Alternativni brskalniki: pregled programske opreme, funkcije namestitve in uporabe, pregledi

Alternativni brskalniki so spletni brskalniki, ki delujejo na priljubljenih motorjih, vendar imajo številne funkcije. V preteklem letu so štirje internetni brskalniki, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera in Internet Explorer veljali za merilo za to področje. Toda kljub široko razširjeni priljubljenosti imajo ti programi, pa tudi motorji, na katerih so zgrajeni, svoje pomanjkljivosti, in niso vsi uporabniki pripravljeni na to. Zato nekateri iščejo alternativne brskalnike za Windows, Android, konzole in druge platforme. Razvijalci te vrste programske opreme temeljijo na nekakšnem motorju, v nekaterih primerih celo na dveh ali več, in poskušajo ustvariti svoj popoln spletni brskalnik, ki je prikrajšan za težave, s katerimi se soočajo zahtevni uporabniki.


Toda daleč od vseh drugih brskalnikov je značilna ustrezna funkcionalnost in stabilno delo. Nasprotno, nekateri programi le poslabšajo položaj. Zato je treba izbiri programske opreme obravnavati z vso resnostjo. Pri tem morate upoštevati posebnosti vsake platforme. Če je en uporabnik vprašan, kateri nadomestni brskalnik je boljši za Windows 7, potem to ni dejstvo, da bo zapleten brskalnik iskal lastnika televizijske namestitve in da bo zadovoljen z izbiro prvega. Zato je treba upoštevati tudi obseg uporabe programske opreme. Poskušali bomo poiskati najboljše alternativne brskalnike, ki so zelo priljubljeni in imajo veliko pozitivnih mnenj.Vse spodaj opisane spletne brskalnike lahko najdete na uradnih mestih za razvijalce, tako da pri testiranju ne bi smelo biti težav.


Treba je opozoriti, da bomo upoštevali celotno programsko opremo, ne pa dodatka ali vtičnikov, kot da bi alternativni zaslon za brskalnik Yandex ali funkcionalne ovire za "Chromium". Začnimo s kratkoročnim in še naprej specifičnim.

Motor in platforma

Nekateri ljudje z gotovostjo trdijo, da ta ali ta alternativni internetni brskalnik deluje na primer na Chromovem stroju. Ta izjava velja samo za polovico. Dejstvo je, da je treba razlikovati pojem "motor" in "platforma".
Če vzamete primer istega "kroma", potem sploh nima svojega motorja. Slednji uporablja spremenjeno različico WebKita, ki jo je razvil Apple. Toda "Chromium" ima svojo (kupljeno) platformo - Chromium. Na tej podlagi so napisani "kromirani" alternativni brskalniki za "Android", "Winds", TV konzole in druge naprave. Obstajajo trije glavni motorji, ki jih trenutno aktivno uporabljajo programerji, in z njimi so preprosti uporabniki:
 • Webkin.
 • "Gecko".
 • Trident.
 • Trident, ki ga je razvil Microsoft za Internet Explorer Explorer. Gecko je "Mozilla" motor in sedi na brskalniku "Firefox", poštnem odjemalcu podjetja in programski zbirki SeaMonkey. "Webkit", kot je omenjeno zgoraj, je razvoj Apple, ki se uporablja v korporativnem brskalniku Safari.

  Kateri motor je boljši?

  Alternativni brskalniki so prilagojeni enemu (ali več) teh motorjev. Odgovor na vprašanje, katera od slednjih je boljša, zelo težka. Dejstvo je, da ima vsak motor nedvomne prednosti in očitne pomanjkljivosti. Na primer, Webkit ima zaradi svoje posebne kode minimalno velikost distribucije in deluje bistveno hitreje kot druge. To je odlična izbira za mobilno platformo Android in alternativne brskalnike za Smart TV (Samsung, LG, itd.). Trident ima vgrajene in veliko uporabnih funkcij, kot je podpora za ActiveX, ki nima analogov. To je praktično idealna možnost za osebne računalnike in napredne uporabnike. Toda zaradi takega vihanja se programska teža motorja znatno poveča. In kot alternativni brskalnik za Smart TV (Samsung, LG), kot tudi za Android, ni primeren, ker se bo upočasnil na dobri polovici naprav. "Gecko" lahko imenujemo najbolj prilagodljiv v smislu personalizacije in drugih nastavitev. Lokalni vmesnik z vtičniki in dodatki je lahko skoraj praktično praktično. Za tiste, ki želijo narediti vse na svoj način in ljubitelje prijetnih "oblikovalcev" - to je najboljša možnost.
  Nato razmislite o alternativnih brskalnikih za te motorje.

  WebKit

  To je najbolj priljubljen motor, ki ga je napisala večina spletnih brskalnikov. Takšno ogromno povpraševanje je pogojeno z dejstvom, da je "Webkit" brezplačen izdelek in ga je mogoče uporabljati v različnih oblikah brez omejitev. Poleg tega je programer za vgradnjo tega motorja veliko lažje kotvse ostalo. Zato se Webkit pogosto uporablja v televizijskih sprejemnikih in drugih mobilnih napravah.

  UC Browser

  To je najpogostejši alternativni brskalnik za platformo Android. Z najnovejšimi posodobitvami so razvijalci prilagodili spletni brskalnik osebnim računalnikom, kar je močno razširilo vojsko oboževalcev te programske opreme.
  Druga različica brskalnika za Windows 7 8 in 10, za razliko od mobilnega, deluje na platformi Chromium in je napisana v Javi. Ta pristop je spletnemu brskalniku dodal prilagodljivost nastavitev in dodatne možnosti za sinergijo z drugimi projekti. Izdelek je tudi enostaven za namestitev kot priljubljen "Chromium". Distribucijo lahko v celoti prenesete s spletnega mesta uradnega razvijalca ali jo izvedete v izvedljivi datoteki exe. Značilnosti brskalnika:
 • vgrajeni blokatorji oglasov in nepotrebne animacije;
 • različne teme in vizualni parametri;
 • prepoznavanje kretenj miši;
 • priročen upravitelj prenosov;
 • mesta za hitro klicanje in funkcionalnost;
 • podajalnik RSS;
 • pospeševanje prenosa na počasnem internetu.
 • podpora za razširitve Chroma.
 • Poleg tega ima alternativni brskalnik za Windows priročen in kompetentno strukturiran meni, kjer lahko konfigurirate skoraj vse elemente pod njim in izvedljive naloge. Glede na povratne informacije uporabnikov ni resnih pomanjkljivosti v spletnem brskalniku. Po privzetku so nekoliko zmedeni prvotne funkcije, kot je zapiranje desnega gumba miške, vendar je preprosto izklopiti.

  Nad obsegom brskalnika so se razvijalci hvalili. Eden od odprtih zavihkov ima od 50 do 150 MB RAM-a, kar je več kot sprejemljivo za računalnik s 4 GB RAM-a.

  QupZilla

  Še en zelo priljubljen alternativni brskalnik v ruščini iz cele skupine razvijalcev. Tukaj imamo nekakšen hibrid med »Chromium« in »Firefox« z značilnimi značilnostmi.
  Spletni brskalnik je napisan skoraj iz nič in ne uporablja vsakodnevne platforme Chromium. Baza podatkov temelji na grafični knjižnici Qt. Slednji, skupaj z zasnovo, je samo klicna kartica za brskalnik. Videz brskalnika se ponastavi na staro različico »Firefoxa«, kljub temu pa odlično deluje z novimi razširitvami in dodatki »Chromium«. Značilne značilnosti brskalnika:
 • vgrajeni blokator oglaševanja;
 • podajalnik RSS;
 • Pametna in enostavna orodna vrstica za hitri zagon;
 • Odlična zaščita za uporabniške podatke in vgrajeno iskanje DuckDuckGo;
 • zahteve za preprečevanje krekiranja;
 • Zamenjava uporabnika.
 • Brskalnik je prilagodljiv glede nastavitev programske opreme, vendar je personalizacija videza omejena le na nekaj tem, ki so drugačne barve in samo. Še en pomemben plus je razpoložljivost lokalnih in prenosnih različic. Tako prvi kot drugi se namestita brez težav in v nekaj minutah, kot običajna programska oprema.
  Sodeč po ocenah so uporabnikom starega kaljenja všeč ta alternativni brskalnik, ki se mu »Chrome« zdi preveč preprost in preprost. No, tisti, ki, nasprotno, ljubezen poenostaviti vse in ne more živeti brezAnimirani vmesnik z veliko temami mora skrbeti za drugo možnost. Kar zadeva intenzivnost virov, je bil QupZilla zahtevnejši od prejšnjega brskalnika. En zavihek odpre približno 150-200 MB RAM-a.

  Gecko

  To je najstarejši in najbolj preizkušen motor, ki se prav tako uspešno uporablja za ustvarjanje alternativnih brskalnikov. V vsem svojem obstoju se je izboljševal in se še vedno aktivno razvija, čeprav stoji v senci Vebite. Najbolj znan brskalnik na tem motorju je "Firefox" iz "Mozilla".

  Pale Moon

  Pale Moon je precej vredna alternativa slavnemu "Firefoxu". Morda se zdi, da se malo razlikuje od "lisice": praktično enake nastavitve, funkcionalnosti, razporeditve delovnega območja in še več. Novinci včasih sploh ne opazijo razlike. Ampak še vedno je in precej pomembna.
  Za napredne uporabnike je Pale Moon resnična najdba. Brskalnik vam omogoča, da konfigurirate vse, kar lahko, začenši z informacijami v vrstici stanja in končanjem z videzom ikon in položajem zavihkov. Poleg tega ima ta brskalnik čudovit nabor orodij za razvijalce, skupaj z zmožnostjo namestitve vseh dodatkov za "Fairfax". Sodeč po povratnih informacijah, se je brskalnik v profesionalnem okolju močno pokazal, njegova edina žlica katrana pa je požrešnost glede na sistemske vire. Eden od odprtih zavihkov ima več kot 200 MB RAM-a, zato ta brskalnik ni namenjen šibkim računalnikom.

  Tor Browser

  Če stepotrebujete brskalnik s popolno zaščito pred sledenjem, pazite na to možnost. Kljub poskusom zakonodajalcev, da prepovedujejo uporabo "Tore", se na njem "usedejo" mnogi poznavalci "brezplačnega interneta".
  Glavni čip brskalnika je posredna povezava z internetnimi viri. Kot alternativa VPN-u ta brskalnik uporablja lastno omrežje TOR. Prenos šifrira po istem načelu, praktično je nemogoče slediti tudi strokovnjakom. "Tor" je popoln brskalnik za hekerje in tiste, ki niti ne zaznavajo namigov za spletno sledenje. Poleg lastnega virtualnega omrežja ima spletni brskalnik tudi vgrajena orodja za zaščito pred vsemi skripti. Brskalnik vedno deluje v prenosnem načinu in ne zahteva take namestitve. Samo zaženite izvedljivo datoteko in takoj začnite z delom. V vsem ostalem je "Tor" stara dobra "Firefox" s podporo za vse razširitve in dodatke iz prvotnega brskalnika. Računanje vira brskalnika je precej zapleteno zaradi povezave preko virtualnega omrežja. Eden od odprtih zavihkov lahko odšteje 100 MB in vseh 300 MB RAM-a.

  Tridentov motor

  To je najbolj pregleden brskalnik v zgodovini spletnih brskalnikov, ki jih je ustvaril Microsoft. Za vse neprijetne epitehe je vredno delati starejše različice Internet Explorerja - 5 6 in 7. Družba dolgo in trmasto ni želela popraviti napak, ki so jih označili uporabniki, zato je motor tako slabo slalel. Izhajajoč iz različice 9 "Raziskovalca" iz Microsofta, razmerese je začelo spreminjati in FOR je dobil sodoben in človeški videz. Korporativni brskalnik Edge, ki ga dobite skupaj z "Winds 10", se je pokazal izključno na pozitivni strani in začel vračati prepričanja uporabnikov v spletni brskalnik podjetja.

  GreenBrowser

  "Green Browser" je precej podoben "Chromiumu", samo na podlagi motorja Trident. Vmesnik in funkcionalnost brskalnika za nekatere se zdita zastarela, toda tisto, kar privlači, je stabilnost. V mislih ni resnih napak, razbitin ali zamrznitev.
  Tisti, ki niso želeli poslušati Microsofta, so sami "podvojili" motor in naredili izboljšano različico "Internet Explorerja". Vsi vtičniki in dodatki za slednje pa odlično delujejo na tem alternativnem brskalniku. Namestitev spletnega brskalnika kot navadne namizne aplikacije. Nekatere specifične in redke knjižnice ga ne potrebujejo, ker je v paketu z distribucijo potrebno vse. Uporabnik mora še vedno izbrati koordinate namestitve in nastaviti svetilnike na selektivno namestitev aplikacij. Značilnosti brskalnika:
 • podpora za geste miške;
 • Meni hitrih klicev in funkcionalnosti;
 • premišljene oblike samodokončanja;
 • vmesnik z več okni;
 • vgrajeni blokatorji oglasov in nevarni skripti;
 • funkcija proti glavobolu;
 • Popolna združljivost programske opreme za raziskovalce interneta. "
 • Sodeč po povratnih informacijah, se je ta brskalnik znašel v rokah profesionalnih uporabnikov - spletnih razvijalcev in razvijalcev. Navadni potrošniki danes nimajo dovolj vizualnih čipovfrustrira razvejan meni in kompleksno funkcionalnost. V povprečju brskalnik na ravni virov. Eden od odprtih zavihkov ima približno 120 MB RAM-a.

  Avant Browser

  Ob upoštevanju nekaterih težav motorja Trident so razvijalci spletnega brskalnika Avant naredili pogumen korak in izbrali nekakšen hibrid, ki temelji na Microsoftu, in na vrhu "obešenega" Gecka "In" Webkit ".
  Rezultat je bil univerzalni brskalnik za obdelovalce. V primeru "Avant" lahko vidite, kako bo delovalo na vseh treh motorjih, skupaj in ločeno. Za napredna okna z zamenljivimi okni je to mogoče brez težav. Spletni brskalnik je nameščen kot običajno namizje, v primeru Windows pa je treba namestiti vse knjižnice Visual C ++, začenši z izdajo 2005. \ t V nasprotnem primeru se program ne zažene. Posebne značilnosti brskalnika:
 • prisotnost vgrajenega bloka oglasov in nevarnih skriptov;
 • premišljen sistem avtokompletnih oblik;
 • integracija s storitvami v oblaku;
 • Podajalnik RSS;
 • možnost namestitve aplikacij iz Internet Explorerja, Firefoxa in Chromea.
 • Sodeč po povratnih informacijah, se spletni brskalnik ne more imenovati čustven. Eden od odprtih zavihkov ima približno 100 MB RAM-a. Hitrost brskalnika je prav tako precej dostojna. Žlička katrana služi slabemu oblikovanju spletnega brskalnika. Ni polnopravnih tem, izbira barvne sheme pa ni zelo prijetna. Torej za navadne uporabnike, ki so navajenirazličnih vrst okraskov, ne bo ustrezala.

  Sorodne publikacije