Moda za "Minecraft": vodnik o TerraFirmaCraftu

Sprememba TerraFirmaCraft je bila ustvarjena posebej za način preživetja, da bi bila bolj realistična in kompleksna. Obdelava je vplivala na različne elemente in značilnosti igranja: zakoni fizike, način dela orodja, oklep in še veliko več. Igra ima povsem drugačno obliko, uporabniki pa se morajo navaditi na nove pogoje in pravila. Poleg tega lahko modifikacija preseneti novo generacijo sveta in edinstvene naravne pojave. Glavna naloga TerraFirmaCraft je, da spremeni navaden način preživetja v nekaj bolj verjetnega in zahtevnega. Igralec mora iti skozi dolgo pot razvoja, začenši s palico in kamnito sekiro, ki se konča s plemenitim jeklom in kovanim mečem.


Da novo potovanje ne bi bilo preveč zapleteno in nerazumljivo, smo za TerraFirmaCraft za začetnike pripravili poseben vodnik.

Prvi pomembni viri

Na začetku igre je pomembno, da imate vse potrebne vire. Priporočamo vam, da si ogledate naslednje elemente in materiale (v celoti na TerraFirmaCraft 1710: 6):
 • Kamni so najpogostejši vir, ki ga lahko najdemo na površini zemlje. Uporablja se predvsem za ustvarjanje orodij.
 • Palice so drugi pomemben vir, ki se uporablja za kraftanje tako uporabnih stvari, kot so orodja, svetilke in ognjemet.
 • Glina je uporaben material za različne gredice, zlasti za vrče, lonce in orodja. Gline je težko najti - na njej običajno rastejo rumeni cvetovi.
 • Straw - iz tega vira lahko zgradite svoj prvi dom. Prav tako je nepogrešljiv za sežiganje različnih oblik gline.
 • Les - naslednji pomemben material bo koristen ne samo pri gradnji, ampak tudi pri izdelavi stvari. Les se pridobiva iz dreves, ki jih je treba predhodno rezati s sekiro.
 • Baker - biserji bakra se nahajajo na površini zemlje tako pogosto kot preprosti kamni.
 • Orožje s prvimi orodji

  Še naprej razkrivamo skrivnosti gayeja za modo TerraFirmaCraft. Med orodji, ki jih moramo najprej poskrbeti, lahko izberete naslednji niz:


 • sekira;
 • lopata;
 • noži;
 • kladivo.
 • Za obrtna orodja morate založiti dovolj kamnov (večji, boljši). Vsako roko vzamemo na kamen in "udarimo" z desno roko na tla. Po tem se bo odprl vmesnik, v katerem bomo drugi kamen lahko zagotovili želeno obliko. Oblika se doseže z drgnjenjem nepotrebnih delov - pritiskanjem levega gumba in "udarcem na obdelovanec, dokler ne sprejme želenega obrisa." Tako bomo dobili delovni del bodočega orodja. Od oblike, ki smo jo dali, in od nje je odvisna oblika končnega orodja.

  Peč

  Po zbiranju pomembnih virov in ustvarjanju potrebnih orodij priporočamo gradnjo majhnega zatočišča. iti od sovražnih mobov.V notranjosti lahko postavite našo prvo žgalno peč, ki je izkopana v jami velikosti 1 v tleh. Za izdelavo vrči in drugih plovil morate založiti kroglice iz gline. Celoten proces obrti je kot proces ustvarjanja orodij, ki smo ga že omenili v našem vodniku za TerraFirmaCraft.

  Popolna peč

  Nadaljujemo z drugo vrsto peči, ki je neke vrste "nadgradnja" požara in zahteva stalno dobavo premoga in prezračevanja. Takšna peč je videti kot 1 prazen blok (presledek), obdan z vseh strani s štirimi kamnitimi bloki (na obeh straneh in na dnu). Prazen prostor se nato napolni z devetimi kosi oglja, na spodnji pa z vžigalno napravo. Svetujemo vam, da uporabite orožje nekajkrat, dokler se zrak ne spremeni v pečico.

  Anvil in obdelava kovin

  In zadnja za danes, vendar nič manj zanimiva tema, ki jo bomo upoštevali v naših vodnikih za TerraFirmaCraft - to je kamnita nakovala. Ustvarja se takole: vzamemo katerokoli kladivo in ga udarimo po zgornji meji kamnitega bloka. Covado ima svoj edinstven vmesnik, ki ga je zelo enostavno obvladati.
  Nakovalo v igri je edina priložnost za obdelavo kovin. Najprej lahko uporabite kamnito nakovalo, potem pa, ko gre za zbiranje potrebne količine bakra, boste lahko ustvarili bakren nakoval.

  Sorodne publikacije