Pametni telefon HTC One S: pregledi, funkcije in funkcije

NTS One S je pametni telefon srednjega razreda v družini One, vendar je najbolj nadarjen in lep. Njegovo tanko kovinsko ohišje je postalo rezultat uporabe napredne tehnologije.

Pregled modela

Pri izdelavi zunanje telefonske pokritosti je proizvajalec uporabil samo en procesor. Tehnologija oksidacije mikroelektričnega obloka pri 10 kV pretvarja aluminijasto keramično površino, ki je 5-krat močnejša kot vesoljski aluminij ali nerjaveče jeklo. Zaradi tega je ustvarjena črna obdelava modela. Drugi proces je bolj tradicionalno eloksiranje aluminija, vendar z edinstvenim gladkim prehodom iz sive v temno sivo. Ne glede na primer je debelina telefona 78 mm. V roki je NTS One S neverjetno tanek. Proizvajalec ni ustvaril kompromisa pri ustvarjanju notranjih sistemov. Dva Krait Kernel Snapdragon S4 čipov zagotavljajo veliko večjo zmogljivost kot stari Scorpion. Preizkusi pravijo, da procesor uspešno tekmuje s štirimi jedri Cortex-A9. Glede na preglede so značilnosti HTC Wildfire S 600-MHz ARM11, ki so bile izdane leto prej, veliko slabše.


Pomnilnik, ki ga ni mogoče razširiti (2 GB za aplikacije in 10 GB za shranjevanje), je lahko težava, vendar je bil ob nakupu uporabniku dana pravica uporabe 25 GB spletnega pomnilnika Dropbox za 2 leti. Logotip Beats na hrbtni strani pametnega telefona lahko pritegne ljubitelje glasbe, vendar v kompletu ni slušalke Beats, ki je drago kupiti ločeno. Namesto tega so uporabniki prejeli enak programski izenačevalnik zstandardne slušalke. Kljub temu, pametni telefon je bil dobavljen z najnovejšo različico Android, izboljšan uporabniški vmesnik Sense UI in 8-milijona slikovnih pik kamero, ki lahko zajame 1080p-video in fotografiranje ob istem času (vključno s serijsko streljanje, itd). Po ocenah je bil HTC One S eden izmed najbolj opremljenih telefonov Android, izdanih leta 2012
.

Paket

Izgleda, da je embalaža pametnega telefona prazna v primerjavi z modeli drugih proizvajalcev. V kompletu je samo miniaturna polnilna enota, ki povezuje mikro USB vtičnice in standardne slušalke. Sensation in Sensation XE XL telefoni prihajajo z iBeats modnimi slušalkami, vendar One S ni tako srečen.

Oblikovanje

HTC One S ima dimenzije 1309 x 65 x 78 mm in tehta 1195 str Telefon je nekoliko višji, vendar opazno tanjši in lažji od Sensation XE, ki ima enako velikost zaslona in razmerje. Najpomembnejši elementi oblikovanja so veliki stekleni zaslon Gorilla in aluminijasto ohišje. Zadnja plošča ima dve različici izvedbe: prehod barve iz sivega v temnejši odtenek je nastal z eloksiranjem aluminija, črno pa z inovativnim postopkom pretvorbe aluminijeve površine v fino keramiko. Izgleda veliko bolje kot nekateri prejšnji modeli in ima modro barvo okoli kamere. Nad zaslonom so senzorji pristopa in zunanje razsvetljave. Desno od zvočnika je miniaturna LED lučka stanja in VGA kamera. Pod zaslonom so 3 kapacitivne tipalne povratne tipke. Njihova postavitev je priročna in zelo odzivna.Uporabniški vmesnik Sense 4.0 uporablja zaslonske kontrole in gumba Nazaj, Dom in Naloga. Menijske tipke niso na voljo, saj je OS želel njegov spustni meni v zgornjem desnem kotu zaslona. Če aplikacija tega ne podpira, se na dnu zaslona prikaže ena tipka. Rešitev ni popolna, saj je celotna linija izgubljena.
Na levi strani je odprt vrat microUSB. Opravlja več funkcij: omogoča izmenjavo podatkov z računalnikom, polnjenje in povezovanje MHL. Če je vmesnik HDMI, lahko telefon povežete s televizorjem. Desno je tipka za nastavljanje glasnosti. Precej tanek, vendar dolg, zaradi česar je zelo udoben. Ni gumba sprožilca - HTC ga ne izvaja na svojih droidih. Zgornji del ima 35 mm avdio priključek in je zaščiten pred nenamernim klikom na gumb za vklop /izklop. Obstaja tudi majhna reža, ki pomaga odpreti zgornji plastični pokrov. Kot običajno se mikrofon nahaja na spodnjem delu telefona. Na hrbtni strani HTC One S je nameščena 8-milijona slikovnih pik kamero (z modro ali rdečo kovinsko obrobo), zraven pa je LED bliskavica. Območje okoli leče je rahlo štrleče, zato bodite previdni, da ga ne kontamirate ali opraskate. Zvočnik se nahaja na drugi plastični plošči. Ker ni ničesar, kar bi dvignilo telefon, se zvok izklopi, ko je pametni telefon na ravni površini. Pod zgornjim pokrovom je reža za mikro SIM kartico. Ni možnosti namestitve pomnilniških kartic, dostopa do baterije. ZaRecenzije, HTC Wildfire S, ki je imel le 512 MB ROM-a, je dovolil razširiti količino podatkovnega skladišča na 32 GB.

En S ni majhen telefon, vendar izgleda majhen v primerjavi z drugimi pametnimi telefoni Android. Aluminijasta zadnja plošča nudi eleganten videz in nudi prijeten dotik brez prstnih odtisov. Telefon je enostavno vstavljen v žep in udobno ležal v roki. HTC One S se zdi, da je monoliten - z izjemo steklenega zaslona spredaj, zadaj, na vrhu in na dnu so samo 2 majhni paneli. Potrebne so zato, ker antene bolje delujejo pod plastiko kot pod kovino.

Zaslon

Zaslon modela je 43-palčna plošča z ločljivostjo QHD (540 x 960). To je precejšnje izboljšanje v primerjavi z HTC Desire S. 37-palčni model HTC Desire S. prikazuje premik od S-LCD tehnologije do Super AMOLED, ki ima vezje PenTile, izboljšano z večjo gostoto slikovnih pik (256 t /inch)
Lastniki pametnega telefona HTC One S so zadovoljni z odzivi, ki prikazujejo globoko črno, črno-belo, nasičene barve in veliki koti gledanja, kot drugi zasloni Super AMOLED Svetlost zaslona je odsevna in njena svetlost (386 nits) ni dovolj, da bi se uprla na sončne dneve. vzdržljivost govoriti o 35 letih - tam je približno eno in polČe ľelite, da se baterija napolni nekaj dni pred polnjenjem baterije, če čas pogovora ne presega ene ure, in je isti znesek dodeljen pregledu interneta in videa. V skladu s pregledi, HTC One S omogoča eno baterijo govoriti v 3G omrežjih 9 ur 42 minut, preživeti 4 ure na internetu (AMOLED telefoni so redko ekonomično) ali 9 ur 30 minut za gledanje filmov. Ocena se ne zdi impresivna zaradi relativno nizke zmogljivosti One S, ko gre za spletni brskalnik.

Programska oprema

Pametni telefon deluje na platformi Android 403 z vmesnikom Sense 4.0. Nova različica je izboljšala zaklepni zaslon, ki je postal bolj funkcionalen in nastavljiv. Z vlečenjem obroča v središče zaslona lahko odklenete telefon. In če ste v obroč postavili katerega koli od štirih bližnjic, je mogoče zagnati ustrezen program. Na voljo je 8 zaklenjenih zaslonov s fotoalbumom, vremenom, borznimi tečaji, sporočili prijateljev, nedavnimi sporočili in izbranimi stiki. Spremembe so vplivale tudi na druge dele vmesnika. Avdio predvajalnik ponuja več bližnjic - lokalno glasbeno knjižnico, sistem za prepoznavanje skladb SoundHound, internetni radio TuneIn in 7digital. Pod njimi je prejšnja skladba, ki ji sledi ime trenutne skladbe. Ko se prijavite v glasbeno knjižnico, se prikaže meni za razvrščanje po izvajalcu, albumu, seznamu predvajanja ali zvrsti. Obstaja tudi iskalno orodje. Trenutni vmesnik sledi je vizualizacija trenutnega seznama predvajanja. Preskočite lahko stran, da preskočite pesmi in si ogledate celotno stranseznam predvajanja, če želite preskočiti več skladb. Aplikacija Beats Audio je zasnovana za izboljšanje izkušnje poslušanja glasbe prek slušalk. Uporabnik lahko izbira med več prednastavitvami ali popolnoma izklopi učinke. Kljub temu, da je telefon opremljen s slušalkami Beats, podpira nekatere svoje modele - iBeats /urBeats, Beats Solo, Beats Pro in Beats Studio. Ime slušalke mora biti navedeno v prilogi, ker vpliva na nastavitve izenačevalnika. Za druge slušalke drugih proizvajalcev je na voljo možnost »Drugo«, vendar lahko izberete tistega, ki vam je najbolj všeč.

Radio

Pametni telefon je opremljen z UKV-radijem z dokaj preprostim vmesnikom. Program samodejno pregleda frekvenčno območje za razpoložljive postaje in vam omogoča, da izberete nekaj izmed njih. Na voljo je podpora RDS, možnost vklopa zvočnika in izbira monofonskega zvoka. Zvočni sistem Beats ali kontrole na zaklenjenem zaslonu manjkajo. Če imate internetno povezavo, lahko uporabljate 7digital ali TuneIn aplikacije.

Kakovost zvoka

Funkcije predvajanja zvoka HTC One S so postale prijetno presenečenje za mnoge uporabnike. Videti je, da Beatsov vpliv ni bil omejen le na izenačevalnik, saj pametni telefon zagotavlja najbolj čist rezultat vseh teh naprav. Ko je priključen na aktivni zunanji ojačevalnik, je zvok HTC One S, po ocenah, preprosto brezhiben - glasnost je nad povprečjem in kakovost je odlična za vse parametre. Kar je tako impresivno je, da One S po priključitvi slušalk kaže skoraj enako zmogljivost. Cross-stereo motnjepojavijo na vseh pametnih telefonih in drugih funkcijah, ki ostanejo popolnoma nespremenjene ali se nekoliko poslabšajo. Raven glasnosti se prav tako ne zmanjšuje, kar je morda najbolj impresiven rezultat.

Kamera

Pametni telefon je opremljen s kamero z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih pik z ločljivostjo 3264 x 2448 slikovnih pik in lahko snema 1080p video posnetke s hitrostjo 30 sličic na sekundo. Obstaja tudi LED bliskavica in osvetlitev za video. Fotoaparat s 3 milijoni slikovnih pik, obrnjen spredaj, je razočaral. V skladu s pregledi, HTC Incredible S, ki je izšel leto prej, vam omogoča, da ustrelite Selffes z ločljivostjo 13 MP. Vmesnik je skupen vsem načinom fotografiranja. V desnem delu je gumb učinkov, sprožilec, video posnetek in bližnjica v obliki zadnje fotografije. Levo je stikalo bliskavice, splošne bližnjice za nastavitve in izbira načina fotografiranja. Če želite posneti fotografijo, se dotaknite gumba navideznega zaklopa. Snemanje videa se začne, ko kliknete spodnjo tipko na zaslonu. Vendar pa je še vedno mogoče fotografirati z največjo ločljivostjo. Druga odlična možnost je burst način. Če pritisnete in držite sprožilec, se posname več okvirjev in od vas se zahteva, da izberete, katere želite shraniti.
Združeni vmesnik kamere HTC One S, ki temelji na povratnih informacijah lastnika, potrebuje 8 milijonov slikovnih pik, da jih lahko zaprete v širokozaslonskem formatu. Ampak potem bo težko posneti 4: 3 širokozaslonski video. Ko snemate pri 720p, postane vse še slabše. Vidno polje v tem načinu je večje od tegaprikaže iskalo, velikost okvirja pa ostane le ugibati. Obstaja občutljiv na dotik in sistem za prepoznavanje, geografsko označevanje fotografij in samodejno sproženje sprožilca, ko je zaznan nasmeh. Na voljo je tudi neprekinjen AF, ki je primeren za telefon brez gumba za sprostitev zaklopa. Včasih ne deluje, zato je edini način, da zagotovite jasen posnetek, da pritisnete in držite želeno točko na zaslonu. Gumb učinki prikaže izbirno ploščo za barvne filtre (sepia, solarization, itd.). Obstajajo tudi drugi učinki, kot je globinska ostrina, v kateri se drsnik s polmerom pojavi zunaj kontrolne točke, po kateri bo slika zabrisana. Gumb za snemalni način ponuja HDR, panoramo (z žiroskopom), portret, skupinski portret, pokrajino, posnetek od blizu, fotografiranje pri šibki svetlobi itd. ) in samodejno izbere tisto, na kateri se oseba nasmehne in ne utripa. Odprtina f /2.0 in ločen čip za obdelavo slike jasno prikazujeta proizvajalčevo resno razmerje s fotoaparatom. V primerjavi s prejšnjimi modeli HTC se je bistveno izboljšal. Hrup ostaja nizek, po obdelavi pa ostane veliko majhnih podrobnosti. Vendar pa obstajajo nekateri znaki prevelike ostrine. Barve so točne, a nekoliko prezasičene. Na splošno telefonske klicne številke telefona HTC One S niso tako dobre, kot se oglašuje HTC, čeprav hvali za dostojno kakovost slike.

Video

Ena S snema videoposnetke z ločljivostjo 1080p ali 720p pri 30 sličic na sekundo. PodPosnemite lahko fotografije, usmerite fokus in vklopite osvetlitev ozadja. Snemanje je shranjeno v MP4 datotekah in kodirano z H. 264. Video bitna hitrost v 1080p je precej nizka (10 Mbps), vendar ohranja dobro raven podrobnosti. Vendar so barve preveč nasičene. Hitrost osvetlitve pri dobri osvetlitvi je 29 k /s, v odsotnosti svetlobe pa znatno pod pragom 24 k /s, kar vodi do presihajočega videa. Zvočni posnetek se snema v stereo tehniki s frekvenco vzorčenja 44 kHz in bitno hitrostjo 128 kbps. Fotoaparat lahko snema počasi, vendar se ločljivost spusti na 768 x 432 in hitrost prenosa podatkov je do 24 Mb /s. Po pregledih je doseženo 3-kratno upočasnitev.

Povezljivost

Pametni telefon ponuja 4-pasovni GSM, GPRS, EDGE in 3-pasovni 3G s HSDPA in HSUPA. Lokalni Wi-Fi omogoča Wi-Fi b /g /n in polno podporo za DLNA (odjemalec in strežnik za slike, video in glasbo) in Bluetooth 4.0. Glede na uporabniške ocene HTC One S nima težav pri povezovanju. Signal Wi-Fi se zniža, če zadnjo plastično ploščo popolnoma zaprete, vendar je sprejem še vedno dovolj močan. Ne vpliva na celični signal. Za povezavo pametnega telefona z računalnikom je na voljo veliko možnosti: samo za polnjenje, kot pomnilniško napravo za sinhronizacijo, kot modem in tranzitno točko za internetno povezavo računalnika. Pametni telefon lahko distribuira internetne naprave 8 hkrati. Dostopno točko lahko šifrirate, identificirate "pooblaščene" uporabnike ali pustite povezavo odprto za vse (ni varna, ampak najhitrejša nastavitev). ProgramKonfiguriran je tako, da se samodejno izklopi po 5 ali 10 minutah nedejavnosti. Model je opremljen z MHL priključkom. Z ustreznim vmesnikom lahko HD-video predvajate na standard HDMI povezave. Na zaslonu se prikaže vmesnik telefona. Ločljivost qHD ima idealno razmerje stranic 16: 9 za priključitev na televizor z visoko ločljivostjo.

Zaključek

Pregled pametnega telefona HTC One S ga imenuje eden najbolj impresivnih mobilnih telefonov svojega časa v smislu strojne in programske opreme. Kakovost tankega kovinskega ohišja s keramičnim ali anodiziranim premazom presega vse, kar je bilo prej. 43-palčni Super AMOLED zaslon z ločljivostjo qHD je bil v primerjavi s proizvajalčevimi LCD zasloni, kot je HTC S710e Incredible S., odličen napredek. S4 z dvema zmogljivima jedrama Krait in Adreno 225 grafiko je obšel vse moderne pametne telefone, vendar nekatere strani modela niso popolne, uporabniki bi raje izbrali Super AMOLED Plus zaslon, razširljiv pomnilnik in boljšo izvedbo video posnetkov. vuchannya najbolj bo vesel.

Sorodne publikacije