LED SMD 5630: specifikacije in pregledi

Od nastanka prvih LED so se aktivno uporabljali na različnih področjih človeškega življenja. To so svetilke in domača razsvetljava, in seveda zasloni televizorjev in različni pripomočki, ki imajo zaslon ali indikacijsko območje. V tem članku bomo razpravljali o LED SMD 5630.

Nekaj ​​zgodovine

Prvič, sevanje iz trdne diode je opazil leta 1907 Henry Round. Ugotovil je, da ko je tok skozi kovinsko /silicijevega karbida opazen elektroluminiscenca. Takrat je podobne pojave opazil ruski znanstvenik Losev. Objavil je celo svoje odkritje, toda zaradi dejstva, da znanost takrat ni dopuščala popolne razlage, je ostala praktično neopažena. Losev je lahko ocenil praktični pomen njegovega odkritja, ki je omogočil ustvarjanje kompaktnih trdnih (vakuumskih) svetlobnih virov z zelo nizko napajalno napetostjo in neomejenim potencialom za hitrost. Na "Light Relay" sta prejela dve avtorski listini. Leta 1961 sta Robert Bayard in Gary Pittman iz Texas Instruments odkrila in patentirala tehnologijo infrardeče svetleče diode.


Razvoj prve sposobne diode, ki jo je nasledil Nick Holonyach z Univerze v Illinoisu. Njegova LED je delovala v rdeči liniji. Že dolgo so bile LED diode v proizvodnji zelo drage. Njihova povprečna cena je bila okoli 200 dolarjev, kar je močno vplivalo na obseg. Get najcenejši LED prišel venod japonskih v zgodnjih devetdesetih. Od takrat se LED nahaja v skoraj vsaki napravi na Zemlji.

Kaj je vrednostni LED?

Razširjena uporaba svetlečih diod v industriji in vsakdanjem življenju je prejela številne uporabne lastnosti:
 • visoka svetilnost - glede na količino svetlobe, ki jo prejme en watt, LED v mnogih pogledih presega standardne žarnice;
 • visoka trdnost in dobra toleranca na vibracije in nihanja;
 • trajnost;
 • velik spekter sevajoče toplote svetlobe;
 • nizki stroški;
 • pomanjkanje visoke napetosti in zato nižji vhodni prag za strokovnjake in monterje;
 • dobra toleranca nizkih in ultra nizkih temperatur;
 • prijaznost do okolja.
 • To potrjujejo povratne informacije uporabnikov.


  Načelo delovanja svetleče diode

  Osnova dela katere koli svetleče diode je prevodnost elektronov. V praksi to pomeni, da sta v elementu dva različna polprevodnika z različno stopnjo prevodnosti. Ena od njih ima pozitivno vrsto, druga je negativna. To je luknja in elektronsko. V trenutku, ko električni tok preide skozi LED, se v mestu trka obeh polprevodnikov pojavi prehod elektronov v proste luknje. V tem trenutku se sprosti energija, ki se izraža s sijajem.

  LED SMD 5630

  Konstrukcija elementa je plošča z dimenzijami 5 mm za 3 mm za 08 mm. Ohišje je izdelano iz toplotno odporne plastike, znotraj katere je močan kristal.SMD 5630 ima 4 izhode. Vendar pa je vključenih le 2. V vseh specifikacijah je običajno označevati anodo z mestom 4 in katodo 2. Na hrbtni strani je posebna toplotno prevodna podlaga.

  Parametri

  Specifikacije SMD 5630 so pogosto odvisne od določenega proizvajalca. Toda praktično vsi se držijo splošnih standardov in oblikujejo elemente v mejah dopustnih norm. To pomeni, da je moč lahko med 05 in 11 vatov. Razpon napetosti je od 3 do 38 voltov. Delovni in impulzni tokovi so 150 in 400 miliamp. Zahtevana življenjska doba je običajno 30.000 ur.

  Primerjava SMD 5630 z običajno žarnico in najbližjimi analogi

  Pri navadnih žarnicah z žarilno nitko bo koristila katera koli svetleča dioda. Moč SMD 5630 se začne pri 05 Watts. Običajna žarnica je običajno 65 in več. Svetlost elementa, čeprav relativno nižja, je samo 57 lumnov, lahko prehiteva konkurenta, če ga pretvorite v moč na meter. SMD 5630 prikazuje 034 lumnov na kvadratni meter. cm in žarnica - 0031 lumen na kvadrat. cm Kar se tiče trajanja servisa, se LED močno opazno razpoči. Če je standardna žarnica zasnovana tako, da deluje 1000 ur, se lahko SMD 5630 ponaša s 30.000 urami. Hkrati pa so stroški električne energije včasih manjši. To je posledica napajalne napetosti obeh elementov. Žarnice potrebujejo približno 200 voltov, in LED - samo 3. Najbližji konkurenti SMD 5630 se lahko imenuje 352850505730. Treba je omeniti, da je označevanje teh LEDustreza njihovi velikosti. SMD 3528 ima na primer velikost 35 x 28 mm. 5050 - 50 x 50 mm.
  Med vsemi naštetimi elementi je njena moč samo SMD 3528. Začne se pri 011 Watts. Na svetlost, 5730 s svojimi 60 lumnov vodi do vseh elementov. Vidni koti skoraj vseh LED so enaki in predstavljajo 120 stopinj. Delovni čas se prav tako ne spreminja posebej, povprečno število pa je 30.000 ur. Po svetlosti, s svetilkami na Wat, je na voljo 5730 z vrednostjo 120 zmag vseh LED diod SMD 5630 ima 114.

  Področje uporabe

  Ker ima LED SMD 5630 izjemne značilnosti, je njegov obseg precej širok. Uporablja se v trakovih za osvetlitev različnih naprav in naprav. Avtomobili, vitrine za trgovine, pa tudi notranjost bivalnih prostorov. V nekaterih primerih vam dobra intenzivnost omogoča uporabo tehničnih lastnosti SMD 5630 LED in ulične razsvetljave. Struktura in izvedba elementov omogočata vgradnjo na tiskano vezje. Pri samostojnem spajkanju priporočamo, da ne presežete temperature spajkalnika za več kot 200 stopinj. Prav tako se morate vzdržati dolgotrajnih dotikov elementa. Značilnosti SMD 5630 LED vam omogočajo, da jo uporabljate skoraj povsod. Za osvetljevanje velikih površin se uporablja niz elementov ali ti ravnil. Na primer, linija SMD 563072 LED. Gre za majhno ploščo s 72 elementi na njej. Dokončajte jih skupaj in nadgraditena želenem območju lahko dosežete odlično osvetlitev velikega območja zunanjosti.
  Standardne žarnice za razsvetljavo prostorov postopoma začenjajo zapuščati trg, saj imajo značilnosti LED bolj ugodne. Žarnica z močjo 100 vatov lahko enostavno zamenja analogni LED z močjo samo 11. In to je velik prihranek pri elektriki. LED svetilka za domačo razsvetljavo običajno vključuje več LED. Skupaj vam omogočajo, da ustvarite veliko večjo svetlost kot običajna žarnica.
  LED trakovi na osnovi SMD 5630 se aktivno uporabljajo kot dekorativni elementi v notranji osvetlitvi. Če je soba opremljena z dekorativnimi nišami, z različnimi svetlimi elementi, potem bo poudarek s pomočjo LED osvetlitve dal sobi eleganco in poseben slog. LED trakovi vsebujejo več LED, ki so nameščene z določenim korakom. To omogoča, da se svetloba razprši in prostoru daje učinek popolne osvetlitve. Ti trakovi se običajno montirajo preko posebnega adapterja, ki lahko z zalogami zagotovi celoten sklop LED z zahtevano močjo in stabilno napetostjo.

  Zaključek

  LED so imele velik vpliv na skoraj vse vrste industrije. Postalo je mogoče ustvariti ekonomsko izvedljive svetlobne naprave. To pa je pripeljalo do zmanjšanja števila onesnaževal in emisij v okolje. Kompaktnost in udobjeDelo z LED je pritegnilo veliko število strokovnjakov na tem področju. S priključitvijo že pripravljenih LED na adapter, nato pa na električno omrežje bo lahko ravnati skoraj vsi.
  Tudi uporaba osvetlitve LED v visokotehnoloških izdelkih ni ostala neopažena. Sodobni televizorji so začeli dajati živahnejšo živo sliko. Pametni telefoni imajo energetsko učinkovite sisteme razsvetljave svojih zaslonov. Različna sredstva za prikazovanje naprav z LED diodami so postala veliko manjša in bolj ekonomična.

  Sorodne publikacije