Trnje ali "Velcro" - kaj je bolje? Prednosti, slabosti in povratne informacije

Za Rusijo so vedno značilne hude zime in težke podnebne razmere, v skrajnem obsegu, ker je njihov večji del. Sneg, zmrzal, temperatura skakanja in zamrznjene ceste - daleč od najbolj zanesljivih satelitov voznika.

Skoraj edino kritično vprašanje, s katerim se soočajo vozniki v tem težkem obdobju, je izbira zimskih pnevmatik. Prej, vse je bilo rešeno preprosto - dal "snežinka" in lepo na način. Danes je veliko gume in tehnologije za njeno izdelavo samo temno in neizkušen potrošnik se samo vrti. Toda eno najbolj zapletenih vprašanj za mnoge ostaja relevantno: "Kakšno gume je bolje v zimskem času - konice ali" Velcro "?" Enkrat, prevlado žrebčarna pnevmatike skoraj popolnoma odpravila problem izbire, vendar tehnologija ni stala mirno, in proizvajalci začeli aktivno ponudbo in oglaševati samo običajne zimske pnevmatike.


Poskusimo torej ugotoviti, katera pnevmatika je boljša - konice ali lipochka, zakaj, za katere regije in podnebne razmere je primernejša več kot druga, in na splošno razlika med tema dvema vrstama pnevmatik. Kot teoretično osnovo, upoštevajmo mnenje strokovnjakov v tej panogi in odgovore navadnih voznikov.

Zimske pnevmatike

Preden se odločite, kaj je najbolje - konice ali "Velcro", je treba omeniti, da sta obe vrsti pnevmatik zimske pnevmatike. To pomeni, da je ta vrsta pnevmatik zasnovana izključno za uporabo pozimi.
Podobne pnevmatike so različnemehka in ni namenjena poletni vročini. Zimske pnevmatike le "plavajo" v vročem vremenu, ravnanje z njim pa se bo bistveno zmanjšalo. Potem bomo razumeli, kaj je guma za zimske "bodice" in "Velcro".

Pnevmatike z žeblji

Guma tega načrta ima konice in modeli se med seboj razlikujejo po številu slednjih. V skandinavskih državah, kjer se izdelujejo najboljši predstavniki tega segmenta, se na zakonodajni ravni določi gostota trnov na meter pnevmatik - 50 kosov.

Če te podatke prevedete v najbolj priljubljena kolesa s premerom 16 palcev (205/55), bo ocenjeno število trnov nihalo okoli 90-100 kosov. Razlog za takšne omejitve je bilo močno uničenje cestnega cestišča. Skandinavci skrbijo za denar davkoplačevalcev, pa tudi za kakovost cest, vlada pa je prepovedala uporabo prevlek za pnevmatike, kjer je število trnov večje od tistega, ki ga določa zakon, in za voznike, da izdajo večje globe.

Oblikovne značilnosti

Pozimi se "Velcro" in trnje med seboj razlikujejo ne le vizualno, temveč tudi na dotik: slednje je opazno nevljudno in težje. V zvezi z izbiro gume v avto forumih, vroče razprave odvijajo, in pregledi obilujejo z dvoumnimi odzivi. Eden glavnih argumentov navdušencev "Velcro" je kratkotrajna konica. To pomeni, da med vožnjo po istem asfaltu elementi opustijo in guma postane neuporabna. Da, v takšnih izjavah je del resnice, vendar tehnologije niso na mestu in mnoge ugledne blagovne znamke so jih sprejele v orožje, ko so naučile konice, da se »skrijejo«.trdna površina. Tu govorimo o previsokem tlaku, ki skriva elemente na asfaltni površini in jih razkriva na zasneženi ali poledeneli cesti (zmanjšuje pritisk). Zato, izbira med "velcro" ali konice, morate razumeti, da v odkrito sektorju dobrega gume, ne boste na noben način izpolnjujejo, naj bo to prva ali druga različica zimskih pnevmatik.

Prednosti modelov z žeblji

Najprej je treba opozoriti na odličen oprijem na ledu in snežnih površinah in ne glede na obremenitev uporabnega območja: zaviranje, obračanje ali overclocking. Zavorna razdalja gumirane gume na ledu je opazno manjša od zavorne razdalje "Velcro". Ta trenutek dopolnjuje modele univerzalnosti in praktičnosti.
Poleg tega imajo pnevmatike s trni dobro prepustnost na globokem snegu, pri običajnih zimskih pnevmatikah pa je verjetnost bledenja veliko večja.

Slabosti trnja

Prva stvar, ki v svoje kritike privlači navdušence avtomobilov, je hrup. Med vožnjo, guma res naredi veliko hrupa, in to annoys veliko. Žal se s kovinskimi elementi v pokrovu takšnega učinka ni mogoče izogniti, še posebej na asfaltni oblogi, zato ga je treba prenašati. Torej, če imate radi tišino na cesti, potem je izbira med "velcro" ali konicami očitna.

Še ena resna pomanjkljivost čepkov je povprečna sklopka z mokrim asfaltom. Skupaj s kovinskimi elementi stojijo nad gumo, kar zmanjšuje kontaktno točko s cesto. Pri zelo nizki temperaturi (manj -20 ° C), ko postane ledmočan kot ogledalo, trnje ga ne more preboditi, in namesto običajne sklopke je manj učinkovito praskanje. Na tej točki je treba posebno pozornost nameniti severnim regijam Rusije, preden se odločimo za izbiro "Velcro" ali trnja. Opazili so ga in dokazali tudi izkušeni načini, da obogatena guma povečuje porabo goriva. Kemična sestava pnevmatike je groba, medtem ko mehkejše pnevmatike nasprotno prispevajo k prihranku bencina.

Razlikovalne lastnosti gumijaste obrobe

Avto navdušenci so pogosto kritizirali vibracije volana, zlasti pri visokih hitrostih. Razlog je visoka stopnja in isti konici. V večini primerov je ta pomanjkljivost neločljivo povezana s proračunskimi modeli, trde pnevmatike znanih blagovnih znamk pa so praktično brez nje. V slednjem primeru imamo kombinirano tehnologijo in uporabo visoko kakovostne gume.
Poleg tega je življenjska doba žrebčastih modelov opazno manjša kot pri običajnih zimskih pnevmatikah. Kovinski elementi odletijo, zmanjkajo in več kot 4-5 let tudi pnevmatike iz premium segmenta ne bodo zadostovale. Če izberete med "velcro" ali konice, na podlagi zgoraj, se lahko zdi, da je zadnja teža slabosti. Torej, zakaj je na splošno tako slabo? Vendar pa je pomembno omeniti dejstvo, da vam ta vrsta pnevmatik na prvem mestu ne daje udobja, temveč varnost in zaupanje na cesti. Zato lahko z vsemi zgoraj navedenimi minusi popolnoma odstopite in mirno spite, ali bolje rečeno, pojdite.

"Lipuchka"

Nekatera protislovja je treba nemudoma razstavitizakonodajnih trenutkov. Mnogi lastniki avtomobilov so zainteresirani: če gume "Velcro", potrebujejo "spike" znak? V primeru konvencionalnih zimskih pnevmatik ni nobenih znakov na karoseriji avtomobila ne bi smelo biti. Pravzaprav, ker nimate trnja, in črka s črko "SH" označuje točno njihovo prisotnost.
V tem primeru pa obstaja ena zanimiva nijansa. "Velcro" se lahko konvencionalno razdeli na dve podvrsti - skandinavski (označevalci na platišču Q, R in T) ali, kot se imenuje, arktični in evropski (markerji H in V). Zadnji so se pokazali v pogojih povprečne zimske resnosti, ko stolpec termometra ne pade pod oznako -5 ° C, padavine pa niso tako pogoste. Osupljiv primer takšnih "evropskih" regij lahko imenujemo Rostov, Krasnodar, Volgograd in druge industrije z bolj ali manj blagim podnebjem.

Značilnosti "ježka"

Skandinavske variante pnevmatik so bolj primerne za srednji Volgi, severne regije in druga manj ugodna mesta Rusije (glede na resnost zime). Razpoložljive karakteristike omogočajo arktičnim modelom, da varno vozijo pri temperaturah več deset stopinj pod ničlo. V nekaterih regijah Rusije, za lastnike skandinavskih izdelkov, velja pravilo: če je guma "Velcro" - potreben znak "spike". Torej je bolje, da navede na uradni strani prometne policije vaše regije, kaj se dogaja z določitvijo vrste pnevmatik. V zvezi s tehničnimi značilnostmi je potem "velcro" suhi asfalt kontraindiciran. Takoj se začne pregrevati, ravnanje avtomobila pa se opazno zmanjša. Če je v gume z dodatkomGlavna zavorna komponenta so konice, nato pa to funkcijo opravlja kemična sestava pnevmatik in posebna zaščita s številnimi lamelami (vzorci). V hladnem vremenu postane "ustnica" mehkejša, kar omogoča učinkovitejše ravnanje z avtomobilom in se drži na površini.

Prednosti ježka

Po analogiji s konicami je treba takoj opaziti hrup praktično vseh modelov. Pravzaprav tudi tam ni nič hrupa. Prav tako ni nobenih vibracij, ki bi se odražale na šasiji na splošno in še posebej na volanu.
Poleg tega je poraba goriva "Velcro" opazno manjša od porabe goriva, vendar nekoliko večja kot pri poletnih pnevmatikah. Prav tako je treba omeniti odlično odpornost na mokri asfalt, ki je velik prehod v prehodnem podnebnem obdobju. Tu lahko dodate daljšo življenjsko dobo - približno 7-8 let (kakovostni modeli).

Pomanjkljivosti

Vožnja avtomobila je slabša na zasneženih in spolzkih površinah, če primerjate "lipochko" s sestrico, ki je žrebčarna. Guma se začne nihati v gostem snegu in zavorna pot na ledu je več kot tekmec. Druga pomanjkljivost je razpoložljivost nekaterih zahtev v nekaterih regijah Rusije za lastnike avtomobilov s takšno gumo: če "Velcro" - potrebno "spike" znak na krovu avtomobila. Neupoštevanje teh zahtev lahko vozniku povzroči globo. Visokokakovostni in dragi modeli zimskih pnevmatik včasih delujejo bolje kot guma srednjega razreda, ki je žrebčarna, od takrat pa takšni ukrepi.

Če povzamemo

Torej, kaj je še bolje - konice ali navadne zimske pnevmatike? PravilnoTukaj preprosto ni odgovorov. Oba imata pravico biti na avtomobilskem trgu. Gre za posebnosti klime v vsaki regiji. Vzemite, na primer, Moskva, Peter in Krasnodar. V takih mestih skoraj nikoli ne boste našli snega. V prvih dveh primerih cestne službe delajo brez napora, potresajo platno z reagenti in čiščenje cestišča vsak dan. Tudi v težkih snežnih problemih v velemestnih območjih praviloma niso. Kot je za južne regije, potem sneg ne gre banally do cest, ampak na sredini ceste, če sploh pade ven. V takih krajih je uporaba "ježka" veliko pametnejša in bolj praktična, saj tam ni potrebe po trnih. Da, in nelagodje iz slednjega bo več kot resnično. Ko gre za majhna mesta in vasi, kjer ostra zima in sneg padejo pogosto in že dolgo časa, potem je seveda najboljša možnost. Da, morate se sprijazniti z zgoraj omenjenimi pomanjkljivostmi, vendar je varnost vedno draga. Z hrupom in vibracijami lahko nekako ročaj, ko pa bo avto nosil v kiveto na rednem zasneženem zavoju - to je pravi test, in ne samo za vaše živce. To lahko stane življenje. Torej, tukaj je bolje, da ne želo in vzeti normalno gume žrebčarna.

Sorodne publikacije