Kako narediti računalnik brezžično dostopno točko?

Pogosto se od uporabnikov, ki imajo žično ali brezžično povezavo z internetom, zahteva, da vprašajo, kako narediti računalnik dostopno točko, ki bi omogočala distribucijo interneta neposredno iz osebnega računalnika ali prenosnika, mimo različnih vrst usmerjevalnikov (usmerjevalnikov in ADSL modemi). Zakaj potrebujete naslednje akcije in kako izvesti potrebno namestitev z uporabo več preprostih metod v sistemih, ki temeljijo na sistemu Windows, potem pa poglejmo. Vse predlagane tehnike niso enakovredne, kljub temu bomo poskušali ugotoviti, da so predlagane rešitve tako preproste in najbolj primerne za vse uporabnike, ki nimajo potrebnih nastavitev.


Zakaj in kako ustvariti dostopno točko?

Treba je omeniti, da bomo kot primer za opis nekaterih rešitev uporabljali namizne različice sistema Windows, nameščene na stacionarnih računalniških terminalih in prenosnih računalnikih. Na splošno lahko na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku z istim operacijskim sistemom Android naredite enako, vendar je to ločen pogovor, saj je poudarek na računalnikih. In preden se odločimo, kako narediti računalnik točko dostopa, si vzemimo trenutek, da razmislimo o tem, kaj dejansko potrebuje. Predstavljajte si preprosto situacijo, ko imate doma povezavo z žično internetno povezavo, vendar potrebujete dostop do nekaterih virov iz drugega računalnika ali mobilne naprave. No, ne boste nenehno preklapljali kabla in izdelovali naprav, kiAli nastavljate novo omrežno povezavo? Enako velja, na primer, ko vas prijatelji obiščejo in jim želite omogočiti dostop do interneta ali celo igranje neke vrste igre v omrežju z uporabo brezžične povezave.


Upoštevajte, da je treba kljub preprostosti nekaterih predlaganih rešitev jasno razumeti, da distribucija dostopovne točke WiFi z računalnika, če nima nameščene ustrezne brezžične kartice, ne bo delovala. To je glavni pogoj.

Kako povezati dostopno točko WiFi do računalnika s standardnim orodjem Windows?

Torej, poglejmo, kakšni ukrepi bodo morda potrebni, če za distribucijo uporabljate samo orodja, ki so na voljo v operacijskih sistemih. Ustvarjanje dostopne točke WiFi na računalniku z operacijskim sistemom Windows XP se ne bo upoštevalo zaradi staranja tega operacijskega sistema, temveč se bomo osredotočili na sedmo spremembo sistema in zgoraj. Res je, da so lahko tudi nekatere metode in programi, ki se uporabljajo za HR. Za začetek morate ustvariti brezžično omrežje. Ta tehnika je primerna za obstoječo žično in brezžično povezljivost. Najprej pojdite v razdelek Upravljanje omrežja in Nadzor dostopa, ki je v standardni nadzorni plošči. " Dostopno točko WiFi lahko preprosto ustvarite na računalniku ali prenosnem računalniku z orodji, ki so na voljo tukaj.
Za to morate uporabiti točko ustvarjanja nove povezave in od ponujenih variant izbrati del brezžične povezave tipa"Računalniški računalnik". Ko so konfiguracijske nastavitve konfigurirane, morate podati poljubno ime omrežja, nastaviti vrsto zaščite na WPA2-Personal in določiti lastno geslo za dostop do povezave, ki mora biti dolgo vsaj 8 znakov. Po pritisku na gumb za razširitev se bo WiFi dostopna točka prek računalnika ustvarila samodejno.
Opomba: Če iz kakršnega koli razloga vaše omrežje ni zaznano ali povezano z njim, poskusite spremeniti vrsto zaščite WEP WPA (v tem primeru boste morali ustvariti novo 5-mestno geslo in ga ne boste mogli uporabljati za varnostni tip. V tem primeru bo potrebno nastaviti vrednost odprtega omrežja brez preverjanja pristnosti.

Napredne nastavitve

Zdaj predpostavimo, da je dostopna točka WiFI nastavljena na računalniku z operacijskim sistemom Windows 7 ali novejšim. Vendar pa Za lojalnost je treba preveriti možnost dostopa.
Lastnosti povezave, vzpostavljene na zavihku za dostop, morajo navajati dve točki, ki se nanašata na dostop do interneta prek računalnika, in možnost nadzora povezave s povezavo. Zdaj se lahko z dostopno točko povežete med dovoljeno komunikacijsko sejo brez težav.

Kako narediti računalnik kot dostopno točko z ukazno vrstico?

Še ena bolj zapletena metoda je uporaba za hitro vzpostavitev povezave ukazne konzole. Ukazno vrstico morate poklicati samo s skrbniškimi pravicami. Kako nareditidostop do računalnika s tem orodjem? Tudi precej preprosto!
Če želite to narediti, morate vnesti ukaz "netsh wlan set hostednetwork mode = omogoči ssid = ključ NAME = PASSWORD keyusage = obstojno" (seveda brez narekovajev), v katerem ime NAME ustreza naključno po imenu povezave, PASSWORD pa je 8- pomembna kombinacija v obliki gesla za dostop do nameščene povezave. Po tem morate omrežje aktivirati z registracijo ukaza "netsh wlan start hostednetwork". Na koncu teh korakov, kot v prejšnjem primeru, morate aktivirati zgornja dovoljenja. Če morate narediti potovanje, namesto operaterja "start" v drugem ukazu, morate vnesti "stop".

Glavne težave pri ustvarjanju dostopne točke

Za nekatere neprijetnosti pri uporabi opisanih metod je najpomembnejša težava, da se v prvem primeru stanje pogosto opazi, ko omrežje ni definirano. Poleg tega bi morali biti računalniki in mobilne naprave nameščeni na razdalji največ 10 metrov od terminala, na katerem je bila prvotno ustvarjena dostopna točka. V drugem primeru je glavna pomanjkljivost to, da ohranjanje nastavitve za ustvarjanje in aktiviranje povezave brez dodatnega posredovanja uporabnika ni vedno mogoče. To pomeni, da bo za vnos ustreznih ukazov vsakič, ko boste želeli urediti distribucijo.

Uporaba gotove datoteke BAT

Vendar pa nekateri strokovnjaki tudi najdejo izhod. Na splošno lahko v Beležnici ustvarite posebno besedilno datoteko s prikazano vsebinosliko spodaj in jo nato shranite v BAT formatu, na primer desno na namizju, za lažje hitro klicanje.
Še enkrat, mora teči le v imenu skrbnika. Iz besedila je razvidno, da izvršljiv skript uporablja vhodno ime omrežnega imena in gesla, toda ko je izveden, imate možnost izbire želenega dejanja. Aktiviranje povezave se v tem primeru izvede s pritiskom na tipko s številko 2 in odklopom - trojno.

Vroča točka v operacijskem sistemu Windows 10

Ko že govorimo o tem, kako narediti računalnik dostopno točko WiFi v deseti spremembi operacijskega sistema Windows, ne moremo uporabiti vseh zgoraj navedenih metod, ker ima sam sistem vgrajeno edinstveno orodje v obliki mobilnega vročega. na kraju samem Pokličite ga prek menija z možnostmi s prehodom na del omrežja in interneta.
V nastavitvah je dovolj, da fader preklopite v aktivno stanje, ki omogoča uporabo trenutne povezave z internetom, potem pa se lahko uporabijo. Po potrebi lahko uporabite spremembo standardnih parametrov (imena povezav in gesla s klikom na ustrezen gumb) Mimogrede, ko uporabljate vročo točko, so dejanja, povezana z vključitvijo dodatnih dovoljenj, kot je opisano zgoraj, popolnoma nepotrebna.

Virtual Router

Končno, če niste zadovoljni s stroški operacijskih sistemov Windows, lahko uporabite programsko opremo drugih proizvajalcev, da bo bolj priročna in hitra.
Da, v programu, ki predstavljasamo po sebi, kot nakazuje ime, virtualni usmerjevalnik, je potrebna povezava ustvarjena samodejno. Poleg vnosa imena in gesla so vsa dejanja uporabnika omejena le na aktiviranje in prekinitev distribucije.

Connectify Hot Spot PRO

Ta aplikacija deluje na enak način kot prejšnji pripomoček in vroča točka desete različice sistema Windows. Vendar pa je v njenem delovanju malo več.
Poleg opravila imena omrežja in gesla boste na posebnem seznamu morali izbrati omrežno kartico ("železo" ali virtualno), ki bo omogočila dostop do povezave. Da bi zagotovili varnost zlonamerne programske opreme, je zaželeno tudi aktiviranje vgrajenega požarnega zidu. Enak gumb za hiter nadzor se uporablja za aktiviranje in onemogočanje dostopa.

Sklepna ugotovitev

Vse našteto je treba povzeti. Kot so mnogi verjetno razumeli, uporaba aplikacij drugih proizvajalcev za hitro ustvarjanje in upravljanje dostopne točke izgleda kot veliko enostavnejša in privlačnejša rešitev, saj osnovnih nastavitev ni mogoče spremeniti. Če takih programov ni, je najboljša možnost ustvariti datoteko BAT-izvršljive skripte. Ampak za vse tiste uporabnike, ki delajo z deseto spremembo sistema Windows, nad izvedenimi, da odprejo distribucijo na osnovi brezžične povezave, manipulacije še posebej ne morete niti pomisliti, saj vroča točka zagotavlja preprostost konfiguracije in odlično kakovost komunikacije. Seveda, tudi za vse brezžične vmesnikenameščene strojne in virtualne naprave, morate imeti pravilno nameščene gonilnike (po možnosti najnovejše). Za nadgradnjo, če nenadoma naletite na takšen problem, ni nujno, da uporabite operacijski sistem za posodobitev programske opreme za upravljanje, saj samodejni programi za zagon, kot je Driver Booster, zagotavljajo učinkovitejši rezultat s posodabljanjem gonilnikov vseh naprav, s samo uradnimi viri proizvajalcev strojne opreme in razvijalci voznikov, ki popolnoma izključuje uvedbo škodljivih kod v računalnike v obliki različnih vrst virusov.

Sorodne publikacije