UltraISO: Neznan format slike. Kako odpreti datoteko?

Program UltraISO je eden najmočnejših in najbolj funkcionalnih v smislu dela s slikami številnih znanih tipov. Vendar pa ta vloga, kljub vsem njenim prednostim, pri odpiranju nekaterih datotek ni imuna od nastanka sporočila o napaki o neznani obliki slike. UltraISO v teoriji prepozna praktično vse, kar je mogoče. Toda zakaj bo taka nesreča vzletela? Poskusimo ugotoviti, za kaj gre in kako najprej odpraviti težavo.

Napaka v programu UltraISO "Neznan format slike": vzroki nastanka

Seveda začnimo z upoštevanjem vzrokov za takšen pojav. V najbolj splošnem primeru je mogoče ugotoviti, da ta aplikacija (in, podobno kot njeni analogi) deluje nekoliko podobno programskim arhiverjem, ki določajo tudi vrsto datoteke, ki jo primerjajo, in včasih vidijo njeno vsebino, vendar je ne morejo odpreti. V bistvu je razlog, da je sporočilo o neznani ISO-podobi slika UltraISO tudi za registrirane vrste datotek, napačno, da se na začetku ustvari slika, kar na nek način spominja na napačen podatkovni paket ali težave z nepopolnimi arhivi. Morda je bila aplikacija, v kateri je bila slika prvotno ustvarjena, nepravilno dokončala delo, ali pa ustvarjanje slike ni bilo v celoti dokončano. Enako lahko rečemo o prenosu slik iz interneta, ko je bila zahtevana datoteka poškodovana ali pa ni bila v celoti naložena.


Zdi se tudi, da je napaka podprtaformate (na primer DMG), ki so zasnovani za druge operacijske sisteme, ki niso Windows.

UltraISO: neznani format slike iso. Kaj storiti na prvem mestu?

Zdaj pa poglejmo reševanje problemov. Najprej, ko gre za nezaščitene ali poškodovane datoteke, preprosto ponovite prenos iz drugega vira. Nato bodite pozorni na dejstvo, da kljub prisotnosti v upravitelju datotek združenja ikona odpre predmet s programom, takšna datoteka je ne more vedno podpreti.
Da bi zagotovili popolno podporo, omogočite prikaz razširitev v istem Explorerju ali pa najprej zaženite program UltraISO, nato pa odprite datoteko prek ustreznega menija, medtem ko si ogledate seznam podprtih formatov. Če ni odprtega tipa, ne morete niti poskušati izvesti nobenih dejanj s predmetom.


Uporaba arhivskih programov

Če sporočilo o neznani obliki slike UltraISO povzroči težave tudi pri registriranih in v celoti podprtih vrstah datotek, poskusite odpreti objekt iskre v vseh razpoložljivih računalnikih. "yuter archiver.
WinRAR in 7-Zip sta najprimernejša za te namene. V njih je poleg glavnih orodij tudi možnost privabljanja komponent za ekstrakcijo datotek, kar vam omogoča shranjevanje pomembnih datotek na trdem disku za kasnejše ponovno pakiranje v sliko.

Odpiranje podob IMA in WIC

Druga pogosta situacija s pojavom neznane slike v UltraISO je lahko povezana s kloniranjemPodatki se najprej shranijo na izmenljiv medij, ko izhod, ki ga sproži uporabnik, ustvari datoteko v formatu IMA, kot če bi bila povezana s programom, kasneje pa je ne odpre niti glavna aplikacija niti podobni programi.
V tem primeru je čudno, da pomaga pri številnih pozabljenih pripomočkih Win32 Disk Imager. Ampak z njegovo pomočjo je mogoče izvleči podatke iz slike, nato pa od njih je bilo mogoče ustvariti novo sliko ali isti nalagalni flash pogon. Pri samem paketu UltraISO je za vsak primer priporočljivo prenesti in namestiti najnovejšo različico. Včasih lahko še vedno poskusite odpreti sliko v drugem podobnem programu ali celo obnoviti datoteko prek programa WinRAR. Možno je, da bo takšen pristop pomagal odpraviti težavo.

Sorodne publikacije