Postopek za nastavitev tega pospeševalnika vključuje naslednje korake:
 • Programska oprema sistema je nameščena na vašem prenosnem računalniku.
 • Naslednji korak je namestitev celotne programske opreme za upravljanje strojne opreme, vključno z gonilnikom NVidia GeForce GT 720M.
 • Po tem se prilagodijo vsi potrebni parametri, ki vključujejo dovoljenje in kakovost slike.
 • Nato morate namestiti programsko opremo. Potem je mobilni računalniški sistem vstopne ravni pripravljen na izkoriščanje.
 • Pregledi. Možnosti za pospeševalnik

  V korist lastnikov osebnih računalnikov, ki vključuje obravnavani pospeševalnik, so:

 • Dobro razmerje produktivnosti in vrednosti.
 • Sposobnost izvajanja nalog, ki zahtevajo več virov in jih ni mogoče izvesti na integriranem video jedru.
 • Sprejemljiva raven avtonomije.
 • Obstaja "svež" gonilnik GeForce GT 720M, zaradi katerega je mogoče na takšen prenosnik namestiti najnovejši operacijski sistem Windows 10.
 • Med naslednje slabosti sodijo:
 • zastarela strojna platforma.
 • Vloga video pufra je DDR3 z zelo nizkimi frekvencami.
 • Širina bita vodila MEMORY je omejena na 64 bitov in to dejstvo močno zmanjša zmogljivost računalnika kot celote.
 • Trenutni tehnološki proces je zastarel, kar prispeva k povečani porabi energije mobilnih osebnih računalnikov.
 • Zaključek

  Kot del tega pregleda so upoštevane podrobnosti diskretnegapospeševalnik GeForce GT 720M. Po standardih sveta računalniške tehnologije je bil ta adapter izdan že zdavnaj in že od nekdaj zastarel. Toda z nalogami, ki so mu dodeljene, se spopada. Zdaj pa je prišel trenutek, da bi morali lastniki takšnih poceni prenosnih računalnikov razmišljati o svoji prodaji in nakupu novih računalniških sistemov z visoko stopnjo učinkovitosti in učinkovitosti. V vsakem primeru večina proizvajalcev takšne elektronske opreme priporoča delovanje od 5 do 7 let. Po tem se verjetnost resne okvare znatno poveča. In tako mnogi že delujejo na takšnih računalnikih.

  Sorodne publikacije