Prenosni računalnik Acer Aspire 5315. Specifikacije, možnosti, pregledi

Minimalni stroški in skromne tehnične specifikacije so bili prvotno pripisani začetnim rešitvam modela Acer Aspire 5315. Funkcije te naprave omogočajo reševanje najpreprostejših nalog. Poleg tega je treba opozoriti, da je bil ta model objavljen leta 2006. Zato je trenutno zastarela. Gre za ta mobilni računalniški sistem, o katerem bomo razpravljali v tem pregledu.

Pozicioniranje

Kot smo že omenili, Acer Aspire 5315 spada med najcenejše rešitve, katere lastnosti tega računalnika so potrjene. Ta mobilni računalnik je bil izdan leta 2006, danes pa je zastarel. Temelji na modelnem čipu Celeron. Uporablja vgrajen čip za grafično kartico. Že ta dva trenutka kažejo, da takšen računalnik opravlja le preproste naloge. In samo v času sprostitve. Zdaj celo težave z lansiranjem najpreprostejših aplikacij (pisarna ali brskalnik). Tako so lastniki takšnih mobilnih računalnikov čas, da razmišljajo o nakupu nove podobne naprave.


Procesor, grafična kartica, pomnilnik

Prenosni računalnik Acer Aspire 5315 temelji na modelu Celeron, model 550 M s hitrostjo 2,0 GHz, značilnosti tega čipa pa so zelo skromne. Obstaja samo 1 računalniški modul, velikost predpomnilnika druge ravni pa je 1Mb. Na tem polprevodniškem kristalu ni tretje ravni hitrega energetsko odvisnega spomina. Taprocesor mora biti nameščen v vtičnici BGA479, kar pomeni, da je na matični plošči "dekomprimiran" neposredno. To pomeni, da uporaba tega čipa v tem modelu prenosnega računalnika kaže na njegovo popolno proračunsko pripadnost. Prav tako je treba opozoriti, da tak sistem deluje le v 32-bitnem načinu računalništva. V tem načinu mora delovati tudi operacijski sistem. Integrirana grafična kartica Intel GMA X3150 se uporablja v Acer Aspire 5315. Specifikacije tega pospeševalnika kažejo na zelo nizko raven zmogljivosti, ki zadostuje samo za reševanje najbolj preprostih nalog. Največje število videorekalnikov, ki jih lahko naslovi pospeševalnik, je 368 MB. Za shranjevanje video informacij uporablja del sistemskega pomnilnika. Vrsta slednjega je DDR2. Osnovna različica uporablja 1 GB pomnilnika (2 modula po 5 GB). Frekvenca čipa je 533 MHz. Reže za pomnilniški pogon v prenosnem računalniku 2. Če želite, ga lahko nadgradite in povečate količino pomnilnika RAM do 2 GB (2 bara na 1 GB).


Pregledi in cena

Cenovno ugodna in cenovno ugodna mobilna rešitev je Acer Aspire 5315. Funkcije take dodatne opreme so potrjene. Zato ni nujno, da od nje zahtevamo impresivno produktivnost in odlično energetsko učinkovitost. Ta prenosnik je prvotno postavljen kot prenosni računalnik z osnovno zmogljivostjo. Za najpreprostejše in najmanj zahtevne naloge je super. Vsaj v skladu s standardi iz leta 2006. Zdaj je brezupenJe zastarela in se je spremenila v elektronski pisalni stroj, ki lastniku omogoča le besedilne dokumente, kar je tisto, zaradi česar je ta rešitev in označuje uporabnike v pregledih, v novi državi pa je že na voljo za nakup, stare naprave pa so zdaj na voljo po ceni 6000-6700 rubljev.

Sklep

Seveda je bil v času izdaje zelo pomemben in najbolj dostopen prenosni računalnik Acer Aspire 5315. Njegove značilnosti so bile resnično zadostne. Zdaj pa je popolnoma zastarel. Vsekakor je gotovo brez vrednosti kupiti. Ima zelo nizko zmogljivost, kar bo dovolj za delo z besedilnimi dokumenti. Zato je bolje dodati določen znesek in kupiti bolj sodobno napravo z visoko hitrostjo.

Sorodne publikacije