Nadzorni sistem za premikajoče se objekte. Globalni navigacijski satelitski sistem (GLONASS). Sistemi za spremljanje GPS

Z razvojem sodobne tehnologije podjetja dobivajo vedno več tehničnih priložnosti za izboljšanje svojih storitev in povečanje zagotavljanja kakovosti. Vse bolj priljubljen in dostopen na trgu tehničnih rešitev so sistemi spremljanja premičnih objektov. Z njihovo pomočjo lahko vsako transportno podjetje zagotovi varnost dostave tovora svojim strankam. Prikazujejo lokacijo vozila, ki ga je ustavil, s čimer pospeši tovor s srečo in spremeni pot. Za velika mesta je možnost spremljanja gibanja prometa pomembna ne samo za poslovne namene, temveč tudi za gospodinjske namene. S svojo pomočjo lahko določite, na katerem območju prometne zastoje.


Načelo delovanja

Vozilo je opremljeno s sledilnikom, ki lahko sprejema signale iz navigacijskega sistema. V tem primeru se lahko uporabita oba satelitska signala in globalno brezžično omrežje. V ta namen je treba namestiti modul GLONASS, GPS ali LBS. Ta sledilnik v spomin shrani vse dogodke, ki se zgodijo z avtomobilom. V določenih časovnih presledkih se te informacije pošljejo glavnemu strežniku ali telefonu lastnika v obliki sporočila SMS.

Funkcije

Glavna naloga sistema je določiti natančno lokacijo vozila s točnostjo 25 metrov. Poleg tega vam omogoča ogled zgodovine vozil. Več kotsodobni sistemi zagotavljajo tudi glasovno komunikacijo z voznikom, omogočajo snemanje zvoka, ki obkroža okolje v bližini avtomobila, ter poročanje o količini porabe bencina in vseh odstopanjih avtomobila od določene poti.


Razlike

Sistemi za spremljanje premikajočih se objektov so zelo podobni, predvsem sledilci so enaki, vendar obstajajo pomembne razlike, ki razlikujejo različne objekte na trgu. Glavna razlika je seveda državna pripadnost.
Tudi različne metode izkoriščanja radijskih frekvenc. Na primer, v sistemih za spremljanje GPS slaba zaščita in stabilen kodiran dostop do CDMA, medtem ko so bolj stroškovno učinkoviti in stroškovno učinkoviti. Toda sistem GLONASS ima varno, zanesljivo, namensko linijo FDMA, vendar zahteva več sredstev.
Poleg tega obstajajo razlike v lokaciji satelitskega sprejemnika signala. Torej so ruski sateliti nespremenjeni v rotaciji Zemlje. Uporablja osem satelitov in tri ravnine. V primeru ameriških satelitov pa zahteva stalno sinhronizacijo in popravljanje podatkov. Tukaj je delovanje štirih satelitov in šestih letal. Razlike so tudi v različnih zemljepisnih širinah in napakah signala. Na primer, sistemi za spremljanje GPS lahko izkrivljajo podatke v razponu od dveh do štirih metrov, sistem GLONASS pa od treh do šest. Predvideva se, da se bo do leta 2020 takšna vrzel zmanjšala na deset centimetrov.

Priporočila

Najbolj optimalna možnost za prevozna podjetja je uporaba sistemov, kiobeh navigacijskih metod. Omogočajo boljši odstotek natančnosti odkrivanja prometa in delo tudi v težkih pogojih velikih mest z visoko gostoto razvoja, ki vplivajo na signale satelitov.

Področje uporabe

Spremljanje satelitskega prevoza je pomembno za kurirske in storitvene storitve, ki zahtevajo operativne podatke o lokaciji kurirjev in tovora. Tako lahko hitro spremljate, kateri od zaposlenih je najbližji službi stranke. Potrebujejo jih tudi podjetja, ki imajo lasten vozni park, vključno s taksiji, logističnimi podjetji, regulatorji javnega prevoza.
S pomočjo sistemov za spremljanje premikajočih se predmetov je res mogoče izslediti pot, izračunati najprimernejše in neuporabne poti ter zmanjšati stroške dostave tovora. Poleg tega podjetje ščiti podjetje pred brezvestnimi zaposlenimi, ki posebej zavijejo dodatnih kilometrov ali polijejo bencin za lastne potrebe. To je vredno razmisliti, da sodobni sistemi tudi omogočajo nadzor voznika. Na primer, če je avto zapustil predhodno določeno pot, lahko motor na daljavo zavrtite. Na voljo je tudi možnost krmiljenja vžiga, nastavitev avtomobila, tako da bo delovalo šele po pošiljanju sporočila SMS. GPS nadzorni sistemi vam omogočajo, da omejite hitrost avtomobila, s čimer vplivate na zmanjšanje porabe goriva. Številni sledilci so opremljeni z gumbom za alarm, ki vozniku omogoča, da pravočasno pokličepomagali zaščititi svoje življenje in ohraniti svoj tovor. In razpoložljivost glasovne komunikacije močno zmanjša stroške mobilnega denarja.

Sistem Wialon

Sistem "Vialon" je eden od najpogosteje uporabljenih programskih platform na domačem trgu za satelitski nadzor s spletnim vmesnikom. Z njim se vozila upravljajo z uporabo sodobnih tehnologij v oblaku. Sistem spremljanja mobilnih objektov "Vialon" se od svojih konkurentov razlikuje predvsem po enostavnosti delovanja in udobnem vmesniku. Z njim vam ni treba namestiti dodatne programske opreme, podatke lahko dobite s katerim koli brskalnikom. Glavna stvar - to povezavo z internetom, in za spremljanje vašega prevoza, lahko uporabite vse sodobne pripomoček.

Sistem deluje sočasno z GLONASS in GPS, kar močno poveča učinkovitost prikaza podatkov. Zajema najpogostejše vrste zemljevidov, kar vam omogoča hitro in učinkovito ustvarjanje poti in sledenja prevoza brez odlašanja. Uporablja poseben sistem za shranjevanje podatkov, ki zanesljivo varuje informacije in deluje v hitrem načinu. Poročilo ustvari le nekaj sekund.

Sistem Almaz

Sistem spremljanja premičnih objektov "Almaz" je namenjen avtomatiziranemu nadzoru prevoza podjetja. Uporablja se lahko na številnih različnih področjih. Na domačem trgu je priljubljen pri logističnih podjetjih, storitvah za zbiranje gotovine in varnostnih agencijah. Sestavljen je iz opreme, odpošiljanja interminalov
GLONASS in GPS v realnem času se uporabljata za iskanje. S pomočjo sistema je možno daljinsko vodenje avtomobila, krmiljenje signalizacije in drugih sredstev sporočila, da prejme in shrani stanje prevoza, kompleksno obdelavo in vizualizacijo prejetih podatkov. Poleg tega uporablja povezavo med voznikom in dispečerjem ter video komunikacijo s prevozom. Obstaja gumb za alarm in druge pomembne funkcije.
Sistem spremljanja za mobilne objekte se od svojih konkurentov razlikuje po tem, ali lahko vzdržuje komunikacijo z voznikom prek kanalov VHF. Terminal je neodvisen od priključka na električno omrežje. Ta sistem deluje ne le s premikajočimi, ampak tudi s stacionarnimi objekti. Dispečer lahko skrije predmet. Terminal lahko nekaj ur deluje na samostojni akumulator pri nizkih temperaturah. Če je bila povezava s predmetom prekinjena, se o tem samodejno obvesti krmilnik.

Sklep

Satelitski nadzor prometa je zelo pomemben za številna podjetja, ki se ukvarjajo s tovornim prometom in ne samo za to. Tudi na ravni gospodinjstva nadzorni sistemi pomagajo pri opravljanju vsakodnevnih nalog. Tehnološki trg vsako leto prejme nove prototipe nadzornih sistemov, kakovost njihovega dela pa se nenehno izboljšuje. Sedaj lahko kupite sisteme različne kompleksnosti in zagotovite varnost vašega voznega parka, kar pomaga bistveno zmanjšati stroške podjetja.

Sorodne publikacije