Kje je upravitelj naprav Windows in najlažji način, da ga pokličete

Očitno je, da vsak uporabnik ve, da si lahko ogledate vse "železne" in navidezne naprave, nameščene v sistemih Windows, preko posebnega appleta, ki se imenuje manager. Res je, da si vsi ne predstavljajo, kje je "Upravitelj naprav" v različici operacijskega sistema XP ali zgoraj navedenih sprememb. Ob tej priložnosti morate dati ločeno pojasnilo o fizični lokaciji izvršljive datoteke, ki je odgovorna za delovanje upravljalnika, in o tem, kako pokličete applet brez neposrednega izvajanja izvršljive komponente.

Kje je "upravitelj naprav" v smislu fizične lokacije datoteke?

Na splošno so vse osnovne izvršljive datoteke, ki so uporabniku na voljo za klic prek grafičnega vmesnika, bodisi prek ukazne vrstice Run ali v ukazni vrstici, v imeniku System32 glavnega imenika operacijskega sistema. Vendar, če govorimo o tem, kje se nahaja upravitelj naprav, morate upoštevati tudi trenutek, ko ne boste našli izvršljive komponente z EXE končnico. Dejstvo je, da sestavni del spada v tako imenovane dokumente tipa Microsoft Common Console in ima razširitev MSC.


Najbolj zanimivo je, da se konzola (in sama konzola) lahko po lokaciji nahaja istočasno na dveh lokacijah, če ima računalnik različico Windows s 64-bitno arhitekturo. Prva mapa je znana (System32), druga pa je SysWOW64 in ne šteje povezanih komponent, ki so mordazaznali kjerkoli že ste (samo poiščite raziskovalca pod imenom datoteke devmgmt, ki jo iščete, kratica, katere ime izhaja iz angleškega upravitelja naprav).

Kje je "Upravitelj naprav Windows: klicanje programa z najlažjo metodo

Torej, z lokacijo glavnega predmeta, ki so ga ugotovili. Zdaj pa si poglejmo, kako lahko do tega programčka pridete z grafičnim vmesnikom samega operacijskega sistema. Kje je "Upravitelj naprav za Windows 7 na standardni lokaciji?" Ni treba iti daleč.

Preprosto je poklicati "nadzorno ploščo", kjer bo predstavljen ustrezen oddelek. Z deseto spremembo je nekoliko bolj zapleteno, ker naj bi se "Nadzorna plošča" klicala bodisi preko PCM na "Start" gumb, bodisi z uporabo menija "Run" z ukaznim ukazom.

Neposredni klic prek izvedbe konzole

In ta meni vam omogoča, da preprosto poiščete rešitev problema, kako poklicati ta krmilnik. V našem primeru ni pomembno, kje se nahaja Upravitelj naprav, saj bo zagon ukaza za zagon samodejno deloval za komponento, ki jo potrebujemo, ne glede na njeno lokacijo.
V izvedbeni konzoli je vnesen niz devmgmt.msc (izvirna izvedljiva komponenta in razširitev za konzolo zgoraj), ki mu sledi 32-bitna ali 64-bitna različica programa (odvisno od tega, kateri sistem je nameščen v računalniku). ) Datoteke lahko zaženete iz zgornjih map.Pridi enako.

Uporaba odseka za administracijo /administracijo

Ni skrivnost, da lahko particijo in administracijo ali administracijo uporabite za klic nekaterih postopkov, povezanih s kompletom sistema.
Za to potrebujete PCM meni na ikoni računalnika na namizju v Windows 10 - v Raziskovalcu), kjer je izbrana ustrezna vrstica, in po klicu glavnega urejevalnika se izvede preklop na upravitelja. Opomba: Za dostop lahko uporabite celo ukazno vrstico, vendar se v tem primeru zdi kot bolj kompleksna rešitev.

Osnovne funkcije

Z vprašanji o tem, kje se nahaja "Upravitelj naprav", so ugotovili. Zdaj na kratko o njegovem imenovanju. V najbolj splošnem pomenu je namenjen nadzoru vseh naprav, ki so v računalniku, omogočanju in onemogočanju le-teh, sledenju informacij in reševanju vseh vprašanj v zvezi z namestitvijo potrebne programske opreme v obliki gonilnikov. Sam dispečer ima eno zanimivo lastnost, o kateri mnogi ne vedo. V informacijskem bloku lahko najdete informacije o identifikatorjih opreme VEN in DEV, ki vam omogočajo, da poiščete gonilnik za skoraj vsako nameščeno napravo, tudi če je Windows ne more namestiti sam. Nobeno drugo sistemsko orodje ne zagotavlja takšnih informacij. Torej zanemarjanje takih orodij, če ni pogona z originalnimi gonilniki, ni vredno.

Sorodne publikacije