Baterija nima polnjenja: možni vzroki, načini reševanja problema in priporočila

Vsak dan zaženemo avto in niti ne pomislimo, kako se bo to zgodilo. Za zagon motorja se uporablja celoten kompleks sistemov in mehanizmov. Ena najpomembnejših v tej verigi je baterija. Brez tega je nemogoče zagnati motor. Z leti se baterija izgublja. Avto se začne slabšati. Prav tako imajo lastniki pogosto težave s pomanjkanjem napajanja. Zakaj se akumulator ne zadrži? Izvedite v našem današnjem članku.

Kdaj bi morali premagati alarm?

Pri kateri napetosti se lahko navede, da baterija ne drži napajanja? Najmanjša vrednost za zagon motorja je 125 voltov.
V tem primeru bo motor nadaljeval z delovanjem pri prvem obračanju ključa. Če je ta številka manjša od 05 voltov, se bo motor zagnal, vendar z velikimi težavami. Kritična napetost je do 11 voltov ali manj. V tem primeru obstaja nevarnost, da se motor sploh ne zažene. Koliko stane baterija? Idealno bi bilo, da ohrani stabilno vrednost brez ponovnega polnjenja do treh let (vendar ob rednem delovanju avtomobila, saj je baterija napolnjena z baterijo). Če po prihodu domov zvečer akumulator sedi zjutraj, to pomeni, da je baterija pokvarjena. V primeru nedelovanja ga je treba hraniti vsaj en mesec.


Banalni vzroki

Potrebno je začeti iskanje problemov z majhnega. Oglejte si vizualno kontakte na bateriji. Rokavice ne bi smele imetioksidacijo Če so na voljo, je težko zagnati motor tako na vročem kot hladnem. Razlog je preprost - priključki se ne prilegajo tesno na terminale akumulatorja. V skladu s tem ima zaganjalnik nižji zagonski tok.
In po zagonu baterije se ne more popolnoma napolniti iz generatorja zaradi iste oksidacije. Zaradi tega je baterija slabo napolnjena in avto je težko zagnati. Drug pogost vzrok so poškodovane varovalke na generatorju. So kovinski in so v ločenem bloku. Če te plošče izginejo, se baterija ne bo polnila. Zato bodo vsi električni aparati porabili energijo iz akumulatorja in se ne bodo polnili. Rešitev je zamenjati varovalko.


Banke

To je bolj resen razlog. Banke so zelo šest odprtin, ki so v bateriji. Vsaka posoda vsebuje svinčene plošče. Slednje se postavi v kisli elektrolit. V procesu kontaktiranja plošč in elektrolita se akumulira električna energija, ki se še naprej uporablja za zagon in upravljanje avtomobila. Napetost v vsaki posodi je približno 2 volta. In če ena od pločevink ne bo delovala, bo baterija polnila samo do 10 voltov. Te postavke se ustavijo iz dveh razlogov. To je:
 • Izhlapevanje elektrolita. Kako jo opredeliti? Ko odvijete pokrov, lahko opazite nizko raven tekočine. Za določeno banko bo manjša od drugih. Vendar se zgodi, da tekočina takoj izhlapi v več predelkih.
 • Umijte ploščo. V takem primeru je lahko raven elektrolitov normalna.Toda sama tekočina ni prozorna, ampak črna (skoraj črna) barva.
 • In če se v prvem primeru problem še vedno lahko reši z dodajanjem destilirane vode, je edina rešitev deformacija plošč - nakup nove baterije. Upoštevajte, da se zmogljivost baterije po dodajanju destilirane vode ne bo zmanjšala. V bregovih se izhlapi, ne pa kislina. Slednji je veliko težji in ostane na ploščah.

  Vpenjanje plošč

  Nepravilno delovanje lahko povzroči ta pojav. To se zgodi, če je baterija pogosto nastavljena na nič. Morda je še vedno zamrznitev elektrolita. Ampak to se zgodi, če avto pogosto ostane v hladnem več kot 30 stopinj. Da bi se izognili zamrzovanju plošč, je v močnih zmrzalih priporočljivo, da akumulator shranite v toploto, to pomeni, da ga pripeljete v hišo.

  Baterija ne drži: Plate reset

  Nekateri ljudje poskušajo obnoviti to baterijo s stalnim polnjenjem z nizkim tokom. Ampak ne bo naredil ničesar. Ta baterija se povrne na naslednji način. Najprej izperite pločevinke z destilirano vodo. Napolni prostor do maksimuma. Nato zmešajte (v tem primeru je možno in celo potrebujete, da baterijo obrnete na glavo) in odcedite. Če je potrebno, postopek ponovite, dokler ne izstopite iz lukenj, brez umazanije in temnega odtenka. V nekaterih primerih je mogoče tako očistiti plošče iz oksidiranih delcev in vrniti starost baterije. Če pa je umazanija preveč, se takšne plošče morda ne polnijo in po 10 ciklihizpiranje

  Desulfat

  Če se baterija ne drži, je možno, da je na ploščah prišlo do odlaganja soli. Izbrisati jih morate. V ta namen v skladišču pridobimo poseben desulfatni aditiv v elektrolitu. Prav tako lahko odstranite soli s posebnim spominom. Postopek za razžveplanje se izvede v več korakih:
 • Najprej se v svežem elektrolitu (njegova gostota ne sme biti manjša od 128 gramov na kubični centimeter) kupljeni aditiv raztopi. Traja veliko časa - 48 ur.
 • Poleg tega so cisterne napolnjene z elektrolitom. Preverite njegovo gostoto. To naredite z merilnikom moči. Ta parameter mora biti vsaj 128 gramov.
 • Po tem se plastični čepi odstranijo v kozarcih in polnilnik priključi na akumulator. Če želite akumulator napolniti dlje časa, morate opraviti nekaj ciklov polnjenja in praznjenja. Pomnilnik mora biti nastavljen na najmanjši tok. Ne sme biti več kot ena desetina največjega. Ko napetost akumulatorja doseže 138 voltov, morate podvojiti polnilni tok. Nato izmerimo gostoto hidrometra. Baterijo pustimo dve uri. Potem spet naredimo meritve. Če gostota ne pade, potem nam je uspelo izterjati umrlo baterijo.
 • Ampak to še ni vse. Prilagoditi moramo elektrolit. To naredite tako, da dosežete gostoto 128 in nato dodajte destilirano vodo. Po tem se baterija izprazni. Z njo je priključena močna svetilkaali upor in omejite tok na en amper. Potrebno je počakati, da napetost pade na 102 volta. Od trenutka priključitve bremena morate vklopiti časovnik. To je pomemben parameter pri obnovitvi baterije.
  Čas praznjenja se mora pomnožiti s tokom razelektritve. Tako dobimo zmogljivost baterije. Če je pod nominalnim, bo moral ponoviti cikel polnjenja in praznjenja. In tako, dokler se zmogljivost ne ujema s tovarno.

  Sorodne publikacije