Kako prenesti fotografije iz iPhone na računalnik: navodila po korakih

Uporabniki pametnih telefonov Android se redko srečujejo s težavami pri prenosu datotek iz naprave v računalnik. Razlog za to so različni sistemi, ki temeljijo na preprostem upravljalniku datotek. Ljubitelji "jabolk" tega vprašanja so veliko bolj zapleteni. Kako prenesti fotografije iz iphone v računalnik?

Zakaj?

Zakaj se ukvarjati s tem, kako prenesti fotografije iz iphone v računalnik? Kljub temu, da pametni telefoni podjetja proizvajajo veliko notranjega pomnilnika, se ne morejo vsi uporabniki prilegati vanj. Mnogi se srečujejo s pomanjkanjem prostora. Seveda lahko poskušate očistiti predpomnilnik ali odstraniti prenesene datoteke, ki niso potrebne, vendar je večina krajev običajno zasedena s programi in fotografijami. Programi so pomembni za delo, zato je težko z njimi deliti. Toda fotografije je treba občasno očistiti.


Nekatere fotografije so vam lahko drage, zato jih je najbolje shraniti na računalnik, da ne boste pomotoma izbrisali ali izgubili. Morate ugotoviti, kako prenesti fotografije iz telefona Iphone v računalnik.

Možnosti

Fotografije lahko prenesete na različne načine. Na primer, morda potrebujete kabel. Razlike v metodah so lahko povezane z različnimi sistemi računalnika: Windows ali OS X. Prav tako mora kabel sinhronizirati podatke iz iPhoto. Toda mnogi uporabniki želijo vedeti, kako prenesti fotografije iz telefona na računalnik brez kabla. Vključite lahko posebne aplikacije, kot je iCloud. Končno lahko uporabite sinhronizacijoz Wi-Fi, vendar morate pred začetkom dela z njo povezati napravo z računalnikom.

Delo z operacijskim sistemom Windows

Za to je potreben računalnik na ustreznem sistemu, povezovalni kabel in sam pametni telefon. Sistem odpre okno s samodejnim zagonom. Tukaj morate izbrati ustrezen način. Priporočamo, da izberete "Odpri napravo za ogled datotek".


Povezani pametni telefon se prikaže tudi v "My Computer". Viden bo v levem stolpcu na seznamu z prikazanimi particijami diska. Od tu lahko zaženete tudi "iphone" kot medijsko napravo. Samo kliknete nanj. Mimogrede, prikaže se pod imenom, ki mu je bilo dano ob prvi nastavitvi v iTunes.
S klikom na ikono pridemo do notranjega pomnilnika naprave. Poiskati mora mape DCIM, ki shranjujejo slike. Zdaj morate poiskati fotografije, ki jih želite shraniti v računalnik, jih kopirati v ločeno mapo v računalniku.

Delo z operacijskim sistemom Windows 10

Kako prenesti fotografije iz telefona Iphone v računalnik z operacijskim sistemom Windows 10? Prejšnja metoda ni vedno učinkovita. Včasih naprava zavrača delo kot upravitelj datotek. Zato morate uporabljati programe drugih proizvajalcev. Eden od teh je v sistemu Windows 10. Pred prenosom fotografije se morate prepričati, da je iTunes v računalniku. Nato morate napravo povezati z računalnikom. Po preklopu na "Start" najdemo aplikacijo "Foto" v glavnem oknu. Odpre se in pred sinhronizacijo se prikažejo vse sinhronizirane slike. V zgornjem desnem kotu izberite Uvozi.Nato morate izbrati napravo, ki je povezana prek USB-ja. Na seznamu se prikaže »iPhone«.
Izberite slike, ki jih želite shraniti v sistem. To lahko storite tako, da izberete enega ali več in nato kliknete gumb "Nadaljuj". Po dokončanju najdete vse trenutne fotografije v sistemu.

Delo z OS X

Kako prenesti fotografije iz telefona na računalnik? Uporabite lahko program za zajemanje slik. Ponovno morate pametni telefon ponovno povezati z računalnikom. Potem bo računalnik sam sprožil ustrezen program. Novo okno bo prikazalo vse slike telefona. V računalniku boste morali izbrati tiste, ki jih želite shraniti. Lahko jih preprosto povlečete iz aplikacije na namizje in jih nato pošljete v želeno mapo.

Delo z iTunes

Kako prenesti fotografije iz iphone v računalnik preko aitunes? Ta program neposredno ne deluje neposredno s fotografijami. V tem primeru morate uporabiti aplikacijo Foto. Za njegovo izvajanje ni potrebna praktično nobena manipulacija. Program se odpre sam, potem ko poveže pametni telefon.
Na levi strani okna boste morali izbrati vaš model iPhone. Nato morate izbrati fotografijo, kliknite »Uvozi«. Po tem boste morali počakati na uvoz. Slike, ki ste jih premaknili, bodo na zavihku z zadnjo fotografijo.

Delo z iCloudom

Za to morate uporabiti funkcijo Photo iCloud. V tem primeru sistem deluje s sinhronizacijo podatkov. Če želite začeti, morate pripraviti napravo za ta postopek. Programsko opremo posodabljamona pametnem telefonu. Po nastavitvi iCloud na vsaki napravi. Če uporabljate računalnik z operacijskim sistemom Windows, ga boste morali namestiti. Nato napravo povežite z omrežjem Wi-Fi. Ta način ne zahteva uporabe kabla USB. Zdaj preklopite na nastavitve pametnega telefona. To funkcijo morate omogočiti tukaj. Pojdimo na račun Apple ID, nato pa gremo na iCloud. V razdelku s fotografijo se bo funkcija nastavila in vklopila. Enako je treba narediti z računalniško različico.
Tako bodo vse nove fotografije takoj sinhronizirane z vsemi napravami, ki so povezane s tem sistemom. Zato vam ni treba storiti ničesar za prenos. Dovolj je, da zaženete iCloud na računalniku, počakajte, da se sinhronizacija konča, in nato kopirate datoteke v računalnik.

Uporaba programov tretjih oseb

Vse zgoraj opisane metode so tako ali drugače seznanjene z vsemi uporabniki programa Apple. Lahko pa namestite programe drugih proizvajalcev. Na primer, lahko delate z upraviteljem datotek iTools. Program vam omogoča, da se hitro povežete z iPhoneom in prenesete vse podatke brez težav. Uporabite lahko tudi storitve v oblaku tretjih oseb, na primer od Googla. Ta storitev ima tudi možnost nastavitve sinhronizacije fotografij. Ko si vzamete trenutek v svojem življenju, se posnetek prenese v Google Disk oblak. Nato se lahko prijavite iz katere koli naprave v svoj spletni račun za shranjevanje, nato pa dobite pravo fotografijo.

Težave

Kako prenesti fotografije iz telefona na računalnik, če jega ne vidiš? To ni najbolj pogosta napaka. Ampak to je enostavno upravljati. Potrebujete videti, posodobiti programsko opremo. Morda je razlog ravno nezdružljivost različic. Drugič, funkcija Trust Computer je lahko onemogočena. Omogočiti ga morate, ko napravo priključite na računalnik. Če vam nič ne pomaga, se boste morda morali obrniti na servis. Fotografijo lahko premikate z uporabo oblakov in iCloud.

Sorodne publikacije