Kaj je najboljši način za izbiro pametnega telefona - Redmi 4 ali Redmi Note 4? Primerjava modelov

Danes je trg poln pametnih telefonov različnih znamk in modelov. Povpraševanje se povečuje na pametnih telefonih kitajskih proizvajalcev. Ne samo, da so cenejši od vodilnih blagovnih znamk, temveč jim tudi ne dajejo kakovosti. Leta 2016 je Xiaomi (Xiaomi) postal najbolj priljubljena blagovna znamka. Proizvajalci pogosto proizvajajo nove modele pripomočkov, s čimer izboljšujejo funkcije in odpravljajo pomanjkljivosti. V tem članku bomo razpravljali o naslednjih pripomočkih: Xiaomi Redmi 4 in Xiaomi Redmi Note 4. Spoznali boste njihove glavne značilnosti in ceno ter lahko izberete model, ki vam bo všeč.

Set

V škatli s telefonom obeh modelov, bodisi Redmi 4 ali Redmi 4 Note, proizvajalec postavi polnilnik na 2 amp polnilnik), USB kabel, sponko za odpiranje hibridnih pladnjev.
Hibridni pladenj je pladenj za sim kartice in flash kartice. V njem so običajno dva oddelka. V hibridnem pladnju lahko na primer vstavite dve sim kartici: eno z dobičkonosnim internetom, drugo - z ugodno tarifo za klice in SMS sporočila. Če imate vgrajeno pomnilniško kartico SIM ali kartico za pomnilniško kartico.


Oblikovanje

Videz pametnih telefonov ni zelo različen. Ti pripomočki so zelo podobni, vendar obstajajo nekatere razlike. Morda vam bo samo ena oblika pomagala, da se odločite, kaj boste izbrali - Redmi 4 ali Redmi Note 4. Še posebej, če vam produktivnost ni pomembna. Poglejte primerjavo:
 • Barva primera. "Xiaomi Redmile 4" lahko kupite v treh barvah: zlati,srebro in žveplo.
  Ampak "Xiaomi Redmouth Knight 4" je bogatejši. Sprva so bili izdelani le zlati, srebrni in sivi modeli. Malo kasneje, v tekočem letu 2017, je podjetje dodalo še dve barvi - črno in temno modro. Pomemben odtenek: te barve so na voljo samo za nove različice pametnih telefonov: 3/32 GB (za črno) in 3/64 GB (temno modra).
 • Barva sprednje plošče. Sprednja plošča »Xiaomi Redmile 4« je bila prvotno črna ali zlata (siva in zlata). Nova različica 3/32 GB je dodala različico pametnega telefona s sprednjo ploščo bele barve. V Xiaomos Redmouth Knight 4 je sprednja plošča na voljo v beli barvi (za lahka ohišja) in v črni barvi (za temne primere).
 • Okvirji. Ni znano iz kakršnega koli razloga, vendar so vsi črni okvirji na zaslonu nadležni. Najdemo jih na obeh modelih Xiaomi. V različici "Knuth" pa je okvir manjši. To je očitno neoboroženo oko. Če okvirja ne morete stati, a želite kupiti Redmi 4 ali Redmi Note 4, vam bo več ustrezala druga možnost. Da ne bi opazili okvirjev, je vredno vzeti različico s temnim telesom in črno sprednjo ploščo.
 • Plošče. Kaj je v Redmixu 4, da ima Redmouth Knight 4 plošče na ohišju na vrhu in na dnu. Pri prvih devaysih se njihova barva skoraj združi z barvo ohišja, druga plošča je jasno označena s svetlobnimi črtami.
 • Na splošno Redmix 4 in "Redmi Nout 4" so podobne, nimajo bistvenih razlik, zato načrtovanje ne bi smelo biti odločilni dejavnik


  Primer

  Razlika je tudi majhna zaradi zunanjih značilnosti.oba pripomočka:
 • Material zadeve. Redmix 4 in Redmouth Knight 4 sta izdelana iz visoko kakovostne kovine. Strani telefonov so prav tako izdelani iz kovine. Material spodnje plošče je kovinski. In z vrha - drugačno: v "Redmix 4" so narejeni iz plastike, v "Redi Knut 4" - iz kovine.
 • Kamera. Nahajajo se na sredini obeh pametnih telefonov. Bliskavica v programu Redmix 4 je na strani fotoaparata, medtem ko je Redmouth Knight 4 pod kamero.
 • Skener prstnih odtisov. Oba pametna telefona imata moderno funkcijo - odklepanje s prstnimi odtisi. Upoštevajte, da proračun pametne telefone, tako da skener na njih - samo odkritje.
  Ni treba misliti, da če telefon ni drag, potem funkcija sploh deluje. To ni res. Glede na preglede in video pregledov resničnih uporabnikov, skener deluje nič slabše od modelov vodilnih blagovnih znamk. Podrobnosti v obeh pametnih telefonih se nahajajo za kamero.
 • Infrardeči vmesnik. In tako podrobno podjetje "Xiaomi" dajo na svoj proračun pametne telefone. Nahaja se na vrhu vrha. Z namestitvijo enega posebnega programa lahko napravo uporabljate kot daljinski upravljalnik.
 • Kot ste opazili, se telo razlikuje le na mestu utripanja in materialov na zgornji plošči.

  Zaslon

  Toda to je najpomembnejša razlika med temi pametnimi telefoni. Xiaomi Redmi ima 5-palčni zaslon, medtem ko se X iaomi Redmi Note 4 ponaša s 5,5-palčno diagonalo. "Redmix 4" je primeren za vse ljudi. Njegova velikost je standardna, kompaktna. "Sedenje" v pametnem telefonu je možno samo z eno roko. S prsti dosežete katerikoli kot zaslona.Redmouth Knight 4 je pametni telefon za ljubitelje "lopate". Ena roka za upravljanje ne bo lahko, še posebej za dekleta. Diagonala zaslona je nekaj, kar morda že vpliva na vaše izbire. Želite priročen, povprečen pametni telefon za preproste naloge - dobite Redmi 4. Želite "lopato", ki jo lahko udobno predvajate in gledate filme, izberite pametni telefon Redmi Note 4.

  Memory

  Če še vedno pomislite, kaj kupite - Redmi 4 ali Redmi Note 4 bodite pozorni na lastnosti. To je najpomembnejši vidik pri izbiri naprave. Posebej moramo povedati o spominu.
  Količina RAM-a. Redmi 4 ima samo 2GB ali 3GB RAM-a. Za uporabnike sodobnih naprav bo 3 GB dovolj, kot pravijo, z glavo. 2 GB ni dovolj, če pa kupite pametni telefon za preproste naloge, boste imeli dovolj.
  Opomba različica bolj moderno: lahko dobite kar 4 GB RAM-a. Lahko pa vzamete oba 2 in 3.
  Količina notranjega pomnilnika. Mlajši model nam lahko da 16 ali 32 GB pomnilnika. Senior - od 16 do 64 GB. Prvi model je na voljo v dveh različicah - 2/16 Gb in 3/32 Gb. Drugi je predstavljen v treh različicah:
 • Xiaomi Redmi Note 4 z 2 GB RAM-a in 16 GB vgrajenega pomnilnika. Tak pametni telefon ne bo svetil, vendar je popolnoma primeren za preproste operacije.
 • Notranji pomnilnik Xiaomi Redmi Note 432gb in 3 GB RAM-a. Že dobra izbira za opravljanje več nalog, za igre in druge radosti.
  Številne gledalce videa je ta različica optimalna za navadne uporabnike.
 • Xiaomi Redmi Note 464gb notranja in 4 GB RAM-a. To je že pametni telefon na ravni: z njimi bo mogoče upravljati noveigre, programi, izvajajo številne naloge. Takšna naprava je primerna za tiste, ki potrebujejo visoko zmogljivost.
 • Xiaomi je poskrbela za uporabnike zunaj Kitajske. Ustvarila je globalno različico pametnega telefona - Redmi Note 4 4 ​​/64gb Global Version. Prednosti različice - gre samo za osemjedrno Snapdragon 625; komplet ima polnilec evropskega tipa; izboljšano 4G.

  Procesor

  Pametni telefon Redmi 4 je opremljen s procesorjem Qualcomm Snapdragon (Kualek Snapdragon). Starejši brat, Opomba 4, je predstavljen v dveh različicah: na Qualcomm Snapdragon ali na procesorju MediaTek Helio (Mediatek Helio).
  Po ocenah in pregledih je procesor Snapdragon veliko boljši od procesorja Mediatec. To ne "ugriz", ne zamrzne, dobi manj toplote in manj porabi baterijo. Nekateri kitajski proizvajalci telefonov (na primer, Meizu) začenjajo preiti s Mediateka na Snapdragon. Pomanjkljivost tega procesorja je višja cena.

  Baterija in vdelana programska oprema

  V obeh pametnih telefonih baterija ni odstranljiva pri 4100 mAh. Telefon se polni za 25 ur. V tem primeru baterija traja 2-3 dni brez polnjenja. Zelo pomembno je povedati o firmware. Xiaomi pametni telefoni so firmware MIUI 8. Potrebno je veliko RAM-a. Zato je veliko uporabnikov priporočljivo kupiti različice s 3 GB RAM-a. Če uporabljate samo socialna omrežja, kurirje in druge nezahtevne aplikacije, boste imeli dovolj 2 GB.

  Kamera

  Oba modela imata dve kameri: glavno in čelno. Zadnja kamera - 13 MP, spredaj - 5 MP. Primer fotografije na Redmouth Knight 4 spodaj.
  PodjetjeXiaomi postavi kamero povprečne kakovosti na proračunske pametne telefone. Če ne potrebujete telefona s fotoaparatom, lahko kupite oba modela, "Redi 4" in "Redi Knout 4". Če je kamera prednostna naloga, si oglejte druge proizvajalce - "Meizu", "Leeco" in druge.

  Koliko stane in kje kupiti

  Pametne telefone "Xiaomi" lahko kupite v Rusiji v trgovini "Rumik". Tukaj lahko "Redi 4" različico 2/16 GB kupite za 10.000-11.000 rubljev. Glede na "Redi Knout 4" bo moral plačati od 12.000 do 16.000 rubljev, odvisno od različice. Na spletnem mestu "Aliexpress" lahko naročite tudi pametne telefone "Xiaomi". Tu lahko kupite ceneje. In če uporabljate storitev povračila denarja, boste prihranili še več. Res, moram počakati. Prodajalci jamčijo 1-2 mesece, ponavadi pa parcele pridejo hitreje, v nekaj tednih.
  Vendar bodite previdni. V začetku leta 2017 nekaterim parcelam s pametnimi telefoni "Xiaomi" ni bilo dovoljeno pošiljanje nazaj prodajalcu. V tem primeru ljudje niso dobili pametni telefon, vendar so lahko vrnili denar.

  Izberite najboljši pametni telefon

  Povzamemo primerjavo obeh Xiaomi Redmi 4 in Xiaomi Redmi Note 4. Oba pametna telefona lahko resnično imenujemo brata. Po videzu in celo pri polnjenju so podobni. Oba Redmi z minimalnimi lastnostmi sta primerna za preproste naloge: socialna omrežja, kurirji, klici. Več aplikacij ne bo mogoče naložiti hkrati s tem, ko se bo pametni telefon začel upočasniti. Redmi 4 in Redmi Note 4 za 32/3 sta najboljši možnosti za vsakogar. Ustreza potrebam sodobnih programov in se spopada z velikim številom nalog. Toda različica 4/64 GB jesamo pri Knoutu 4. Ta količina pomnilnika bo še večja, kot je dovolj.

  Sorodne publikacije