Rokav za pralni stroj: kako spremeniti

Čeprav pralni stroj spada v kategorijo opreme, ki se uporablja dolgo časa, lahko sčasoma odpove. Pogosto je problem škoda na gumijasti manšeti jaška. Popravilo ali zamenjava te komponente se praviloma lahko opravi samostojno, ne da bi poklicali strokovnjaka domov. V tem članku bomo preučili vlogo, ki jo ima manšeta za pralni stroj, ki so najpogostejši vzroki za njeno okvaro in kako jo samostojno izvesti.

Vrednost tega dela in diagnostika napak

Manšeta za pralni stroj ima vlogo omejevalnika, ki preprečuje vstop vode v mehanizem stroja in pušča skozi vrata. Če naprava deluje pravilno, je pri izvajanju potrebnih postopkov vsa voda v rezervoarju. V primeru zaprtja v zaprtih vratih je treba loputo popraviti.Vzroki za poškodbe manšete

Obstaja več pogostih razlogov, ki lahko zahtevajo zamenjavo ali popravilo te komponente:
 • Dolgotrajna uporaba pripomočka vodi v naravno obrabe Kot pri vseh drugih podrobnostih se med delovanjem gumijasta manšeta ustavi in ​​jo je treba zamenjati.
 • Vpliv kemikalij v detergentih.
 • Nosite zaradi trenja z ohišjem. Še posebej pri delu na visokih vrtljajih. Strokovnjaki ugotavljajo, da zaradi tega pogosto potrebujete novo manšeto za pralni stroj WD LG.
 • Poškodbe ostrih predmetov med pranjem. Na primer, ključavnice, zadrge, dekorativni elementi oblačil.
 • Razvoj gliv in plesni zaradi stalne vlage.
 • Kako odstraniti tulec
  Treba je omeniti, da je v sodobnih modelih pralnih strojev pogosto mogoče dobiti manšeto brez odstranitve zunanjega ohišja, kar v marsičem poenostavi popravilo. Lastniki naprav starih modelov bodo morali odstraniti sprednji del ohišja. Za odstranitev manšete ni potrebno posebno znanje. Glavna stvar je, da mora novo gumijasto tesnilo popolnoma ustrezati velikosti in strukturi starega. Da se ne bi zmotili z izbiro, je treba rezervne dele za pralne stroje kupiti strogo v skladu z modelom naprave ali pa pojdite v trgovino, pri čemer vzamete s seboj del, ki ga zamenjate. Vizualno lahko vidite, da je sprednja stran gumijaste blazine skrita v posebnem vdolbini. Če ga želite odstraniti, morate odstraniti pritrdilne posnetke. Za zagotovitev, da jašek jaška v pralnem stroju ne pade ven, je na njega nameščena posebna sponka. Na vas je, da začnete z njim.
  Praviloma je izdelan iz plastike, lahko pa se pojavlja tudi v kovinski obliki. Če želite odstraniti ovratnik, morate vzeti zapah in se potegniti. Če je objemka izdelana iz kovinske žice, je najbolje, da vzamete oster predmet, da ga lahko preprosto priključite. Nato morate na manšeti najti oznako, ki bo služila kot vodilo pri namestitvi elementa, ki ga želite zamenjati. Vv nasprotnem primeru se ni mogoče izogniti puščanju.

  Namestitev novega vzorca

  Potrebno je predhodno očistiti celotno površino dela. Novo manšeto za pralni stroj je treba namestiti na čisto in suho mesto, tako da se lahko tesno prilega konstrukciji. Novo gumijasto tesnilo je tesno pritrjeno na celotno površino rezervoarja. Ne smemo pozabiti, da bi morala biti oznaka na manšeti, ki je bila omenjena prej, na vrhu. Poleg tega obstajajo tudi druge ocene, ki bi morale sovpadati tudi z rezervoarjem. Sedaj je potrebno skrbno postaviti tesnilo v vdolbino, ki se nahaja na telesu. Med montažo se pogosto pojavljajo težave z napetostjo po obodu okrogle odprtine rezervoarja. To še posebej velja za polovico, ko se odstranjen del začne odbijati ali žalovati. V tem primeru je vredno poskušati pritrditi manšeto hkrati z dveh robov.
  Ko je nameščena manšeta pralnega stroja, jo je treba z vrvjo priviti z objemko. Če je na držalu vijačni krmilnik, bo dovolj, da ga samo zategnete. Opozoriti je treba, da bo namestitev s kovinsko objemko lažja, toda material, iz katerega je izdelan, nagnjen k koroziji. Zato bo trajna v tem načrtu plastična držalna naprava.

  Preverjanje opravljenega dela

  Kadar se zamenjajo nadomestni deli za pralne stroje in se ugotovi, da je nujno testirati rezultat opravljenega dela. To storite tako, da zaženete načinizperite brez oblačil in preverite, ali je puščanje. Po nekaj minutah lahko stroj nagnite in preverite kapljanje vode na tleh. Če je vse v redu, potem neprepustnost stroja ni zlomljena in jo lahko varno uporabljate. Svetujem hostesam, da si zapomnijo: po vsakem pranju manšeto odrgnite iz notranjosti, da se posuši. To bo preprečilo nastanek plesni in razmnoževanje gliv ter posledično podaljšalo življenjsko dobo gumijaste blazinice.

  Sorodne publikacije