Opel Record: opis, specifikacije, rezervni deli, pregledi

Leta 1957 je podjetje Rousselsheim, ki je v današnjem času zelo priljubljeno v avtomobilski industriji, pričelo s proizvodnjo precej nenavadnega avtomobila. To je bil rekord Opel, ki je prevzel vmesni položaj med velikim predstavnikom Kapitana in nizkocenovnim avtomobilom po imenu Kadett.

Prva generacija

Leta 1953 je koncern izdelal model Olympia Rekord. Kljub podobnim imenom in majhnemu premoru med izdajami se avtomobili zelo razlikujejo. Opelov rekord, izdan leta 1957, je v telesu ponudil vagon in limuzino. V modelski liniji motorjev je bil samo en motor - 15-litrski, zasnovan 45 "konji". Toda dve leti kasneje so proizvajalci začeli s podstavkom 12 litrov motorja. Verzije s to enoto se še vedno imenujejo Opel 1200. Štejejo se za primer stroškovne učinkovitosti. Namesto štirih vrat v teh avtomobilih sta bila dva. Motor je bil manj volumen in šibkejši (40 KM), vendar je delal v tandemu s 3-stopenjsko "mehaniko". Model je tehtal le 905 funtov. In lahko pospeši do 115 km /h.

Model je prenehal veljati leta 1962. Prenehala je biti priljubljena. Ljudje so raje izbrali »Opel Record« z 17-litrskim motorjem s 55 konjskimi močmi, ki se je začel vgrajevati pod pokrovom teh modelov že od leta 1960.

Nadaljnja izdaja

Modeli druge generacije so se rahlo "povečali" v primerjavi s prvimi "zapisi". Poleg tega je bila črta dopolnjena s pickupi, ki so bili takrat priljubljeni.Avto v sebi je postal veliko bolj prostoren. In vse to zaradi ravne strehe in splošnega povečanja velikosti. In že v drugi generaciji začel pojavljati različice s 4-korak "mehanike". Toda ta kontrolna točka je bila le na zahtevo. Tretja generacija se po značilnostih ni spremenila, vendar se je videz spremenil. Ni presenetljivo, da je bil model sposojen iz kompaktnega ameriškega Chevrolet Chevy II. Potem je prišla četrta generacija. Avto je bil zgrajen na isti platformi, vendar se je zasnova odločila, da bo še bolj moderna. Razlike v modelih četrte generacije lahko zasledimo v konveksnih mrežah radiatorjev in vgrajene indikatorje v žaromete. Ti avtomobili so bili že na voljo z dizelskim motorjem pod pokrovom. In različice s takšnim motorjem so bile najdene na posebnem dvigu na pokrovu motorja.

Vrhunec uspeha

Največji komercialni triumf je imel model "Zapis Opel" pete in šeste generacije. Izplačani so bili v znesku 1276681 in 1116088 izvodov. Ta uspeh je utemeljen. Stroji pete generacije so postali bolj privlačni in estetski. Dobili so novo karoserijo, poleg tega pa je serija modelov opremljena s 4-vratnim vagonom. In leta 1967 je skrb in sploh začela izdajati ekskluzivno spremembo taksija, katerega odličnost je bila v podaljšani medosni razdalji. Studio Karl Deutsch temelji na petih generacijah izdelanih kabrioletov serije "Records". Bili so priljubljeni tudi med nekaterimi ljudmi. Mimogrede, potem je prišel ekskluzivni model Rekord Sprint s 106-konjskim motorjem, zaradi katerega je strojlahko pospeši do 174 km /h.

Rekord D

Prednosti šeste generacije modelov so močne pogonske enote. Vsi so bili 4-valjni. Kasneje se je pojavil tudi dizelski motor. Istočasno so se začele pojavljati 6-valjne pogonske enote, vendar so bile spremembe s takšnimi motorji pod pokrovom odločene, da se dajo v ločen model, ki je postal znan kot Opel Commodore B.
Standardni modeli šestih generacij so bili opremljeni s 4-stopenjsko mehaniko. Poleg tega so potencialni kupci imeli možnost izbire - vzvod je lahko na volanskem stebru ali na tleh. Vendar so obstajale tudi druge različice z avtomatskim strojem. V več teles, ponujenih je bila izdana sredi 70-ih Opel Record - vagon, coupes in 2/4-vrata limuzine. Vsi so bili dobri na svoj način. Vsaka različica je bila ponujena v treh kompletih. Poleg osnovne je obstajala tudi možnost L in Berlina.

Rekord E

Pod tem imenom so bili znani modeli, ki so bili izdani v zadnjih letih proizvodnje. Poleg tega je sprejeto razlikovanje med različicami in preoblikovanjem (E1) in po (E2). V teh modelih je bila v primerjavi s prejšnjimi različicami dobra značilnost. Opelov rekord zadnje generacije je bil ponujen z agregati z močjo 2 in 22 l. Tudi potencialni kupci bi lahko izbirali med štirimi petstopenjskimi "mehaniki" in 3-stopenjskim "avtomatskim strojem".


Najšibkejši je bil motor z 71 konjskimi močmi. Najmočnejša enota je bila opremljena z gorivom z enim gorivom in proizvedla 115 "konjev". Oznake v hitrosti 100 km /h merilnika hitrosti so dosegle 135 sekund po začetku gibanja. In maksimum, do katerega bi ta avto lahko pospešilBilo je 181 km /h, bil je najmočnejši motor. Opel Record s to enoto je porabil približno 9 litrov bencina na 100 kilometrov v mešanem ciklu. Pravzaprav so v teh dneh na cestah ravno te različice.

Kaj pravijo lastniki?

Ocene, ki ostajajo lastniki avtomobilskega zapisa Opel, so zanimive. Ljudje sodijo o avtomobilih, ki so stari približno 30 let, in to je spoštljiva starost. Ampak presenetljivo, če začnete iskati, potem boste le naleteli na pozitivne ocene. Če naredite večje popravilo motorja, bo avto dobil nov vdih - tako bodo lastniki zagotovili. Hvala za rezervne dele. Potreba po izostritvi valjev, postavitvi novih batov itd. Nato znova preusmerite avto, potem pa si boste privoščili minimalno porabo olja in nekdanjo moč. Če se model uporablja v hladnem podnebju, se lastnikom svetuje, da občasno zamenjajo krmilne enote in druge potrošne materiale.
Kontrolna točka v "zapisu" je zanesljiva. Mnogi so ga spremenili samo enkrat, zaradi obrabe. Telo je robustno, a ker avto ni nov, je zaželeno, da se protikorozijsko zdravljenje opravi že več let. Elektronika morda ne zadostuje za sodobnega voznika, vendar se stanje lahko enostavno popravi. V vsakem primeru, alarm, CZ in okna ne bodo dodali na delo. Kaj pa tekalne kvalitete? Vzmetenje je energetsko intenzivno, trajno, in da bi ga prebili, morate trdo delati. Na slabih cestah gre avtomobil samozavestno, brez palic in nihanj. Na splošno obstaja nekaj pritožb glede avtomobila. In dejstvo, da je avto sposoben prositi za samozavestČe se vozimo skozi desetletja, je nemogoče bolje govoriti o kakovosti njegovega urejanja.

Sorodne publikacije