Ubar - kaj je ta program?

V našem času je na spletu toliko raznovrstnih vsebin, da lahko neizkušen uporabnik dobi velik šok. Za neizkušenega uporabnika bo zelo težko najti nekaj potrebnih informacij v tonih spletnih dnevnikov svetovnega "datotečnega sistema". Morate vedeti in vedeti, kje leži. Na žalost ni veliko rešitev, ki ljudem olajšajo dostop do pravih informacij. Eden od programov, ki lahko nekako uredi in katalogira internetne podatke, je uBar. Kakšen je program in kako ga uporabljati? O tem bomo zdaj govorili.

Kaj je uBar?

V bistvu je ta pripomoček katalog zabavnih vsebin: video in avdio programi. Z lahkoto lahko najdete in prenesete v računalnik različne večpredstavnostne datoteke ali namestite program tretjih oseb. Njen čip je, da skoraj ni analogov.


Tisti, ki ga je ustvaril, je seveda genij. Vendar pa razvijalec ne oglašuje svojega imena in raje ostane v senci svojega "ponarejenega" podjetja. In kmalu boste razumeli, zakaj. Ta program je lahko koristen tudi za tiste, ki se šele začenjajo spoznavati z veliko in grozno mrežo. In vendar je pojav uBar nejasen. Kaj je to? Malware, zlobna šala ali aplikacija, ki si zasluži pozornost? Konkreten odgovor na to vprašanje še ne obstaja. Toda poglejmo podrobneje ta zanimiv pripomoček.

Programski vmesnik

Tukaj je vse preprosto. Po namestitvi in ​​zagonu programa bo uporabnik lahko gledal glavni zaslon. Tam se bo odražalokategorija: filmi, serijske publikacije, novice, glasba, radio, socialna mreža VKontakte, storitev »Yandex. Glasba, knjige, hudourniki in še veliko več. Dovolj je, da izberete kategorijo, uporabnik pa bo imel dostop do več milijard datotek, vendar to ni vse, saj ima vsaka datoteka podroben opis in celo preglede drugih uporabnikov. , strategije in druge čare igralne industrije, pa tudi priložnostne uganke, oblak .. In v stilu »Hidden Object« in celo preproste igrače za otroke Ta videz in struktura programa uBar Kaj je zelo prikladno - že jasno Ampak kako deluje
.?
Program ima nekaj zanimivih komentarjev uporabnikov, ki vam bodo pomagali razumeti dejansko stanje stvari. Mimogrede, tiste ocene, ki so na uradni strani - izrecno plačano delo več copywriters. Ker je vse tam zelo rožnato. Da, in sestava je zelo znana. Torej, uporabniki pravijo, da program zmanjka na kateri koli različici operacijskega sistema. Čeprav ta pripomoček ni na voljo za Mac in Linux. Doslej je to glavobol samo za uporabnike operacijskega sistema Windows od Microsofta. Vendar pa se pogovorimo o delu programa. Kaj natančno ni bilo všeč uporabnikom?

Delovni program

Treba je omeniti, da ta pripomoček presenetljivo dobro deluje. Zahvaljujoč trdnemu iskanju je iskanje prave datoteke v tonah vsebin enostavno. Prav tako ga lahko prenesete v računalnik z enim klikom. Vendar pautrujen od tesnega oglaševanja. To je standardna pomanjkljivost vseh indie aplikacij. Ampak tukaj oglas preganja uporabnika dobesedno povsod.
Statistični podatki pogosto ne delujejo. Ampak s svojo glavno nalogo program, nenavadno dovolj, spopasti. Za kaj čast in pohvale razvijalca. Kar se tiče optimizacije z operacijskim sistemom naprave, je vse sploh slabo. Program se pogosto zruši, zamrzne. Ni jasno, zakaj aplikacija ustvari ikono v pladnju, na namizju, v opravilni vrstici in območje za iskanje blagovne znamke postavi na sam vrh namizja. Vse to je sumljivo podobno delu zlonamerne programske opreme. Nadaljujmo razstavljati uBar. Kaj je vse isto? Hiter virus ali običajen pripomoček?

Avdio in video vtičnik

Tukaj smo prišli do najbolj neprijetnega dela našega opusa. V programu je ena komponenta z imenom »Avdio in video vtičnik«. Toda to je samo ena vidnost. Ko resno razmišlja o tej isti komponenti je bil zelo neprijeten "malvar" (virusni). Iskalniku onemogoča objavo rezultatov, nehote usmeri uporabnika v povsem nepotrebna mesta, strašno upočasni računalnik, naključno prenese nekaj iz spleta in hudič ve, kaj se na napravi uporabnika ustvarja. Slaba stvar je, da se odstranitev uBar (celo popolnoma) ne znebite. Samo močni protivirusni izdelki, kot so Kaspersky, NODa ali Doctor Web, bodo lahko pomagali. Zdaj je jasno, zakaj je razvijalec tega programa želel ohraniti inkognito. V takšnih primerih je levji delež uporabnikov po glaviNe bi ga pomiloval.

Kako odstraniti?

Težava je, da odstranitev programa na običajen način ni mogoča. Kako v celoti odstraniti uBar iz računalnika? Če želite to narediti, morate iti na "Nadzorna plošča", "Programi in komponente" in poiskati vse vrstice, ki vsebujejo besedo uBar v svojem imenu. Vsako aplikacijo morate izbrisati. Vendar to ni vse.
Če po odstranitvi ne preverite protivirusnega programa operacijskega sistema, obstaja velika verjetnost, da bo po ponovnem zagonu naprave program spet na svojem običajnem mestu. In to ni najhujša stvar. Včasih ta zelo uBar tako vstopi v sistem, kar pomaga le pri popolni ponovni namestitvi. Torej morate razmišljati stokrat, preden začnete uporabljati ta program. Težke posledice.

Zaključek

Torej smo pogledali precej sporne pripomočke za iskanje različnih vsebin na internetu. Kaj lahko na koncu rečeš o njej? Ta program je pravzaprav spretno maskiran virus, ki resno poškoduje uporabniški računalnik. Če nameravate namestiti uBar in poskušati delati z njim, potem takoj iztisnite te misli iz glave! Razvijalec je jasno vedel, kaj počne. Zato ni znano, kdo je dejansko ustvaril program in ga dodelil zlonamerno programsko opremo. Vendar je bila ideja dobra. Popoln pripomoček, kot je načrt, bi bil odličen za pomoč neizobraženim uporabnikom na spletu. Konec koncev, poglej za želeno vsebino v njem v standardni "brskalnik" način - bistvo moke.

Sorodne publikacije